- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.281
Hayırlı olsun arkadaşım. Allah kucağına sağ salim almayı nasip etsin. Acaba histeroskopiden mi bahsediyorsun? Benim erken doğumdan 2 ay sonra doktorum bujiyle bu ölçümü yapmıştı. Rhim ağzının geniş olduğunu söylemiş, yeni hamilelikte serklaj gerekli demişti. Benimkini genel anesteziyle yaptılar. Ameliyathanede. Ameliyat önlüğü giydirdiler. Başta ilaçlı bir suyla vajinal temizlik yaptılar. Nerhalde enfeksiyon olmasın diye. Sonra bayılttılar. Sonrasını hatırlamıyorum. 4-5 saat sonra çıktım hastaneden.
banada söz etmişlerdi bujilerden
ama gerek kalmadı
ne olursa olsun diliş atılacak demiştim
rahim ağzı yetmezliği çok zor teşhis edilen bir şey demişti doktorum
benim durumuma bile yüzde yüz teşhis koyama dedi
çünkü her gebeliğimde biraz daha geç açıldı rahim ağzı
doğumun çok kolay olursa kesinleştiririm demişti
oda sezeryan olunca
kesinleştiremedi
bu nedenle buji falan
çok anlamlı değil bence
dikiş atılsın ki kafan rahat olsun
sende sagolasın güzel dileklerin için bebem benimCanım iyi dileklerin için teşekkürler , tez zamanda hamile haberlerini alırız inşallh canım.
Aslında not almak iyi bi düşünce ,ama ben ona bile hazır değilim galiba hala korkuyorum.:18:
Selam arkadaşlar umarım herkes iyidir sizlere bişi sorucam şu anda 8 haftalık hamileyim 12.haftada doktor muayene edip dikişi değerlendireceğini söyledi ve bujilerle yapılan bi muayeneden bahsetti bu konuda fikri olan varmı nasıl bi muayene şekli bu ben ultrasonla ölçülüyor sanıyordum??
[video=youtube;AHC_s9r64Qo]http://www.youtube.com/watch?v=AHC_s9r64Qo[/video]
evet canım...inş...
aslında yine topiğe gelmeyi istiyorum sizleri merak adiyorum ama çok zor...
doğumdan sonra sadece 2 kere girip bakayım dedim ondada sadece bir sayfa okuyabildim...
rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı...
bizlerede sabır versin...
canım dediğimiz gibi bu haftada genelde dikiş atılmıyor...
dikiş atılmadan önce burdaki kime sorsan olmaz derlerdi...
ama seninki aceleye gelmiş ve çok şükür başarılı geçmiş....
bu saaten sonra bunları takma...
bol bol dinlen ve enfeksiyon riskine dikkat et...
zaten ediyorsunda...
allah yardımcın olsun....
AY CANIM BENİM YA allah razı olsun moral oluyorsunuz çok saolunah canım bolş bol ıhlamur iç birde gögsünü sıcak tut mümkünse atletini ters giy ben öyule yapıyorumda gögüs kafesi kapalı olunca iyi oluyo
bu arada kimseyi tınlama boşver mercimegini düşün ne zahmetlerle bekliyosun onu demi zaten onlarda düşünce olsa öyle davranmazlar çünkü benim bildigim üzüntü sters yaşamaman lazım bebem benim doktorum öle demişti kötü olayları kimse bana yansıtmamıştı karnını sıkıca sarki sabit olsun bir kulagından girsin bir kulagından çıksın bebem boşver biz yanındayız bak mercimegini kucagına alıcagın günleri düşün bebem allahım saglıklı saatli evladını kucagına naip etsin canım benim dualarım seninle
kız korkma biz yanındayız bakrelaks ol allahıma sıgın alnımızda ne yazarsa odur bebem kritik zamanı geçirmişin bunu unutma
amin arkadaşım o güzel dileklerine katılıyorum bebem allah razı olsun sag saglim hamile kalabilsek sagglıklı saatli gerisi gelicek peşinden ama nerde allahım hayırlısını versin işşallah
amin canım Allah razı olsunnn çok şükür atlattık 35. haftamıza girdikk Rabbim bütün asnnişlerin yardımcısı olsun inşalahh bütün annişler atlatır kritik günleride alırlar evlatlarını inşalah sağlıklı sıhhatlii
canım inan tehlikeli haftaları atlatmışsın...
