Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yani serklaj dedigi dikiş deniyo bebem malesef beb pazartesi dikiş oldum yatıyorum 2 kayıbım var rabbim bir daha acı gösremesin işşallah başın sag olsun bu arada buraya takıl bilgili arkadaşlar var burda sana bilgi verirlerben biraz annemin yanına gidiyim dönerim birazdan

Malesef o akıntı bende de oluyor ve bende bebeğin suyumu diye çok korkuyorum, genelde sabah idrardan sonra geliyor, Allah yardımcımız olsun, her gün her dakika korkuyla yaşıyoruz, benim ilk hedefim 30. hafta, ona bile razıyım, onun için bile daha 12 hafta yani 3 ay var, yatarak saatler geçmiyor aylar nasıl geçecek bilemiyorum.

Nasıl anlaşılıyor kaç haftalıkken karar verılıyor dıkışe nerde oturuyorsunuz doktorunuz kım of çok soru sordum daha bellı olmayan bırşey için kusura bakma

canım mecburuz bu bebekleri istiyosak şimdiden acımaya başladı her yerim eee kolay degil koca cüsse ne yapıcaz bilmiyorum vallahi keşke gözümüzü kapasak 9 ay dolmuş doguma gitsek ne güzel olurdu vallhiama ben yatmayada razıyım tek istegim bebegim beni abileri gibi bırakıp gitmesin canımı gene acıtmasın ilk bebegim vefat etti yasım 23 çok acıdım gecerim gündüzlerime karıştı helede onu eve getirdik balkona koydu kaynanam martın 6 sı oglum benim kıymazdı annesi ona neler yaptım olmadı o o sogukta balkonda hani kedi ciger bakarya öyle baktım ogluma cesaret edemedim bakmaya çok agladım bende çıktım dışarı okadr soguktuki hava kaynanam içeri sokamadı girmem diye direndimkledinin yvrusu ölürya kalkamadım başından kaynanam sokamayınca eşimi aradı o garipte taksiye atladı geldi nasıl aglıyorum eşim dedi pasa yalvarırım içeri gir yok dedim onuda alın öyle gireyim burası çok soguk o donar benide bırakın bende donayım dedim kaynanam bir yerden eşim bir yerden içeri sokmaya çalıştılar eşikten aldılar beni attım ayagımı gerisini hatıllamıyorumgömmeye giderken kaynatam poşete koydu bakıyorum bir fırlamam varmış dedim götürme baba ne olur dediysemde götürüyo kaynanam bagırıyo çık dışarı be adam ben bir tarftan aglıyorum eşim zor zapdetti elleriyle kollarımı ayaklarılla ayaklarımı bagladı nasil tepiniyorum unutamadım be ogul seni ananın cigerini yaktın kavurdun küle çevirdin

2 ogluma ne yaptıysam 7sene hamile kalamadım sonra duydum hamileyuim dünyalar benim oldu dedim allahım sana şükürler olsun bana bir evlat bagışladın nasıl seviniyorum ama dedim içimden erkek eşime içime doguyo dedim olduda okadr dememe dikilmedi rahim neymiş enfeksiyon kaoparmış rahim boyu iyi açıklık yok diye her seferinde geri yolladılar klaç kere kanama geçirdim düşük riski var dendi yat hep yattım ellerim acıya acıya sonra bir kanama 22 ekim çarşamba bebgim ellerimden kaydı gitti can çekişe çekişe öldüoda bırakıp gitti canın yarısını aldı gitti benden yaradanım ne olur bir tanesini aldın bunu bana bagışla diye çok yalvardım ömrümden ömrümü al ona ver dedim olmadı ilk oglumada çok agladım ama 2 oglum yaktı kavurdu beni oda bıraktı beni cigerlerim yanıyo içim acıyo taksiyle hastaneye gidiyoruz yalvarıyorum taksiciye abi çabuk ne olur okadar adam bastıki kornaya ama kortaramadık olmadı olamadı oda beni bıraktı yavrum yaktın beni be elimi kanadımı kırdın anacıgının yüregini kavurdun gittin

