Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Teşekkür ederim chnb sanırım aynı şeyler değiller normal muayene gibi bişi hissedilmiyor dedi doktorum öyle anesteziden fln bahsetmedi yani ayy yinede korktum ben ya zaten buji der demez korktum bakalım nasıl bişi olcak:18:

banada söz etmişlerdi bujilerden
ama gerek kalmadı
ne olursa olsun diliş atılacak demiştim

rahim ağzı yetmezliği çok zor teşhis edilen bir şey demişti doktorum
benim durumuma bile yüzde yüz teşhis koyama dedi
çünkü her gebeliğimde biraz daha geç açıldı rahim ağzı

doğumun çok kolay olursa kesinleştiririm demişti
oda sezeryan olunca
kesinleştiremedi

bu nedenle buji falan
çok anlamlı değil bence
dikiş atılsın ki kafan rahat olsun

aynı fikirdeyim..bujiyle uğraşılacağına önceden kaybı olana önlem amaçlı direk dikiş atılması,riske atılmaması daha doğru bence de...

[video]http://www.youtube.com/watch?v=U1SDMq06yDw[

EDAAAAM kocaman kızım benimleyken
onunla vedalaşacağmı bildiğim 10 gün boyunca hashanede yatarken
çökmüşken diplerdeyken
bu şarkıyla güç bulmuştum
sizinlede paylaşmak istedim
tekrar

şimdi dinlerken çok daha farklı etkilesede
o günlerde benim için çok cesaret vericiydi

Canım iyi dileklerin için teşekkürler , tez zamanda hamile haberlerini alırız inşallh canım.

Aslında not almak iyi bi düşünce ,ama ben ona bile hazır değilim galiba hala korkuyorum.:18:
sende sagolasın güzel dileklerin için bebem benim

canım ben,m ne bujisiyle bakıcaklar şu benim bildigim bujimi yoksaben ilk oglumu 6 martta dünyaya getirdim 5 aylıktı temmustada doktora gittim zannettimki bebek var adet olamadım 1 buçuk ay idrar yaptım çıkmadı neyse doktora gittim baktı bebekte olabilir adatte olabilirsin dedi rahimde kalınlaşma var ama seni umutlandırmıyım dedi adam özel doktorlardan hastaneside epey özel para bakımından kan yapalım dedi bende ozaman parasını duyunca yaptıramadım çıkıcagını bilsem bulr buluştururudum neyse bana progestoron 100 hapı verdi dediki eger bebek varsa adet olmazsın yoksada 5 gün içinde adet olursun dedi adette oldum neticede benden rahim agzı testi yaptı smir aldı çok şükür temiz çıktı muayene paası derken kabartı tabi fiyat en son anlattım böyle böyle dedim eşim işe yeni girmişti dedi altan bujiyle rahimden baktılarmı sana dedi bende yok doktor bey bakmadılar gel bakalım dedi bende dedim çok isterim ama eşim işe yeni girdi fiyatı çokmu pahalı dedik durumum yok baktıramam dedim belkim sonra bir yandanda diyorum içimden allahım ne olur baksın herşey para degilya dedim içimden dediki suratıma asistanın sizi dogum haneye götürsün ben birazdan gelicem birlikte çıkmıyaım dedi beni aldı asistanı sag olsun dogumhaneye götürdü doktor geldi rahimi ördekle baktı önce sonra rahimimi aşagıya indirdi dedi 4 5 6 7 8 bujileri getir dedi onlarad nasıl bişey anlatıyım bildiginiz demir çubuk hani lokantalarda etleri demire geçirirlerya mangalda pişirmek için aynı öyleydi demirler çok korktum görünce dedim bunlar ne bu aletlerle rahime bakıcez kısalık açıklık varmı diye dedi baktı epey canım acıdı nasıl acımasınki afedersinir rahime resmen şiş sokuyolar bana baktı muayene ederken dediki bebegin rahim açıklıgından ölmüş boyu kısa dedi öyle dey,ince ellerimi suratıma bir vurmuşum sormayın melegim dedim hep benim yüzümden öldü diye çok vicdan azabı çektim aşagıya indik ayrı bir şekilde tabi ama muayeneden sonra kalkma dedi bana rah,mden aleti çıkarında hissettim vallahı rahim,m,m yukarı çıktıgını kalktım ama başım döndü 10 dakika yatım sonra kalktım ordan aşagıya indim eşimin yanına eşimle konuştu herşey güzel ama dedi biraz kilo vermem lazım yoksa saglıklı bir hamilelik geçiremezsin dedi saydı şu şu olur diye

