Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlarr çok mutluyum 28+2 haftalık hamileyim 1 hafta önce kontrole gittim doktorum rahim ağzı uzunlğumun 3,25 oldugunu söyledi gecen ay gittiğimdede aynıydı yani hiç kısalma yok oysa ilk gebeliğimde çok zor günler geçirmiştim açıkçası ikinci gebelikte işlerin dahada vahim bir hal alıcağını sanıyodum oysa hiçte öyle olmadı

ama yinede temkinli ol dedi yine yürüyüş vs. filan yasakladı

Canım iyi olmana sevindim. Biz Hatay'ın merkezindeyiz. 3-4 özel hastahane var burada. Ben evime 10 dakika olana gidiyorum. Hatta doktorum da yürüme 5 dakika ilerimde oturuyor.Bebeğimi onun hastasıyken kaybettim.Ardından yine benim teşhisimi o koydu. İlgili de. Yazın Zeynep Kamil'e gitmiştim. Oradaki doktora soryım diye bana bunun nedenini bilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum dedi. Doktorumu telefonla aradığımda genelde muayenede oluyor sekreteri 5 dakika sonra arayın diyor o zaman ulaşıyorum. Günde 50 civarı hastaya bakıyor. Genelde ona gidenler memnun ama onlar sıradan hasta ya da normal hamileler. Üniversite hastanesi var ama hiç öne çıkan bir isim duymadım.Daha öncede sana demiştim erken doğsa bile oranın yoğun bakımı yok. Ben 2003'te 8 haftalık düşük yaptığımda Trakya Ün. hastanesinde yatmıştım bir hafta. Psikolojim bozulmuştu. Çok resmiydiler bir de kadın doğum olunca eşimi bile doğru dürüst almadılar içeri tartışma yaşamışlardı eşimle. Eşimde üniversite de asistandı o zaman. Bu doktor öyle değil. Biraz arkadaş gibi olduk da. Ama buradakilerin tavsiyesi riskli gebelik uzmanına görünmek anladığım kadarıyla. Sence 11 senede bu konuda tecrübe kazanmış mıdır?İnternetten serklaj videosu seyrettim. Her gün bir sürü sezeryan ameliyatı yapıyor sanki bu daha kolay bir operasyon gibi. Bu arada rahim filmimi ve histeroskopiyi de o yapmıştı. Ben kime gideceğime baştan karar vermek istiyorum.

Ayrıca diğer arkadaşlar da fikir verirlerse sevinirim.

Zoru atlatmışsın. Ne güzel! İnşallah en az 35. haftayı görürsün.

geç olması bi şans olmuş senin için... şimdi de çok sorun yaşamamana çok sevindim arkadaşım bu topikte öyle şeyler yaşamış arkadaşlarımız var ki... allah hiçbirimize bu acıları bi daha yaşatmasın... inşallah hepimiz bebeklerimizi kucağımıza sağlıkla alırız... sen de oğluşunun kardeşini sağlıkla alırsın inşallah kucağına

fusborcum sakın umudunu kaybetme canım.... inanıyorum sen bu savaşı kazanacaksın....

merhabalar

ayer82 dr unun adı ne bende Antalya'dayım..2006 da akdeniz ünv.de 1 ay kadın doğumda yattım ikiz bebeklerimi kaybettim.rahim erken açıldı..o süreçte hastanede olan dr lardan mı acaba..

bugün dr kontrolüm vardı 12+2 bitti..ama usg ye göre 12+5 ölçümlerde..
vajen kültürü alındı ve rahim ağzıma baktı dr um.. dikmenin şart olduğunu söyledi ..rahim ağzı boyu şu anda 4.5-5cm ama çok gevşekmiş..dr um da dikmeksek bebeği %100 kaybederiz dedi..8 şubat a gün aldık serklaj için.. kızımda da aynı süreçte dikilmişti ve yatak istirahati ile 38+1 de planlı sezeryan ile sağlıkla kucağıma almıştım kızımı..İnşallah bunu da sorunsuz ,sağlıkla atlatırız..

