Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merhabalar. canım seni çok iyi anlıyorum.bende aynı haftalarda 2 kayıp yaşadım.net hareketler 20den sonra anlaşılıyor,24 ten sonra tekmeler başlıyor ufak ufak.bebek eşyası konusunda da aynı tedirginlikler oluyor malesef. biz geçen haftaya kadar hiç birşey almadık. sonra annem aldı çıkıp birkaç parça hastane çıkışı falan acil gerekebeileceklerden erken doğum ihtimaline karşı. rabbim sağlıkla giymeyi nasib etsin inşallah.kucağımıza alana kadar başka da birşey almayı düşünmüyoruz.sağlıkla doğsun yeterki herşey alınır allahın izniyle.

eylem59, nasılsın canım.nasıl gidiyor, doktorunla görüştün mü açılma ile ilgili. hala anlamış değilim sana neden erken dönemde serklaj yapmadıklarını. üstelik septum ameliyatı olmuştun yanlış hatırlamıyorsam..umarım herşey yolundadır.

canlarım ben biraz servis dışı olucem haberiniz olsun annemdeyim rahat giremiyorum sizi unuttum ne olur sanmayın işşslslh herşey yolundadır saglıcakla bebeklerinizi alın kucagınıza bende bu ay bebege vesile oldum bakalım hamile kalabilicekmiyim 24 hastalanmam lazım dün dayanamadım test yaptım ama çıkmadı genemi acaba bebege 7 sene beklicem ablamın kaynanası suratıma dediki geçen sen yedi senede bir hamile kalıyosun bunuda öyle kalırsın dedi şakaya vurdum ama içim nasıl acıdı bilemezsiniz
canım benim öyle cins hemşireler var bebem hiç demiyolar kalpleri kırılırmı kırılmazmı sinir olurum öylelerinebu arada takıldıgım bir site var dilegim anne olmak diye allah razı olsun bugüm bana dua edicekler bebek için allah hepinizden razı olsun gelmek isteyenmelri beklerim ordada yaralı yürekler çok var herkeze günaydın hayırlı hafta sonları diliyorum rabbimden karar verdim 3 bebegime hamile kalırsam işşallah allah nasip ederse tabi bebegim dogana kadar birşey almıcam çünkü hep yıkım yaşıyorum

fosbor nuraycım canlarım nasılsınız fosborcum işşallah dileklerin gerçekleşirde yavruna alırsın bana simdi okadar uzakkı herşey
nuraycım camım acaba senin gbi 30 haftaları görürümüyümallahım seni nazardan saklasın canım benim yaradandana tek istedigim bunu inananın oruç agız kalpten diliyorum sag saglim alırsınız işşallah kucaklarınızada bir daha acı görmesin o anne yüreginiz benim gibi hamile kalamayanlarada tez vakitte yüce mevlam tez zamanda verir işşallah

evet cnm çok tatlılar bende bazen netten bakıyorum bebek sitelerine bebeğime lazım olacağını düşündüğüm şeyleri biyere not alıyorum ilerde nasip olursa alırım inş..

bu arada herkese hayırlı cumalar arkadaşlar....

merhaba aaakidişler.hayırlı cumalar.tüm cuma vakti dileyenleri Rabbim geri çevirmesin.

chnb ben burdayım.geçmişi okudum.

tubacım varya hemşireler bazen çok patavatsız oluyorlar.bende ilk bebeğimi 22.hafta kaybettiğim gece hissettim.bir anormallik olduğunu hissetmiştim.daha önce hep beklemiştim.şu mu bu mu diye.neyse size benden bi hemşire hatırası.ben bu hamileliğimde serklaj için hastaneye yattım bir gün önceden.ertesi gün ameliyat elbisemi giydim.hemşire damar yolu bulmak için heryerimi delik deşik ediyorken(bu kadar uğraşa en son açtığı damar yoluna tamam derken pre-par alırken damarımın patlamak üzere olduğunu öğrendim)kaç haftalıksın dedi.15 dedi.neden kürtaj oluyorsun demez mi?şok oldum ne kürtajı ben bu bebek yaşasın diye neler yapıyorum dedim. ameliyat masasına kadar o korkuyla gittim.acaba dosyalar mı karıştı diye.doktorum beni tandığını düşünerek rahatlamaya çalıştım.ameliyattan sonra ilk olarak bebeğimi yokladım.:))

neyse ben kötü kötü rüyalar görüyorum.yok suyum geliyor yok bebek kusmuğuyla boğuluyor.yatmadan önce o kadar pozitif düşünüyorum.bilnçaltıma iyice kazınmış ya.

hee birde annem geçen gün izmirden çarşıdan bir sürü bebek eşyası almış.o kadar mutlu oldum ki anlatamam.ben hiçbişey alamadım korkudan.35 i geçsin alırım dedim.ama annem nerdeyse hepsini almış.saolsun.Allah kullanmayı nasip etsin inş.

kızlar şeker yüklemesi nasıl oluyor.duyduğum kadarıyla bayaa aç kalıyormuşsun.ben biraz aç kalsam terliyorum,titriyorum.ee birde günde 4 kere nidilat kullsnıyorum.zaten nidilatı aç aç içince bayılacak gibi oluyorum.ateş.çarpıntı vs.olan varsa bana biraz ipuçuuuu

Canım ya haftan süper vallhi, çok özeniyorum sizlereeeeeee.

kızlar serklaj ipinin alınma işlemi nasıl olduğu hakkında bilgisi olan var mı ?
ben serklaj ipi falan almadım canım..zaten hastanede ellerinde var serklaj ipi.sadece ameliyat oldum,1 gece yattım çıktım..hepsi o kadar...enfeksiyon olmasın diye antibiyotik verdiler..

sadece 100 lük şeker yüklemesi yaptırdım..yani ilk yükleme..onda da çok aç falan kalmadım açıkçası..sadece sabah kahvaltını etmemen lazım..önce kan alıyorlar,sonra şeker yüklemesi için tozu suyla karıştırıyorlar.adı neydi unuttum ama eczaneden alınan poşet içinde bir toz..onu içtikten sonra 1 saat dinleniyorsun.1 saat sonra tekrar kan alıyorlar..hepsi bu kadar canım..

