- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.441
Bu arada arkadaşlar, Fusbor'dan bir haber var mı? İnşallah iyidir, merak ettim onu. Yatacağını söylemişti yatıyordur inşallah.
slm kızlar hayırlı cumalar nasılsınız
daha öncede yazmıştım rahim duvarı uzunluğum 20mme inmiş ya kafam allak bullak oldu çok şükür 36ç haftamıza girecez ama 20mm 2 haftaya kadar götürür dedi doktor gerçekten 2 haftaya doğururmuym
evet fusbor bugün girmemiş ama iyidir inşallah..
güldenaz nasıl acaba onunda günü bana yakın iyidir inşallah..bende dünden beri kendimi çok yorgun ve halsiz gibi hissediyorum, iyicede ağırlaştım sanki..pazartesi kontrolüm var ama sanki pazartesiye kadar doğuracakmışım gibi his geliyor, ağrım sancım yok henüz ama içim sıkılıyor sanki zaman zaman..
ilk bebeğimde bunun aynısını yaşadım desem yeridir
Geçmiş olsun Ceylinirem, benim desenin gibi hafif sancılı olmuştu. Sabah tuvalete kalktığımda adet kanaması gibi bir kanama geldi ve hemen doktora gittik. 24+3 günlüktü. İki gün sancı kesici ilaçlar verildi serum takıldı. Kanamam da durdu. Eve çıktım. Malesef doktora sormayı unuttuğum için de hemşireye sordum banyo yapabilir miyim diye. Evde banyo yaptım. Gece 2 civarı hafif bir sancıyla tuvalete kalktım ve tuvalette suyum boşaldın. O kadar çoktu ki çafşaf koyduk. Acili aradık. Sedyeyle taşıdılar beni. 2 gece sonra saat 10 civarı tedaviye rağmen hafif sancım oldu. Hemşire doktoru aradı ve hemen muayene etti. Doğum başlamış dedi. 10-15 dakikada normal doğum oldu. Hiçi acı çekmedim. Birkaç ıkınmada dünyaya geldi. Malesef 4 gün yoğun bakımda yaşayabildi. Allah hiçbirimize bir daha yaşatmasın.
Kızlar herkeze çok teşekkür ederim, hepinize toplu cevap vericem, bugün doktorum geldi ,ilk dikiş duruyor sadece serçe parmağım kadar bi yerde açıklık vardı ve ordan patlama yapabilirdi dedi, artık tuvalete kalkablirsin dedi, muhtemelende yarın taburcu olucam, ama inanın kalkarkrn çok korkuyorum sanki tekrar açılma olucak gibi geliyor evde artık yatak odasında yatıcam çünkü ebebeyin banyosu çok yakın 5 adım falan ve artık sırtıma yastık koyarak kaykılmış bi şekilde yatıyordum şimdi dümdüz yatıcam Allah yardımcım olsun gerçekten endişeden beynimi yicem bilmiyorum kafayı yemeden daha ne kadar dayanabilirim.Doktor 26 haftayı görsek gerisi bize kar olur dedi bilemiyorum tabiki daha ne kadar gidebiliris.
güldenaz nasıl acaba onunda günü bana yakın iyidir inşallah..bende dünden beri kendimi çok yorgun ve halsiz gibi hissediyorum, iyicede ağırlaştım sanki..pazartesi kontrolüm var ama sanki pazartesiye kadar doğuracakmışım gibi his geliyor, ağrım sancım yok henüz ama içim sıkılıyor sanki zaman zaman..
bu arada herkese selam kızlar... bi süredir yazamamıştım.
umarım herkes iyidir...
yarencim maşallah 37 haftayı doldurmuşsun... çok seviniyorum senin adına. artık korkulacak bişey kalmadı inşallah
nry neler yaptı acaba?
bi de özlem'den haberi olan var mı????
selam canım seninle haftamız aynı sendemi serklaj yaptırdın nedir durumun benim 29. haftada yapıldı nu benim ikinci bebeğim ilkinde böyle bir sorun olmamıştı..şimdi evde yatıorum sadece ev içinde kalkıyorum ..
