- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.521
merhaba bende bu konuyu yakından takip ediyorum.30. haftamdayım 23 haftadan beri rahim boyunda kısalma var bi ara 3.5 cm olmuştu ama şimdi yine 3.0 cm civarında.benim merak ettiğim doktorum bana progestan kullandirtiyor.benim gibi aranızda rahim ağzı yetmezliğinden dolayı progestan kullanan var mı.ben şu anda doktor verdiği halde kullanmıyorum çünkü çok aşırı bi yan etkisi var.
ben birçok arkadaştan doğuma kadar kullandıklarını duydum...
genelde bu ilaç ilk aylarda düşük tehlikesi için veriliyor ve genelde sadece 3 ay kullanılıyor...
ama bizim gibi erken doğum riski olanlar doğuma kadar kullanıyor diye biliyorum...
[/QUO
bende kullanmak zorundayım.mecburen bebeğim için dayanıcam.herkeze allah hayırlı doğumlar nasip etsin arkadaşlar. konuyu yakından takip etmeye devam edicem.bu arada bence istiharat etmenin çok önemli olduğu anladım.çünkü istirahat ettikten sonra bende uzuma olmuştu.yine benim durumum buradaki arkadaşlardan biraz daha iyi sayılır.ne olursa olsun kendimizi yormamız lazım.34 haftayı atlatsam korkum kalmıyacak zaten.
evet canım bana müdahale etmediler...Fadik, geçmişte seninle ilgili yerleri okuyorum da aklıma takıldı: Ben 24+5 gibi suyum gelince gece 2'de hastaneye acil servisle sedyeyle gittim. Hemen doktor geldi ve bana serum takıldı sancı kesiciler verildi. Hem de o kadar çoktu ki suyum çarşaf koymuştum. Yatırdıktan sonra da az az geldi. Hatta bir gün sonra gelmemeye başlayınca ben sevinmiştim. Ama malesf doktorum üzülerek fazla suyumun kalmadığını söyledi. Ama yine doğmasın diye müdahale yaptı. Serua devam edildi. Kalbim kuş gibi çırpınıyordu. Senin gebeliğin erken diye mi doğsun diye beklediler, yoksa sana hiç müdahale yapmadılar mı? Merak ettim.Bir gün sonra da sancım hafifti hemşireye söyledim alttan muayene et demiş doktor etti, doğum başlamış dedi. O zamana kadar da açılmayı tetikler diye hiç alttan bakmadı, yalnız ultrasonla baktı. 10 dakikada doktor geldi ve 2- 3 ıkınmada çok kolay doğum yaptım. Bebek ağladı bile. Ben hala aynı doktora gidiyorum. İlgilendi diye düşünüyorum umarım hata yapmıyorum sonrasında da teşhisimi o koymuştu.
evet canım önceden müdahale çok önemliymiş sonradan yapılanlar şansına binde bir tutuyo ne yapıcen allahtan umut kesilmez kardeşimBence de takma kafana Fadik. Umarım seni çok üzmemişimdir. Benim müdahale edildi ama bak yine doğdu. Doktorum 24 haftanın sınır olduğunu bu haftadan önceki doğumlarda bizlere hiç müdahale yapmayın bebek doğarlarsa da dedi. Çünkü organ gelişimi açısından sakıncalıymış Kısmet işte... O zaman serklajı sorduğumda da 12. haftalarda yapabilirdik dedi. Keşke önceleri benim lekelenmelerim vardı progestan iğne de vermişti. Keşke dikseydi demekten kendimi alamıyorum. Sen de öyle sanırım ama kader demek lazım.
aynısı banada oldu ama sancım yoktu ilk bebegimde oldu nerden bilirdim dogum sancısı çektigimi tekrardan başımız sagolsun allahım birdaha acı göstermesin işşallah
evet canım bana müdahale etmediler...
ben sancımın büyük bölümünü evde çektim...
o zamn anlayamamıştım ama bu çektiğim sancı tam doğum sancısıymış..
ben o hastaneye gittiğimde rahim tam açık ve kese dışarda dediler...
gerçekten ben keseye dokunabiliyordum..
suyumda yavaş yavaş geliyordu...
az az aktığını hissediyordum...
biraz durumum vahimdi birde dediğin gibi bebek küçüktü...
