Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu arada arkadaşlar, Fusbor'dan bir haber var mı? İnşallah iyidir, merak ettim onu. Yatacağını söylemişti yatıyordur inşallah.

evet fusbor bugün girmemiş ama iyidir inşallah..
güldenaz nasıl acaba onunda günü bana yakın iyidir inşallah..bende dünden beri kendimi çok yorgun ve halsiz gibi hissediyorum, iyicede ağırlaştım sanki..pazartesi kontrolüm var ama sanki pazartesiye kadar doğuracakmışım gibi his geliyor, ağrım sancım yok henüz ama içim sıkılıyor sanki zaman zaman..

sanmam canim 20mmm gayet iyi ,ben devamli yatark 1 ayda 1cm le dayandim suan 4mm aciklikla da 1 ay daha gecdi suan 34+4gunluguz su 5 hafdamida Allahin izninle sag saglim gecirebilsem insallah ama bunu hep yatmama bagliyorum banyomu bile kuvetin icerisinde yatarak esim bana yapdiriyor yemegimide yatarak yiyorumdoktorum gec oldudu icin dikisde önermedi,sadece cok dikkat et canim,devamki yat

massallah canim sonuna gelmissin artik 3 hafda daha yatmanin keyfini cikar bol bol uyu dinlen bebek gelincede ah biarz yatsamda uyusam diyeceksin

ilk bebeğimde bunun aynısını yaşadım desem yeridir

canım çok kötü bunları yaşamak insan o anda şoka giriyor hiçbirşey düşünemez duruma geliyosun sancıyı çekiyorum vücudumdan kanım çekildi sapsarı oldu sancıda olsa olsun gitmesin bebeğim diye düşünüyorum.bu sancı anında hareketlerini hissediyordum ben nasıl bile bile ıkıncam bebeğimden ayrılcam diyodum bana cesaret iğnesi vurdular doğumhanede öle ıkınabildim.birde doğumhanede eşimin yengesi vardı daha önce çalışmış orda girebilmişti yanıma yatakta kendi kendime doğum yaptım.kesesiyle birlikte gelmişti bebeğim yanımda keseyi patlattılar.ama doktorlar o anda göstermediler bana yengem görmüştü keseden cıkarınca doktor kalbine parmagını koymuş bakmış yaşıyomu diye o ana kadar canlıydı az saçlarıda varmış ben göremedim kızımı eşimede göstermişler..

allhım birdaha yaşattmasın canım sağ salim kucagımıza almayı nasip etsin

fusbor çok geçmiş olsun... aman dikkat et canım. atlatıcaz inşallah bunları...

maşallah az kaldı canım allah yardımcın olsun iyi haberlerini bekliyoruz..

bu arada herkese selam kızlar... bi süredir yazamamıştım.
umarım herkes iyidir...

yarencim maşallah 37 haftayı doldurmuşsun... çok seviniyorum senin adına. artık korkulacak bişey kalmadı inşallah

nry neler yaptı acaba?

bi de özlem'den haberi olan var mı????

Son düzenleme:

selam canım seninle haftamız aynı sendemi serklaj yaptırdın nedir durumun benim 29. haftada yapıldı nu benim ikinci bebeğim ilkinde böyle bir sorun olmamıştı..şimdi evde yatıorum sadece ev içinde kalkıyorum ..

evet canım bana da 16. haftada acil serklaj yapıldı. önce mutlak yatak istirahatindeydim şimdi ev içinde oturuyorum vs... kesede hunileşme olduğu için erken doğum riski var. ama iyiyim şimdilik... senin de kızın olacak galiba... benimki de kız olacak inşallah...

hangi şehirdeydin?

Son düzenleme:

yarencim doktorum önümüzdeki cuma dikişlerimi alıcak.37+3 de dikişlerim alınmış olucak .bende de sıkıntı başladı dikiş alınmasından çok korkuyorum yabancı sitelerden okuduğum kdarıyla alınırken çok acıtıyormuş .senin doktorun ne diyor konuştunuz mu bu konu hakkında ?

maşaalhh canım size inşalah sağ salim sonuna kadar gider bebeğini sağlıklı sıhhatli alırsın inşalahh
çok saol canım moral oldun bana dualarımsizinle

anlattıkların benim yaşadıklarıma benziyor canım...
benimde hafiften göbeğimin altında bir ağrı başlamıştı...
zaman geçtikçe o ağrı yerini adet sancısı gibi bir sancıya bıraktı...
daha sonrada sık sık lavaboya gitmeye başladım ve lavaboda kese elime deydi...
sonrasıda hastane ve doğum işte...
benim bu anlattıklarımda 24 saati buldu...
ama baştaki hafif ağrı 5-6 saat ancak...
o zamn anlamamıştım ama diğer çektiğim ağrı galiba doğum sancısıymış...
çünkü ara ara kesik kesik oluyordu...
o zamn bana söyledikleri tek şey bir dahaki hamileliklerinde serklaj olacak...
neden böyle olduğuda net değil hala...
peki sana teşis kondu mu?