sanmam canim 20mmm gayet iyi ,ben devamli yatark 1 ayda 1cm le dayandim suan 4mm aciklikla da 1 ay daha gecdi suan 34+4gunluguz su 5 hafdamida Allahin izninle sag saglim gecirebilsem insallah ama bunu hep yatmama bagliyorum banyomu bile kuvetin icerisinde yatarak esim bana yapdiriyor yemegimide yatarak yiyorumdoktorum gec oldudu icin dikisde önermedi,sadece cok dikkat et canim,devamki yat
anlattıkların benim yaşadıklarıma benziyor canım...arkadaşlar ilk sayfaları okuyorumda aklıma takılan bişey oldu.rahim ağzı yetmezliğinde sancı olmadan düşük gerçekleşir die yorumlar var benim düşük olmadan gece hafif hafif karın ağrım gibi bir agrım vardı bende hamilelikte kabız oldugum için gaz sancısı zannetmiştim.(gaz sancılarım ara ara oluyordu )sabah karşı agrı birazda daha artmıştı ve gün içersinde agrım dahada artıp ıkınma gibi bir his geliyordu ve ben bu agrıya anlam vermeye calışırken bebek tuvalette kesesiyle dışarı çıktı.hastaneye gidesiye kese tekrar içriye girmişti ilk muayne sırasında 2cm acıklık oldugu söylenilmişti.ilk hastaneye yattıgımda kanamam yoktu ve aradan 4-5 saat gecince yavas yavas kanama ve sancım basladı ve git gide arttı 24 saatin sonunda sancıyla doğum gerçekleşti.sizlerin düşükleri nasıl oldu.yardımcı olursanız sevinirim
canım banada serklaj yaptıracaksın dediler...Merhaba Mavinilay serklaj yaptıran arkadaşlar da cevap vereceklerdir. Ben 25. haftalık geçen sene doğum yaptım. Bundan sonra teşhis konuldu. Bu sefer hamile olduğumda doktor serklaj yapacağını söyledi. Daha önceden sana teşhis konulmamış mıydı ki? İstersen başka bir doktora daha git. Genelde buradaki arkadaşlar bu kararı vermek için birkaç doktora gitmiş. Genelde de takip ettiğim kadarıyla da serklaj yaptırıp sürekli yatan arkadaşlarım son haftaları görmüşler. İnşallah bu hamileliğini sağlıklı bir şekilde tamamlarsın.
kayıpların için başın sağolsun arkadaşım...merhaba arkadaşlar
şu anda 11+6 hamileyim..bu benim 3.hamileliğim..
ilk tüp bebek yöntemiyle ikizlerime hamile kaldım ikiz kızlarımı 18 ve 21.haftalarda 3 hafta arayla kaybettim..17.haftada az bir lekelenmeyle dr a gittim rahim ağzı 1.5 cm açık doğum başlıyor sabaha dikeceğiz dedi..gece bekletti hastanede ama bu süreçte rahim tamamen açılmış ameliyat masasında daha bayılmadan suyum geldi.bebeği geri itip dikmişler..9 günde dikişlere baskı yaptı kanama doğumhaneye aldılardikişler alındı 2.5 saatte doğdu..suyu gelsede canlıydı ama gelişmesi durmuştu..diğeri de gayet sağlıklıydı ama ikizlerde biri doğdumu diğeride doğarmış rahim içini temizleyene kadar kasılmalar devam edermiş..3 hafta sonra yoğun kanamam oldu..diğer kese rahim ağzından sarkmış hep yatmama rağmen hemen doğumu başlatacağız yoksa rahiminide kaybedersin dediler..suni sancıyla 10 saatte doğdu..rahime yapışık plasenta çatır çatır ayrılarak dehşet kanamalı bir doğum oldu.masadan kalkamayacağımı düşündüm..ilk bebek çok kötüydü patolojiye gitti sonuçta bir şey çıkmadı..ikinci yavrumu alıp gömdük..her hafta sonu mezarlıktaydık..
1 sene dolmadan dondurulmuş embriyolarımla kızıma hamile kaldım..3 .ay bitimi serklaj yapıldı ve hep yattım ona rağmen azda olsa açılma oldu ama sorunsuz 38+1 de planlı sezeryanla kucağıma aldım kızımı çok şükür..ama hamilelik boyunca panik atakla savaştım..kızım şimdi 3 yaşını bitirdi..
aralık başında adetim gecikti sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim..tedaviler,tüp bebek sonucu evliliğimin 10.senesinde normal yoldan hamileliği yakaladım..ama riskler aynı..
pazartesi dr kontrolümüz var..rahim ağzıma bakılacak,kültür alıncak..
