- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.301
Üzdüm mü seni arkadaşım?
Kararsızdım aslında koyup koymamakta ama işte birden...
alminacım..............................
herkes doktor olmamalı
haklısın canım senin çocukla evde yatman çok zor olmuştur, inşallah bundan sonra hayırlısıyla ayağa kalkınca oğlunla daha iyi ilgilenirsen eskisi gibi olursunuz yine..ilgisizlikten huysuzlaşıyorlar çocukar..
bende çok kararsızım canım hem normal doğum yapmak ve birde sezeryan ağrısı çekmemek istiyorum onca eziyetten sonra, hemde normal doğum olursa dikişleri bayıltmadan alıyorlarmış ve normal doğum anının stresli geçmesinden endişe ettiğim için kararsız kalıyorum, doktorumla da doğum üzerine hiç konuşmadık dolayısıyla kafamda hiçbir fikir oluşmuyor..dikişi nasıl alacağını söyledimi doktorun sana?
merhaba arkidişler.umarım herkes iyidri.
sevtun valla beni şok ettin.ne bu doktor kasap mı?benim doktorum alttan vajinalle ultrasonda isaretledi rahim ağzının başlangıcını sonra karından tuttu ultrason ekranını değiştirmeden bitişini işaretledi.zaten cihaz o iki nokta arasındaki mesafeyi otomatik ölçtü.hep ekrandan bana gösterdi.bak bu senin rahminin boyu bak bu böyle şöyle dedi.hiç canım acımadı.buji çok eski annem bana hamileyken bakarlarmış.ozaman usg yokken.
her muayenede hala işaretleyip boyu 1mm -2mm kısalmış ölçüp gösterir.
eski doktorum dersen hala içimde ukte kaldı.ona bi çift laf söyleyemedim.sen ne güzel içini dökmüşsün.
canım ben,m ben gözlerimle gördüm o aleti hatta dedim bu aleti ne yapıcaksınız rhiminin boyunu ölçücez dedi muayeneden sonra lekelenme gibi kanamam oldu o rahimimi açıktıki inan ilk bebegimde kürtaş için rahimime baktılar demir gibi bir şey soktular parça kaldımı diye aynı acıydı yane 7 sene oldu galiba beni öyle muayene edeli benim anlamadıgım pazartesi rahimin boyuna enine herşeyine balıkdı salı günü kanamam oldu dogum yaptım bu rahim boyu hemenmi kısalıyo arada 1 gün yok bile yavbiri beni bilgilendiririse çok memmun olucem inanın
artık dua ediyorumki yaradandan saglıklı bir hamilelik geçiriyim artık ben malesef tekim bir eşim bir bebegim olucak eşimin tarafıyla resti çektim
eda valla benim doğumumda bi azarlama ben orda titriyorum bebeğimi kaybediyorum diye.asistanlar nasıl sohbet ediyorlar kahkaha.ben bağırıyorum bebek geliyor.iyi geliyorsa gelsin.oraya at diyo bana.başı geldi diyorum.tamam at oraya diyor.bebeğim geldi.bacakalrımın arasında 1 saat bebeğime baktım.gelip almadılar.
neyse ki Rabbim bu hamileleiğimle onları pek takmıyorum.aklımdan çıkmıyor ama yeni bir heyecan bekleyiş var şimdi...
fadik neden gelmiyorsun?
çok şükür canım Allah razı olsun
canım buralardayım..
arada yazıyorum ya
hastanelerde rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...
insafsızların eline düşürmesin...
inş canım inş...
maşallah 35 te olmuşsun...
allahın izniyle bundan sonra için hep rahat olsun...
sağol canım
canım benimde çok bilgim yok ama bildiğimiz rütin şeylere dikkat et...
yani vajina ve iç çamaşırı temizliği...
başka nelere dikkat edilir bilmiyorumki...
zaten iğnede yapıyorlarmış arada da enfeksiyon için test yapıp baktımı allahın izniyle birşey olmaz canım...
allah yardımcınız olsun...
