- 6 Ekim 2008
- 6.786
- 54
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.401
maşallah canım herşey yolunda....merhaba arkadaşlar nasılsınız
biz çok şükür iyiyiz.doktor kontrolümüz vardı.bir kez daha detaylı baktı.organları suyu iyi dedi.kısalma olmamış dedi.bebeğimiz 778 gr olmuş.doktor usg ile bakarken sürekli doktorun eline tekme attı.açtı bebişim herhalde ondan.doktor elimi kaldırıyor hissediyormusun dedi evet dedim.arada sertleşme oluyor doktor bey dedim acaba bebeğin duruşundan mı yoksa kasılmamı dedim.bu haftalarda rahim aktif halde.sertleşmesi normal dedi.günde 10 kere bile sertleşebilir.senin dikkat etmen gereken düzenli mi değil mi dedi.bende düzensiz dedim.şeker yükleme yapıldı.açlık 78,glukoz sonrası 129 çıktı.daha doktora sormadık ama sanırım gebelik şekerim yok.çok şükür.istirahata devam dedi.artık bir gün bile bizim için önemli dedi.benden böyle...
kim serklajı sormuştu.genel anestezi yapıldı.çok rahattı.hiç para vermedim.burda yalnız olduğumu söyleyince sen merak etme ben seni iiki gün gözetim altında tutucam dedi.ve 3.5 gün yattım toplam.
fusbor geçmiş olsun.rahim ağzındaki dikişler atmış sanırım.zorladınmı ki.dikkat et lütfen az kaldı.
chnb ,fadik beni merak etmişsiniz.canlarım benim.
hayırlısı canım....Ben de İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Üniversiteyi Edirne'de okudum, Bir sene İstanbul'da öğretmenlik yaptım. Edirne'ye evlendim. 10 sene Edirne'de öğretmenlik yaptım. Şimdi ise Hatay'dayım. Yaklaşık bir senedir. İstanbul ya da Edirne'de olmayı çok isterdim aslında ama iş işte.
geçmiş olsun canım...iyigeceler kızlar 2 3 sayfa ilerlemişsiniz...merak içinde günlerin geçmesini bekliyorum.bu arada öksürük oldu bende fena her öksürdüğümde korkuyorum dikişler açılırsa diye ilaca başladım kullanıyorum.inş sorunsuz ilerleriz...
sağol canımişşallah sende bebege vesile olursun benim gibi tez zamanda bebem
Kızlar herkeze çok teşekkür ederim, hepinize toplu cevap vericem, bugün doktorum geldi ,ilk dikiş duruyor sadece serçe parmağım kadar bi yerde açıklık vardı ve ordan patlama yapabilirdi dedi, artık tuvalete kalkablirsin dedi, muhtemelende yarın taburcu olucam, ama inanın kalkarkrn çok korkuyorum sanki tekrar açılma olucak gibi geliyor evde artık yatak odasında yatıcam çünkü ebebeyin banyosu çok yakın 5 adım falan ve artık sırtıma yastık koyarak kaykılmış bi şekilde yatıyordum şimdi dümdüz yatıcam Allah yardımcım olsun gerçekten endişeden beynimi yicem bilmiyorum kafayı yemeden daha ne kadar dayanabilirim.Doktor 26 haftayı görsek gerisi bize kar olur dedi bilemiyorum tabiki daha ne kadar gidebiliris.
merhaba arkadaşlar nasılsınız
biz çok şükür iyiyiz.doktor kontrolümüz vardı.bir kez daha detaylı baktı.organları suyu iyi dedi.kısalma olmamış dedi.bebeğimiz 778 gr olmuş.doktor usg ile bakarken sürekli doktorun eline tekme attı.açtı bebişim herhalde ondan.doktor elimi kaldırıyor hissediyormusun dedi evet dedim.arada sertleşme oluyor doktor bey dedim acaba bebeğin duruşundan mı yoksa kasılmamı dedim.bu haftalarda rahim aktif halde.sertleşmesi normal dedi.günde 10 kere bile sertleşebilir.senin dikkat etmen gereken düzenli mi değil mi dedi.bende düzensiz dedim.şeker yükleme yapıldı.açlık 78,glukoz sonrası 129 çıktı.daha doktora sormadık ama sanırım gebelik şekerim yok.çok şükür.istirahata devam dedi.artık bir gün bile bizim için önemli dedi.benden böyle...
