- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.501
Canımcım merhaba okumadığım sayfaları okuduğum için en son gelen yazıyada geç cevap veriyorum. Canım ben hastanede hiçkalkmamacasına yatıyorum yemeğimide yatarak annem yediriyor, enfeksiyon riskine karşılıkda steril sularla temizliyorlar arkadaşım ,beni siliyorlar o kadar zorki bu şekilde yatmak anlatamam.lütfen moralini yüksek tut. Hiç kalkma banyo yapma. Yemeğini yatarak ye. şu an kaç haftalıksın? Senin için geçen gün namazda dua ettim. Inşallah her şeyin hayırlısı olur. Enfeksiyon olmaması için de buradap veriyorum güzelcim n numis med diye bir temizlik ürünü duydum doktora soristersen bir de elma sirkeli su ile temizlik yapmayı tavsiye etmişler. önceki okuduklarımda. Bir de çok iyi beslenmeye bak.
fusbor canım sakın ümidni kaybetme önce.Allaha güven.geçmişte dibircik diye bir arkadaş vardı.onada sürekli dikiş atıldı.artık dikiş atılacak yer kalmamıştı.ilaçlarla ve yatarak 31 haftada oğlunu doğum yaptı.ve kısa bir süre sonra oğlunu kucağına aldı.sende 21.haftadasın.bence dişini sık ve Allaha dua et.bende dua ediyorum senin için inş.bebeğin seni bırakmayacak biliyorum.
elfce senin bebişin hayırlı olan neyse o olsun.sağlıklı doğsun.valla kızda erkek te olsa çok tatlı olacak
nuray dyn nasıslın.bebişin nasıl.doğum zamanında olacak inş.sürekli yatıyormusun.sancı sertleşme oluyor mu?
chnb sevtun fadik hadiiii
fusborcum çok çok geçmiş olsun canım, herşey yolunda görünürken, sorunlar yaşamana çok üzüldüm.. ama herşeye rağmen güçlü olmalısın, kendini sakın bırakma, olumsuz düşünce olumsuzluk getirir her zaman.. sonuçta hala senin için yapılacak şeyler var, doktorlarında bunun için çaba gösteriyorlar anlattığına göre..bir kaç ay daha idare edersen yavrunu kucağına alıcan inşallah, duaların seninle canım arkadaşım.. sende iyi biliyorsunki burda geçmişte nice arkadaşlar dikişsiz kaç santim açılmaya rağmen gebeliklerini ileri haftalara taşıdılar inşallah sende önce Allahın izni, sonra doktorlarının desteğiyle 26 haftaları göreceğine tüm kalbimle inanıyorum, sende inandır kendini çalış, biliyosun inanmak başarmanın yarısı.. çoğumuz inanarak neleri başardı, sen niye başarmayasın..Allaha emanet ol canım..
Fusbor nasılsın?
Canımcım merhaba okumadığım sayfaları okuduğum için en son gelen yazıyada geç cevap veriyorum. Canım ben hastanede hiçkalkmamacasına yatıyorum yemeğimide yatarak annem yediriyor, enfeksiyon riskine karşılıkda steril sularla temizliyorlar arkadaşım ,beni siliyorlar o kadar zorki bu şekilde yatmak anlatamam.
Canım benim anlamadığım şu, doktor poş dışarı çıkmaya çalışıyor diyor , zaten bu son dikişse ve gene çıkmaya çalışırsa o zaman suyum patlamazmı ? Bunları düşünmekten deliolucam.
Canım bana doktor güzel şeyler söylese ben yatmaya razıyım ama Allah yatalak olanlara yardım etsin çok zor sırtım su içinde.
Canımcım dün çok ümitsizdim ama bugün biraz daha iyi sayılırım birde ultrasonda güzel şeyler söylerse doktorum daha iyi olurum heralde.
canım o zamn zeynep kamil hastanesinde yatmıştın değil mi?Sabret canım, sabrın sonu selamettir. Ben 2. hamileliğimde 4 cm açıkla dikişsiz 29. haftadan 35 e kadar yatmıştım. Doktorum bile şaşırmıştı. İnşallah Allah kısmet ederse olur dualarımız seninle.
