Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
işşallah canım allahım sana bagışlasın bebeşini canım sag saglim alırsın işşallah kucagına bebem
ay çok heyecenlandım kız:18::18::18::18:ne güzel bir duygudur o ya bende ilk bebegimi 4 aylıkken ikincisinide 3 buçuk aylıkken hissetmiştim hiç unutmuyorum sabah levabaya kalktım yataga yattım sat 8 suları pazargünüydü garip kocam bitkin ve yorgun bir şekilde yatıyodu dedigin gibi bende dedim acabamı ama kesin oynuyodu ozaman dedim kesin buda erkek allahım o duyguları tekrardan yaşatır işşalallah eşimi dürttün şit şit çabuk kalk dedim o garibimde zaten benden tuırsıyo gene kanaması oldu zannetmiş ne oldu diye irkildi canım dedim mercimegimizi hissettim vallahide bak dedi uykusu emesi yüzüme demezmi canım tabi hissediceksin dedi onu deyip yattı döndü arkasını uyumaya başladı bende uyudum filan 10 kadar saymadımki eşim birden yataktan fırladı ney dedi vbebekmi eminmisin dedi elini karnıma koydu hani ben neden hissetmiyorum bebem dedi aldı beni gülme daha küçük ben anca hissettim sana daha var dedi başladı heyecanlanmaya ay ne güzel dedi bende canım saat erken yat hadi uykum var dedim oda ne uykusu be benim sevinçten uykum kaçtı dedi aman dedim ses yapma git içeri ben yatıcem dedim dediki sen beni uykumdan uyat sonra dön yat dedi bana revamı be deyip içeri girdi kız çok kötüyüm he adam mı uykusundan uyandıranda ben uykusunu kaçıranda ben yaşasın kötülük
sevincinden sabah yatmamıştı mükemmel bir kahvaltı hazırlamıştı mercimegime allah eşilerimizi başlarımızdan eksik etmesin canlarım iyiki varlar onlar bizim elimiz ayagımız demi

ay bebem geldi ilk demeydi ama olmadı artık önümüzdeki maçlara bakıcez
allahım hayırlısından saglıklısından nasip etsin ümmeti muhammede ne deyim imtaan dünyasındayız işşallah mükafatımızı alıcez fadikçim

eltimede gelince onu allaha havale ettim herşeyini affederim ama 2 şeyini affedemiyorum birinci yavrumda canım mandelina çekmişti bana dalgacı şekilde suratını buruşturarak mandelina yiyebildinmi diye dalga geçtigini 4 gün olmuş dogum yapalı aynı günün aksamıda babası anası baş saglıgına gelmişlerdi aksam kaynım aradı dalga geçermiş gibi sen beni niye aramıyosum ben oglumla bak hastanelere düştüm diye dalgacı bir şekilde konuşmasını allahım onu nasıl biliyosa öyle yapsın işşallah allahıma havale ettim ben onu anacıgımın bir lafı var her zaman der gururlanma padişahım senden büyük allah var der her zaman bende her namazımda rabbime el açıp dua ediyorum bebek için onada ediyorum diyorum rabbim sen biliyosun benim gözyaşlarımın hesabını versin sen onu nasıl biliyosan öyle yap diyorum rabbime havale hayatımdan çıkardım inan üstümden büyük bir yük kalktı allahım onun gibi bencillerden ne dedigini bilmeyenlerden korusun işşallah

fadikçim sen ne zaman bebege vesile olucen merak ettim bebem

# chnb
# fusbor
hoş geldiniz bebem nerelerdesiniz bebem ben evde degilim canem annemdeyim her an çıkabilirim siz neler yaptınız bakalım görüşmeyeli

Kızlar merhaba, günlerdir giremiyorum çünkü hastanede yatıyorum cumartesiden beri, cumaretsi kontrolüm vardı, doktor açıklık gördü ve acilen hastaneye yatırıp ikinci serkalaj oldum kızlar nerdeyse bebği kaybediyormuşuz , o kadar üzüldümki anlatamam ya doktor kontrolu olmasaydı ki doktor eğer ertesi günü gelseydin bebeği kaybediyorduk dedi, üstelik evde sadece tuvalete kalkıyordum buna rağmen açılmaolmuş, şu an beni hiç kaldırmıyorlar altıma sürgü veriliyor büyük tuvaletimi bile ona yapıyorum çok zor ,Allahım lütfen diyorum şu günler çabuk geçsin ama hala korkuyorum dikişten sonra yaklaşık 6 hafta geçti bakalım bu dikiş ne kadar dayanacak? Ya sonunu getiremezsek o acıyı bir daha yaşamak beni çok korkutuyor, bu arada dün yapılan dikişin kontrolu vardı beni sedyeyle doktorun yanına indirdiler ve rahim boyum 44 mm miş çok başarılı buldular vallahi bilnmiyorum doğuma kadar hastanedemi yatsak diye eşimle konuşuyoruz doktorlar ise perşembe günü çıkarmayı düşünüyorlar vallahi bilmiyorum ,benden haberler böyle.