18 haftalıktım ama birde o hastanede 17 haftalık gözüktü...
yani iyice küçük...
canım ben o hastanede sancı çekerken acaba dedim...
hiçmi çaresi yok...hep düşündüm...sancıyı kesmek için ilaç serum verildiğinide biliyorum...
bana vermediler neden dedim...
birde şu var...
hastaneden gelince hemen başladım araştırmaya...
dikiş için 3 cm den fazla açık olmaması ve sancı olmaması lazımmış...
benim her ikiside vardı....
bu topikte keseyi içeri tıkarak dikiş olanlarda vardı...
ama genelde böyle acil serklajlarda pek başarılı elde edilmemiş...
canım benim o zamn erken doğumla ilgili çok bilgim yoktu ve kese dışardayken suyum gelmişken artık çaresi yok diye düşündüm ve sesimi çıkarmadım...
kısacası takacak olsam neden müdahale idilmedi diye kendimi çok yıpratırım...
ama takmamaya çalışıyorum...çünkü herşey bitti
bu saaten sonra elden birşey gelmez...
kız ben sana demedimmi kız olcek diyekarlı bir istanbul sabahından merhaba kızlar nasılsınız
ben iyiyim çok şükür herhangi bir açılma fln yok ameliyat öncesinde bir hunileşme vardı oda düzelmiş herşey yolunda yani
bebeğimdeeeee kız olacak
fusborcum canım üzüldüm gerçekten Allah yardım etsin kolaylık versin bütün dualarımız seninle işallah yakında geçecek herşey rahat bir ohh çekeceksin ...
37 haftada dikişler alınıyo benim bildigim senin yerinde olsam normal dogum yaparım çok kolay dogum oluyo rahim agzı açık olanlarda benim bildigim ama dersenki bebegin hayatını teylikeye atmıyım sezeryan yap derim ben canım allahım yardımcın olsun bebem ne deyim işşallah bizde görürüz o haftaları tek korkum dikişe ragmen kanama lekelenme görmek sende hiç oldumu merak ediyorum aydınlatırsan sevinirimarkadaşlar bende bugün kontrole gittim.. perşembe günü doktorum dikişlerimi alıcak,normal doğum sürecini bekliycez.. normal doğum yapmak istediğimi doktorumdan önce ben teklif ettim, sizcede uygunsa durumun normal doğuma, normal doğum yapmak istiyorum dedim, oda kendini hazır hissediyorsan yapmaman için bir sebep yok durumun normal doğuma uygun dedi..yani kendim karar verdim, doktorum onayladı inşallah verdiğim karardan pişman olmam, benim için kolay bir doğum olur, Rabbim yavrumu sağsalim kucağıma almayı nasip eder..doğumda hepiniz için dua dua edicem arkadaşlar, daha önceki arkadaşlarda bizler için yapmıştı sağolsunlar, o anda edilen duaları Rabbim kabul edermiş.. hepimizin dilekleri kabul olsun inşallah..
güldenaz seninle günlerimizde, doğum şeklimizde aynı bakalım önce hangimiz doğurucaz, merak ediyorum sık sık gir haber ver, sen hangi gün aldırıcan dikişleri..ben doktora dedi dikiş alınırken çok acıyomuş, merak etme ben acıtmadan alırım dedi bakıcaz perşembe günü acıyomu, acımıyomu..:))
ocakta temel attık bu ay boş geçti bakalım şubatta ne ocekfusbor canım sakın ümidni kaybetme önce.Allaha güven.geçmişte dibircik diye bir arkadaş vardı.onada sürekli dikiş atıldı.artık dikiş atılacak yer kalmamıştı.ilaçlarla ve yatarak 31 haftada oğlunu doğum yaptı.ve kısa bir süre sonra oğlunu kucağına aldı.sende 21.haftadasın.bence dişini sık ve Allaha dua et.bende dua ediyorum senin için inş.bebeğin seni bırakmayacak biliyorum.
elfce senin bebişin hayırlı olan neyse o olsun.sağlıklı doğsun.valla kızda erkek te olsa çok tatlı olacak
nuray dyn nasıslın.bebişin nasıl.doğum zamanında olacak inş.sürekli yatıyormusun.sancı sertleşme oluyor mu?
chnb sevtun fadik hadiiii
Fusborcum,Allah yardım eder de inşallah yavruna sağlıkla kavuşursun.Tüm kalbimle duacınım canım..