bu topikte 30. haftayı görmek için çok çaba sarfeden arkadaşlar var...
maşallah sen 33 tesin...
rabbim sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin...
hoşgeldin arkadaşım...
kayıbın için geçmiş olsun inş şimdi sağlıcakla kucaklarsın...
rabbim bir daha acısını göstermesin...
ben hiç serkaj olmadım canım bu yüzden sorularını yanıtlayamayacağım...
canım ya bu kadar stresin içinde olman hiç iyi değil...
allah yardımcın olsun inş kısa zamnda düzelir herşey...
hastalık için ıhlamuruda çok fazla tüketme ama bol bol C vitamini al...
özlemcim çok şükür iyisin canım...
rabbim daha iyi etsin...
inş doplerde de sorun çıkmaz canım...
allah yardımcınız olsun...
canım buralardayım..merhaba arkidişler.umarım herkes iyidri.
sevtun valla beni şok ettin.ne bu doktor kasap mı?benim doktorum alttan vajinalle ultrasonda isaretledi rahim ağzının başlangıcını sonra karından tuttu ultrason ekranını değiştirmeden bitişini işaretledi.zaten cihaz o iki nokta arasındaki mesafeyi otomatik ölçtü.hep ekrandan bana gösterdi.bak bu senin rahminin boyu bak bu böyle şöyle dedi.hiç canım acımadı.buji çok eski annem bana hamileyken bakarlarmış.ozaman usg yokken.
her muayenede hala işaretleyip boyu 1mm -2mm kısalmış ölçüp gösterir.
eski doktorum dersen hala içimde ukte kaldı.ona bi çift laf söyleyemedim.sen ne güzel içini dökmüşsün.
eda valla benim doğumumda bi azarlama ben orda titriyorum bebeğimi kaybediyorum diye.asistanlar nasıl sohbet ediyorlar kahkaha.ben bağırıyorum bebek geliyor.iyi geliyorsa gelsin.oraya at diyo bana.başı geldi diyorum.tamam at oraya diyor.bebeğim geldi.bacakalrımın arasında 1 saat bebeğime baktım.gelip almadılar.
neyse ki Rabbim bu hamileleiğimle onları pek takmıyorum.aklımdan çıkmıyor ama yeni bir heyecan bekleyiş var şimdi...
fadik neden gelmiyorsun?
inş canım inş...AY CANIM BENİM YA allah razı olsun moral oluyorsunuz çok saolun
rahatladım çok şükür datlım Rabbim diğer arkadaşlarıda rahatlatsın inşalahh
amin canım Allah razı olsunnn çok şükür atlattık 35. haftamıza girdikk Rabbim bütün asnnişlerin yardımcısı olsun inşalahh bütün annişler atlatır kritik günleride alırlar evlatlarını inşalah sağlıklı sıhhatlii
teşekkür ederim fadikcim...senide çok iyi anlıyorum topiğe uğrayamamanda çok normal ben senin yerinde olsam aynısı olurdu ama üzülme inş bundan sonra daha iyi bir gebelik geçirirsin.dualarım seninle..canım enfeksiyon olmaması için ekstra ne yapmam gerekiyor doktor aylık iğne dışında bişey söylemedi.onun dışında evin içinde kalkabilirsin dedi ama genel anlamda yatmam gerekiyormuş..hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım..
yarencim benim ilk iki doğumum normal olduğu için doktorum normal olmam için ısrar ediyor.ama ben çok stresliyim sezaryan olup hediye gibi bebeğimin gelmesini istiyorum.doktorumla bu gün randevum vardı.iki hafta sonra dikişlerimi alacağını aldıktan sonra bir saat hastanede yürüttürecekmiş açılmanın durumuna göre eve yollayıp yollamıyacağına karar vericek.çok korkuyorum gerçekten :2:çok şüür bu günlerimizi gördük .allahım bizim gibi hamilelere kolaylıklar versin dokuz aydır stresten kaşlarım döküldü .oğlum 2.5 yaşında ilgilenemediğim için bambaşka bir çocuk oldu yaşamadan anlamak çok zor.serklajla çözüm oluyormuş serklajlı yatan yeni hamiş arkadaşlar sakın ümitsizliğe kapılmasınlar.tek gereken sabretmek ve ümitsizliğe kapılmamak.canım ben tam olarak doktorumla konuşmadımda, internetten okuduğum kadarıyla normal doğum karar verilirse dikişleri uyuşturmadan alıyorlarmış, eğer sezeryan olursan doğum sırasında alınıyormuş, sen doktorla konuştunmu canım doğumun nasıl olacak belli oldumu?benim ayın 31 inde kontrolüm var o zaman karar vericez, senlede haftamız aynı senin durumun nasıl şu anda, şikayetlerin varmı, rahatmısın?