kim serklajı sormuştu.genel anestezi yapıldı.çok rahattı.hiç para vermedim.burda yalnız olduğumu söyleyince sen merak etme ben seni iiki gün gözetim altında tutucam dedi.ve 3.5 gün yattım toplam.
fusbor geçmiş olsun.rahim ağzındaki dikişler atmış sanırım.zorladınmı ki.dikkat et lütfen az kaldı.
chnb ,fadik beni merak etmişsiniz.canlarım benim.
Kızlar herkeze çok teşekkür ederim, hepinize toplu cevap vericem, bugün doktorum geldi ,ilk dikiş duruyor sadece serçe parmağım kadar bi yerde açıklık vardı ve ordan patlama yapabilirdi dedi, artık tuvalete kalkablirsin dedi, muhtemelende yarın taburcu olucam, ama inanın kalkarkrn çok korkuyorum sanki tekrar açılma olucak gibi geliyor evde artık yatak odasında yatıcam çünkü ebebeyin banyosu çok yakın 5 adım falan ve artık sırtıma yastık koyarak kaykılmış bi şekilde yatıyordum şimdi dümdüz yatıcam Allah yardımcım olsun gerçekten endişeden beynimi yicem bilmiyorum kafayı yemeden daha ne kadar dayanabilirim.Doktor 26 haftayı görsek gerisi bize kar olur dedi bilemiyorum tabiki daha ne kadar gidebiliris.
mrb arkadaşlar size bişey sorucam bi bilgisi olan vardır belki ben 4 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum ve artık bebiş istiyoruz sizce bu süre yetrlimi.daha önce de 27 haftalık ikiz bebişlerimi erken doğum yüzünden kaybettim 1.buçuk yıl olcak artık hamile kalmak istiyorum .
hayırlısı canım....
peki devamlımı hatayda kalacaksınız yoksa bir müddet mi?
Fadikçiğim, 5 yıldan az kalmayız burada. Eşimin yabancı dili geçmesi gerekiyor terfisi için. Bir de kadro zor oluyor büyük şehir üniversitelerinde. 18 Subatta bir sene olacak buraya geleli. Artık alıştım sayılır. Doktorum iyi. Ama hiçbir akrabam yok burada. Eş dost edindik. Anlatmıştım önceden. Hoş, burada okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla akraba yakın olsa da birçoğunun pek yardımı olmuyor.
geçmiş olsun cnm bende safrakesesi ameliyatı oldum 3 ay önce( ve aynı zamanda bende ikizlermi kaybettim 21 ve 23 haftalarda dr um bana en az 6 aydan sonra hamile kalabileceğimi söylemişti seninde aradan 1.5 yıl geçmiş bence zamanır .. Rabbim sağlıklı gebelikler geçirmeni nasip etsin..
geçmiş olsun cnm bende safrakesesi ameliyatı oldum 3 ay önce( ve aynı zamanda bende ikizlermi kaybettim 21 ve 23 haftalarda dr um bana en az 6 aydan sonra hamile kalabileceğimi söylemişti seninde aradan 1.5 yıl geçmiş bence zamanır .. Rabbim sağlıklı gebelikler geçirmeni nasip etsin..