az kalmış allahın izniyle...bende kullanmak zorundayım.mecburen bebeğim için dayanıcam.herkeze allah hayırlı doğumlar nasip etsin arkadaşlar. konuyu yakından takip etmeye devam edicem.bu arada bence istiharat etmenin çok önemli olduğu anladım.çünkü istirahat ettikten sonra bende uzuma olmuştu.yine benim durumum buradaki arkadaşlardan biraz daha iyi sayılır.ne olursa olsun kendimizi yormamız lazım.34 haftayı atlatsam korkum kalmıyacak zaten.
canım zaten özel dr şart...rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...Fadik, ekonomik durumunu gözden geçir, bence bir tane özelde doktorun olsun el altında. Bir de Zeynep Kamil'e git derim ben. Gerçekten psikoloji falan anlamasalar da bence deneyimleri fazla. Bir de anlamadıkları bir şey olursa birbirlerine danışırlar herhalde. Ama orada isim araştır bence. Benim orada birkaç sene önce çalışan bir arkadaşım vardı istersen sorarım şimdi tayini Nevşehir'e çıktı. Senin için sorarım istersen.
yok canım üzmedin...Bence de takma kafana Fadik. Umarım seni çok üzmemişimdir. Benim müdahale edildi ama bak yine doğdu. Doktorum 24 haftanın sınır olduğunu bu haftadan önceki doğumlarda bizlere hiç müdahale yapmayın bebek doğarlarsa da dedi. Çünkü organ gelişimi açısından sakıncalıymış Kısmet işte... O zaman serklajı sorduğumda da 12. haftalarda yapabilirdik dedi. Keşke önceleri benim lekelenmelerim vardı progestan iğne de vermişti. Keşke dikseydi demekten kendimi alamıyorum. Sen de öyle sanırım ama kader demek lazım.
benim oğlum 1 eylül 2009da doğdu canım senin kız ne zaman doğdusezen sanırım senin oğlun benim kızla aynı dönemlerde doğmuştu.
şimdi de hamileliğinin iyi gecmesine çok sevindim.gerçi oğlunla birlikte yoruluyorsundur dinlenmek zor oluyordur sanırım.yine sağ salim bebişini kucajklarsın inşallah canım.:)
.
merhaba kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah yakın zamanda doğumdan gelincede iyi haberler veririm buradan, hala endişelerim var doğuma kadar da devam edecek gibi, uykularım çok düzensiz uzun zamandır, geceleri uyuyamıyorum sürekli kafamda doğum sorunsuz geçsin, bebeğim sağlıklı olsun düşüncesi dolaşıyor insanın elinde değil..
bide fusborcuğumu düşünüyorum inşallah oda çok iyi olsun diye dua ediyorum, inşallah zor dünleri sağsalim atlatıcaksın, sıkıntılar çok zor, yatmak çok zor, Allah sabrını versin canım benim..
az kalmış allahın izniyle...
azıcık daha sabret canım...
allah yardımcını zolsun...
canım zaten özel dr şart...rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...
canım samimi olduğun bir arkadaşsa bizim durumumuzdan anlayan iyi bir dr ismi verebilir mi acapa?
istersen bir sor bakalım belki yardımcı olur...
yok canım üzmedin...
aslında büyük kabahat gece gittiğim özel hastanenin dr unda...
ben oraya gitiğimde çok hafif bir ağrım vardı...
öyle sancı falan değildi...
bana sadece serum verip eve gönderdi...
halbuki o zamn sancıları, doğumu engellemek için birşeyler yapılsa olabilirdi belki...
ama sabaha herşey için çok geçti...
takmaya kalksan o kadar takılcak şey varki...
ama bu konuda keşkelere çok takılmamak lazım...
ben öyle yapmaya çalışıyorum....
evet canım önceden müdahale çok önemliymiş sonradan yapılanlar şansına binde bir tutuyo ne yapıcen allahtan umut kesilmez kardeşim
aynısı banada oldu ama sancım yoktu ilk bebegimde oldu nerden bilirdim dogum sancısı çektigimi tekrardan başımız sagolsun allahım birdaha acı göstermesin işşallah
kız ben sana demedimmi kız olcek diyesag saglim alırsın işşallah kucagına bebem bizede dua et olurmu bizde mutlu olalım
37 haftada dikişler alınıyo benim bildigim senin yerinde olsam normal dogum yaparım çok kolay dogum oluyo rahim agzı açık olanlarda benim bildigim ama dersenki bebegin hayatını teylikeye atmıyım sezeryan yap derim ben canım allahım yardımcın olsun bebem ne deyim işşallah bizde görürüz o haftaları tek korkum dikişe ragmen kanama lekelenme görmek sende hiç oldumu merak ediyorum aydınlatırsan sevinirim
ocakta temel attık bu ay boş geçti bakalım şubatta ne ocek
Canımcım merhaba çok teşekkür ederim inşallh bende alabilirim ama çok korkuyorum kaybetmekten, üstelik şimdide bebeğin suyuna baktılar biraz suyu azalmış buldular Endol yaparmış offffffffffffff of Allahım vallahi her gün bişey çıkıyor. Canım tekrar sana şu kabızlık ilacını sorabilirmiyim ve nasıl kullanıldığını , doktora gene söyledim ismini sordu ama evde kaldı ilaç ismi o yüzden tekrar yazarsan sevinirim.