Canım iyi dileklerin için teşekkürler , tez zamanda hamile haberlerini alırız inşallh canım.

Aslında not almak iyi bi düşünce ,ama ben ona bile hazır değilim galiba hala korkuyorum.:18:

bilmiyorum arkadaşlar benim 2 cm kadardı açılma doktor yürütmedi bile hemen dikişin atılması gerektiğini söyledi bende anlamadım doktora güvenmekten başka çarem yoktu.neticesinde başarılı geçtiğini söyledi inş bundan sonrada sorun olmaz aylık antibiyotik iğne yapılması gerekiyormuş.onun dışında evde yatıyorum.bir vbaşka doktora işlem yapıldıktan sonra sorduğumuzda ben olsam yapmazdım dedi kafamız biraz karıştı ama artık yaptırdık hakkımızda ahyırlısı inş sağlıklı doğar sbebişlerimiz...

hoşgeldin canım

evet bu haftalarda pek dikiş atmıyorlar ama demek her dr farklı...
neyseki sorunsuz atlatmışsın...
canım maşallah haftan çok iyi az daha yatarak zaman geçirirsen sağlıcakla kucaklarsın inş...
enfeksiyonada dikkat et sık sık test yaptır...
allah yardımcın olsun...

[/B][/QUOTE]

fadikcim adaşım bizim topiğimizdeydin kısmet olmadı inş bundan sonrasında sorunsuz gebelik yaşarsın canım benimde böyle bir sorunum oldu artık bilmiyorum sonuç ne olur korkuyorum ama inş az kaldı sorunsuz doğum olur...

Selam arkadaşlar umarım herkes iyidir sizlere bişi sorucam şu anda 8 haftalık hamileyim 12.haftada doktor muayene edip dikişi değerlendireceğini söyledi ve bujilerle yapılan bi muayeneden bahsetti bu konuda fikri olan varmı nasıl bi muayene şekli bu ben ultrasonla ölçülüyor sanıyordum??

evet canım...inş...
aslında yine topiğe gelmeyi istiyorum sizleri merak adiyorum ama çok zor...
doğumdan sonra sadece 2 kere girip bakayım dedim ondada sadece bir sayfa okuyabildim...
rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı...
bizlerede sabır versin...

canım dediğimiz gibi bu haftada genelde dikiş atılmıyor...
dikiş atılmadan önce burdaki kime sorsan olmaz derlerdi...
ama seninki aceleye gelmiş ve çok şükür başarılı geçmiş....
bu saaten sonra bunları takma...
bol bol dinlen ve enfeksiyon riskine dikkat et...
zaten ediyorsunda...
allah yardımcın olsun....

Son düzenleme:

çok gereksiz bir muayne....

Tam olarak anlayamadım nasıl yani gereksiz derken lüzumsuzmu??benim hiç bir fikrim yokta o yüzden soruyorum
ultrasonla ölçülmesi daha doğru bence canım..rahim ağzı ilk haftalarda normal olsa da sonradan kısalabilir..bujiyle muayne eski ve şu an pek kullanılmayan bir yöntemmiş...

ultrasonla ölçülmesi daha doğru bence canım..rahim ağzı ilk haftalarda normal olsa da sonradan kısalabilir..bujiyle muayne eski ve şu an pek kullanılmayan bir yöntemmiş...

Anladım çok teşekkürler bilgi verdiğin için canım ne şekilde muayene olursa olsun en doğrusu dikiş atılması olucak sizlerinde tecrübelerinden çıkardığım sonuç o..tekrar saol

kızlar serklaj ipinin alınma işlemi nasıl olduğu hakkında bilgisi olan var mı ?

canım ben tam olarak doktorumla konuşmadımda, internetten okuduğum kadarıyla normal doğum karar verilirse dikişleri uyuşturmadan alıyorlarmış, eğer sezeryan olursan doğum sırasında alınıyormuş, sen doktorla konuştunmu canım doğumun nasıl olacak belli oldumu?benim ayın 31 inde kontrolüm var o zaman karar vericez, senlede haftamız aynı senin durumun nasıl şu anda, şikayetlerin varmı, rahatmısın?

Hayırlı olsun arkadaşım. Allah kucağına sağ salim almayı nasip etsin. Acaba histeroskopiden mi bahsediyorsun? Benim erken doğumdan 2 ay sonra doktorum bujiyle bu ölçümü yapmıştı. Rhim ağzının geniş olduğunu söylemiş, yeni hamilelikte serklaj gerekli demişti. Benimkini genel anesteziyle yaptılar. Ameliyathanede. Ameliyat önlüğü giydirdiler. Başta ilaçlı bir suyla vajinal temizlik yaptılar. Nerhalde enfeksiyon olmasın diye. Sonra bayılttılar. Sonrasını hatırlamıyorum. 4-5 saat sonra çıktım hastaneden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…