Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

30 yaşına girdim canım...
yaklaşık yedi yıllıkta evliyim...
evliliğimin ilk 3 senesi içinde 3 erken düşük yaşadım..
düşüklerden 3 sene sonra ancak hamile kalabildim oda erken doğum oldu işte...
evet canım maşallah gelinimiz şimdilik çok iyi hepte öyle olur inş...

ah canım kocişleri hiç sorma zaten...benimkide öyle herşeyi yemez...
hele herkesin yaptığını hiç yemez...
ama ben ona çok takmıyorum ya kendisi evde yapar istediğini yer yada dışarıdan yer...
ne yapalım yapacak birşey yok...
canım eltimlere üzüldüyüm falan yok...
sadece kırıldım ve artık ona göre bir tavır aldım...
beni anlamalarını asla beklemem çünkü anlayamazlar...
benim demek istediğim ister üzücü bir olay olsun ister düğün dernek aileler böyle günler içindir...
ikiside tek olmaz...
üzüntüyede düğünede el de bir kere gelir komşuda...
ama aile farklıdır...
her şeye koşmak, iş olmasa bile bu günlerde devamlı yanında olmak lazım...
ben böyle gördüm...bizdede böyledir...
canım inş iyi bir yardımcı bulursun...

enfeksiyon için ben özel olarak bişi yapmadım da hastanede gazlı bezle tampon ped veriyolarya ondan fazla fazla aldım 1 hafta o yetti vucut temizliğine ve çamaşırın temizliğine dikkat edersek enfeksiyon olacağını sanmıyorum ben..

en yaşlılardanım sanırım..:) rahim ağzı yetmezliği yüzünden kaybettiğim ikizlerime hamile kaldığımda yaşım 36 ydı..
şimdiki sıpalarıma ise 37 ..:)

ah canım inan dediklerine katılıyorum aile bambaşka birşey ya ben dogum ettigimde eltimde benle hamile bu arada onunda oglu var kaynanam evine götürdü beni 3 gün üst üste geldi ama bana destek degil köstek için benim bebegim ölmüşmü hatunun umrunda degil ah anlatsam roman olur geçen beni aradı telefonda suratıma dediki bebegim 7 buçuk aylık oldu karnım kocaman oldu onun bebegi dogunca kendi mutlu olsun kimse umrunda degilmiş kaynanam dedim seninkinide benimkinide kıyaslar dedim sevincini yaşıyamaz benimki için keşke dogsaydı büyük olucaktı diye aklından geçirir dedim aglar dedim suratıma aman aglarsa aglasın çokta umrumda dedi benim işim yokta onunlamı aglıcam ben keyfime bakarım dedi suratıma ah canım benim inan benim eltim yanıma hiç gelmesin okadar nefret ettirdiki onun kadar bencil kibirli birini daha tanımıyorum ben allahım onu bildigi bigi yapsın zaten görüşmüyorumda bana zararı olanlar gelmesin zaten sen saglıklıyken seni severler güzel şeyler yap çagır mılleti anca gelsinler yemege bana dedilerki komşularım sen dogur biz sana bakarız dediler hamile kaldım kimse kapımı açmadı biliyomusun birde utanmadan başsaglıgına geldiler bana artık kimseyle işim olmaz ne varsa eşlerde var allah mesut etsin bu arada benim kardeşimde okullar kapanınca evlenicek allah nasip ederse bizimde gelinimiz dedi telefonda kızı daha görmedim sadece resmini kardeşim anlatmış ablamın 2 tane bebegi düştü diye oda telefonda dediki bana abla dedi sen beni bekle ben orda olursam seni bir yere salmam dogumuna kadar sana ben bakarım dedi bebegide kucagına alanakadar ben bakarım dedi çocugunuda ben bakar büyütürüm dedi o kalbimi bir oksadıki sormayasın inan gelseler bile öylesi daha kötü eltimi allah korusun en güzeli ne kimseyle konuşmucan nede görüşmücan ben bu dogumumda unu anladım arkadaşlar ne çektigimizi kimse anlamaz bebegi ölenler harıç nede düşenin dostu olmuyo malesef ben bu yolda artık yanlızım malesef ne kaynana ne elti hepsini hayatımdan çıkrdım üstümden inanın koca bir yük kalktı ne varsa eşlerde allahım eşlerimizi başımızdan eksik etmesin dilerim rabbimden yavrularımızın acısını işşallah birdaha göstermesin işşallah

ay bende bu arada 31 olucam nisanda yaşlanıyomu neyim ya ben ne zaman çocuk dogurucamda anne olucambugün adet olmam lazım bu ay vesile olduk bebege ama galiba hamile degilim kasıklarım çok agrıyo allahım o güzel duyguları gene yaşatırmı acep ah bir görsem sag saglim bebegimi alıcagım günleri inanaın onunla ilk karşılamamız nasıl olur bilemem yane kesin aglarım derimki ah canım sen çok uzak yollardan geldin anneyi neden beklettin okadar sene dile kolay 2 kayıp 10 sene

amiinn canım Allahım butun dualarını kabul etsın ..

kızlar bişey sormak istiyorum, normal rapor bir yılda en fazla kaç gün alabiliyorum. bir doktordan değil farklı doktorlardan da olabilir? bilginiz var mı?