şimdi anlamadıgım birşey var beni aydınlatırsanız sevinicem vallahı ben o demirleri gözlerimle gördün acısınıda bizzat kendim yasadımdahamilelikte o demiri rahime bakmak için sokunca bebege bişey olmuyomu zararlı degilmi şaştimda kaldım kardeşim bak ne yap et o rahimi diktir ben diktirmedigime pişmanım almina arkadaşım beni tanır ilk ona yazdım olayımı allah razı olsum o dedi bana diktir bunun şakası olmaz dedi ben o kadar afedersin biryerlerimi yırttımki 4 doktora bakındım hepside herşey normal dedi dikmediler okadar diretmeme ragmen bebegim düşüncede doktorum yanıma geldi dedi bugün nasılsın nasıl oluyum doum yaptım oturuyorum gördügün gibi dedim tam hastaneden çıkıcaktım kardeşime eşime dedim az bekleyin beni doktorun odasını buldum içeri girdim ne oldu dedi suratına aynen şunu dedim aydın bey ben dedim sana okadar dik dedim dikmedin hep yolladın dedim tek yapıcagın dikmekti dedim benim oglumun katili sensin benim cigerimi yaktınya dilerim rabbimden senin cigerinde yansın işşallah dedin ban kızdı açıklık vardıda benmi dikmedinm dedi seni allaha havale ettim ben o nasıl biliyosa öyle yapsın işşallah bu tarafın o tarafıda var dedim çıktım dışarı yedirdigim paralar haramı zıkkım olsun işşallah

[video=youtube;AHC_s9r64Qo]http://www.youtube.com/watch?v=AHC_s9r64Qo[/video]

canım benim benimde öyle bir hikayem var ben dogum yaptıgımda perihan kutmanın ögretmen oldugu bir dizisi vardıya onu yeni seyrediyoladı ben dogum yapıyorum afedersin suyum boşaldı çatalda bebegimin kafası geldi başımda kimseler yok birde ben bebek geliyo diye bagırdım doktorlarda ban bagırdılar ne bagırıyosun diye birde öyle azar yedim anlıcagın allahım şişli etfale düşürmesin işşallah beni bir daha allahıma havale ettim ilk oglumda çok eziyet çektirdiler bana ya bir şarkıda benden olsun kayahanın şarkısı bizimkisi bir aşk hikayesi vardıya o şarkıda yeni çıkmıştı yavrum çok kıpırdardı o şarkıda artık ne o şarkiyı dinliyorum nede tarkanı o şarkıları duyunca içimden bir şey kopuyo sanki oana geri dönüyorum acaba sag saglim dogurucagımım günleri görücemmi merak ediyorum ben ya

teşekkür ederim fadikcim...senide çok iyi anlıyorum topiğe uğrayamamanda çok normal ben senin yerinde olsam aynısı olurdu ama üzülme inş bundan sonra daha iyi bir gebelik geçirirsin.dualarım seninle..canım enfeksiyon olmaması için ekstra ne yapmam gerekiyor doktor aylık iğne dışında bişey söylemedi.onun dışında evin içinde kalkabilirsin dedi ama genel anlamda yatmam gerekiyormuş..hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım..

