Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Yarenciğim, sağol cevaplamışsın. Özel hastaneyi aradım. Hatta internette daha çok yazıyordu emin misiniz dedim. O da büyük şehirlerde öyledir dedi. Ama fiyatı söyleyene kadar birkaç birime aktardılar. Acaba dedim ben de kendime 120 lira deyince. Sıfırın birini görmedi mi?

cıger gelıstırıcı ıgnelerı kacıncı haftada yapıyorlar almınacıgım sende cok yattın hastanede hatırlıyomusun n zaman yaptıklarını...

fadikçim sen ne zaman bebege vesile olucen merak ettim bebem
canım hiç bilemiyorum...
3 ay demişlerdi şubatın beşinde 3 ayım bitiyor...
ama kararsızım...
eşime lafını bile açmadım daha...
doğumdan sonra 2 kere adet oldum belkide 3. adetten sonra deneriz...
hayırlısı bakalım....

geçmiş olsun canım:...
çok şükür farkına varmışsınız...
rabbim bundn sonrada bebeğini korusun...
inş bebeğin zamanı gelinceye kadar seninle kalır...
allah yardımcınız olsun....

Fadik sayfadasın sanırım birkaç gündür niye yazmıyorsun?
evet canım burdayım ama arada mutfağa gitttiğim için ancak okuyabildim...
canım ben arada geliyorum...
hatta öğlen civarı mesajda yazdım...
demek denk gelemedik

Bir de Ayer 82'de nasıl? Birkaç gündür o da mı yazmıyor? Ben mi karıştırıyorum yoksa. Geçmişi de okuduğum için bazen kafam da karışıyor olabilir.

İnşallah şubatta hep birlikte hamile kalırız.Bebeklerimiz de aynı ayın bebekleri olurlar. Ben de eşimle çok açık konuştum. Çok istediğimi gördü bilmiyorum inşallah vazgeçmez. Biliyorsun bizim 7 ay oldu. Korkularımızı yenemedik bir türlü.

Bir de Ayer 82'de nasıl? Birkaç gündür o da mı yazmıyor? Ben mi karıştırıyorum yoksa. Geçmişi de okuduğum için bazen kafam da karışıyor olabilir.

3 gün önce falan gelmişti canım...
iyidi inş iyidir yine....

3 gün önce falan gelmişti canım...
iyidi inş iyidir yine....
Sağol canım. Mesajına baktım hatırladım. Dedim ya 400. sayfaya geldim. Karıştırıyorum ara sıra. Bu arada sen hangi şehirdesin hala bilmiyorum. Orada doktorlar nasıl?

hayırlısı canım....
size baya olmuş...bence tam zamanı...
benim 2. adetim yeni bitti...
3. adetten sonra belki daha korunmayız...
hayırlısı artık..
.

cıger gelıstırıcı ıgnelerı kacıncı haftada yapıyorlar almınacıgım sende cok yattın hastanede hatırlıyomusun n zaman yaptıklarını...

canım 24 .haftada eşim yaptı ,daha sonra 26.haftada yine eşim yaptı..
30.haftada da hastanede yaptılar...

Sağol canım. Mesajına baktım hatırladım. Dedim ya 400. sayfaya geldim. Karıştırıyorum ara sıra. Bu arada sen hangi şehirdesin hala bilmiyorum. Orada doktorlar nasıl?

canım geçmişi üst üste okumaya çalışırsam kafan karışır pekte birşey anlayamassın...
ben arada azar azar okuyorum...

ben istanbuldayım canım ama hala iyi bir dr bulamadım...
riskli gebelik uzmanlarının büyük bölümü avrupa yakasında....
hamile olunca gidemem diye buralardan araştırıyorum ve bulamadım...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

Ben de İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Üniversiteyi Edirne'de okudum, Bir sene İstanbul'da öğretmenlik yaptım. Edirne'ye evlendim. 10 sene Edirne'de öğretmenlik yaptım. Şimdi ise Hatay'dayım. Yaklaşık bir senedir. İstanbul ya da Edirne'de olmayı çok isterdim aslında ama iş işte.