merhaba arkidişler.umarım herkes iyidri.
sevtun valla beni şok ettin.ne bu doktor kasap mı?benim doktorum alttan vajinalle ultrasonda isaretledi rahim ağzının başlangıcını sonra karından tuttu ultrason ekranını değiştirmeden bitişini işaretledi.zaten cihaz o iki nokta arasındaki mesafeyi otomatik ölçtü.hep ekrandan bana gösterdi.bak bu senin rahminin boyu bak bu böyle şöyle dedi.hiç canım acımadı.buji çok eski annem bana hamileyken bakarlarmış.ozaman usg yokken.
her muayenede hala işaretleyip boyu 1mm -2mm kısalmış ölçüp gösterir.
eski doktorum dersen hala içimde ukte kaldı.ona bi çift laf söyleyemedim.sen ne güzel içini dökmüşsün.
eda valla benim doğumumda bi azarlama ben orda titriyorum bebeğimi kaybediyorum diye.asistanlar nasıl sohbet ediyorlar kahkaha.ben bağırıyorum bebek geliyor.iyi geliyorsa gelsin.oraya at diyo bana.başı geldi diyorum.tamam at oraya diyor.bebeğim geldi.bacakalrımın arasında 1 saat bebeğime baktım.gelip almadılar.
neyse ki Rabbim bu hamileleiğimle onları pek takmıyorum.aklımdan çıkmıyor ama yeni bir heyecan bekleyiş var şimdi...
fadik neden gelmiyorsun?
yarencim benim ilk iki doğumum normal olduğu için doktorum normal olmam için ısrar ediyor.ama ben çok stresliyim sezaryan olup hediye gibi bebeğimin gelmesini istiyorum.doktorumla bu gün randevum vardı.iki hafta sonra dikişlerimi alacağını aldıktan sonra bir saat hastanede yürüttürecekmiş açılmanın durumuna göre eve yollayıp yollamıyacağına karar vericek.çok korkuyorum gerçekten :2:çok şüür bu günlerimizi gördük .allahım bizim gibi hamilelere kolaylıklar versin dokuz aydır stresten kaşlarım döküldü .oğlum 2.5 yaşında ilgilenemediğim için bambaşka bir çocuk oldu yaşamadan anlamak çok zor.serklajla çözüm oluyormuş serklajlı yatan yeni hamiş arkadaşlar sakın ümitsizliğe kapılmasınlar.tek gereken sabretmek ve ümitsizliğe kapılmamak.
haklısın canım senin çocukla evde yatman çok zor olmuştur, inşallah bundan sonra hayırlısıyla ayağa kalkınca oğlunla daha iyi ilgilenirsen eskisi gibi olursunuz yine..ilgisizlikten huysuzlaşıyorlar çocukar..yarencim benim ilk iki doğumum normal olduğu için doktorum normal olmam için ısrar ediyor.ama ben çok stresliyim sezaryan olup hediye gibi bebeğimin gelmesini istiyorum.doktorumla bu gün randevum vardı.iki hafta sonra dikişlerimi alacağını aldıktan sonra bir saat hastanede yürüttürecekmiş açılmanın durumuna göre eve yollayıp yollamıyacağına karar vericek.çok korkuyorum gerçekten :2:çok şüür bu günlerimizi gördük .allahım bizim gibi hamilelere kolaylıklar versin dokuz aydır stresten kaşlarım döküldü .oğlum 2.5 yaşında ilgilenemediğim için bambaşka bir çocuk oldu yaşamadan anlamak çok zor.serklajla çözüm oluyormuş serklajlı yatan yeni hamiş arkadaşlar sakın ümitsizliğe kapılmasınlar.tek gereken sabretmek ve ümitsizliğe kapılmamak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?