AY CANIM BENİM YA allah razı olsun moral oluyorsunuz çok saolun
rahatladım çok şükür datlım Rabbim diğer arkadaşlarıda rahatlatsın inşalahh
amin canım Allah razı olsunnn çok şükür atlattık 35. haftamıza girdikk Rabbim bütün asnnişlerin yardımcısı olsun inşalahh bütün annişler atlatır kritik günleride alırlar evlatlarını inşalah sağlıklı sıhhatlii

merhaba arkidişler.umarım herkes iyidri.
sevtun valla beni şok ettin.ne bu doktor kasap mı?benim doktorum alttan vajinalle ultrasonda isaretledi rahim ağzının başlangıcını sonra karından tuttu ultrason ekranını değiştirmeden bitişini işaretledi.zaten cihaz o iki nokta arasındaki mesafeyi otomatik ölçtü.hep ekrandan bana gösterdi.bak bu senin rahminin boyu bak bu böyle şöyle dedi.hiç canım acımadı.buji çok eski annem bana hamileyken bakarlarmış.ozaman usg yokken.

her muayenede hala işaretleyip boyu 1mm -2mm kısalmış ölçüp gösterir.

eski doktorum dersen hala içimde ukte kaldı.ona bi çift laf söyleyemedim.sen ne güzel içini dökmüşsün.

eda valla benim doğumumda bi azarlama ben orda titriyorum bebeğimi kaybediyorum diye.asistanlar nasıl sohbet ediyorlar kahkaha.ben bağırıyorum bebek geliyor.iyi geliyorsa gelsin.oraya at diyo bana.başı geldi diyorum.tamam at oraya diyor.bebeğim geldi.bacakalrımın arasında 1 saat bebeğime baktım.gelip almadılar.

neyse ki Rabbim bu hamileleiğimle onları pek takmıyorum.aklımdan çıkmıyor ama yeni bir heyecan bekleyiş var şimdi...

fadik neden gelmiyorsun?

canım buralardayım..
arada yazıyorum ya

hastanelerde rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...
insafsızların eline düşürmesin...

inş canım inş...
maşallah 35 te olmuşsun...
allahın izniyle bundan sonra için hep rahat olsun...

sağol canım
canım benimde çok bilgim yok ama bildiğimiz rütin şeylere dikkat et...
yani vajina ve iç çamaşırı temizliği...
başka nelere dikkat edilir bilmiyorumki...
zaten iğnede yapıyorlarmış arada da enfeksiyon için test yapıp baktımı allahın izniyle birşey olmaz canım...
allah yardımcınız olsun...

yarencim benim ilk iki doğumum normal olduğu için doktorum normal olmam için ısrar ediyor.ama ben çok stresliyim sezaryan olup hediye gibi bebeğimin gelmesini istiyorum.doktorumla bu gün randevum vardı.iki hafta sonra dikişlerimi alacağını aldıktan sonra bir saat hastanede yürüttürecekmiş açılmanın durumuna göre eve yollayıp yollamıyacağına karar vericek.çok korkuyorum gerçekten :2:çok şüür bu günlerimizi gördük .allahım bizim gibi hamilelere kolaylıklar versin dokuz aydır stresten kaşlarım döküldü .oğlum 2.5 yaşında ilgilenemediğim için bambaşka bir çocuk oldu yaşamadan anlamak çok zor.serklajla çözüm oluyormuş serklajlı yatan yeni hamiş arkadaşlar sakın ümitsizliğe kapılmasınlar.tek gereken sabretmek ve ümitsizliğe kapılmamak.

´
valla şaka gibi yaa caniler Allah onlara bilir yapacağını

Allah yardımcın olsun o günleride görmek çok güzel olsa gerek 2.5 yaşında cocukla iyi idare etmişsin yani işallah hepimizinki öyle sakin sakin olup biter ..
bişi sormak istiyorum dikişleri alırken de uyuşturuyolarmı acaba bilgin varmı ?

haklısın canım senin çocukla evde yatman çok zor olmuştur, inşallah bundan sonra hayırlısıyla ayağa kalkınca oğlunla daha iyi ilgilenirsen eskisi gibi olursunuz yine..ilgisizlikten huysuzlaşıyorlar çocukar..
bende çok kararsızım canım hem normal doğum yapmak ve birde sezeryan ağrısı çekmemek istiyorum onca eziyetten sonra, hemde normal doğum olursa dikişleri bayıltmadan alıyorlarmış ve normal doğum anının stresli geçmesinden endişe ettiğim için kararsız kalıyorum, doktorumla da doğum üzerine hiç konuşmadık dolayısıyla kafamda hiçbir fikir oluşmuyor..dikişi nasıl alacağını söyledimi doktorun sana?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…