Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canımcım merhaba okumadığım sayfaları okuduğum için en son gelen yazıyada geç cevap veriyorum. Canım ben hastanede hiçkalkmamacasına yatıyorum yemeğimide yatarak annem yediriyor, enfeksiyon riskine karşılıkda steril sularla temizliyorlar arkadaşım ,beni siliyorlar o kadar zorki bu şekilde yatmak anlatamam.

Canım benim anlamadığım şu, doktor poş dışarı çıkmaya çalışıyor diyor , zaten bu son dikişse ve gene çıkmaya çalışırsa o zaman suyum patlamazmı ? Bunları düşünmekten deliolucam.

Canım bana doktor güzel şeyler söylese ben yatmaya razıyım ama Allah yatalak olanlara yardım etsin çok zor sırtım su içinde.

Fusbor nasılsın?

Canımcım dün çok ümitsizdim ama bugün biraz daha iyi sayılırım birde ultrasonda güzel şeyler söylerse doktorum daha iyi olurum heralde.

Sabret canım, sabrın sonu selamettir. Ben 2. hamileliğimde 4 cm açıkla dikişsiz 29. haftadan 35 e kadar yatmıştım. Doktorum bile şaşırmıştı. İnşallah Allah kısmet ederse olur dualarımız seninle.

Fusborcum,Allah yardım eder de inşallah yavruna sağlıkla kavuşursun.Tüm kalbimle duacınım canım..

canım o zamn zeynep kamil hastanesinde yatmıştın değil mi?
peki hastanenin bu konuda ilgisi nasıl...
ilgi derken sonuçta devlet hastanesi şefkat beklemiyorumda
yani güzel ilgilenip herşeye dikkat ediyorlarmı?
kısacası mecbur kalınsa o hastanede yatılabilinir mi?

canım serklaj için dr sormuşsun...
burdaki arkadaşların büyük bölümü riskli gebelik uzmanlarına muayene oluyorl ve serklajları da onlar yapıyor...
ama normal uzman dr ada serklaj oln var...
eğer serklaj deneyimi varsa olabilir...
bence en iyisi dr unla açık açık konuş...

maşallah canım...
normal doğum karar vermekle iyi yapmışsın canım...
sağlıcakla kucaklarsın inş...
allah yardımcınız olsun bir avazka kurtarsın...

canım bence sen hiç oturma...
biliyorum insan çok sıkılıyor ama ne yapacaksın...
eğer çok sıkılıyor ve diz üstünüz de yoksa istersen normal pc yi yatağın yanına getir ve yattığın yerden uğraş...
kılavyeyi ve mausu yatağa alabilirsin...
ben hamileiken diz üstünü sehpayla yatağa bir metre mesafe koyuyordum ve klavye ile mausu yatağa alıyordum...
sol tarafıma yatarak öyle uğraşıyordum...
aslında gereksiz ama insan daha iyi stres atıyor...

maşallah canım...

inş bu bebeyinide dikiş atılarak sağlıcakla kucaklarsın canım...
allah yardımcın olsun...

karlı bir istanbul sabahından merhaba kızlar nasılsınız

ben iyiyim çok şükür herhangi bir açılma fln yok ameliyat öncesinde bir hunileşme vardı oda düzelmiş herşey yolunda yani

bebeğimdeeeee kız olacak

fusborcum canım üzüldüm gerçekten Allah yardım etsin kolaylık versin bütün dualarımız seninle işallah yakında geçecek herşey rahat bir ohh çekeceksin ...

Çocukluğumun, ilk gençlik yıllarımın şehri İstanbul'a merhaba.
Seninle sanırım yazışmamıştık sanırım. Geçmişte yeni yeni okumaya başladım seni. Ne güzel, biz Hatay'da kara hasret kaldık. Edirne'den sonra Hatay beni hiç kesmedi kar konusunda. İnşallah her şey gönlünce olur. BEBEĞİNİ KUCAĞINA ZAMANINDA ALIRSIN İNŞALLAH.

Fadikçiğim, yazın da gitmiştim durumu anlatmak için belki öncesinden ellerinde teşhis falan vardır diye. Oranın gençten bir erkek doktoru bilseydim neden olduğunu dünyanın en zengin doktoru olurdum demişti. Beni gözüyaşlı görünce sekreterler yardımcı olmaya, duygumu anladıklarını belli etmişlerdi. Net cevap vermek gerekirse bence zorda kalınırsa gidilebilir. Çünkü inan yattığım dönemden biliyorum kaldığım yerde normal hamile yoktu ve çoğu da İstanbul'a yakın illerden sevk edilmişlerdi.Bence tecrübe konusunda pek bir sorun yok ama bizim gibi hamile psikolojisi hayır.