bu şarkını sözlerine ilk defa dikkat ettim...Güneş her akşam batıp her gün doğuyorsa
Çiçekler solup solup tekrar açıyorsa
En derin yaralar kapanıyorsa
En büyük acılar unutuluyorsa
Neden korkulur hayatta söyleyin bana
Ben neden aynı kalayım söyleyin bana
Elbette bazen çiçek açıp bazen solacağım
Elbette daldan dala konup sonra uçacağım
Elbette bazen hızla dönüp bazen duracağım
Elbette bazen söyleyip bazen susacağım
İnanmadım asla inanamam
Her şeyin bir sonu olduğuna
Elbette bugün ağlıyorsam yarın güleceğim
Elbette önce çekip gidip sonra döneceğim
Arkadaşlar ben de Candan Erçetin'in bu şarkısının bu topikte yaşanan bir çok olayı yansıttığını düşünüyorum. Bu arada dün gece eşime yeni bebek istediğimi söyledim. O nisan gibi diyordu. Yazın açılmamın olduğunu ısrarla düşünüyor. Niye ısrarla ertelediğini sordum. Bizim bebeğimizi kaybedeli bugün tam 7 aya oldu. Doktorum keşke onu doğuma almasaydık demişti. Bunu dedim. Ardından kendisi defnetmişti. Bundan mı dedim. O da suyumun geldiği gece attığım çığlıkların, bebeğim çok küçük ne olur Allahım doğmasın feryatlarımın hala kulaklarından silinmediğini ve ona zaman vermemi söyledi. Bu arada çok ısrar ettim. Bu ay o çok ilaç aldı. Şubata deneyelim dedim. Edirnedeyken gittiğim Aydın Bey'i arayıp soracağını söyledi.(Bu arada burada da Aydın Bey ismi zikrediliyor. Umarım o doktor bizim Aydın Bey değildir.)İnşallah şubata ikna edebilirim. Herkesten iyi haberler almak dileğiyle...
ben serklaj olmadım ama burda olan çok arkadaş var...yarın sabah serklaj ameliyatım var kızlar korkuyorum bebege bişe olcak die9 sene sonra tüp bebekle hamile kaldım ben
yarın sabah serklaj ameliyatım var kızlar korkuyorum bebege bişe olcak die9 sene sonra tüp bebekle hamile kaldım ben
bu şarkını sözlerine ilk defa dikkat ettim...
gerçekten bizleride anlatıyor...
7 ay baya korunmuşsunuz canım...
ama eşin konusunda birşey diyemem...
onunda içi rahat olsun...
yavaş yavaş alıştırmaya çalış belki ikna olur...
ben serklaj olmadım ama burda olan çok arkadaş var...
inş sizde sorunsuz atlatırsınız...
hayırlısı olsun canım. serklaj bizler için korkulacak bir şey değil, bir umut.umarım yarın kolayca atlatırsın.güzel haberlerini de bakliyor olacağız.yarın sabah serklaj ameliyatım var kızlar korkuyorum bebege bişe olcak die9 sene sonra tüp bebekle hamile kaldım ben
hayırlısı olsun canım. serklaj bizler için korkulacak bir şey değil, bir umut.umarım yarın kolayca atlatırsın.güzel haberlerini de bakliyor olacağız.
bu arada soran arkadaşlart için söylüyorum, benim 2. gebeliğimde serklajlıydı fakat malesef kaybettim.onda bebeği almadan önce dikişi aldılar, normal alttan muayene eder gibi hani bir demir varya adını bilmiyorum onunla açıyorlar ve oradaki dikişi alıyorlar.birkaç saniye sürüyor.zor bir işlem değil.
yarın sabah serklaj ameliyatım var kızlar korkuyorum bebege bişe olcak die9 sene sonra tüp bebekle hamile kaldım ben
Merhaba,tesekkur ederım ılgıne12.hafta ıtıbarı ıle kontrol edılecek bakalım bırsey cıkmaz umarım dua edıyorum Allahıma sureklı butun hamıleler ıcın ...benım gıbı leep olan arkadas varmı burda acaba...