sağol Yaren cim iyiyim Allah ' a şükür sıkıntı yok
chnb çok sağol Allah a bin şükür iyiyz ve bu saatte ayaktayızAllah sağlık versinde büyüdük bile 15 aylığız tşkederim bu arada
Bu arada sen bi dr sor tlf de en azından ama safra kesesi ameliyatın açık mı oldu kapalı mı buda önemli ama sorun olcağını sanmıyorum
canım tekrardan başın sag olsun dedigin ne kadar dogru insan üzülüyo sanki orda olunca o anı yaşıyo gibi oluyo benimde ilk oglumda kayınpederim götürüp gömmüştü eltime gidince hep ordan geçiyorum bana dediki bir gün bak oglunun buruya gömdüm dedi ay nasıl kötü oldum kala kaldım orda ayaklarım gitmek istemedi agladım çok agladımBu gün benim için hüzünlü bir gün oldu. Öğleye doğru eş durumuyla Düzce'ye tayini olan bir arkadaşımız için yemek verdik okulda. Duygusal anlar yaşadık. Akşamda 6 yaşında anasınıfına giden oğlumun şiir gecesi vardı. Bilin bakalım program neredeydi? 6 aylık doğan oğlumun yattığı mezarlığın karşısında olan bir dersanenin salonunda. Hüzünle girdim içeri. Oğlumun şiirini gururla dinleim. Ardından bir sürü bebek görüntüleri olan anne şiiri sunuldu. İki gözüm iki çeşme. Öğretmen bile farketmiş durumu. Çıkışta söyledi.Ardından eşim de babalarla ilgili şiirde gözyaşı döktü. Rahmetli babası gelmiş aklına. Program sonunda dönem başında tanıştığımız velilerden biri çok zayıflamışsın eylülde çok kiloluydun demesin mi. Bu seferde öğretmenimiz o zaman yeni doğum yapmış olduğumu söyledi. Bu arada veli çok az Türkçe biliyor(Anadili Arapça) Kadın şaşırdı. Kıt kanaat Türkçesiyle bebeği sordu. Öğretmen de açıklamaya çalıştı. Ben yine hüzünlendim. Kadın da üzüldü. Bir de doktorumuzu aradım bu ay eşim grip için antibiyotik kullandı, denesek sorun olur mu dedim. Hayır daha iyi bile, bir enfeksiyon vardı ise bile artık yok olmuştur, dedi. Günaşırı ilişki önerdi ve hemen banyo yapma dedi. Eşime dedim, yok olur mu öyle şey dedi. Şubata olur dedi. Hayırlısı. Böyle hüzünlü bir gün geçirdim işte arkadaşlar. Umarım sizin gününüz iyi geçmiştir.
eylülün 22 oglumu dünyaya getirdim doktor ocakta vesile olun dedi ama malesef bu ayda kırmızı kartı gördüm yılmıcam herzaman diyorum herşey rabbimdenmrb arkadaşlar size bişey sorucam bi bilgisi olan vardır belki ben 4 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum ve artık bebiş istiyoruz sizce bu süre yetrlimi.daha önce de 27 haftalık ikiz bebişlerimi erken doğum yüzünden kaybettim 1.buçuk yıl olcak artık hamile kalmak istiyorum .
çok güzel bir şiir kim bilir o minicik yüzüyle agzıyla ne güzel okumuştur allahım bizlerede nasip etsin işşallah ta senin gibi gidip yavrularımızı dinliyelim allahım bir daha acı göstermesin işşallah tekrardan başımız sag olsun arkadaşımBu arada oğlumun Yunus Emre'den okuduğu şiirin ilk dörtlüğü de şu idi:
Bu dünyadan gider olduk
Kalanlara selam olsun
Bizim için hayır dua
Kılanlara selam olsun.
Bu kadar mı tesadüf/ tevafuk olur? Kardeşinin mezarının karşısındaki dersanede. Bu da etkiledi beni.
mrb arkadaşlar size bişey sorucam bi bilgisi olan vardır belki ben 4 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum ve artık bebiş istiyoruz sizce bu süre yetrlimi.daha önce de 27 haftalık ikiz bebişlerimi erken doğum yüzünden kaybettim 1.buçuk yıl olcak artık hamile kalmak istiyorum .
teşekkür ederim arkadaşım, 13. haftadan beri serklajlıyım ve günlerim sürekli evde doktor haricinde dışarı çıkmadan evin içinde dolaşıp istirahat ederek, ama kesinlikte yemek ve iş yapmadan geçti canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?