- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.461
canım banada serklaj yaptıracaksın dediler...
ama erken doğumun nedeni belli değil...
senin nedenini kesin anladılar mı?
anladılarsa neymiş?
anladım canım...canım ben doğum sonrası doktorumu değiştirdim o gece doğumhanede şimdi gittiğim doktor vardı memnun kalmıştım arkadaşlarım var bu doktora giden devamlı duyuyordum tüp bebek inferlitile üzerine işinde uzman bir doktor ve seni rahatlatıyor sorduguna cevap alabiliyosun anlatıyor..ben yaşadıklarımı anlattım muayne falan etti bu anlattıklarının nedeni rahim ağzının açılmış kısalmış olmasından olur dedi ve bir dahaki hamileliğinde takibe alcaz dedi.ve bugün gittim doktora pco var bende yumurtlama günlerimdeyim ve hiç yumurta oluşmamış tekrar hamile kalabilmem için klomen verdi adetin 3.günü başlıcam.3ay kullanacagım.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum dedim dikiş falan dedim onu ozaman bakcaz ben takibe alcam takma kafana herşeyin bir çözümü var dedi.
benim 3 tane erken düşüyüm de var canım...Fadikçiğim, bana doğumdan yaklaşık iki ay sonra rahim filmi çekildi normal çıktı. Sonra histeroskopi yapıldı. Sonrasında doktor bujilerle rahimi ölçtüğünü daha önceden sezeryan olduğum halde(Haziranda kaybettiğim bebek normal olmuştu ve 800 gramdı yani rahmi genişletecek kadar büyük değildi) bu kadar geniş olmaması gerektiğini söyledi. Bir dahaki hamileleikte serklaj yapacağını söyledi. Bir de protein S ve C tahlili yaptı. Protein S eksikliği çıktı. Onun için de kan sulandırıcı iğne yapmam gerektiğini söyledi. Bir de gebelik öykülerim pek içi açıcı değil ondan herhalde. İlki 7. haftada kanamam başladı. 8. haftada düşük oldu. 2. 'sinde 7. haftada yine lekeler oldu progestan tedavisi gördüm. 29+4'te ishal oldum buradan öğrendiğim kadarıyla karın ağrısı ile doğum ağrısını başlatan meğerse aynıymış. 4 cm açılmam oldu. 11 gün hastanede yattım. 35. haftaya kadar yalnız tuvalete kalktım. Ama kimse rahimağzı yetmezliği dememişti. 3. hamileleiğimde biliyorsun 24+2 'te kanamam olmuştu.2 gün hastanede yattım.Çıktığım günün gecesi 2'de suyum geldi ve 2 gün hastanede yattım ve akşam 10 gibi normal doğum yaptım. Sanırım bu öyküyü serklaj için yeterli gördü doktorum.
benden idrar testinide hormon testinide sadece 7 haftalık hamileydim istediler...Fadik bu arada tiroit hormonlarım hamilelikte düşük çıkmıştı. Bu da erken doğumu tetikliyormuş. Hamilelik bitince düzeldi. Sen de baktır istersen. Bir de az da olsa idrar yolu enfeksiyonıu vardı. Doktor başlı başına erken doğumu başlatacak kadar tek sebep değil demişti.
anladım canım...
hakkında hayırlısı olsun...
inş bebişin çok bekletmeden sağlıcakla gelir...
benim 3 tane erken düşüyüm de var canım...
o zamanlar nedenini araştırmak için bu dediklerinin hepsini yaptırmıştım...
rahimde perde varmış onuda almışlardı...
pıhtılaşma yok ama yinede kan sulandırıcı iğne kullandım...
sende iğneyi ihmal etme...
rabbimin izniyle 4. aya kadar o iğne sayesinde gelmiştik...
yoksa benim bebişlerin hiç kalp atışını görmüyorduk...
benden idrar testinide hormon testinide sadece 7 haftalık hamileydim istediler...
başkada yaptırmadım...
doğum zamanı idrarla alakalı görünürde bir rahatsızlığım yoktu ama hiç belli olmaz...
hormon testini ben kendim meraktan şimdi yaptırdım...
ama tiroid bakmamışlar...
bakılsa iyi olurdu...
evet canım aynen bunlar gerekli...Canıcığım benim burada anladığım kadarıyla önce iyi bir doktor seçeceğiz bizim her an arayabileceğimiz.Teşhisimizi doğru koyduracağız. Bol dinleneceğiz.(Solumuza yatıp dinleneceğiz.) Bol su içeceğiz. İyi besleneceğiz. Kabız, ishal olmamaya özen göstereceğiz.Sıkı sık idrar tahlili yaptıracağız. Serklaj gerekliyse yaptıracağız.Diğer hamilelere göre daha sık kontrole gideceğiz. Rahim ağzı boyunu sık sık ölçtüreceğiz. Tüm ilaçlarımızı düzenli kullanacağız. Burada birbirimize destek olacağız.En önemlisi Allah'a dua edeceğiz evlatlarımızı zamanında sağ salim elimize almak için.
selam güzel hatunlar ve bebişleri nasılsınız bakalım
ben be gece rüyamda bir erkek çocugum olduğunu gördüm daha öncede kızım olduğunu görmüştüm çok güzel bi kızdı gerçi bu geceki oğlumda çok tatlıydı
neyse yarın saat 2 de randevumvar dr la işallah kendini gösterir bebeğim
çok merak ediyorum görmeyeli de 1 ay oldu çok özlemişim hareketleri de gü geçtikçe çoğalıyo ya daha da merak ediyo tabi insan ..
hayırlısıyla yarın olsunda işallah güzel haberlerimizi veririz size..