şunu biliyorum ki bizim durumumuzda çoçuk sağlıklıysa serklaj ile yatak istirahati sonucu vakti saatinde sağlıkla doğum yapabiliyoruz..
herkese iyi akşamlar..

bilmiyorum ki doktorumun adı tayfun toptaş.çok mükemmel bir doktor
evet bende bunun farkına vardım geçmişi okuduğumda eğer ikiz değilse yada rahim ağzı bir çok operasyon geçirmemişse gerçekten yatarak ve sancı önlryicilerle bebek sonuna kadar duruyor.

chnb benim ilk doktorum hacettepede uzmanlığını yapmış bir doktordu.normal seyrinde giden bir hamilelikte iyiydi.ama sorunlu olunca kalıyordu.bence 11 sene yetmiyor.geçmişte arkadaşlar ne proflara ne doçentlere gitmişler ve sonuç yine kayıp.her hamileye normal hamile gözüyle bakıyorlar.bence araştır soruştur derim

fusborcum çok çok geçmiş olsun canım, herşey yolunda görünürken, sorunlar yaşamana çok üzüldüm.. ama herşeye rağmen güçlü olmalısın, kendini sakın bırakma, olumsuz düşünce olumsuzluk getirir her zaman.. sonuçta hala senin için yapılacak şeyler var, doktorlarında bunun için çaba gösteriyorlar anlattığına göre..bir kaç ay daha idare edersen yavrunu kucağına alıcan inşallah, duaların seninle canım arkadaşım.. sende iyi biliyorsunki burda geçmişte nice arkadaşlar dikişsiz kaç santim açılmaya rağmen gebeliklerini ileri haftalara taşıdılar inşallah sende önce Allahın izni, sonra doktorlarının desteğiyle 26 haftaları göreceğine tüm kalbimle inanıyorum, sende inandır kendini çalış, biliyosun inanmak başarmanın yarısı.. çoğumuz inanarak neleri başardı, sen niye başarmayasın..Allaha emanet ol canım..

arkadaşlar bende bugün kontrole gittim.. perşembe günü doktorum dikişlerimi alıcak,normal doğum sürecini bekliycez.. normal doğum yapmak istediğimi doktorumdan önce ben teklif ettim, sizcede uygunsa durumun normal doğuma, normal doğum yapmak istiyorum dedim, oda kendini hazır hissediyorsan yapmaman için bir sebep yok durumun normal doğuma uygun dedi..yani kendim karar verdim, doktorum onayladı inşallah verdiğim karardan pişman olmam, benim için kolay bir doğum olur, Rabbim yavrumu sağsalim kucağıma almayı nasip eder..doğumda hepiniz için dua dua edicem arkadaşlar, daha önceki arkadaşlarda bizler için yapmıştı sağolsunlar, o anda edilen duaları Rabbim kabul edermiş.. hepimizin dilekleri kabul olsun inşallah..
güldenaz seninle günlerimizde, doğum şeklimizde aynı bakalım önce hangimiz doğurucaz, merak ediyorum sık sık gir haber ver, sen hangi gün aldırıcan dikişleri..ben doktora dedi dikiş alınırken çok acıyomuş, merak etme ben acıtmadan alırım dedi bakıcaz perşembe günü acıyomu, acımıyomu..:))

arkadaslar bende ılk düşügümü rahım yetmezlıgı yuzunden yaptım. doktor arıyorum. burdur ısparta denızlı antalyaa buralardan olan arkadaslarr yardımcı olabılırmıı

arkadaslar bugun doktora gittim kotu bi haber aldim rahim agzinda kisalma olmus kesinlikle kalkmamami soyledi.cok korkuyorum yine erken dogum olcak diye dua edin arkadaslar tek istedigim 30 haftaya gelebilmek.benimle ayni durumu yasayan varmi.benim bo sorum daha olcakti doktorum yatcan dedi peki oturdugum yerde dinlenirsem oluyormu yani arada pc basina geciyorum skildigimdan bi sorun olurmuki .yardimci olursaniz sevinirim.

