Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
maşallah canım herşey yolunda....
hepte böyle olur inş...
kendine iyi bak

hayırlısı canım....
peki devamlımı hatayda kalacaksınız yoksa bir müddet mi?

geçmiş olsun canım...
kısa zaman da atlatırsın inş...

işşallah sende bebege vesile olursun benim gibi tez zamanda bebem
sağol canım
hepimiz için hayırlısı ve hayırlı zamanda olur inş...

Son düzenleme:
Kızlar herkeze çok teşekkür ederim, hepinize toplu cevap vericem, bugün doktorum geldi ,ilk dikiş duruyor sadece serçe parmağım kadar bi yerde açıklık vardı ve ordan patlama yapabilirdi dedi, artık tuvalete kalkablirsin dedi, muhtemelende yarın taburcu olucam, ama inanın kalkarkrn çok korkuyorum sanki tekrar açılma olucak gibi geliyor evde artık yatak odasında yatıcam çünkü ebebeyin banyosu çok yakın 5 adım falan ve artık sırtıma yastık koyarak kaykılmış bi şekilde yatıyordum şimdi dümdüz yatıcam Allah yardımcım olsun gerçekten endişeden beynimi yicem bilmiyorum kafayı yemeden daha ne kadar dayanabilirim.Doktor 26 haftayı görsek gerisi bize kar olur dedi bilemiyorum tabiki daha ne kadar gidebiliris.

ayy fusborcum başına gelenleri okuyunca psikolojik midir nedir bir agrı oturdu karnıma belime çok sinir olmuş durumdayım..

bu ay sefer ayıymış hanımlar bide bugün çarşamba çok dikkatli olalım .. haberlerde de hep kaza hep kaza içim karardı...

tekrardan çok geçmiş olsun cnm dr un iyi olduğunu da söylemiş zaten sen kendine dikkat et yeter bebişine iyice sarıl

Maşallah Ayer82, hep böyle gitsin inşallah. İnanıyoruz başaracağına. Darısı başımıza.

Şükürler olsun, dün akşam namaz kılmıştım. Senin için de dua ettim. Bu sefer sonuna kadar başaracaksın inşallah. Dualarımız seninle.

mrb arkadaşlar size bişey sorucam bi bilgisi olan vardır belki ben 4 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum ve artık bebiş istiyoruz sizce bu süre yetrlimi.daha önce de 27 haftalık ikiz bebişlerimi erken doğum yüzünden kaybettim 1.buçuk yıl olcak artık hamile kalmak istiyorum .

canım bunun en ıyı cevabını doktorun verir.

Bu gün benim için hüzünlü bir gün oldu. Öğleye doğru eş durumuyla Düzce'ye tayini olan bir arkadaşımız için yemek verdik okulda. Duygusal anlar yaşadık. Akşamda 6 yaşında anasınıfına giden oğlumun şiir gecesi vardı. Bilin bakalım program neredeydi? 6 aylık doğan oğlumun yattığı mezarlığın karşısında olan bir dersanenin salonunda. Hüzünle girdim içeri. Oğlumun şiirini gururla dinleim. Ardından bir sürü bebek görüntüleri olan anne şiiri sunuldu. İki gözüm iki çeşme. Öğretmen bile farketmiş durumu. Çıkışta söyledi.Ardından eşim de babalarla ilgili şiirde gözyaşı döktü. Rahmetli babası gelmiş aklına. Program sonunda dönem başında tanıştığımız velilerden biri çok zayıflamışsın eylülde çok kiloluydun demesin mi. Bu seferde öğretmenimiz o zaman yeni doğum yapmış olduğumu söyledi. Bu arada veli çok az Türkçe biliyor(Anadili Arapça) Kadın şaşırdı. Kıt kanaat Türkçesiyle bebeği sordu. Öğretmen de açıklamaya çalıştı. Ben yine hüzünlendim. Kadın da üzüldü. Bir de doktorumuzu aradım bu ay eşim grip için antibiyotik kullandı, denesek sorun olur mu dedim. Hayır daha iyi bile, bir enfeksiyon vardı ise bile artık yok olmuştur, dedi. Günaşırı ilişki önerdi ve hemen banyo yapma dedi. Eşime dedim, yok olur mu öyle şey dedi. Şubata olur dedi. Hayırlısı. Böyle hüzünlü bir gün geçirdim işte arkadaşlar. Umarım sizin gününüz iyi geçmiştir.

geçmiş olsun cnm bende safrakesesi ameliyatı oldum 3 ay önce ( ve aynı zamanda bende ikizlermi kaybettim 21 ve 23 haftalarda dr um bana en az 6 aydan sonra hamile kalabileceğimi söylemişti seninde aradan 1.5 yıl geçmiş bence zamanır .. Rabbim sağlıklı gebelikler geçirmeni nasip etsin..

amin canım herkese nasip etsin hayırlı bebişler.ben ameliyat olalı 4 ay oldu ama.belki hemen hamile kalamzsam 4 ay yetrlimi acaba

Geçmiş olsun Yağmurcan bu aralar geçmşte senin doğumunu okudum ayrıntılı. Allah nasip etmiş ne güzel. Bebeğin nasıl?

geçmiş olsun yağmurcum, inşallah iyisindir şimdi..