sorduğun hastane özel değilse normaldir canım verdiği fiyat çünkü zaten çok pahalı olmayı gerektiren bir işlem değil, özel hastaneler ve doktorların bu işin fiyatını abarttığını düşünüyorum, bir devlet hastanesine veya eğitim hastanesine gitsen uzman bir doktora kayıplarından bahsetsen, orda zaten ssk varsa ücret bile talep edilmiyor sadece serklaj ipini aldırıyorlar oda medikalde 75tl..insanların kayıpları olup canı yanınca, serklajıda büyük bir umutla yaptırınca böyle işte 1.500- 2.500 gibi fahiş fiyatlarla onbeş dakikalık bir işlemi yapmak için resmen insanları soyuyorlar, burda aynı işlemi operatör doktora 350tl ye yaptıranlarda oldu, demekki herkes tutturduğu bir fiyata insanları sömürüyor..
jaluse geçmiş olsun, insallah sende bebeğini sağsalim kucağına alırsın arkadaşım..

çok çok geçmiş olsun fusborcum.. haftan çok ileri değil aşağıya baskın fazla değildir nasıl açılmış peki dikiş kendi kendine sormadınmı canım.. birde sende bir belirti olmadımı canım?

Canımcım dikiş duruyor ama orası öyle bir yapıki biz diksek bile bazı rahimlerde bir yerden açıklık bulup kese çıkmaya çalışıyormuş, bendeki belirti rahim üstünde ağrı vardı ama her hamilelikte olur ne bileyim rahim büyüyor ondan olur diye düşündüm.İyikide kontrolüm varmış arkadaşım. Allah korudu.

fusbor,bence sen doğuma dek hastanede yat canım...ben öyle yapmıştım...rahim boyun şu an iyi ama riske atma bence....

FUSBORCUM GEÇMİŞ OSLUN cnm Allah tan umut kesilmez bi arkadş hatırlıyorum burda kaç cm açıklıkla sadece yatarak sağlıkla doğum yaptı banyo bile yapmıyodu . sabrın mükafatını inşallah sende alacaksın ben ikizlerimde açıklığı kendim farkettim dr yok bişey dedi düşün o açıklıkla kaldı ki kese dışarıda ben 1 haftadan fazla gezdim hastaneye gittim yine sorun var diye açıklık 5 cm kese tamamen dışarda artık bacakları çıkmıştı bebeğin ve bundan 3. günü kesem patladı oda midem bulanırken zorlanmadan dolayı ( demek istediğim ben o açıklıkla toplamda 3 hafta kadar gezdim kaldı ki ikiz kaldı ki hiç yatmadan belki yatsaydım bu sayfayı daha önce görseydim ikizlerimi kaybetmicektim seni çok iyi anlıyorum benimde bu hamilelğim stres korku her an kaybetme korkusu bide 17 haftada 1 parmak oturuyo açıklık dediler ama ben sürekli yatarak tabi wc dışında geldim 32 haftadan sonra ufaktan ayaklanmıştım 34 den sonra hamileliğim tadını çıkarabildim biraz .. Rabbim sana da sağlıkla kucağına alamyı nasip etsin..

Yarennnn

yarencim öncelikle allah kucagına almayı nasip etsin. serklaj uygulandımı sana ve uygulandıysa nasıl geçti serklajdan sonraki bu zamana kadar olan günlerin..

