Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sevtuncuğum üzülme. Yaşı da dert etme. Şimdi insanlar bu yaşlarda evleniyorlar. İnşallah sen de hamile kalır bebeğini kucağına alırsın. Teşhisin tam konduysa sorun olmaz inşallah. Buradan da birbirimize destek oluruz. Sen de burada eskilerdensin.Hep birlikte sayarız günlerimizi inşallah.

bir sürü teste rağmen bir sonuç çıkmadı arkadaşım
ve doktorum tahmin yürüttü
rahim ağzının açıklığı belli bir yere gelince sancının başlaması normal dedi
ki ilk bebeğimde açıklık olunca dikiş atılmıştı
dikişten sonra da sancılarım varmış zaten şimdi anlıyorum
10 gün geciktirebildiler doğumu

ikizlerde ise
iki ihtimal var dedi
1 bebekler den 1i normal değil
(1i daha büyüktü tek yumurta olduğu içi kan dengeli gitmedi)
2i rahim birden fazla gerildi
yani anlıycan bir şey çıkmadı
kızımda ara ara kasılmalarım oldu
ancak çok normal ve olması gerektiği kadar
ve zamanını doldurdu
ancak ters geldiği için sezeryanle oldu doğum

ayrıca uzun olur mu hiç

doğada daha sağlıklı inanların olabilmesi için
bebeğin sağlıksız olduğunu anladığı anda rahim atmaya çalışırmış
bu nedenle düşükler olurmuş
ancak daha sonrasında yakaladığında sancıyla atarmış
benim ikizlerim sağlıklıydı
ancak tam kaybettiğim haftalarda (kan çalma nedeniyle)sorun ortaya çıkarmış
ve bir bebek yeterince beslenemediyi için sıkıntı başlarmış
beni çok fazla tesadüf yakaladı
sendede böyle olabilir
farklı sorunlardan bu sonuçlar omuşta olabilir
bence dikişin atılması işe yarayacaktır
tamamen sancısız olmuyo doğumlar
bizim doğumlarımız çabuk oluyor
senin doğumum kolay ve çabuk mu oldu?
teşhis koyarken bu önemli diye biliyorum
benim ikizlerimde dikiş alındığı gibi elime geldiler demişti doktorum
ki ben baygındım ve ıkınmadım bile
ama sancılarım 3 gün sürdü
ilk bebeğimde ise kısa kısa sancılar geldi ve doğumhaneye yetişemeden odada geldi bebek
1 tane yoğun sancıdan sonra
sende doğumlarını bir gözden geçir ve doktorunla konuş
AMA NE OLURSA OLSUN DİKİŞ ATTIR ARKADAŞIM

[video=youtube;AHC_s9r64Qo]http://www.youtube.com/watch?v=AHC_s9r64Qo[/video]
canım hatırlıyorum kızımı kaybettiğim dönemde sen bu sarkıların sözlerini paylaşmıştın.netten indirip sürekli dinlerdim.serkilaj sonrası ayılırken bu şarkı geldi kulaklarıma.anestezinin etkisiyle duyduğumu düşünmüştüm .doğumumda epidüral anesteziydi tamamen uyumamıştım ama yine ameliyathanede bu şarkı calıyordu. o anda o şarkıyı duymak beni çok etkilemişti.sil baştan başladım kızımla EYLÜLÜMLEinşallah tüm arkadaşlar sağlıkla kucaklarsınız bebeklerinizi.
yaren çok az kaldı canım.normal doğum olmadığı için sorunu yanıtlıyammıyorum .

salihasçım ne kadar büyümüş kızın
ne günler ne günler
kocaman bir prenses
ne kladar değerliler
ne kıymetliler

ben şimdi çok ağlıyorum bu şarkıda
bana kötü ve mücadele ile geçen günleri hatırlatıyo
ama o zaman düştükçe kalkmamı sağlıyodu

Sağol Edamecrin. Benim ilk düşüğüm 8 haftalıktı ve doktor gelişimi 4 haftalık gibi deMİŞTİ. Senin dedğiğin gibi sağlıklı değilse atıyor dedi doktor. Düşürürken de hiç tıbbi müdahale olmadı ama sancımı endolle durdurmuşlardı. Şu an 6 yaşında olanda ise 29. haftada 10 15 dakikada bir sancıyla gittim. Z.Kamilde yattım. 38. haftada doğumum sancılı başladı. Sezeryan yaptı doktor. 25. haftada kaybettiğim oğlumdaysa çok değildi ama ilaç veriyorlardı. Akşam 21.50 gibi sancılarım vardı ebe muayene etti doğum başladı. Doktorum geldi ve 15 dakikada birkaç ıkınmayla doğum yaptım. 800 gramdı. Yani küçüktü. Ama doktor serklaj yapacağını dedi yeni hamilelikte. Doktorumu da değiştirmedim. Biz Hatay'a geleli 1 sene oldu. Pek de bilmiyorum buraları. Doktorum 9-10 yıllık bir doktor. Serklaj konusunda ne kadar deneyimli bilmiyorum. Normal hamileler memnun. Nihayetinde onda kaybettim bebeğimi ama sorunu da yine o buldu. Bu arada sen hala Bursa'da öncelerden bahsettiğin okulda mısın? Bebeğinin ismi ne ne kadarlık oldu? Ben geçmişte 3. hamileliği düşündüğünü yazdığın yerleri okuyorum bu aralar. Sağol canım.