maşallah canım...arkadaşlar bende bugün kontrole gittim.. perşembe günü doktorum dikişlerimi alıcak,normal doğum sürecini bekliycez.. normal doğum yapmak istediğimi doktorumdan önce ben teklif ettim, sizcede uygunsa durumun normal doğuma, normal doğum yapmak istiyorum dedim, oda kendini hazır hissediyorsan yapmaman için bir sebep yok durumun normal doğuma uygun dedi..yani kendim karar verdim, doktorum onayladı inşallah verdiğim karardan pişman olmam, benim için kolay bir doğum olur, Rabbim yavrumu sağsalim kucağıma almayı nasip eder..doğumda hepiniz için dua dua edicem arkadaşlar, daha önceki arkadaşlarda bizler için yapmıştı sağolsunlar, o anda edilen duaları Rabbim kabul edermiş.. hepimizin dilekleri kabul olsun inşallah..
güldenaz seninle günlerimizde, doğum şeklimizde aynı bakalım önce hangimiz doğurucaz, merak ediyorum sık sık gir haber ver, sen hangi gün aldırıcan dikişleri..ben doktora dedi dikiş alınırken çok acıyomuş, merak etme ben acıtmadan alırım dedi bakıcaz perşembe günü acıyomu, acımıyomu..:))
canım bence sen hiç oturma...arkadaslar bugun doktora gittim kotu bi haber aldim rahim agzinda kisalma olmus kesinlikle kalkmamami soyledi.cok korkuyorum yine erken dogum olcak diye dua edin arkadaslar tek istedigim 30 haftaya gelebilmek.benimle ayni durumu yasayan varmi.benim bo sorum daha olcakti doktorum yatcan dedi peki oturdugum yerde dinlenirsem oluyormu yani arada pc basina geciyorum skildigimdan bi sorun olurmuki .yardimci olursaniz sevinirim.
maşallah canım...kızlarr çok mutluyum 28+2 haftalık hamileyim 1 hafta önce kontrole gittim doktorum rahim ağzı uzunlğumun 3,25 oldugunu söyledi gecen ay gittiğimdede aynıydı yani hiç kısalma yok oysa ilk gebeliğimde çok zor günler geçirmiştim açıkçası ikinci gebelikte işlerin dahada vahim bir hal alıcağını sanıyodum oysa hiçte öyle olmadı
ama yinede temkinli ol dedi yine yürüyüş vs. filan yasakladı
inş bu bebeyinide dikiş atılarak sağlıcakla kucaklarsın canım...merhabalar
ayer82 dr unun adı ne bende Antalya'dayım..2006 da akdeniz ünv.de 1 ay kadın doğumda yattım ikiz bebeklerimi kaybettim.rahim erken açıldı..o süreçte hastanede olan dr lardan mı acaba..
bugün dr kontrolüm vardı 12+2 bitti..ama usg ye göre 12+5 ölçümlerde..
vajen kültürü alındı ve rahim ağzıma baktı dr um.. dikmenin şart olduğunu söyledi ..rahim ağzı boyu şu anda 4.5-5cm ama çok gevşekmiş..dr um da dikmeksek bebeği %100 kaybederiz dedi..8 şubat a gün aldık serklaj için.. kızımda da aynı süreçte dikilmişti ve yatak istirahati ile 38+1 de planlı sezeryan ile sağlıkla kucağıma almıştım kızımı..İnşallah bunu da sorunsuz ,sağlıkla atlatırız..
şunu biliyorum ki bizim durumumuzda çoçuk sağlıklıysa serklaj ile yatak istirahati sonucu vakti saatinde sağlıkla doğum yapabiliyoruz..
herkese iyi akşamlar..
canım o zamn zeynep kamil hastanesinde yatmıştın değil mi?
peki hastanenin bu konuda ilgisi nasıl...
ilgi derken sonuçta devlet hastanesi şefkat beklemiyorumda
yani güzel ilgilenip herşeye dikkat ediyorlarmı?
kısacası mecbur kalınsa o hastanede yatılabilinir mi?
canım serklaj için dr sormuşsun...
burdaki arkadaşların büyük bölümü riskli gebelik uzmanlarına muayene oluyorl ve serklajları da onlar yapıyor...
ama normal uzman dr ada serklaj oln var...
eğer serklaj deneyimi varsa olabilir...
bence en iyisi dr unla açık açık konuş...
