- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.481
hadi hayırlııs olsun.biz iyiz çok şükür.benim doktorum doğu hizmeti için buraya yeni geldi.ben ilk başta genç görünce korktum.acaba ameliyatı güzel yapacak mı?ben hikayemi anlatınca 12.haftada ölçüm yapıcam gerekirse serklaj yapıcaz dedi.ben girmeden önce bi bayan girmiişti.onunda 2 kaybıı olmuş.artık bebek istemiyordu.kadına nasıl dil dööküyor sen korkma serklaj kötü bişey değil.ben 7 senedir serklaj yapıyorum.daha gençsin bebek isteeceksin dedi.akdeniz üniversitesi mezunu.riskli gebelik üzerine uzman.ben hamile kaldığımda hemen gittim.hemen hamilesin deyip salmadı.bir sürü test yaptı.herşeyden emin olmak istiyor.serklajdan sonra çok yakından ilgilendi.özel doktorumuz gibi gece bile arıyoruz.doktora herşeyi sor ben öyle yaptım.beni buradakilerden ayırmasını sağladım.başımı sallayıp çıkmadım hiç.hep sorduklarımın cevabını fazkasıyla aldım güvendim.buda bu bebişimin şansı diyorum.çünkü küçük bir ilçe özel doktor hastane yok.bide özel diyorsun her sorduğuma cevap vermek sana güven vermek zorunda.ben kaprisli bir insan değilim.ama bebek kaybım olunca artık deli gibi herşeyi sordum.görevleri bu.
sen merkezdesin imkanın daha çoktur.araştır hangisi iyi.ben bebeğimi kaybettiğimde Allahım dedim madem bizi buraya gönderdin.dermansız dert vermessin.ne olur dermanımı ayağıma getir diye .çok şükür duam kabul oldu.çünkü buraya gelen doktorlar inanırmısn.insanı insan yerine koymuyorlar.burdakiler alışmış ilgisizliğe.ben izmirde doğup büyüdüğüm için imkanlar çok fazlaydı.burası farklı.
kızlarr çok mutluyum 28+2 haftalık hamileyim 1 hafta önce kontrole gittim doktorum rahim ağzı uzunlğumun 3,25 oldugunu söyledi gecen ay gittiğimdede aynıydı yani hiç kısalma yok oysa ilk gebeliğimde çok zor günler geçirmiştim açıkçası ikinci gebelikte işlerin dahada vahim bir hal alıcağını sanıyodum oysa hiçte öyle olmadı
ama yinede temkinli ol dedi yine yürüyüş vs. filan yasakladı
anladım canım sanada çok geçmiş olsun inş bundan sonrada sorun olmaz ve sağ sağlim bebişlerimizi kucakalrımıza alırız.bende ev içinde kalkıyorum arada birde 3.5 yaşında oğlum var onunlada ilgilenmek zorundayım sağolsun kayınvalidem geldi ama o da 10 günlüğüne gidip gelmesi lazım mecbur ev içinde ayaklanmak zorundayım. artık inş sorunsuz doğarlar...ben bu açılma olayını ilk defa duydum yani benim hiç ağrım sancım olmadı rutin kontrole gittiğimizde karından gördü önce doktor sonra alttan baktı gerçekten 2 cm kadar açılma olmuştu o andan sonra yürütmedi bile hemen servise çıkardılar ve aynı gün işlemi yaptılar benimkinin haftası epey ilerlemişti ama doktor sormadı bile yaptırmak istermisin diye direk yapılması gerekir dedi. ben oğlumu 38+4 de normal doğum ile doğurdum onda hiç böyle bişey olammıştı ilk defa bunda oldu doktorda şaşırdı hem haftasının ilerlemiş olmasından hemde ilkinde olmayıp bunda olmasından.artık bilemiyorum önce allaha sonra doktora emanet ettik ve olduk.şimdi serklajın ardından 2 hafta geçti herhangi bir ağrın kanamam yok şükür inş sonlara kadarda böyle gider.şubatın 15 inde kontrolüm var..o zaman inş 34 haftalık falan olacak bebiş..evet benimde bebiş kız bir tane oğlum var birde kızım olacak inş... ben kütahyanın ilçesindeym ama olduğumuz yer uşağa daha yakın o yüzden uşağa gidiyorum en baştan beri kontrollere şimdilik doktorumdanda memnunum...böyle işte....