ah kızlar inşallah sağlıkla kucaklarınıza alırsınız bebeklerinizi ben ilk hamileliğimde serviks uzunluğum 24. haftada 2,5 cm di hafta ilerledikçe kısaldı doktorum daha erken olsaydı serklaj önerirdim ama bu aylarda yapmak biraz sakıncalı oluyo demişti bi profesöre gönderdi oda istemedi 7. ayımda çatı mua.sinde 4. cm açıklığımda vardı ama bir mucize oldu ve bebeğim son gününe kadar kanala inmedi ve erken doğum olmadı 40+3 te doğurdum oğlumu şimdi 6 aylık hamileyim ilk ölçümde 4,55 ti sonraki ölçümde 3,25 e düşmüştü şubatın 4ünde kontrolüm var bakalım kaç oldu rahim ağzı kıalığının tek avantajı eğer normal doğum yapıcasksanız çok kolay bir doğum yapıyorsunuz tabi doğumunuz erken olmazsa
şimdi dua edin kızlar ilkinde olduğu gibi şanslı olayım ve bebeğimi zamanında doğurayım
Canım, Almina da cevaplayacaktır. Ben geçmişte işime yarayacak şeylerinot etmeye çalıştım. İlacın adı dulcolax. Almina kapsüllerden, sabah ve akşam yemekten önce 2 tane aldığını yazmış. Not etmiştim. İnşallah işe yarar. Bana kayısı yemek çok işe yaramıştı.
işşLLh cNIM BNİM TÜM DİLEKLERİMİZ OLUR BİR BAKMİŞIN ŞUBATTA HAMİLE KALMIŞIZ AY NE GÜZEL OLURDU EKİMDE DOGURURDUK BEN HESAPLADIM ŞİMDİDEN EGER GÜNÜNDE DOGARSA 30 EKİM YOK 37 HAFTALIKKEN DİKİŞLERİ ALIYORLARMIŞ ODA 9 EKİME GELİYO ALLAHIM SAG SAGLİM HAYIRLI EVLAT VE DOGUMLAR VERSİN İŞŞALLAHFadikçiğim, az önce arkadaşı aradım. O yenileri bilmiyor. Ama kendi döneminden doktor isimleri verdi.Durumunu izah ettim. Seni anlayabilecek, nazik biri olsun, deneyimli olsun dedim: Zeki Şahinoğlu ve Karsel Ertekin, bir de Oya Hanım dedi. Soyadını hatırlayamadı. Karsel Hanım onun da doktoruymuş. Zeki Bey'in de kullandığı ultrason oranın en gelişmiş ultrasonuymuş. İstersen araştır derim sana canım. Ne zaman korunmayı bırakıyorsun? Biz inşallah bir dahaki aya deneyeceğiz. İnşallah ay dönem gelir senin, benim, Sevtun'un...
SAGOLASIN CANIM İNAN DİKİŞ ATILIYOYA BEN ZANNEDİYORUM GENE KANAMA ARA SIRA KANAMA OLUYO ZANNETTİM ARKADAŞ TA OLMUŞTUDA YA KIZLAR BİR ŞEY SORUCAM SİZE MERAK EDİYORUM NE OLUR CEVAP VERİN ŞİMDİ DOKTOR BANA FOLİK PLAS VERDİ BİRDE ZİNGO VERDİ GÜNDE 1 TANE İÇİCEM DAGUMA KADAR DEDİ ZİNKİYO VİTAMINIDE 3 AY İÇİCEN DEDİ SONRA BAŞKA İLAÇLARDA VERİCEM BEBEK RAHİME TUTUNSUN DİYE DEDİ AMA BU BENİM GİTTİGİM DOGUM DOKTORU O ANLADI ZATEN DİKİŞ OLUCAGINI KÜRTAJ YAPARKEN NEYS SORUMA GELELİMdikişten sonra bir hafta çok hafif pembemsi bir lekelenmem oldu ama onun dışında hiç olmadı şimdiye kadar canım..