canım benim katılıyorum sana bende kendi ailemden öyle gördüm iyi günde de kötü günde de birlik olmayı öğrendim şimdi öyle olmayınca üzülüyorum bekliyorum ama olmuyor herkes kendi derdinde kimse anlamıyor hatta onlar haklı çıkarıyorlar kendilerini. yaşadıklarım küçük basit bi olaydı sanki ben çok büyütmüşüm artık üzülmememilymişim

sevtuncum çalışmalara başlamışsın ne güzel ben daha beklemedeyim 2,5ay oldu drum 3ay demişti sabırsızım 2hft geçmiyor sanki. allahım o güzel duyguları yaşamayı bizlerede nasip eder inşallah çok beklemeyiz

amiinn canım Allahım butun dualarını kabul etsın ..
işşallah canım bizi anca biz anlarız başkaları degil

ah canım başladımda çalışmalara bugün günümdü hastalanmışım ya sabah bir şey yoktu seviniyodum namaz için levabaya gittim istemedigim başıma geldi ilk denemeydi sanki ama çok üzgünüm ben ya kırmızıları gördüm ya hamile kalamzsam ne olur benim halim

canım üzülmek yok olumlu düşünmemiz lazım bizde çok yakında çift çizgiyi göreceğiz. nekadar beklemiştin birde hemen oluyormu bende pko var hemen olmuyor dr 1-2ay kendi halimize bırakacak olmazsa takip edip çatlatma iğnesi yapacak daha önceki de iğneyle olmuştu. şimdi birde yara problemim var ilaç kullandım inşallh geçmiştir 2hft sonra kontrolüm var geçmediyse yakılacak bide onu beklemek istemiyorum

sevtuncum ilk aydan karamsarlığa düşme ilk aydan olmaması çok normal, bundan sonraki aylar için moralini yüksek tutmaya çalış, Rabbim zamanı gelince göndericektir yavrunu merak etme..

kızlar bişey sormak istiyorum, normal rapor bir yılda en fazla kaç gün alabiliyorum. bir doktordan değil farklı doktorlardan da olabilir? bilginiz var mı?

öyle bir sınır olduğunu hiç duymadım canım, uzman doktor yazdıktan sonra yıl içinde bir çok kez alabilirsin, ben mesela 25 temmuzdan beri raporlu görünüyorum, ilk önceleri 20 şer günlük yazdılar 3 kez sonra altışar haftalık aldım 32. haftama gelene kadar..

bendede yara vardı yaktırdım bebem 40 gün ilişki yasaktı 2 sene oldu bendede pko var bebem malesaf 2 tane kayıbım var ocakta vesile oldum bebege 2 eylülde dogum yaptım ocakta ves,ile olun dei doktor bu ay ilk denememdi ama olmadı birde çok kanamam var herhalde üşüttüm 2 ay ayın 27 oldum bu ayda geçen ayki gibi 24 oldum canım doktor folik plas ve zinko hapı verdi deneyam için gerekliymiş dedi en son rahim temiz dedi bir mani yok dedi bakaıcez günler neler gösterecek 6 ay kendin çabala dedi olmazsa biz devreye giricez dedi ay bak utandım şimdi he kolay degil 7 sene arayla hamile kaldım ilk bebegim 20 haftalıkken eylülde dogurdugumuda 18 hafta 3 günlükken kaybettim malesef okadar dememe dikmediler her seferinde geri yolladılar allah onları nasıl biliyosa öyle yapsın ne deyim biraz kendinden bahsedermisin zahmet olmazsa bebem

dikişlerin alınmasıyla ilgili cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.. anesteziyle yapılan bir işlemin, bayıltmadan veya uyuşturmadan alınması beni çok ürkütüyorda.. kolay olduğu öğrenmek beni biraz rahatlattı..rahim ağzı yetmezliği olanların normal doğumları kolay ve kısa sürüyor diye duydum, serklajlı olup normal gebelik haftasında doğum yapanlar varsa tecrübelerine çok ihtiyacım var..

sevtuncum ilk aydan karamsarlığa düşme ilk aydan olmaması çok normal, bundan sonraki aylar için moralini yüksek tutmaya çalış, Rabbim zamanı gelince göndericektir yavrunu merak etme..

teşekkür ederim destegin için hepinizden allah razı olsun iyiki varsınız bende sizin gibi işşallah hamile kalıyım güzel haberlerimi duyarsınız işşallah sizlerle iyi kötü okadar şeylerimizi paylaşıyoruzki anca birbirimizin halinden birbişrimiz anlar canlarım yarencim bebem isim düşündünmü hiç yaseminin kızı küvezden çıktımı acaba bebekler nasıl girmiyo kaç zamandir merak ettim

canım banada doktor doğumda alınacağını söyledi benim ilkide normal doğumdu buda normal ve kolay olursa ne güzel olur..bende bişey soracağım bebekler hangi haftada normal doğum pozisyonunu alıyor acaba?benim bu serjkajın yapıldı hafta bebiş yanlamasına duruyordu inş döner?fikri olan varmı?ne zaman döner?

canım herkeste farklı oluyor ama genelde 30lu haftalardan sonra dönmeye başlıyor diye biliyorum..

sevtun yaseminin bebeği küvezden çıktı.. bebeklerle uğraştığı için fazla vakit bulamıyor.. bizde Allah kısmet ederse bebeğe SEZİN ismini koyucaz..

adıyla yasasın ıns......

Hayırlıolsun canım. Güzel bir isim. İsmiyle yaşasın bebeğin. Geçmişi okuduğumu söylemiştim. 310. sayfadayım. Ne güzel hiç kimseden desteğini esirgememişsin.İnşallah doğumundan sonra da bize buradan destek olur, bu seferde bizim hamileliklerimizde bize destek olursun. Hamileliğin kaç haftalık? Sonradan Cemil Bey'e devam ettin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…