Orası çok yoğun. Ben Edirne'den İstanbul!a düğüne gelmiştim. Yolda da çok erik yemiştim. Eve gelince bir bulantı,kusma ishal olmuştu. O gece bir de sancım olmuştu. Önce Haydarpaşa Hastanesine gitmiştik. Hayatımda gördüğüm en yoğun acil bölümüydü. Beni muayene ettiler alttan. Bir şey demediler ve serum verdiler kolidorlarda yatırdılar. Her türlü indan kolidorda sedyelerde yattık. Sabah kolumda serum çıktık görümcem de Validebağ Hastanesinde hemşireydi sağolsun serumumu o taktı evde. Sabah beni Validebeğ'a götürdü. NST'ye bağladılar ve sancı çıkınca zeynep Kamil'e yönlendirdiler. Gittim allttan muayene ettiler. 4 cm açık var iç çamaşırını bile giyme bugün doğumun olur dediler. O zaman bilmiyordum dikkat etmemiştim bir sürü serum verdiler. 15- 20 kişilik bir koğuşta yattım herkes aynı dertten muzdaripti. Altıma hastabakıcılar sürgü tutuyordu kimseyi almıyorlardı. Ben de eşimden hasta bezi istemiştim çekiniyordum diye. Hastabakıcılar iyiydi. Doktorlara gelince: Dediğin gibi merhamet beklemiyorsun zaten. Bence işlerini iyi yapıyorlardı. Ben 29 haftalıktım ve bebek için 1 800 gram demişlerdi ve doktor akciğer gelişimini tamamlamamış, doğarsa yaşamama ihtimali var diye pat diye demişti suratıma. Bizim gibi günde kaç tane hasta gördükleri için artık psikoloji falan takmıyorlar sanırım. Ciğer geliştirici vurmuşlar mıydı hatırlamıyorum. 11 gün yattım orada. Ha bu arada yattığımız yer ile sancı odası bezden bölmeyle ayrılmış. Sürekli sancı çekenlerin seslerini duyuyorduk. Düşün psikolojimizi. Ama önce Allah'ın sonra onların sayesinde oğlumu zamanında doğurdum. Edirne'ye 35. haftamda Edirne'deki doktorum Aydın Bey'in isteğiyle döndüm.O zamana kadar gelme demişti. 35te gidince de 4 cm açık yoktur yanlış ölçmüşlerdir yoksa doğururdun şimdiye kadar dedi ölçüm yapmadı. 37. haftada ölçtü gerçekten 4 cm açığın varmış iyi doğurmamışsın demişti. Doğumum 38. haftada normal başlayıp( Bu arada inanılmaz ağrılar çektim ama suyum gelmedi) sezeryana döndü ben doktor makasları hazırlayın deyince kendimi masadan atmıştım. Sonra sezeryan oldu. 22 haziran 2010'daolanı da zaten biliyorsun. 25 haftalık 800 gram. Normal doğum.
karlı bir istanbul sabahından merhaba kızlar nasılsınız
ben iyiyim çok şükür herhangi bir açılma fln yok ameliyat öncesinde bir hunileşme vardı oda düzelmiş herşey yolunda yani
bebeğimdeeeee kız olacak
fusborcum canım üzüldüm gerçekten Allah yardım etsin kolaylık versin bütün dualarımız seninle işallah yakında geçecek herşey rahat bir ohh çekeceksin ...
maşallah canım...hepte böyle iyi gider inş...karlı bir istanbul sabahından merhaba kızlar nasılsınız
ben iyiyim çok şükür herhangi bir açılma fln yok ameliyat öncesinde bir hunileşme vardı oda düzelmiş herşey yolunda yani
bebeğimdeeeee kız olacak
fusborcum canım üzüldüm gerçekten Allah yardım etsin kolaylık versin bütün dualarımız seninle işallah yakında geçecek herşey rahat bir ohh çekeceksin ...
canım o zamn zeynep kamil hastanesinde yatmıştın değil mi?
peki hastanenin bu konuda ilgisi nasıl...
ilgi derken sonuçta devlet hastanesi şefkat beklemiyorumda
yani güzel ilgilenip herşeye dikkat ediyorlarmı?
kısacası mecbur kalınsa o hastanede yatılabilinir mi?
canım serklaj için dr sormuşsun...
burdaki arkadaşların büyük bölümü riskli gebelik uzmanlarına muayene oluyorl ve serklajları da onlar yapıyor...
ama normal uzman dr ada serklaj oln var...
eğer serklaj deneyimi varsa olabilir...
bence en iyisi dr unla açık açık konuş...