CANIM BENİM ALLAHIM BEBEGİNİ KORUSUN İŞŞALLAH STRESE GİRME BEBEM İŞŞALLAH SAG SAGLİM ALICAN KUCAGINA SUYUN AZALDI DİYEDE KORKMA BENİM ARKADAŞINDAKİDE AZALMIŞTI HASTANEDE YATTI DOKTORLAR SERUM TAKVİYESİ YAPTI ŞİMDİ SAGLIKLI BİR KIZICanımcım merhaba çok teşekkür ederim inşallh bende alabilirim ama çok korkuyorum kaybetmekten, üstelik şimdide bebeğin suyuna baktılar biraz suyu azalmış buldular Endol yaparmış offffffffffffff of Allahım vallahi her gün bişey çıkıyor. Canım tekrar sana şu kabızlık ilacını sorabilirmiyim ve nasıl kullanıldığını , doktora gene söyledim ismini sordu ama evde kaldı ilaç ismi o yüzden tekrar yazarsan sevinirim.
işşLLh cNIM BNİM TÜM DİLEKLERİMİZ OLUR BİR BAKMİŞIN ŞUBATTA HAMİLE KALMIŞIZ AY NE GÜZEL OLURDU EKİMDE DOGURURDUK BEN HESAPLADIM ŞİMDİDEN EGER GÜNÜNDE DOGARSA 30 EKİM YOK 37 HAFTALIKKEN DİKİŞLERİ ALIYORLARMIŞ ODA 9 EKİME GELİYO ALLAHIM SAG SAGLİM HAYIRLI EVLAT VE DOGUMLAR VERSİN İŞŞALLAH
SAGOLASIN CANIM İNAN DİKİŞ ATILIYOYA BEN ZANNEDİYORUM GENE KANAMA ARA SIRA KANAMA OLUYO ZANNETTİM ARKADAŞ TA OLMUŞTUDA YA KIZLAR BİR ŞEY SORUCAM SİZE MERAK EDİYORUM NE OLUR CEVAP VERİN ŞİMDİ DOKTOR BANA FOLİK PLAS VERDİ BİRDE ZİNGO VERDİ GÜNDE 1 TANE İÇİCEM DAGUMA KADAR DEDİ ZİNKİYO VİTAMINIDE 3 AY İÇİCEN DEDİ SONRA BAŞKA İLAÇLARDA VERİCEM BEBEK RAHİME TUTUNSUN DİYE DEDİ AMA BU BENİM GİTTİGİM DOGUM DOKTORU O ANLADI ZATEN DİKİŞ OLUCAGINI KÜRTAJ YAPARKEN NEYS SORUMA GELELİM
NİDİLAT VE PROPARAN İLAÇINI DEDİNİZ ÇARPINTI OLUYO DİYE BU İLAÇLAR ÇOKMU ÇARPINTI YAPIYO YOKSA HAFİFMİ ÇARPINTI YAPIYO NE OLUR BENİ AYDINLATIN HANİ ÇARPINTI YAPARYA KALBİNİZ KORKULUCAK GİBİMİ OLUYO MERAK EDİYORUM DEVAMLIMI YOKSA DAKİKALIKMI ATIYO MERAK ETTİM EN ÇOK KORKTUGUM BİR ÇARPINTI BİRDE KAN GEÇEN NAMZSDA AKLIMA GELDİ DEDİM BÖYLE OLURSA BEN NE YAPARIM BİRDE PANİK ATAGIMYA ONDANDA ÇOK KORKUYORUM ALLAHTAN FİRENLİYEBİLİYORUM ESKİSİNE NAZARAN
CANIM BENİM ALLAHIM BEBEGİNİ KORUSUN İŞŞALLAH STRESE GİRME BEBEM İŞŞALLAH SAG SAGLİM ALICAN KUCAGINA SUYUN AZALDI DİYEDE KORKMA BENİM ARKADAŞINDAKİDE AZALMIŞTI HASTANEDE YATTI DOKTORLAR SERUM TAKVİYESİ YAPTI ŞİMDİ SAGLIKLI BİR KIZI
VAR ALLAHIM ZAMANINDA DOGUM YAPMANI NASİP ETSİN İŞŞALLAH 40 HAFTALARIDA GÖRÜRÜSÜN BİZ YANINDAYIZ BUNU UNUTMA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?