Bir de yazdıklarımdan çok hastaya baktıkları için psikolojimizden anlamıyorlar ifadesi onların herhalde yorumudur diye düşündüm. Tabiki anlamalılar nihayetinde bu mesleği bilerek seçmişler...

maşallah canım...hepte böyle iyi gider inş...

chnb cevabın için sağol arkadaşım...
zeynep kamili biliyorum birçok gez gitmiştim...
ama hiç yatılı kalmadım...
3. düşüğümden sonrada oraya acile gitik...acil iyiidi kalabalık değildi hemen müdahale ettiler...
daha sonra bir çok kezde test falan yaptırmaya gittim...
hatta rahim filimimide orada çekildim...
ben eksi birşeyle karşılaşmadım ama yatmak daha farklı tabi...
canım nerdeyse bütün devlet hastaneleri çok kalabalık ilgisiz...
insan halindende pek anlamıyorlar...
ama maşallah sen faydasını görmüşsün...
hem sancı hemde açıklık varmış...
demek ki doğru bir yol izlemişlerki bebek doğmamış...
canım dediğin gibi sadece istanbuldan değil bütün çevre illerdende oraya hasta gönderiyorlar...
bu da hastanenin hem çok kalabalık olduğunu hemde dalında uzman olduğunu gösterir...
eğer ilerde hastanede yatmam gerekirse özel hastanede imkanımız el vermez canım...
normal devlet hastaneside bizlerin halinden tam anlamaz...
ya bir üniv hastanesi bulacağım yada zeynep kamil...
rabbim hakkımızda hayırlısını versin...

Son düzenleme:

merhaba cnm walla bizde kara hasret kalmıştık koca kış bitti nerdeyse ilk kez kar görüyorum bu sabah bi kalktım aaaa oda ne

işallah hepimiz sağsalim kolayca hemencecik bebeklerimizi alırız kucağımıza ...

merhaba kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah yakın zamanda doğumdan gelincede iyi haberler veririm buradan, hala endişelerim var doğuma kadar da devam edecek gibi, uykularım çok düzensiz uzun zamandır, geceleri uyuyamıyorum sürekli kafamda doğum sorunsuz geçsin, bebeğim sağlıklı olsun düşüncesi dolaşıyor insanın elinde değil..
bide fusborcuğumu düşünüyorum inşallah oda çok iyi olsun diye dua ediyorum, inşallah zor dünleri sağsalim atlatıcaksın, sıkıntılar çok zor, yatmak çok zor, Allah sabrını versin canım benim..

Özelden kastım Hatay'daki özel hastaneydi. İstanbuldakilerin fiyatlarını bilmiyorum.Bu arada odaların camları açılmayan cinsten. Havalandırması vardı. Dışarıyla ilişkin tamamen kesiliyor yani.

Elifçe sen yeni mi kaldın Zeynep Kamilde dediğim yerde ? Ben 6- 6.5 yıl önce kalmıştım. Hala değişmemiş mi sistem?

2 yıl önceydi.. bizdede ssk fln olmadığı için baya korkuyoduk ne kadar masraf çıkar bilmiyoduk ama hiç para ödemedik ..

ya birde düşünüyorumda hastaların çoğu çileisni hasta bakıcılar çekiyor...
herşeye koşuyorlar...
eee onlar iyi iken neden dr lar ilgisizler..
benim doğumdaki hasta bakıcılarda iyiidi...

canım burda hastanesine göre değişiyor fiyatlar...

kızlar anladığım kadarıyla siz normal bir odada kalmamışsınız...
sizin beklediğiniz yer aciler için...
yani bir nevi sancı odası gibi birşey....
iyi bilmiyorum ama normal yatakların farklı olacağını düşünüyorum...
ben doğumda araştırma hastanesinde kaldığımda doğuma kadar bir odada yattım...
o odaya hep acil hastalar geliyiyordu...
sancı odası değildi ama...
doğumdan sonrada normal yataklı bir odaya aldılar...

Son düzenleme:

Fadik, benim dediğim yoğun bakım odasıydı. Her gün nst ye bağlıyorlar. Kontrollerini yapıyorlar. Serumları çıkarıyorlar. Yukarıda 4-5 kişinin yattığı odalara gönderiyorlar. Yine bakıyorlar. Olumsuz birşey varsa yine o kalabalık yoğun bakım odasına. Yukarıda son birkaç gün kalmıştım. Durum kötüleşmediği için beni taburcu etmişlerdi.

şimdi daha iyi anladım canım...

aslında benim doğum yaptığım hastaneyi beğendim...
çok kalabalık değil ve yataklarıda 2 kişilik en fazka 3 kişilik...
bizede yakın sayılır...
ama bizim durumumuzdan ne kadar anlarlar bilemiyorum...
zeynep kamil gibi tecrübeli olacaklarını da sanmıyorum...

merhaba bende bu konuyu yakından takip ediyorum.30. haftamdayım 23 haftadan beri rahim boyunda kısalma var bi ara 3.5 cm olmuştu ama şimdi yine 3.0 cm civarında.benim merak ettiğim doktorum bana progestan kullandirtiyor.benim gibi aranızda rahim ağzı yetmezliğinden dolayı progestan kullanan var mı.ben şu anda doktor verdiği halde kullanmıyorum çünkü çok aşırı bi yan etkisi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…