Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

İnşallah sağlıkla kucaklarsın arkadaşım..

ıyı gunler arkadaşlar nasılsınız umaruım ıyısınızdır bugun yenı gordum bu formu bende hazıran ayında rahım yetmezlıgı yuzunden4 aylık bebegımı kaybettım. Bırdaha kı hamıleleıgım ıcın doktor arıyorum

hayırlısı canım bilm,yorum artık.bu durumda nelere dikkat ettiniz bana doktor ağır kaldırma genel olarak yat falan dedi.sizler naptınız sürekli yattınızmı?

hayırlısı canım bilm,yorum artık.bu durumda nelere dikkat ettiniz bana doktor ağır kaldırma genel olarak yat falan dedi.sizler naptınız sürekli yattınızmı?
18.haftadan 32+4 e kadar hastanede yattım canım..1-2 hafta eve çıktım sonra tekrar hastanede yattım bu dönem içinde..sadece wc ye kalktım..hiç iş yapmadım...
Banada yardımcı olurmusunuz

nerde oturuyorsun ?

burdurda tanıdığım dr yok ama izmire gelebilirseniz namık demir var kent hastanesinde...

Gem,
çok sıkıcı çok zor geçti..ama atlattığım her gün için derin bir nefes alıyordum...daha önceden rahim ağzı yetmezliği yüzünden kaybım olduğu ve eşimle kendi ellerimizle gömmek zorunda kaldığımız için tüm sosyal faaliyetlerimden vazgeçtim bu hamileliğimde..en çok ta burada başarıya ulaşmış arkadaşların tecrubeleri sayesinde oldu...Allaha şükürler olsun...darısı başınıza inşallah...

yınede tsk edrmm cnm çevre ıllerden bakıyorum mumkun olursa ızmırede gelırım

içini ferah tut canım...
eğer senin bir riskin varsada çok şükür bundan haberdarsın...
allah korusun hiç haberin olmasa o zaman kötü işte...
şimdi ne yapılması gerekiyorsa yapılır...
hiçbirşey yapılmasa bile allahın izniyle yatarak bunu başarabilirsin...
ben bu topiği nerdeyse baştan sona okudum ve yatarak bebeklerini kucaklayan arkadaşlar çok gördüm...
biraz zor stresli bir süreç ama olsun...

başın sağolsun arkadaşım...
rabbim bir daha göstermesin...

dr hakkında bilgim yok canm...

hoşgeldin canım

evet bu haftalarda pek dikiş atmıyorlar ama demek her dr farklı...
neyseki sorunsuz atlatmışsın...
canım maşallah haftan çok iyi az daha yatarak zaman geçirirsen sağlıcakla kucaklarsın inş...
enfeksiyonada dikkat et sık sık test yaptır...
allah yardımcın olsun...

yarencim teşekkür ederim, 3 ay önce aşılama yaptırdım ama kimyasal gebelik oluştu tutmadı. moralim çok bozuldu, bende iğnelerden dolayı çok kilo almıştım. hem kafa dağıtmak için hem kilolardan kurtulmak için diyetisyene başladım. 2 ayda ii de kilo verdim. hala devam ediyorum.buayki reglimde aşılama tekrar denicez...rabbim en kısa zamanda banada nasip eder.

Merhaba arkadaşım ben de bir hafta on gün oldu burayı bulalı. Şimdi baştan okuyorum forumu. İnan manevi olarak insanı çok rahatlatıyor mucizeleri görmek. Ben de senin gibi haziran ayında 25. haftalık kaybettim oğlumu. Aradan geçen zaman da inan her gün aklımda. Sen nasılsın? Teşhisin nasıl konuldu? Doğumdan sonra mı? Protein S ve C tahlili yaptırdın mı?

Kızlar nerelerdesiniz? Yaren58, Ayer81 ve diğer hamile arkadaşlar? Ve diğer kaderdaşlarım?

Geçmiş olsun arkadaşım. Aramıza hoş geldin. 29. haftada dikiş atıldığını görünce şaşırdım. Ben de geçtiğimiz haziranda 25. haftalıkken kanamam oldu hastaneye yattım.Kanamam durunca 2 gün sonra çıktım. O gece suyum geldi.Tekrar hastaneye. Doktora dikişi sordum. Bana 12. haftada atılabilirdi dedi. Kanamam durunca atsaydı keşke.Senin nasıl anlaşıldı rahim ağzı yetmezliği. Benim 6 yaşında oğlum var. Onda da 29. haftada açılmam olmuştu 4 cm. Onda da atmamışlardı.

29. haftada dikişi hiç duymamıştım
ancak rahimdeki 1 gün bile çok önemli ya
diliş başarıyla atıldıysa
ki atılımış
bundan sonrası sana kar bence
benim ilk bebeğimde geç atılıştı 18 di sanırım
sancıya rağmen 2 hafta durdu
ii tarafından bak 30hafta bizim çok rahatladığımız bir haftaydı

hayırlısı olsun canım, moralini yüksek tut daima, psikoloji çok etkili oluyor, ben mesela bir dönem hem kafamı dağıtmak hemde form tutmak için tedavi dönemlerimde spor salonuna yazıldım birkaç ay insan hem kafasını dağıtıyor, hemde efor sarfederken stresinide atıyor, vakit bulursan sporada başla malum havalar soğuk dışarda olmuyor ama yaz dönemlerinde de her akşam eşimle yemekten sonra evimize yakın yürüyüş parkuru ve spor aletleri olan bir park vardı oraya gitmiştik çok iyi gelmişti bana hemde kilo vermiştim çok rahat..

Arkadaşım bende ilki 16 ikincisini 18. nci haftalarda kaybettim o yüzden bende hiç hissedemedim hareketlerini.Acaba hareketini anlarmıyım diyede kendimdem şüphe ediyorum.
Bu arada bebek kıyafetleri çok tatlı olıyor dimi? Bugün bebekmarket.com diye bir site var bende ordan bişey beğendim bebeğin yan yatması için bir aparat seti son anda almaktan vazgeçtim canım ya kötü bişey olursa diye cesaret edemedim maalesef.

canım benim bende hiç hissetmemiştim kaybettiğim bebeğimin hareketlerini hep ilk olduğu için anlamıyorum diye düşünmüştüm sağlıkocağındaki hemşireye söylediğimde bana çok ruhsuzmuşsun demişti çok kızmıştım

canım ciddi ciddi hareketlerini anca 20.haftadan sonra hissedebilirsin..

o kendi ruhsuzluğu..öyleleri mıçımın hemşiresi oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…