Bu arada oğlumun Yunus Emre'den okuduğu şiirin ilk dörtlüğü de şu idi:

Bu dünyadan gider olduk
Kalanlara selam olsun
Bizim için hayır dua
Kılanlara selam olsun.
Bu kadar mı tesadüf/ tevafuk olur? Kardeşinin mezarının karşısındaki dersanede. Bu da etkiledi beni.

sağol Yaren cim iyiyim Allah ' a şükür sıkıntı yok

chnb çok sağol Allah a bin şükür iyiyz ve bu saatte ayaktayız Allah sağlık versinde büyüdük bile 15 aylığız tşkederim bu arada

Bu arada sen bi dr sor tlf de en azından ama safra kesesi ameliyatın açık mı oldu kapalı mı buda önemli ama sorun olcağını sanmıyorum

kAPALI OLDUM CANIM.ŞU AN HİÇ BİR SORUNUM YOK.BENİMDE İLK DOĞUMUMDA RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİNDEN DOLAYI OLABİLDİĞİ SÖYLENDİ TEKRAR AYNI SORUNU YAŞICAM DİYE ÇOK KORKUYORUM.İNŞALLAH OLMAZ AMA NE BİLEYİM İŞTE ŞÜPHE VAR İÇİMDE.

canım tekrardan başın sag olsun dedigin ne kadar dogru insan üzülüyo sanki orda olunca o anı yaşıyo gibi oluyo benimde ilk oglumda kayınpederim götürüp gömmüştü eltime gidince hep ordan geçiyorum bana dediki bir gün bak oglunun buruya gömdüm dedi ay nasıl kötü oldum kala kaldım orda ayaklarım gitmek istemedi agladım çok agladım dedim baba buruya gömdügünü neden söylemedin dediki söylesem ne olurduki gelmek istedin hemen dedi yalvardım yakardım beni oglumun mezarına götürmedi eşim sürüklüye sürüklüye götürdü beni ordan artık eltime gitmiyorum ah orayı gördükçe ana yüregi degilmi dedim kızştı yavrum oralarda üşürsün ben sana kıyamadım ürkek bir ceylan gibi taşıdım seni ama melek oldun gittin seni bunun için çok iyi anlıyorum insanın içi bir tuaf oluyo allahtan geldi ama inan bütün malımı mülkümü veriridim onu bir kez görmek için
eylülün 22 oglumu dünyaya getirdim doktor ocakta vesile olun dedi ama malesef bu ayda kırmızı kartı gördüm yılmıcam herzaman diyorum herşey rabbimden
çok güzel bir şiir kim bilir o minicik yüzüyle agzıyla ne güzel okumuştur allahım bizlerede nasip etsin işşallah ta senin gibi gidip yavrularımızı dinliyelim allahım bir daha acı göstermesin işşallah tekrardan başımız sag olsun arkadaşım

canım inan çok sevindim işşallah dogum ettigin kucagına aldıgın günleri görürüsün inan yanlızlık çok zor helede gariplik kimsen yoksa destegin yoksa ne fena ah ben yatarken kimseler kapımı açmadı acısını çok iyi bilirim keşke yanında olsanda yatagına kadar yemeklerini getiripte ellerimle yedirsem ben baksam sana çünkü bana kimseler destek çıkmadı yardımlaşma gibisi varmı behamilede kalsam artık ben tekim kimsem yok bir rabbim bir eşim bir ben birde işşallah küçük mercimegim olucak işşallah

geçmiş olsun arkadaşım...
ben ameliyat konusunda çok bilgi sahibi değilim ama sanki 6 ay beklense daha mı iyi olur...

kızlar ben doğum yapalı şubatın 5 de 3 ay bitecek...
doğumdan sonra 2 kere adet gördüm...
bu son gördüğüm adet 35 günün üzerine oldu...
dr falan istemedi de ben kendimce hormon tahlili yaptırayım dedim...
prolaktin 39,34ng/mL çıkmış referans aralığı ise 3,4 - 29,8 ng/mL

biraz yüksek yaa...hamilelikten kalmış olabilir mi?
yoksa sitresten falan mı?

zor olmuştur canm ama 9 ay degilmi geccek.. önemli olan sag salim allahım kucagımıza almayı nasip etsin..insan böle kayıp yasayınca dısarı cıkmayı bile aklına getirmez sanırım. her gününü atlatınca şükür eder. cumartesi benimde doktor kontrolüm var. dogumdan sonraki yapılan tahlillere bakcak bakalım gebelik için ne dicek. aslında istiyorum olsun çünkü pko var hamile hemen kalamıyorum ama bir yandan da korkuyorum.allahım herkese hayırlısını versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…