- Konu Sahibi hidennisko
-
- #12.681
6embrıyo nasıl oldu yasak değilmiydi ozamn 3.sonlandırılırken diğerlerıne bişi olmuyo demı serklaj hemen mı yapıldı aslında ıkız olursa problem olsun olmasın serklaj yaptırmak doğru olurmu sence allah sağlıklı uzun ömürler versin 7 ay sabredebilmiş yaramazlar
tatlım sana da 2 embiriyo tarnsfer edilmiş. bu da yasak. yaşını o nedenle sordum sana.35 yaşına kadar hangi sebeble olursa olsun ilk 2 tüp bebek kesinlikle tek embiryo. 2009 kasım genelgesi. ben asla ikiz bebeğe özenilmesini ve istenmesini tasvip etmiyorum. sakın ama sakın. sağnızda solunuzda tedavi yaptıracak insan varsa mutlaka söylesin.
ikiz gebelik listeraturde (hiçbir sorun yaşamasa bile gebe )riskli gebelik sınıfnıa girer. bak arkadaşımız reduksiyon yaptırmış. bende yaptırdım. ARTIK REDUKSİYON YANİ sonlandırma yasak. bunu yapan doktorun sertifikası iptal ediliyor. bunu da iyi ki yaptılar diyorum.
türkiyede bu kadar çok transfer yapılmasının tek sebebi her tüp bebek merkezinin labaratuar vb. donelerinin yeterli olmaması. spermi ve yumurtayı diğer sağlıksızlarındn ayırabilecek yeterli teknolojileri olamadığından bize çoğul embriyo tarnsfer ediyolar. kendimi çok suçluyorum çooook. bugun ki aklım olsaydı sadece tek embriyo isterdim. bu işin her uygulaması 4500-5000 tl. insan ona mı aldanıyor acaba. bi kez para verelim de sansımız artsın diye. benim tedavim hastane yatak masrafı ilaç sonlandırma acil müdahale doğum kurtaj vb. 15000 l ye mal oldu. herşey para değil yaşadığım kırıklığın bedeli yooookkk.
ikizleri olan diğer arkadaş derineessti sanırım. onun süreci daha da zor. kimbilir erken doğum vb.lerle neler çekti. bu konuda çok hassasım artık.
tedavilerin hepsinde sadece te yumurta hedeflenmeli. anne rahminin en sağlıklı taşıyabileceği adet bu.
tatlım sana da 2 embiriyo tarnsfer edilmiş. bu da yasak. yaşını o nedenle sordum sana.35 yaşına kadar hangi sebeble olursa olsun ilk 2 tüp bebek kesinlikle tek embiryo. 2009 kasım genelgesi. ben asla ikiz bebeğe özenilmesini ve istenmesini tasvip etmiyorum. sakın ama sakın. sağnızda solunuzda tedavi yaptıracak insan varsa mutlaka söylesin.
ikiz gebelik listeraturde (hiçbir sorun yaşamasa bile gebe )riskli gebelik sınıfnıa girer. bak arkadaşımız reduksiyon yaptırmış. bende yaptırdım. ARTIK REDUKSİYON YANİ sonlandırma yasak. bunu yapan doktorun sertifikası iptal ediliyor. bunu da iyi ki yaptılar diyorum.
türkiyede bu kadar çok transfer yapılmasının tek sebebi her tüp bebek merkezinin labaratuar vb. donelerinin yeterli olmaması. spermi ve yumurtayı diğer sağlıksızlarındn ayırabilecek yeterli teknolojileri olamadığından bize çoğul embriyo tarnsfer ediyolar. kendimi çok suçluyorum çooook. bugun ki aklım olsaydı sadece tek embriyo isterdim. bu işin her uygulaması 4500-5000 tl. insan ona mı aldanıyor acaba. bi kez para verelim de sansımız artsın diye. benim tedavim hastane yatak masrafı ilaç sonlandırma acil müdahale doğum kurtaj vb. 15000 l ye mal oldu. herşey para değil yaşadığım kırıklığın bedeli yooookkk.
ikizleri olan diğer arkadaş derineessti sanırım. onun süreci daha da zor. kimbilir erken doğum vb.lerle neler çekti. bu konuda çok hassasım artık.
tedavilerin hepsinde sadece te yumurta hedeflenmeli. anne rahminin en sağlıklı taşıyabileceği adet bu.