Arkadaşım merhaba, ben cuma günü çıkacaktım akşama doğru beni ultrasona aldılar ikinci dikişte sağlam fakat bir aralıktan sıvı sızıntısı gördüler canım acilen 3.dikiş için cumartesi ameliyata aldılar doktorun demesi rahim içinde dokular eriyor biz dikiyoruz bi yerden erime yapıp oradan çıkmaya çalışıyor. Ameliyatta çaprazlama 2 adet daha dikiş atmışlar ve artık kalkmak yasak tuvaletlerimi sürgüye yapıyorum ve hastanede yatıyorum bugünde ultrasonum var ve çok korkuyorum canım ,moralim bozuk hiç keyfim yok doktor biz yapacağımızı yaptık sende yatarak elinden geleni yapıyorsun gerisi Allaha kalmış dedi, gözlerim hep dolu dolu 26.cı haftayı görmemiz lazım dedi, bilemiyorum kaybedilmil bişey yok ama ben savaşı kaybediyormuşum gibi geliyor.
merhabalar
ayer82 dr unun adı ne bende Antalya'dayım..2006 da akdeniz ünv.de 1 ay kadın doğumda yattım ikiz bebeklerimi kaybettim.rahim erken açıldı..o süreçte hastanede olan dr lardan mı acaba..
bugün dr kontrolüm vardı 12+2 bitti..ama usg ye göre 12+5 ölçümlerde..
vajen kültürü alındı ve rahim ağzıma baktı dr um.. dikmenin şart olduğunu söyledi ..rahim ağzı boyu şu anda 4.5-5cm ama çok gevşekmiş..dr um da dikmeksek bebeği %100 kaybederiz dedi..8 şubat a gün aldık serklaj için.. kızımda da aynı süreçte dikilmişti ve yatak istirahati ile 38+1 de planlı sezeryan ile sağlıkla kucağıma almıştım kızımı..İnşallah bunu da sorunsuz ,sağlıkla atlatırız..
şunu biliyorum ki bizim durumumuzda çoçuk sağlıklıysa serklaj ile yatak istirahati sonucu vakti saatinde sağlıkla doğum yapabiliyoruz..
herkese iyi akşamlar..
arkadaşlar bende bugün kontrole gittim.. perşembe günü doktorum dikişlerimi alıcak,normal doğum sürecini bekliycez.. normal doğum yapmak istediğimi doktorumdan önce ben teklif ettim, sizcede uygunsa durumun normal doğuma, normal doğum yapmak istiyorum dedim, oda kendini hazır hissediyorsan yapmaman için bir sebep yok durumun normal doğuma uygun dedi..yani kendim karar verdim, doktorum onayladı inşallah verdiğim karardan pişman olmam, benim için kolay bir doğum olur, Rabbim yavrumu sağsalim kucağıma almayı nasip eder..doğumda hepiniz için dua dua edicem arkadaşlar, daha önceki arkadaşlarda bizler için yapmıştı sağolsunlar, o anda edilen duaları Rabbim kabul edermiş.. hepimizin dilekleri kabul olsun inşallah..
