Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hey görün duyun sesimi ya ama :111::111::111: bende serklaj oldugında katı birşeyler geldi omu yoksa başka birşeymı
ahanda regrete gelmiş aklın varsa kaç nerdesin bakım sen bugün

ay bak şimdi utandım kendimden pardon bebem üzülme kızarmıyım ben sana gelde öpeyim okdarda vurdum canım acımamıştır işşallahaffet beni şekerim

Canım mukoza hafif yapışkanımsı sıvı demek. İşte o sıvı serklajdan sonra oluşabiliyormuş tabi deneyimli arkadaşlar daha iyi bilirler.

Son düzenleme:
Selen sende de serklajdan sonra akıntı falan olmuşmuydu? Bizi bu konuda biraz aydınlatsan...Ya da bana serklaj sonrası yaşadıklarını özelden yazsan olur mu?

Selen sende de serklajdan sonra akıntı falan olmuşmuydu? Bizi bu konuda biraz aydınlatsan...Ya da bana serklaj sonrası yaşadıklarını özelden yazsan olur mu?

Bende serklajdan sonra akıntı oldu bende kafaya çok taktım ama gebelikte akıntı ztn artarmış hala devam ediyor akıntım benim ama çok yoğun değil..Serklajdan sonra pek ağrım olmadı hafif sızılarım oldu çatı kemiğim sızlardı ama o dikişten öncede oluyordu bende bu sızılar kemiklerin genişlemesiyle alakalıymış,bide bnm dikişten sonra karnımda sertleşmeler olmaya başlamıştı halada devam ediyor günde 2 kere fln magnezyum kullanıyorum bunun için başka ilaç kullanmıyorum şimdilik..

kızlar gamzeyle telefonda konuştum kaç gündür hastanedeymiş bebek aşagıda oldugu için 2 gün yatmış yeni eve gelmiş serklaj istersen yapalım demiş önceden istemiş gerek yok diyen adam şimdide istersen yapalım demişdua edelimde bir şey olmasın doktorlarıylatelefonda konuşan hatunlar size zahmet arayında 20 haftalık hamile bir arkadaşımız var serklajı olsa sorun olurmu diye sorun hadi kızlar şimdi yardım zamanı görüyüm sizleri yazın burayada gamze görsün bu arada selamı var size giricek siteye sag olsun kırmadı beni geçmiş olsun gamze bu nacizane hediyemi kabul et

canım çoğul gebelikler serklaj olsun olmasın zaten çok riskli. ama mutlaka sancıları keserler . insallah suyu falan gelzez. geçmiş olsun.

canım. allah bizi sınıyor işte. dayanacağımız kadar yük veriyor. içini ferah tut. her ne olduysa senin yapmayın ihmal ettiğin bişeyden olmadı. tüm önlemleri aldın. bundan sonrası kader. kötü düşünmeyelim ama.

İnşallah bir an önce iyileşip evine çıkar Gamze benim doktorum yapılması taraftarı hatta geçenlerde 24 haftalık birine dikiş attım diye bi hastasından bahsetti bana riske atmamak lazım diyor..Konuşursan geçmiş olsun dileklerimizi iletirsen sevinirim Paşam..

bu dua bana da çok tanıdık geldi. duamız seninle ve hep bizimle.

hangi beklirtiler vardı ki. bir anda mı kaybettin.transferden 10 gün sonra zaten bhcg yapacaklar. rahat ol . ama şunu hiç unutma. tüp bebekte başarı sansı %60-70 lerde. eve bebekle gelme oranı ise %20-30. bu nedenle çok sorgulama. testlerin yapılmıştır herhalde fakat neden blastokist transferi yaptırdın yaşın kaç ki?

Nasıl anlaşılıyor kaç haftalıkken karar verılıyor dıkışe nerde oturuyorsunuz doktorunuz kım of çok soru sordum daha bellı olmayan bırşey için kusura bakma

öncelikle her kontrolunde doktora o sana söylemese bile mutlaka sor.servikal yetmezlik rahim ağzı kısalığı demek. fakat sen kanama ve su kaybından bahsediyorsun.malesef tüp bebek vb yöntemler doğal gebelikler gibi olmuyor. DOKTORLAR AKSİNİ SÖYLESEDE YAŞAMIŞ BİR İNSAN OLARAK BEN BUNA İNANIYORUM. sana doktorun kanama için ne demişti ki. ilk aylarda olur gibi saçma bir cüümle kullanılmaz. kanamanın 1 damlas bile gebelikte çok önemli.

tamam bebem söylerim

benim tüp bebek doktorum moral için bana sürekli mucizelere tanık olduğunu anlatırdı. benim doğum yaptığım gün: ( erzurum dan gelen bir hastası 750 gr lık bir erkek bebek dünyaya getirdi ve kuveze bile almadılar solunumunu kendi yapıyordu. yoğun bakıma hiç girmedi. yine ikiz gebeliği olan başaka bir hastasının 25. haftasında ikizlerden bir bebek geldi. o öldü. rahim ağzını dikerek 2. bebeği 2 hafta daha tutabildiler . şimdi o bebek 1 yaşında.
allahım bizim bebeklerimize de bu dünyada nasib açmıştır inşallah. bu kadar iddalı olsakta bu topikteki her anne de mucizeler yaratıyor. allah hepimize yardımcı olmaya devam etsin.

ya birşey sorucam size hadi serklaj yaptırdıkya danarları zorluyomuş kanama oluyomuş biri dedi çok tırstim ben ya samyelicim sende durumlar nasıl kanama agrı ne zaman geçti devamlı yatıyomuusn merak ettim bilgilendirisen sevinirim canım

kardelen 49 nasılsın canım rahime dikişi attırdım çok şükür işşallah dikiş tutar nasılsın görüşmeyeli

kızlar iyi geceler serklaj konusunda tecrübem yok diye çok ortak olamadım konuşmalara umarım hepiniz en az 36 ları görürsünüzgamzecim geçmiş olsun benimde 22.aftamda fark edildi kısalma hemen dikiş istedim takip edelim dedi ben geç olmazmı dedim 26 da attım geçen ay korkma demişti dr um..geç değil yani korkma canım allaha emanet et yavrunu..bizim yarın kontrol var gelince yazarım durumu..öpüyoruz hepinizii tatlı rüyalar..

Canım çok geçmiş olsun, acil serklaj 26. haftalara kadar atılabiliyor, doktor atalım dediyse bence attır, bende şimdi düşük önleyici iğne vurdurdum, serklajdan sonra kanama durmuştu şimdi hafif hafif yeniden başladı, sanırım bizim korkular hep devam edecek, ben geçmiş sayfaları yeniden okuyorum, orada o kadar mucizeler olmuş ki; insan okurken moral buluyor, Allah çok büyük, dualarımızı kabul edecektir, bu sefer başaracağız canım, ben buna inanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…