Yarenciğim hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı dilerim. Ben 650. sayfaya geldim . Ne kadar çok acılar çekmişsin ama sabrının mükafatını alacaksın inşallah. Artık sizlerin birçoğunu yüzlerinizi görmesem de tanıyorum. En komiği de ne biliyor musun? Gerçek isminizi bilmediğim için buradaki isimlerinizle dua etmek? Geçen gün Fusbor için dua ettim. Ardından acaba adı ne? Herhalde duam kabul oluyordur Allah nasıl olsa kim olduğunu biliyordur dedim içimden. Sizleri çok seviyorum çünkü hepinizde kendimi buluyorum. Bizleri de haberdar et gelişmelerden?

çok geçmiş olsun canım.inşallah herşey yolunda gider sen mücadeleywedevam et inan inanki herşey güzel olsun.
hep iyi düşün kesinlikle umutsuzluğa kapılma.
bu savaşı jaybettiğinide asla düşünme canım.
sende biliyorsun burada bir çok arkadaş ne zorluklara rağmen kucakladılar bebişlerini sende onlardan biri olucaksın emin ol.

sezen sanırım senin oğlun benim kızla aynı dönemlerde doğmuştu.
şimdi de hamileliğinin iyi gecmesine çok sevindim.gerçi oğlunla birlikte yoruluyorsundur dinlenmek zor oluyordur sanırım.yine sağ salim bebişini kucajklarsın inşallah canım.:)

canım demek normal doğuma karar verdin.kolay gelsin.bir avazda doğurursun inşallah canım.

Ardatunacığım ben geçmişin 650 sayfasını okudum öğrendiğim kadarıyla genelde arkadaşlar tuvalet dışında pek kalkmıyorlardı. Bazıları banyolarını bile silinerek yapıyor, saçlarını yatakta yıkıyorlardı. Bazıları da birkaç dakikada duş şeklinde oturarak ya da ayakta yıkanıyorlardı.Arada sırtlarına yastık koyarak oturan, zaman zaman ayaklarını yükseğe koyan, kalçasının altına yastık koyanlarda vardı. Bilgisayarda yazı işlerini de dizüstü bilgisayarda yatarak yapıyorlardı. Bir de arkadaşımızın birinin doktoru 1 saatten fazla kalma bilgisayarın başında demişti. Onlarda sana cevap vereceklerdir. Ben okuduklarımı yazayım dedim.Umarım faydam olmuştur.

arkadaslar bende ılk düşügümü rahım yetmezlıgı yuzunden yaptım. doktor arıyorum. burdur ısparta denızlı antalyaa buralardan olan arkadaslarr yardımcı olabılırmıı

canım ben Antalya da anadolu hastanesinde op.dr.erhan muluk'a gidiyorum..kızımın doğumunu da o yaptırdı..ama önceki serklajımı Erhan Bey yapmamıştı..ama dr umdan çok memnunum..her şeyi çok güzel izah ediyor..muayeneleri süper..hemen baksın gitsin tarzında değil..ayrıntılı inceliyor..
benim ilk serklajımı antalya tüp bebek merkezinde Kemal Bey yapmıştı..çünkü ilk kızım tüp bebek bu hamileliğim spontan oldu..ama o normlade hamilelik kontrolü yapmadığı için 30 haftadan sonra Erhan Bey e geçmiştim doğumumu da o yaptırdı..
hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar,hayırlı,sağlıklı,vakti saatinde doğumlar diliyorum..

Ha, bu arada ben 7 yıl önce de 29. haftada 4 cm açıklıkla 11 gün hiç kalkmadan hastanede yatmış, sonra da 35. haftaya kadar yalnız wc ye kalkmıştım. Hafif kaykılarak yatmış, yemek yerken de tam oturmadan sırtıma yastık koyarak yemiştim. 35 ten sonra doktorumun demesi üzerine normal hayata dönmüştüm ve oğlum 38. haftada nişanım geldikten sonra doğmuştu.

yarencim çok sevindim,, sonunda sabrının mükafatını alacaksın. inan okurken nasıl sevindim, iş yerinde sesli aaa demişim... canım dualarım seninle...

Fusbor, sayfada görünüyorsun, niye yazmıyorsun? Olumsuz birşey yoktur umarım. Dualarımız seninle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…