Orası çok yoğun. Ben Edirne'den İstanbul!a düğüne gelmiştim. Yolda da çok erik yemiştim. Eve gelince bir bulantı,kusma ishal olmuştu. O gece bir de sancım olmuştu. Önce Haydarpaşa Hastanesine gitmiştik. Hayatımda gördüğüm en yoğun acil bölümüydü. Beni muayene ettiler alttan. Bir şey demediler ve serum verdiler kolidorlarda yatırdılar. Her türlü indan kolidorda sedyelerde yattık. Sabah kolumda serum çıktık görümcem de Validebağ Hastanesinde hemşireydi sağolsun serumumu o taktı evde. Sabah beni Validebeğ'a götürdü. NST'ye bağladılar ve sancı çıkınca zeynep Kamil'e yönlendirdiler. Gittim allttan muayene ettiler. 4 cm açık var iç çamaşırını bile giyme bugün doğumun olur dediler. O zaman bilmiyordum dikkat etmemiştim bir sürü serum verdiler. 15- 20 kişilik bir koğuşta yattım herkes aynı dertten muzdaripti. Altıma hastabakıcılar sürgü tutuyordu kimseyi almıyorlardı. Ben de eşimden hasta bezi istemiştim çekiniyordum diye. Hastabakıcılar iyiydi. Doktorlara gelince: Dediğin gibi merhamet beklemiyorsun zaten. Bence işlerini iyi yapıyorlardı. Ben 29 haftalıktım ve bebek için 1 800 gram demişlerdi ve doktor akciğer gelişimini tamamlamamış, doğarsa yaşamama ihtimali var diye pat diye demişti suratıma. Bizim gibi günde kaç tane hasta gördükleri için artık psikoloji falan takmıyorlar sanırım. Ciğer geliştirici vurmuşlar mıydı hatırlamıyorum. 11 gün yattım orada. Ha bu arada yattığımız yer ile sancı odası bezden bölmeyle ayrılmış. Sürekli sancı çekenlerin seslerini duyuyorduk. Düşün psikolojimizi. Ama önce Allah'ın sonra onların sayesinde oğlumu zamanında doğurdum. Edirne'ye 35. haftamda Edirne'deki doktorum Aydın Bey'in isteğiyle döndüm.O zamana kadar gelme demişti. 35te gidince de 4 cm açık yoktur yanlış ölçmüşlerdir yoksa doğururdun şimdiye kadar dedi ölçüm yapmadı. 37. haftada ölçtü gerçekten 4 cm açığın varmış iyi doğurmamışsın demişti. Doğumum 38. haftada normal başlayıp( Bu arada inanılmaz ağrılar çektim ama suyum gelmedi) sezeryana döndü ben doktor makasları hazırlayın deyince kendimi masadan atmıştım. Sonra sezeryan oldu. 22 haziran 2010'daolanı da zaten biliyorsun. 25 haftalık 800 gram. Normal doğum.
bende zeynep kamilde aynı dediğin yerde yattım 1 gece kaldım ama mahvoldum o yüzden artık oraya gidemiyorum hastabakıcılar gerçekten çok iyi insanlar drlar için aynı şeyi söyleyemicem bende ama onlar da bıkmışlar bi bakıma haklı sayılırlar tam karar vermedim açıkcası ama erken doğum yaparsam sadece doğum için oraya gitmeyi düşünüyorum o da son anda yani yenidoğan bebekler bakımından çok iyiler diye biliyorum küveze konması gerekirse bebeğin en iyi orası'ymış ...
Çocukluğumun, ilk gençlik yıllarımın şehri İstanbul'a merhaba.
Seninle sanırım yazışmamıştık sanırım. Geçmişte yeni yeni okumaya başladım seni. Ne güzel, biz Hatay'da kara hasret kaldık. Edirne'den sonra Hatay beni hiç kesmedi kar konusunda. İnşallah her şey gönlünce olur. BEBEĞİNİ KUCAĞINA ZAMANINDA ALIRSIN İNŞALLAH.
bende zeynep kamilde aynı dediğin yerde yattım 1 gece kaldım ama mahvoldum o yüzden artık oraya gidemiyorum hastabakıcılar gerçekten çok iyi insanlar drlar için aynı şeyi söyleyemicem bende ama onlar da bıkmışlar bi bakıma haklı sayılırlar tam karar vermedim açıkcası ama erken doğum yaparsam sadece doğum için oraya gitmeyi düşünüyorum o da son anda yani yenidoğan bebekler bakımından çok iyiler diye biliyorum küveze konması gerekirse bebeğin en iyi orası'ymış ...