iyigeceler kızlar 2 3 sayfa ilerlemişsiniz...merak içinde günlerin geçmesini bekliyorum.bu arada öksürük oldu bende fena her öksürdüğümde korkuyorum dikişler açılırsa diye ilaca başladım kullanıyorum.inş sorunsuz ilerleriz...

işşallah sende bebege vesile olursun benim gibi tez zamanda bebem
işşallah canım ne güzel olur vallahi birbirlerimizden destek alırız mercimeklerimizin neler yaptıgını anlatırız ay ne güzel kırkımız karışır ne güzel olur hayali bile güzel dur bi rhayal edeyim bakıyım

canım işşallah bebegine bir şey olmaz yatırısa yat derim ben ne varsa insan kendi evinde rahat ediyo ama bebegin için yat derim ben çünkü ben hep bebeklerimi 5 aylıkken kaybediyorum doktora dicam yatırısa 4 aylıkken 7 aylıga kadar hastanede yatmaya razıyım yeterki bebegime bir şey olmasın allahım yavrunun acısını göstermesin işşallah canım benim dualarım seninle unutmayasın kusura bakma dün cevap yazardım acil çıkmak zorunda kaldım allahım yar ve yardımcin olsun canım arkadaşım

Son düzenleme:

saol arkadaşım genel anestezi ile yaptılar 15 dk falan sürdü ilk 2 saat biraz leke geldi ama sonradan kesildi kanama yok şükür şuan. ama sürekli yat dedi doktorum sadece wc ve yemege kalkacan dedi :S bende emekli sandıgına baglıyım biz hiç ücret ödemedik.kurumun karşıladıgı odada yattım hatta.serklaj sonrası 2 3 saat sonra taburcu ettiler.sende inş hemen atlatırsın sag salim.ben çok korkuyodum bebege biişe olcak die çok şükür ameliyat sonrası baktık gayet iyidi doktorum dedi zaten bebege zararı olmucak die çok şükür bitti gitti.:))

canımsın ya çok üzüldüm çok geçmiş olsun bi daha da gelmesin artık bende korktum şimdi bi tedirgin oldum ben bide senin gibi sürekli yatmıyorum arada ufak ufak dolanıyorum evin içinde pazartesi günü benimde kontrolum var işallah bişey çıkmaz tırstım iyice yaa.. çok dikkat et kendine canım dualarım seninle...

sabahları kalkınca 1 kaşık bal ye cnm boğazını yumuşatır .. iaşllah geçer benimde en çok korktugum şey öksürük ..

merhaba arkadaşlar nasılsınız

biz çok şükür iyiyiz.doktor kontrolümüz vardı.bir kez daha detaylı baktı.organları suyu iyi dedi.kısalma olmamış dedi.bebeğimiz 778 gr olmuş.doktor usg ile bakarken sürekli doktorun eline tekme attı.açtı bebişim herhalde ondan.doktor elimi kaldırıyor hissediyormusun dedi evet dedim.arada sertleşme oluyor doktor bey dedim acaba bebeğin duruşundan mı yoksa kasılmamı dedim.bu haftalarda rahim aktif halde.sertleşmesi normal dedi.günde 10 kere bile sertleşebilir.senin dikkat etmen gereken düzenli mi değil mi dedi.bende düzensiz dedim.şeker yükleme yapıldı.açlık 78,glukoz sonrası 129 çıktı.daha doktora sormadık ama sanırım gebelik şekerim yok.çok şükür.istirahata devam dedi.artık bir gün bile bizim için önemli dedi.benden böyle...

kim serklajı sormuştu.genel anestezi yapıldı.çok rahattı.hiç para vermedim.burda yalnız olduğumu söyleyince sen merak etme ben seni iiki gün gözetim altında tutucam dedi.ve 3.5 gün yattım toplam.

fusbor geçmiş olsun.rahim ağzındaki dikişler atmış sanırım.zorladınmı ki.dikkat et lütfen az kaldı.

chnb ,fadik beni merak etmişsiniz.canlarım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…