güldenaz seninle günlerimizde, doğum şeklimizde aynı bakalım önce hangimiz doğurucaz, merak ediyorum sık sık gir haber ver, sen hangi gün aldırıcan dikişleri..ben doktora dedi dikiş alınırken çok acıyomuş, merak etme ben acıtmadan alırım dedi bakıcaz perşembe günü acıyomu, acımıyomu..:))
Arkadaşım merhaba, ben cuma günü çıkacaktım akşama doğru beni ultrasona aldılar ikinci dikişte sağlam fakat bir aralıktan sıvı sızıntısı gördüler canım acilen 3.dikiş için cumartesi ameliyata aldılar doktorun demesi rahim içinde dokular eriyor biz dikiyoruz bi yerden erime yapıp oradan çıkmaya çalışıyor. Ameliyatta çaprazlama 2 adet daha dikiş atmışlar ve artık kalkmak yasak tuvaletlerimi sürgüye yapıyorum ve hastanede yatıyorum bugünde ultrasonum var ve çok korkuyorum canım ,moralim bozuk hiç keyfim yok doktor biz yapacağımızı yaptık sende yatarak elinden geleni yapıyorsun gerisi Allaha kalmış dedi, gözlerim hep dolu dolu 26.cı haftayı görmemiz lazım dedi, bilemiyorum kaybedilmil bişey yok ama ben savaşı kaybediyormuşum gibi geliyor.
kızlarr çok mutluyum 28+2 haftalık hamileyim 1 hafta önce kontrole gittim doktorum rahim ağzı uzunlğumun 3,25 oldugunu söyledi gecen ay gittiğimdede aynıydı yani hiç kısalma yok oysa ilk gebeliğimde çok zor günler geçirmiştim açıkçası ikinci gebelikte işlerin dahada vahim bir hal alıcağını sanıyodum oysa hiçte öyle olmadı
ama yinede temkinli ol dedi yine yürüyüş vs. filan yasakladı
arkadaşlar bende bugün kontrole gittim.. perşembe günü doktorum dikişlerimi alıcak,normal doğum sürecini bekliycez.. normal doğum yapmak istediğimi doktorumdan önce ben teklif ettim, sizcede uygunsa durumun normal doğuma, normal doğum yapmak istiyorum dedim, oda kendini hazır hissediyorsan yapmaman için bir sebep yok durumun normal doğuma uygun dedi..yani kendim karar verdim, doktorum onayladı inşallah verdiğim karardan pişman olmam, benim için kolay bir doğum olur, Rabbim yavrumu sağsalim kucağıma almayı nasip eder..doğumda hepiniz için dua dua edicem arkadaşlar, daha önceki arkadaşlarda bizler için yapmıştı sağolsunlar, o anda edilen duaları Rabbim kabul edermiş.. hepimizin dilekleri kabul olsun inşallah..
güldenaz seninle günlerimizde, doğum şeklimizde aynı bakalım önce hangimiz doğurucaz, merak ediyorum sık sık gir haber ver, sen hangi gün aldırıcan dikişleri..ben doktora dedi dikiş alınırken çok acıyomuş, merak etme ben acıtmadan alırım dedi bakıcaz perşembe günü acıyomu, acımıyomu..:))
arkadaslar bugun doktora gittim kotu bi haber aldim rahim agzinda kisalma olmus kesinlikle kalkmamami soyledi.cok korkuyorum yine erken dogum olcak diye dua edin arkadaslar tek istedigim 30 haftaya gelebilmek.benimle ayni durumu yasayan varmi.benim bo sorum daha olcakti doktorum yatcan dedi peki oturdugum yerde dinlenirsem oluyormu yani arada pc basina geciyorum skildigimdan bi sorun olurmuki .yardimci olursaniz sevinirim.
arkadaslar bende ılk düşügümü rahım yetmezlıgı yuzunden yaptım. doktor arıyorum. burdur ısparta denızlı antalyaa buralardan olan arkadaslarr yardımcı olabılırmıı
arkadaslar bugun doktora gittim kotu bi haber aldim rahim agzinda kisalma olmus kesinlikle kalkmamami soyledi.cok korkuyorum yine erken dogum olcak diye dua edin arkadaslar tek istedigim 30 haftaya gelebilmek.benimle ayni durumu yasayan varmi.benim bo sorum daha olcakti doktorum yatcan dedi peki oturdugum yerde dinlenirsem oluyormu yani arada pc basina geciyorum skildigimdan bi sorun olurmuki .yardimci olursaniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?