Bu arada Edamecrin, sanırım sen Mumudihaba ile görüşüyorsun. İnan geçmişte onun yazdığı yerleri görünce inşallah iyi bir haberdirdiyorum. Onun durumu nasıl? Onunla da yazışmak çok isterdim.

bende herkes gibi bu sayfayı bulduğumda acılarım çok taze idi.. doğum yapıp ikizlerimi kaybettikten bir hafta sonra falan deli gibi bu rahim ağzı yetmezliği nedir diye aramaya başlamıştım.. önceden çevremden bile duymadığım görmediğim şey başıma gelmişti.. doğum yapalı on gün falan olmuştu evde pc yoktu.. eşime beni internet kafeye götürmesini istemiştim.. saatlerce ne bulduysam okudum..okudukça o büyük acımın içinde yanlız olmadığımı farketmek ve dikiş olayını öğrenmek bende yeni bir umut ışığı uyandırdı..sonra eşim birkaç gün sonra eve pc aldı benim için..o günlerden beri bu sayfadayım.. burda acılarımı anlatmak, başka insanların acılarını paylaşmaktan başka hiç birşey beni teselli etmiyordu, iyiki burasını bulmuşum diyorum, burası bana öyle iyi geldiki herkes psikolojik destek almamı önerirken ben kabul etmedim, çünkü burası bana terapi gibi geliyordu, kimseyle konuşamadıklarımı söyleyemediklerimi hep burada döktükçe rahatladım, o yüzden burası benim vazgeçilmezim her zaman burada olucam..şu anda bu haftalarda olmamda sizleri umutlandırıyor olmak beni çok mutlu ediyor çünkü ben bunu ne demek olduğunu çok iyi biliyorum, inşallah Rabbim yavrumu kucağıma almayıda nasip eder ve sayfamızda bir umut daha yeşerir.. ben elimden geldikçe her zaman burda arkadaşlarıma destek olmaya devam edicem..kusura bakmayın çok uzun oldu yazdıklarım biraz.. şu an 36+4 üm canım.. halen cemil beye devam ediyorum doktorumu hiç değiştirmedim.. çünkü benim sorunum sadece rahim ağzı yetmezliği değildi..pco var bende yumurtlama sorunum ve erken dönem gebelik kayıplarımda vardı.. bunların hepsinde kendisi uzman olduğu için sürekli onun takibinde ve ilaç tedavisiyle normal yoldan hamile kaldım.. tekrar hamile kalmayı düşündüğümde yine ona giderim..

evet canım.. normal doğum yapmadığımı hatırlıyorum..
kızlar serklajılı ve normal doğum yapanlardan cevap bekliyorum, doğumları ne kadar sürdü?

teşekkür ederim destegin ve güzel dileklerin için işşallah arkadaşım gün gelir benede hamile kalırımda sizlerle bildiklerinizi paylaşırım
teşekkür ederim canım bende meraktan ölüyodum bu kız nerde diye he kız bebekler çıkmış çok sevindim anneligin tadını çıkarıır şimdi ama uykunun yolunu çıkaramaz tabeaman olsun yavruları saglıklı olsunda allahım tez zzmanda bizede tattırsın işşallah

canım benim bebegin işşallah adıyla yaşasın saglıklı saatli hayırlı evlat olur işşallah kucagına aldıgın emzirdigin günleri görürüsün işşallah hamile arkadaşlar saglıklıca gününde dogursun işşallah bizim gibi gariplerde hamile kalsın tez zamanda işşallah