CANIM O DİŞ ÜLKEDE YAPTIRDI ONDAN 3 EBRİYO TUTMUŞ BİRİNİ SONLANDIRMÖIŞLAR İKİSİ ÇOK ŞÜKÜR DÜNYADA BİLMENİ İSTEDİM
NEYSE BEN ÇIKIYORUM ANACIM ZATEN GİDİCEK TEK KALMASIN İÇERDE GÖRÜŞÜÜRZ GENE
CANIM O DİŞ ÜLKEDE YAPTIRDI ONDAN 3 EBRİYO TUTMUŞ BİRİNİ SONLANDIRMÖIŞLAR İKİSİ ÇOK ŞÜKÜR DÜNYADA BİLMENİ İSTEDİM
NEYSE BEN ÇIKIYORUM ANACIM ZATEN GİDİCEK TEK KALMASIN İÇERDE GÖRÜŞÜÜRZ GENE
mesaj nusrıneydı. alıntıyı yanlış yapmışım. derinnese deil. onun sağlıklı iki yumurcağı var biliyorum.:::)) o şanslılarımızdan .
mesaj nusrıneydı. alıntıyı yanlış yapmışım. derinnese deil. onun sağlıklı iki yumurcağı var biliyorum.:::)) o şanslılarımızdan .
Evet canımyasak ama yapıyorlar işte yaptılarda bakalım ne olacak ikiside tutacak dıe bişey yok bu işler belli olmuyoki benım ilkindede 2 transfer oldu ama biri tuttu allaha emanetiz bekliyoruz görecez herşey çok zor normal bebek sahıbı olamıyoruz doktorların eline düştük bi defa
Zorluklar yaşıyoruzçok meşekatli bir dönem sende yaşamışssın yazdıklarndan anladığım kadarıyla tecrubelerınızı anlatın lutfen artık dayanacak gucum kalmadı bu son olsun allahın ıznıyle
Geçmiş olsun canım gün sayıyorum bende...
Sağ ol biliyorum canım. Burada güzel dostluklar kurduk. Ben de sizleri merak ediyorum. Gece birden uyanıveriyorum bir zaman uyuyamıyorum. Kafam bulanık boşlukta gibiyim. Sabah kalkınca eşime dedim burada özel başka hastane var. Oraya gidelim dedim tam hazırlanıyordum vaz geçtim. Korkuyorum galiba. Bir de her şeye hazırlamaya çalışıyorum kendimi ve malesef oğlak burcuyum plansız yapamıyorum kendimi bir şey olursa bir daha ne zaman denerim, oğlum 1. e gidecek seneye mi erteleyeim gibi birden düşünceler içinde buluyorum sonra kızıyorum olumlu düşün diyorum. Günüm aynı şeyleri defalarca düşünmekle geçiyor.
Canım kayısıyı kaynatıp blendırla iç bence iyi gelir...
İyi o zaman pek uğramıyor marak etmiştim...
Canım hoş geldin. Gerçekten yokluğunuzu çok hissettik. Bu arada 3 cm çok riskli. Kızsaydın doktora.O kadar uyarıyoruz sanırım dikiş atmaya korkuyorlar diye istemiyorlar. Düşünüyorsan da fazla geciktirme. Ben nedense Cemil Bey'e çok güven duydum. Belki onunla telefonla irtibata geçebilirsin belki oraya gidebilirsin ama yolculuk riskli olur mu ya da uçak bileti filan ayarlansa iyi doktorlar bizim yaşadığımız yere gelip işlem yapar mı bazen aklıma geliyor...