O zamanlar 6 yıl önce Validebağ Öğretmenler Hastanesiyken beni yoğun bakımı iyi diye yönlendirmişlerdi. Bir de kendi hastaları olunca yoğun bakımda yer bulmak daha kolay oluyor diye duymuştuk. Ama pek açıklama yapmıyorlar. Bana keşke böyle bir durumum olduğunu söyleselerdi bu hamileliğimde daha tedbirli olurdum ve doktorumu da uyarırdım. Ben de şimdiki gibi internet yaygın değildi ve bizde yoktu, bilgisizdim. Keşke şimdi öğrendiklerimi o zaman öğrenseydim. Özele gelince, günlüğü 80 tl idi. Yoğun bakımdan ise hiç para almadılar.Bebeğim 4 gün kalmıştı. Sanırım hiç kimseden alınmıyormuş. Yeni yasalara göre. Uzun süre aylarca kalsaydım bizim için de zor olurdu herhalde.
Özelden kastım Hatay'daki özel hastaneydi. İstanbuldakilerin fiyatlarını bilmiyorum.Bu arada odaların camları açılmayan cinsten. Havalandırması vardı. Dışarıyla ilişkin tamamen kesiliyor yani.
Elifçe sen yeni mi kaldın Zeynep Kamilde dediğim yerde ? Ben 6- 6.5 yıl önce kalmıştım. Hala değişmemiş mi sistem?
ya birde düşünüyorumda hastaların çoğu çileisni hasta bakıcılar çekiyor...bende zeynep kamilde aynı dediğin yerde yattım 1 gece kaldım ama mahvoldum o yüzden artık oraya gidemiyorum hastabakıcılar gerçekten çok iyi insanlar drlar için aynı şeyi söyleyemicem bende ama onlar da bıkmışlar bi bakıma haklı sayılırlar tam karar vermedim açıkcası ama erken doğum yaparsam sadece doğum için oraya gitmeyi düşünüyorum o da son anda yani yenidoğan bebekler bakımından çok iyiler diye biliyorum küveze konması gerekirse bebeğin en iyi orası'ymış ...
canım burda hastanesine göre değişiyor fiyatlar...Özelden kastım Hatay'daki özel hastaneydi. İstanbuldakilerin fiyatlarını bilmiyorum.Bu arada odaların camları açılmayan cinsten. Havalandırması vardı. Dışarıyla ilişkin tamamen kesiliyor yani.
Elifçe sen yeni mi kaldın Zeynep Kamilde dediğim yerde ? Ben 6- 6.5 yıl önce kalmıştım. Hala değişmemiş mi sistem?
ya birde düşünüyorumda hastaların çoğu çileisni hasta bakıcılar çekiyor...
herşeye koşuyorlar...
eee onlar iyi iken neden dr lar ilgisizler..
benim doğumdaki hasta bakıcılarda iyiidi...
canım burda hastanesine göre değişiyor fiyatlar...
kızlar anladığım kadarıyla siz normal bir odada kalmamışsınız...
sizin beklediğiniz yer aciler için...
yani bir nevi sancı odası gibi birşey....
iyi bilmiyorum ama normal yatakların farklı olacağını düşünüyorum...
ben doğumda araştırma hastanesinde kaldığımda doğuma kadar bir odada yattım...
o odaya hep acil hastalar geliyiyordu...
sancı odası değildi ama...
doğumdan sonrada normal yataklı bir odaya aldılar...
Fadik, benim dediğim yoğun bakım odasıydı. Her gün nst ye bağlıyorlar. Kontrollerini yapıyorlar. Serumları çıkarıyorlar. Yukarıda 4-5 kişinin yattığı odalara gönderiyorlar. Yine bakıyorlar. Olumsuz birşey varsa yine o kalabalık yoğun bakım odasına. Yukarıda son birkaç gün kalmıştım. Durum kötüleşmediği için beni taburcu etmişlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?