şimdi ogullarım kardeşinize hamileyim ne olur ordan dua edinde kardeşiniz kalsın benimle dediler serklaj olucan tamam dediç ameliyat haneye girdim çok korkuyorum öyle böyle degil korkum:18::18::18::18:biri başıma geldi kadın dedi kaçıncı çocugun dedim bundan önce 2 kayıp var dikilmedigi için durmadı dedim kadından aynı şu cevap
be kızım ne peş peşe doguruyosun sende allah dogurganlık vermemiş bir aydan sonra bebegi tutmuyo atıyo allahı9n verdigine ne karşı gelirsiniz bilmem dedi sanki dikiş atılsa durcak dedi bende surat aynı şuokadr kızdımki dua etsin makinalara baglıydım elime bir verseler korkumu nasılmı yendim eşim konuştu benle canım dedi istersen diktirme dedi ötekiler gibi ölüpte acısınımı çekicen dedi sende karar dedi yok dedim öyle olurmu dedim ben neden geldim dedim hadi dedi üçlü karım benim dedi şu işi hallet gel dedi içeri girdim nasıl tırsıyorum:18::18:dedim doktora korkuyorum ne olur canım acıcakmı deyince seni dedi uyutucaz korkma dedi sen dedi bu bebgi istiyosun dedmi deyince evet dedim gözünü açınca görüşürüz dedi gerisini hatırlamıyorumsonrası malum hey karnımdaki bebe annene sıkı sıkı tutun sakın abinler gibi beni bırakıp gitme sen dog bak sana ne ciciler alıcam söz ama beni terkedipte gitme allahım ne olur bu sefer olsun yalvarırım bebgim benle kalsın babasını mutlu ediyim

nasıl anlaşılıyor kaç haftalıkken karar verılıyor dıkışe nerde oturuyorsunuz doktorunuz kım of çok soru sordum daha bellı olmayan bırşey için kusura bakma

canım beb istanbuldayım altan bakılıyo ultrosonla bakılıyo ölçüm yapılıyo ona göre vajinanın agzına bakıyolar azıcık giriyo aletbenimkini hem üsten hemde altan anlamıştı doktor istanbuldaysan syle özele yazıyım gittigim yeri

Nasıl zorluklar yaşamışssın allah yaşatmasın bu son olsun istanbuldayım canım çok sağol

arkadaşlar merhaba,bana antibiyotik dışında birşey vermedi dr,ne iğne ne fitil tedirgin oldum şimdi.
bu arada dün bahsetmiştim size dikişsiz ikizlere hamile arkadaşım gece ikide doğum yapmış 26+1 ler daha ikiside erkek biri 860 biri 950gr doğmuşlar küçük olan tek başına solunum yapamıyormuş büyüğü iyi demişler.
kendi yaşadıklarım aklıma geldi ben konuşurken ağladım valla ama kız çok dirayetliydi,beni teselli etti telefonda.

nasıl zorluklar yaşamışssın allah yaşatmasın bu son olsun istanbuldayım canım çok sağol
özeline bak yolladım gittigim yeri

canım işşallah yaşarlar rabim acılarını göstermesin ablamın 23 haftalık i,kizleri vefat etti halen yüregim yanar

Kırmızıydı nokta gibi mercimek noktası gibi Sendede oldumu ne zaman kesildi sen deneyimlisin benden

Canım burada dikişten sonra birkaç gün kanama olanları duyduk endişelenme canım...

Sağ ol canım inşallah ben de güzel haberler alabilirim. Bebekte baştagaz sorunu olur canım ben çok çektim oğlumdan. Karnına tülbent sar ayağına patik giydir. Karnına masaj yap. Bir de uçak pozisyonu deniliyor bebeğin yüzü yere bakıyor olacak. Sağ elini bebeğin bacak arasından geçir elin açık şekilde karnını avuçla, sol kolunu iki kolunun altından yani göğsünden geçir. Hafifçe aşağı yukarı salla. Biraz iyi geliyor. Kendi yemene dikkat et ama erkek bebeklerde gaz daha çok oluyor malesef bir de sezaryenli bebeklerde diye duydum ama geçecek inşallah....

Canım kayısı kaynat iç sakın hazır sulardan içme.

Canım Paşam yazmış, hamileysen hep enfeksiyon takibi yaptır, rahimağzı uzunluğunu ölçtür...