şimdilik bb..
ben be gece rüyamda bir erkek çocugum olduğunu gördüm daha öncede kızım olduğunu görmüştüm çok güzel bi kızdı gerçi bu geceki oğlumda çok tatlıydı
çok merak ediyorum görmeyeli de 1 ay oldu çok özlemişim hareketleri de gü geçtikçe çoğalıyo ya daha da merak ediyo tabi insan ..
şimdilik bb..
şimdilik bb..
Fusbor seni çok merak ettik? Nasılsın?
arkadaşım merhaba, ben cuma günü çıkacaktım akşama doğru beni ultrasona aldılar ikinci dikişte sağlam fakat bir aralıktan sıvı sızıntısı gördüler canım acilen 3.dikiş için cumartesi ameliyata aldılar doktorun demesi rahim içinde dokular eriyor biz dikiyoruz bi yerden erime yapıp oradan çıkmaya çalışıyor. Ameliyatta çaprazlama 2 adet daha dikiş atmışlar ve artık kalkmak yasak tuvaletlerimi sürgüye yapıyorum ve hastanede yatıyorum bugünde ultrasonum var ve çok korkuyorum canım ,moralim bozuk hiç keyfim yok doktor biz yapacağımızı yaptık sende yatarak elinden geleni yapıyorsun gerisi allaha kalmış dedi, gözlerim hep dolu dolu 26.cı haftayı görmemiz lazım dedi, bilemiyorum kaybedilmil bişey yok ama ben savaşı kaybediyormuşum gibi geliyor.
Arkadaşım merhaba, ben cuma günü çıkacaktım akşama doğru beni ultrasona aldılar ikinci dikişte sağlam fakat bir aralıktan sıvı sızıntısı gördüler canım acilen 3.dikiş için cumartesi ameliyata aldılar doktorun demesi rahim içinde dokular eriyor biz dikiyoruz bi yerden erime yapıp oradan çıkmaya çalışıyor. Ameliyatta çaprazlama 2 adet daha dikiş atmışlar ve artık kalkmak yasak tuvaletlerimi sürgüye yapıyorum ve hastanede yatıyorum bugünde ultrasonum var ve çok korkuyorum canım ,moralim bozuk hiç keyfim yok doktor biz yapacağımızı yaptık sende yatarak elinden geleni yapıyorsun gerisi Allaha kalmış dedi, gözlerim hep dolu dolu 26.cı haftayı görmemiz lazım dedi, bilemiyorum kaybedilmil bişey yok ama ben savaşı kaybediyormuşum gibi geliyor.
fusbor canım sakın ümidni kaybetme önce.Allaha güven.geçmişte dibircik diye bir arkadaş vardı.onada sürekli dikiş atıldı.artık dikiş atılacak yer kalmamıştı.ilaçlarla ve yatarak 31 haftada oğlunu doğum yaptı.ve kısa bir süre sonra oğlunu kucağına aldı.sende 21.haftadasın.bence dişini sık ve Allaha dua et.bende dua ediyorum senin için inş.bebeğin seni bırakmayacak biliyorum.
elfce senin bebişin hayırlı olan neyse o olsun.sağlıklı doğsun.valla kızda erkek te olsa çok tatlı olacak
nuray dyn nasıslın.bebişin nasıl.doğum zamanında olacak inş.sürekli yatıyormusun.sancı sertleşme oluyor mu?
chnb sevtun fadik hadiiii
Ayer sen nasısın? Ben bu ay ikna etmiştim eşimi ama şimdi de ben grip oldum. Önümüzdeki aya inşallah. Sen nasılsın. Doktorundan memnun olduğunu yazmıştın. Hamilelik nasıl gidiyor? Ben şunu merak ediyorum. Benim doktorum Özel hastanede operatör. Serklaj sık yaptıkları bir işlem mi bilmiyorum. Doktorumu değiştirmedim. Hamile olunca serklajımı kime yaptırmalıyım? Kendisi Haccettepe mezunu, bir sürü belgesi var. 11 yıllık kadın doğumcu. Ona da çok alıştım.Tekrar aynı diyalogları başkasıyla yaşamak istemiyorum. Serklajda tecrübesi var mı diya sormak ayıp mı olur. Biliyorsun ben Hatay'dayım. Pek buradaki doktorları bilmiyorum. Doktorum iyi bir insan ama bilemiyorum...
canım senin için yürekten dua ediyorum...Arkadaşım merhaba, ben cuma günü çıkacaktım akşama doğru beni ultrasona aldılar ikinci dikişte sağlam fakat bir aralıktan sıvı sızıntısı gördüler canım acilen 3.dikiş için cumartesi ameliyata aldılar doktorun demesi rahim içinde dokular eriyor biz dikiyoruz bi yerden erime yapıp oradan çıkmaya çalışıyor. Ameliyatta çaprazlama 2 adet daha dikiş atmışlar ve artık kalkmak yasak tuvaletlerimi sürgüye yapıyorum ve hastanede yatıyorum bugünde ultrasonum var ve çok korkuyorum canım ,moralim bozuk hiç keyfim yok doktor biz yapacağımızı yaptık sende yatarak elinden geleni yapıyorsun gerisi Allaha kalmış dedi, gözlerim hep dolu dolu 26.cı haftayı görmemiz lazım dedi, bilemiyorum kaybedilmil bişey yok ama ben savaşı kaybediyormuşum gibi geliyor.
chnb sevtun fadik hadiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?