evet canım anlattıkların hep zor şeyler...Umarım ikna ederim Fadik, ben de korkuyorum. İkna edersem bu ay ve tekrardan bir şey olursa ben sana demiştim demesinden de korkuyorum. Oğlum 1. sınıfa başlayacak, onu ihmal etmekten korkuyorum. Yaşım 34. Daha da ertelersem oğlumun 1. sınıfı bitirmesini. Ozaman da yaşımın ilerlemiş olmasından korkuyorum. Ailem İstanbul'da. Daha önceden çok defalar bize yardımcı oldular. Eşim askere gittiğinde(8 ay), doktoroya başka bir ile gittiğinde(3 yıl), Edire'den Hatay'a geldiğimizde ve benim bulantılarımın yoğun olduğu dönemde(4 ay)... Onlarında kendi hayatları var ve bir evde iki aile olmuyor, babamla sorunlar yaşadı annem bu yüzden. Ne de olsa babalar anneler kadar fedakar olamıyor ya da benimki öyle... Onlara yeniden gel diyemeyeceğim. Eşim de üniversitede.Gece dersleri de var. Anlayacağın burada çok yalnızım. Komşum ben sana yardımcı olurum diyor ama ne kadar olur bilmiyorum. 3 aydır tanışıyoruz. Anlayacağınız büyük korkularım var. Burada serklajdan sonra yatanlar genelde sağlıkla doğum yapmışlar. Yatmazsam bir şey olursa diye korkuyorum.Yani büyük korkularım var. Çok endişeliyim.Saninle ilgili kısımlara hala gelemedim. Seni de çok merak ediyorum. İnşallah senin için de her şeyin en iyisi olur.
evet canım anlattıkların hep zor şeyler...
bende hep bunları düşünüyorum...
benim annemler yakın annem sık sık geliyor
kardeşim yakın evlendi gelinimizde ben sana bakarım diyor...
ama benim için rahat etmiyor...
birde eltimlerle aynı binadayız onlar ve kızlarıda işlerimi yapıyorlar ama onlara muhtaç olmayı hiç istemiyorum...
aslında sağolsunlar hamileliğimde hep ilgilendiler ama doğumdan sonra sadece birkez geçmiş olsuna geldiler...
iş temizlik zamanıydı işe güce daldılar...
bu beni çok kırdı biz aynı binada en yakın akrabayız bir kere geçmiş olsuna eller de geldi...
bu yüzden onlara artık çok soğuum...çok seyrek evlerine gidiyorum...
ben doğum yapınca kardeşim henüz 4 günlük evliydi ve yeni gelinimiz 10 gün boyunca hergün abartmıyorum hergün geldi...
öyle sadece bakmayada değil...
hep anneme hadi gidelim ablamın yanında oturalım sıkılmasın diyormuş...
ve annemle hepgeldiler ...
ben ona kendimi sevdirecek saydıracak pek birşey yapmadım hamileliğim zor geçtiği için düğün zamnı doğru dürüst ilgilenmedim bile...
ama demekki insanın içinde olacak ve nerde ne yapması gerektiğini bilecek...
eltilerim diğer düşüklerimdede sadece bir kere geçmiş olsuna gelmişlerdi ama onlar ufak olduğu için çok zoruma gitmedi...
ama bu çok kırdı beni...
ben bebeğimi kaybetmişim onlar harıl harıl temizliğe dalmışlar...
sanki evlerini .ok götürmüş...
neyse canım boşver yaa...
eğer maddi durumunuz müsaitse kesinlikle yardımcı kadın tutmanı tavsiye ederim...
hiç kimseye muhtac olmaya gerek yok...
benim maddi durumum çok iyi değil ama yinede düşünürüm...
sonuçta kısa bir süreliğine olacak...
ama yakınımda bu kadar akrabbam varken tutamam işte...
eltimleri takmamda annemler darılır biz varken neden diye...
bu arada annemlerin evle sadece 100 mt var aramızda...
kardeşimde aynı binada oturuyor...
Sağol canım cevapladığın için. Sen kaç yaşındasın? Nerede oturuyorsun? Ne güzel en azından iyi bir gelininiz var. Biz iki kız kardeşiz ve kardeşim İstanbul'da ve o da hamile. Ben malesf Hatay'da. Maddi durumumuz fena değil. Yeni ev aldık buradan. Kredi ödüyoruz. Oğlumuz burada okullar yarım gün olduğundan bakıcı problemi olmasın diye oğlum anaokuluna özele gidiyor. Benim okulum da tam gün. Yine de yardımcı düşünüyorum. Tek problem eşim çok titiz herkesin yaptığını yiyemiyor. Hatay yemekleri güzel ama bizlere göre biraz farklı damak tadları var. İyi bir yardımcı bulurum umarım. Sen de olanlara fazla üzülme. İnsanlar bizim yaşadığımız travmayı malesef anlamıyor. Daha öncede demiştim. Nasrettin Hoca'nın fıkrasında olduğu gibi "Damdan düşenin halini damdan düşen anlar." Sen çalışıyor musun? Ne olur kendini üzme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?