Geçecek inşallah. Okula filan gitmeyi de aklından çıkar. Ne kaldı şunun sırasında okulun kapanmasına.

Canım Allah sağlıklı hayırlı ömür versin. Benim oğlumda 25 haftalık 800 gram doğmuştu. İnşallah yaşarlar. İkiz için kiloları iyi bence. Allah yardımcıları olsun. Bana da dua edin canım...

Canım çok geçmiş olsun, inşallah ikiside hayatlarına devam ederler.

kızlar keyifler nasıl bugün çok şükür kanama yokta az altım sızlıyo 1,5 litre bitti ikici 1i5 litre 1 bardak anca kaldı yasasın hastanden çıktım çıkalı içiyorum çok şükür

regrete nerdesin kuzum ya bir göründün bir kayboldungel bak sana neler yapıcam insan bir günaydın der emeseni açıncabundan sonra öyle yapıcam tamammı

paşama;
bende de dikiş var biliyorsundur.dikişten önce herşey normaldi dikiş atarken farketmiş dr.açıklığın başladığını.şimdi ise sadece dikiş tutuyor diyor.bende yatıyorum sürekli sadece tuvalete gidiyorum.allah'ım hepimizi iyi eder inşallah sonuna kadar.dikişten sonra 3-4 gün hafif kanama olması normal.mercimek tanesi kadar kanamada normaldir bence devamı gelmediği sürece.yemeğimi yatakta yan yada kısa süre oturarak yiyorum.sende yere oturma bence dikişi yıpranmasın.dikişten sonra bende 2-3 gün hafif kanama oldu geçti.ağrım sızım olmadı.sendeki bu sızı devam ederse ihmal etme bence.bende dikişten sonra bir de idrar kaçırma oluyor idrarımı yapınca sonra tekrar idrar sızıyor.başlarda akıntı zannettim gittim enfeksiyon testi yaptırdım temiz çıktı.sonra farkettim idrar kaçağı olduğunu.serklajda sonda taktılar ertesi gün sabah çıkardılar o beni çok rahatsız etti.ondan sonra bu sorunum oldu.sürekli yatanlarda idrar tam boşalmıyormuş ondan idrar kaçağı olabiliyormuş.sizlerde böyle bir sorun varmı kızlar?

canım benimde öyle bir problemim var ama henüz ne olduğunu anlayamadım gece fitili koyduktan sonra sabaha kadar geriye akıyor gün içindede idrarımı yaptıktan sonra çamaşırımda az bi ıslaklık oluyor biraz endişeleniyorum acaba suyummu geliyor azar azar diye benimde idrar olabilirmi acaba birde idrarımı yapsamda hiç rahatlayamıyorum tamamını boşaltamıyorum galiba. yarın dr arayıp soracağım

canım hepmi yatarak yiyosun merak ettim beni aydınlasttıgın için sagol

canım o akıntı bendede oluyo kormayın bebek oldugundan rahimi hazırlıyo ondan ıslaktık progestoron hormonu yüksek oldugu için oluyo doktor dedi korkulucak bir şey yok yane

Kızlar ben az önce doktorumu aradım, bu akıntı mukoza kıvamındaysa serklajdan sonra normalmiş, hafif pembe bile olabilirmiş, ama aşırı derecede kan ve bebeğin suyu gelirse acile gitmek lazımmış.

Paşam,canımm ya bana kızıp durma yaa işim vardı öğlen hızlıca okudum 2 dk sonra kapadım msn zaten hiç açmıyorum maillerime bakmak için açınca açılıyor bazen açık olduğunu bile fark etmiyorum.Ben müsait olduğum zaman sana selam vermeden çıkarmıyım hiçç.Kızlar inanmayacaksınız ama misafirlikdeyim 5 dk girebilirmiyim diye izin aldım ayıp olmadan da çıkıyorumm.Bu gece çok geç vakitte girerimm bugün hıdırellez deniz kenarına gitcezzz birazdann hepimiz için güzel dileklerde bulunacağımm.Bebişler için hamile kalmak isteyenler için ve chnb senin için Hepinizi çok öpüyorummm çıkıyorumm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…