canım bu aralar çok stresliyim malum yataga baglı yaşıyorum bazen birşey yazdıgımda cevap alamadıgımda nadir oluyo üzülüyorum neden oluyo diyeeeeeehamilelik işte ne yapıcan elim ayagım baglı annemde gidicek doktordan sonra bana bakanda olmucak tek kalıcam evde muhtaç olmak ne kadar zor rabbim affetsin agırıma çok gidiyo alışkın olmayınca gene tek kimsesiz sahipsiz kalıcam [/QUOT
Seni çok iyi anlıyorum muhtaç olmak çok zor ama rahat olmamız lazım bende busefer kimseyı ıstemedım yanıma eşimle bı şekılde halletmeye çalışıyoruz benımde ailem ist değil çok zor onlarında sorumlulukları var gelselerde bı sure sonra mecburen gıdıyorlar ozaman dahada zor oluyor sende halledersin bi şekilde rahat ol stres yok
Gamzecim cok gemis olsun canim..insallah pazartesi olumlu gecer kendine cok dikkat et..Dualarimiz seninle..insallah yavrunu vaktinde kucagina alirsin.
Geçmiş olsun canım gün sayıyorum bende...
Canım hoş geldin. Gerçekten yokluğunuzu çok hissettik. Bu arada 3 cm çok riskli. Kızsaydın doktora.O kadar uyarıyoruz sanırım dikiş atmaya korkuyorlar diye istemiyorlar. Düşünüyorsan da fazla geciktirme. Ben nedense Cemil Bey'e çok güven duydum. Belki onunla telefonla irtibata geçebilirsin belki oraya gidebilirsin ama yolculuk riskli olur mu ya da uçak bileti filan ayarlansa iyi doktorlar bizim yaşadığımız yere gelip işlem yapar mı bazen aklıma geliyor...
gamzecim çok geçmiş olsun. pazartesi iyi haberlerini bekliyoruz....
bizi mutlaka haberdar et canım.
gamzecim geçmiş olsun eminim karar vermek çok zordur keşke zamanında dikilseydi üstelik kaç tane doktora gittin ama geçen zaman geri gelmiyor.. burda da çok okuduk dikişsiz kısalmaya açılmaya rağmen bebişlerine kavuşan arkadaşlarımız oldu. serklajında bu haftalarda yapıldığınıda biliyoruz.
ben kendi tecrübemi yazarsam eğer şimdi 12+1de yapıldı.önceki 20+4de yapılmıştı 22+3de tahliye edildi o 2hafta çok ağır geçmişti ama benim extralarım da vardı 6cm açıklığım vardı kese dışarıdaydı,serklaj öncesi ve sonrası enfeksiyonum vardı ve 1hafta öncesinde yaptırdığım amniyosentez vardı.. senin durumun şuanda daha iyi serklaj başarılı olabilir. bencede yaptırıp dikkat ederek kavuşursun bebeğine
selam kızlar yenı annenız geldı....rabbıme cok sukur ayın 2 sınde dogum yaptım melegım dogdu...guzel allahım herkese nasıp etsın ıns....
ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum Tarihi Bebeğin Adı Serklaj
derinsss Kız &Erkek 23.12.2010 Baris-Ecrin VAR
Edamecrin Kız 2010 Gözde VAR
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke VAR
Nuray Kız 20.03.2011 Özge VAR
Şafak Kız VAR
Ayer82 Erkek 21.04.2011 VAR
Özlem Kız 02.05.2011 Deniz VAR
HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen Doğum Tarih Serklaj
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 Şuan yok..
melekceren Erkek 12.10.2011 Var
elza81 Erkek 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Var.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.
ceylinirem 19.12.2011 Şuan yok.
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Regrete yaz sonu :97:
jorjet:97:
HOŞ GELDİN DENİZ BEBEK
ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum Tarihi Bebeğin Adı Serklaj
derinsss Kız &Erkek 23.12.2010 Baris-Ecrin VAR
Edamecrin Kız 2010 Gözde VAR
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke VAR
Nuray Kız 20.03.2011 Özge VAR
Şafak Kız VAR
Ayer82 Erkek 21.04.2011 VAR
Özlem Kız 02.05.2011 Deniz VAR
HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen Doğum Tarih Serklaj
Eylem Kız 16.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 Şuan yok..
melekceren Erkek 12.10.2011 Var
elza81 Erkek 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Var.
Crameren 04.11.2011 Var
tuubaaoz 13.11.2011 Var
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.
ceylinirem 19.12.2011 Şuan yok.
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Regrete yaz sonu :97:
jorjet:97:
Canım, ben listeye değişiklikleri becerebildiğim kadar kaydettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?