arkadaşlar rahim agzı açık bir arkadaşım vardı bana dediki nasıl dogum yaptıgımı anlayamadım çok kolay oldu 37 haftayken dikişlerini almışlar hastaneden çıkarmamışlar biraz dedi yürütüler beni dedi 2 saat içinde dogurdum dedi agrıyı saymazsak tabe çünkü rahim boyu kısalıgından bir karımız var kolay dogum yaparız ben sezeryana karşıyım bebegin allah korusun hayatı teylikeye girer olur ama keyfede yaptıranlar var korkudan kanunda artık kalktı öyle keyfe gidipte sezeryan yaptıramıyosun yane durumuna göre bakıyolar bence en güzeli normal dogum anneligin tadını çıkara çıkara dogum ediceksinki bebeginle ilk birleşme ilk bakış ne güzel olurdu mesela ben kesin aglardım derdimki yavrum seni okadar çok bekledimki çok geç geldin deyip öper içime çekerdim kokusunu keşkeler olmasaydı keşke yavrum ah yavrum dursaydın 23 şubatta anneciginin kollarında olucaktın

chnb arkadaşım mumudihabacığımdan bende haberf alamıyorum ne zamandır
durup dururken armak istemiyorum
ne hissedeceğini bimiyorum
onunda en yakın zamanda bebeğini kucaklamasını çok içten diliyorum

kızımın adını GÖZDE koyduk
ee malüm bitanemiz
herşeyimiz

okulumu değiştirdim evime çok yakın
azda ders aldım
kızımla ilgileniyorum bol bol

inşallah seninde her şey gönlünce olucak canım
anlattıkların serklaj gerektirdiğini gösteriyor bence
hiç ihmal etme
dünyanın en zor şeyi değil
olup bitecek ve kafan rahat olucak
iyi düşününce ii olucak canım

slm kızlar dün çok şükür serklaj oldum bebekte bende iyi durumdayız rabbime binlerce kez şükürler olsun dua eden etmeyen herkezden allah razı olsun.rabbim kimseyi yarı yolda koymasın allah herkezin evladını sag salim kucagında görmeyi nasip eder inşş

selam kızlar ben dün akşam sanırım bebeğimi hissettim
sırt üstü yatıyodum karnımda pıtır pıtır bişeler oldu gaz fln sandım ama tekrar oldu çok heyecanlandım hala emin değilim ama olsun çok mutluyum çok güzel bi duygu

geçmiş olsun arkadaşım...
duaların için bende amin diyorum...
allah (cc) kabul etsin......

gözün aydın canım...
inş zamanı geldiğinde kucağında da hem hisseder hemde dokunursun...

boşver canım...
zaten üzülme inş yine olur demekten başka birşey bilmezlerki..
herkes aynı...

sevtumcum senin adet gelmiş hayırlısı canım...
sakın bir ayda pes etme...
yılmadan yola devam...
inş fazla zamn geçmeden olur...
ailayide boşver canım...
ne yapsan onlar halimizden anlamazlar...
ama eltine çok kızdım...
benim amcamların 18 sene hiç bebeği olmamış...
annemden büyüklerde...
annem bizleri onların yanında sevmezmiş üzülmesinler diye...
yemgem bizleri çok severdi...
gititği yere götürürdü...
o zamnlar yengemin sık gitiği bir komşusu varmış onunda çocuğu yokmuş...
yengeme hep kızıyormuş sen delimisin eltinin çocuklarına niye bakıyorsun diye...
sonuç olrakta amcamların 18 sene sonra bir kızları oldu...
hemde tedavisiz...
şimdi 23 yaşında
ben bundan anlıyorumki insanın içinin güzelliği çok önemli...
yaptığın iyilik ve iyi düşüncenin mükafatını ilalki bulursun...
bu dünyada olmasa diğer tarafta daha fazla mükafat...
ama kötülük kötü düşünce ancak insanın yanına kalır...

amin cnm çok saol ..

sevtun için söylediklerine de katılıyorum bu dünyada bir insan var birde insancık var Allahım herdaim düzgün insanlarla karşılaştırsın inş....

Amin arkadaşım. Geçmiş olsun. Sağ salim alırsın bebeğini inşallah kucağına. İşlemi nasıl yaptılar? Genel anesteziyle mi? Biraz bilgi verir misin? Kanaman filan oldu mu? Bir de bugün gittiğim hastaneyi aradım serklaj fiyatını sordum. Emekli sandığına bağlıyım ben. 120 lira dedi. Acaba bir sıfırı görmedi mi? Burada yazılanlardan daha çok olduğunu düşünmüştüm. Acaba sen kaça yaptırdın işlemini?

Elifce, ne güzel bir duygu gerçekten. Ben de ilk hareketlerini göz atması gibi hissetmiştim ilk haftalarda. Allah kucağına almayı da nasip eder inşallah.

Elifce, ne güzel bir duygu gerçekten. Ben de ilk hareketlerini göz atması gibi hissetmiştim ilk haftalarda. Allah kucağına almayı da nasip eder inşallah.

amin cnm çok saol biraz öncede gene aynı şekilde minik minik hareketler hissettim çok güzel yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…