Yaren cim aynen duygularıma tercüman olmuşsun bende ikizlermi kaybettikten sonra haldır haldır nedenlerini ararken buldum dediğin gibi çevremde ne gördüm ne duydum erken doğum bilmiyrum serklajın ne anlama geldiğini bilmiyordum yani gezmediğim dolanmadğım sayfa kalmadı kk dolanıyordum önceden de ama bilmiyorum tabi başıma gelmedi ya bu sayfayı görünce yanlız olmadığımı öğrendim ve dediğin gibi bana öyle umut oldular ki ... ve sonunda bende sizlere umut oldum çok şükür Rabbime büyüdü bile oğluşum şimdi 15 aylık evde fılfır fıldır gezen bitirim ... Rabbim isteyen herkese nasip etsin

fusborcum kendine çok dikkat et canım, moralini bozmamaya çalış, neyseki farkedilmiş sonuçta, bu serklajın 28. haftaya kadar taşır seni canım alminanın dediği gibi gerekirse hastanede kal sende..

yağmurcan benimde ne zamandır gözlerim arar olmuştu seni buralarda canım benimmm..inşallah bende yavrumun fıldır fıldır gezdiği günleri görürüm..seninde bildiğin gibi gebeliklerimiz korku ve endişelerle geçiyor, her ne kadar kendime çok fazla stres yapmamaya çalıştıysamda yinede tedirgin oluyorum..bu aralar biraz ağırlaştım haftam ileri olmasına rağmen her an doğum başlıycak, ya suyum patlarsa diye korkular taşıyorum halen sanki erken doğum kaygısı gibi korkuyorum ister istemez..panikle ve alel acele doktora gitmek o paniği tekrar yaşamak istemiyorum..maşallah yavrun kocaman oldu Allah sana ve yavruna uzun uzun ömürler versin canım..

yarencim öncelikle allah kucagına almayı nasip etsin. serklaj uygulandımı sana ve uygulandıysa nasıl geçti serklajdan sonraki bu zamana kadar olan günlerin..

teşekkür ederim arkadaşım, 13. haftadan beri serklajlıyım ve günlerim sürekli evde doktor haricinde dışarı çıkmadan evin içinde dolaşıp istirahat ederek, ama kesinlikte yemek ve iş yapmadan geçti canım..

fusbor...canım cok gecmıs olsun bende almınaya katılıyorum kesınlıkle hastanede yat bak ben ıkı aydır yatıyorum cok zor belkı ama gozetım altında olmakda cok onemlı...
korkularını cok ıyı anlıyorum ama lutfen kalbını hıc karartma hep olumlu dusun bende cok sıkıntılar cektım 3 tane bebegımı kaybettım ve bılıyorum kı karnımdakı kelebegım ıcın guclu olmam lazım...
senınde hayırlısıyla bebegını kucagına alacagına ınanıyorum rabbım herseyın hayırlısını nasıp etsın ıns canım...

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun Fusborcuğum. İnan üzüldüm. Ne kadar zorluklar yaşadığını okumuştum geçmişte. Allah'ım yavrunu kucağını almayı nasip etsin. Benim dikiş atılmamıştı. 24+4'te kanamam olduğu için gitmiştim. 2 gün sonra hastaneden çıkarmışlardı ve o gece suyum gelmişti. Ne olur tam iyi hissetmeden kendini hastaneden çıkma ve hep yat. Bir de ben hastaneden gelince banyo yapmıştım. Hemşireye sormuştum doktora sormayı unuttum diye. Sakın uzunca bir süre banyo yapma. Dualarımız seninle.

fusborcum ben anlamadım
bizim birçoğumuzda açıklık olmuştu
ama dikişe kadar
şimdisenin dikişin mi açılmış
yoksa dikişe kadar mı açılmış

sancın var mı arkadaşım

rahim ağzı boyu o kadarken açıklık nasıl oluyor anlamadım ben
benim bildiğim açıklı için önce rahim ağzının geri çekilmesi gerekir
boyu kısalır
hatta silinir sonra açıklık oluşur

bizim durumumuzda dikişe kadar açılması beklenen bir durum zaten

ancak riskli bir durum varsa bencede hastanede kal canım

ama gerçekten durumu anlamadım

# chnb
# fusbor
hoş geldiniz bebem nerelerdesiniz bebem ben evde degilim canem annemdeyim her an çıkabilirim siz neler yaptınız bakalım görüşmeyeli

Sağolasın Sevtun, inşallah bir dahaki ay beraber hamile kalırız tüm hamile olmak isteyen arkadaşlarla. Ben eşimi ikna ettim gibi. Bu ay antibiyotik kullandı o biraz korkuyor o yüzden. Bilmemki erkeğin ilaç kullanması etkiler mi? Yoksa birkaç gün sonra yumurtlama dönemim. Her şeyin hayırlısı.

inşallahh yarencim artık telaş yapmana gerek yok tabi bunu diyen ben tekme atıyomu bilmem ne doğum yapacağım güne kadar panik tim :)

Fadik sayfadasın sanırım birkaç gündür niye yazmıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…