canım banada serklaj yaptıracaksın dediler...
ama erken doğumun nedeni belli değil...
senin nedenini kesin anladılar mı?
anladılarsa neymiş?

kayıpların için başın sağolsun arkadaşım...

o kadar tedaviden sonra maşallah şimdide doğal yoldan gelmiş bebeğin...
inş sağlıcakla kucakalrsında...
geçmişe bakıldığında serklaj şart gözüküyor...
dr neden tereddüt ediyor anlamadım...
bence işini şansa bırakma...
allah yardımcınız olsun...

arkadaşlar merhaba nasılsınız.maşallah sayfa baya ilerlemiş.ben ne güzel herkese cevap yazmıştm.ama saolsun internet hepsini sildi.

serklaj olanlar korkmasın.hiç bişey anlamıyorsun.zaten sonunun iyi olduğunu bilince katlanıyorsun.daha önce serkelj olup sonuna kadar gidenleri gördüm halada görüyorum.inş.bende görürüm.benim 2.88 mm di 12 haftada serklaj yapıldı.25.hafta oldu nerdeyse hiç kısalmadı.dikiş gerçekten işe yarıyor.

hamile kalacaklara da tavsiyem.bebek fikrini kafanızdan çıkarın.ben ilk bebeğim geç oldu.hiç bir sebep olmamasına rağmen.ben çok üzülüyordum acaba kısırmıyım.acaba anne olamıcakmyım diye.ama bir gün bıraktım.olursa olur olmazsa olmaz.Allah bilir dedim.kpss çalışmya başladım.o ay hamile kaldım.bebeğe odaklanmayın bence.

nefise yaren güldenaz hadi bakalım hayırlı haberler inş.

pazartesi saat 4de kontrolüm var, o zamana kadar doğurmazsam konuşucam canım:))şimdiye kadar ne doğum hakkında nede dikiş alınması hakkında konuşmadık, gebeliğimin yolunda gittiğini bu haftalara geleceğimden emindi hep çünkü..son ay bile sık çağırmadı ay başında gittimde ay sonunu görürsün demişti..banada dikişler alınırken acır gibi geliyor, birde dikiş alınmadan doğumum başlarsa diye korkuyorum, rahime zarar verir diye..o yüzden dua ediyorum kontrole kadar dayanıyım diye..

güzel dilekler yazan kızlar çok teşekkür ediyorum hepinize, inşallah şu doğumuda sağsalim atlatırım..
iki gündür bende yataktayım ağrım yok ama çok halsiz ve yorgun gibiyim..evdekiler bile her an sancımın başlamasını bekliyorlar..elin yüzün şişti diyolar..

maşallah bu haftalara kadar sağ salim geldiniz...
bu saaten sonra bebişler istediği zamn gelsin artık...
biliyorum dikiş aldırmanın ve doğumun stresi var...
ama allahın izniyle bunlarıda atlatırsınız...
allah (cc) yar ve yardımcınız olsun...
bebişleirnizi sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...
amin...

Son düzenleme:

anladım canım sanada çok geçmiş olsun inş bundan sonrada sorun olmaz ve sağ sağlim bebişlerimizi kucakalrımıza alırız.bende ev içinde kalkıyorum arada birde 3.5 yaşında oğlum var onunlada ilgilenmek zorundayım sağolsun kayınvalidem geldi ama o da 10 günlüğüne gidip gelmesi lazım mecbur ev içinde ayaklanmak zorundayım. artık inş sorunsuz doğarlar...ben bu açılma olayını ilk defa duydum yani benim hiç ağrım sancım olmadı rutin kontrole gittiğimizde karından gördü önce doktor sonra alttan baktı gerçekten 2 cm kadar açılma olmuştu o andan sonra yürütmedi bile hemen servise çıkardılar ve aynı gün işlemi yaptılar benimkinin haftası epey ilerlemişti ama doktor sormadı bile yaptırmak istermisin diye direk yapılması gerekir dedi. ben oğlumu 38+4 de normal doğum ile doğurdum onda hiç böyle bişey olammıştı ilk defa bunda oldu doktorda şaşırdı hem haftasının ilerlemiş olmasından hemde ilkinde olmayıp bunda olmasından.artık bilemiyorum önce allaha sonra doktora emanet ettik ve olduk.şimdi serklajın ardından 2 hafta geçti herhangi bir ağrın kanamam yok şükür inş sonlara kadarda böyle gider.şubatın 15 inde kontrolüm var..o zaman inş 34 haftalık falan olacak bebiş..evet benimde bebiş kız bir tane oğlum var birde kızım olacak inş... ben kütahyanın ilçesindeym ama olduğumuz yer uşağa daha yakın o yüzden uşağa gidiyorum en baştan beri kontrollere şimdilik doktorumdanda memnunum...böyle işte....

canım bugünlere kadar geldin çok şükür, içini sıkma bundan sonrada herşey yolunda gidecek inşallah. ve bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…