1 hafta sonrada ameliyat..dr um dikmekten yana değil ama ben ısrarlıyım..bu dikiş zaten sadece rahim ağzımı değil beynimdeki takıntıları da dikecek..yine yatak istirahati..en azından bunda moralim süper..
herkese sağlıklı,vakti saatinde doğumlar,ve bebekler diliyorum..
yarencim doktorum önümüzdeki cuma dikişlerimi alıcak.37+3 de dikişlerim alınmış olucak .bende de sıkıntı başladı dikiş alınmasından çok korkuyorum yabancı sitelerden okuduğum kdarıyla alınırken çok acıtıyormuş .senin doktorun ne diyor konuştunuz mu bu konu hakkında ?
pazartesi saat 4de kontrolüm var, o zamana kadar doğurmazsam konuşucam canım:))şimdiye kadar ne doğum hakkında nede dikiş alınması hakkında konuşmadık, gebeliğimin yolunda gittiğini bu haftalara geleceğimden emindi hep çünkü..son ay bile sık çağırmadı ay başında gittimde ay sonunu görürsün demişti..banada dikişler alınırken acır gibi geliyor, birde dikiş alınmadan doğumum başlarsa diye korkuyorum, rahime zarar verir diye..o yüzden dua ediyorum kontrole kadar dayanıyım diye..
güzel dilekler yazan kızlar çok teşekkür ediyorum hepinize, inşallah şu doğumuda sağsalim atlatırım..
iki gündür bende yataktayım ağrım yok ama çok halsiz ve yorgun gibiyim..evdekiler bile her an sancımın başlamasını bekliyorlar..elin yüzün şişti diyolar..
yarencim doktorum önümüzdeki cuma dikişlerimi alıcak.37+3 de dikişlerim alınmış olucak .bende de sıkıntı başladı dikiş alınmasından çok korkuyorum yabancı sitelerden okuduğum kdarıyla alınırken çok acıtıyormuş .senin doktorun ne diyor konuştunuz mu bu konu hakkında ?
evet canım bana da 16. haftada acil serklaj yapıldı. önce mutlak yatak istirahatindeydim şimdi ev içinde oturuyorum vs... kesede hunileşme olduğu için erken doğum riski var. ama iyiyim şimdilik... senin de kızın olacak galiba... benimki de kız olacak inşallah...
hangi şehirdeydin?
anlattıkların benim yaşadıklarıma benziyor canım...
benimde hafiften göbeğimin altında bir ağrı başlamıştı...
zaman geçtikçe o ağrı yerini adet sancısı gibi bir sancıya bıraktı...
daha sonrada sık sık lavaboya gitmeye başladım ve lavaboda kese elime deydi...
sonrasıda hastane ve doğum işte...
benim bu anlattıklarımda 24 saati buldu...
ama baştaki hafif ağrı 5-6 saat ancak...
o zamn anlamamıştım ama diğer çektiğim ağrı galiba doğum sancısıymış...
çünkü ara ara kesik kesik oluyordu...
o zamn bana söyledikleri tek şey bir dahaki hamileliklerinde serklaj olacak...
neden böyle olduğuda net değil hala...
peki sana teşis kondu mu?
canım ben doğum sonrası doktorumu değiştirdim o gece doğumhanede şimdi gittiğim doktor vardı memnun kalmıştım arkadaşlarım var bu doktora giden devamlı duyuyordum tüp bebek inferlitile üzerine işinde uzman bir doktor ve seni rahatlatıyor sorduguna cevap alabiliyosun anlatıyor..ben yaşadıklarımı anlattım muayne falan etti bu anlattıklarının nedeni rahim ağzının açılmış kısalmış olmasından olur dedi ve bir dahaki hamileliğinde takibe alcaz dedi.ve bugün gittim doktora pco var bende yumurtlama günlerimdeyim ve hiç yumurta oluşmamış tekrar hamile kalabilmem için klomen verdi adetin 3.günü başlıcam.3ay kullanacagım.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum dedim dikiş falan dedim onu ozaman bakcaz ben takibe alcam takma kafana herşeyin bir çözümü var dedi.
pazartesi saat 4de kontrolüm var, o zamana kadar doğurmazsam konuşucam canım:))şimdiye kadar ne doğum hakkında nede dikiş alınması hakkında konuşmadık, gebeliğimin yolunda gittiğini bu haftalara geleceğimden emindi hep çünkü..son ay bile sık çağırmadı ay başında gittimde ay sonunu görürsün demişti..banada dikişler alınırken acır gibi geliyor, birde dikiş alınmadan doğumum başlarsa diye korkuyorum, rahime zarar verir diye..o yüzden dua ediyorum kontrole kadar dayanıyım diye..
güzel dilekler yazan kızlar çok teşekkür ediyorum hepinize, inşallah şu doğumuda sağsalim atlatırım..
iki gündür bende yataktayım ağrım yok ama çok halsiz ve yorgun gibiyim..evdekiler bile her an sancımın başlamasını bekliyorlar..elin yüzün şişti diyolar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?