Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ama olmamış, beceremedim ( Hemde kendimin yazdığı satır olmadı. Benim bebişimin cinsiyeti erkek, birde artık serklajımız var. Sen listeye eklersen daha muntazam olur sanırım.

gamzeciğim merhaba

bence rahim boyunun hiç önemi yok benim dikişten önce 5.3cm idi şimdi ise sadece dikiş tutuyor.enfeksiyonun yoksa yada başka sorun bence serklaj yaptır derim tabi işine karışmış olmayalım yinede.dikişten de korkma çok kısa bir işlem zaten.önceki gebeliklerimizde yaptırmadık(yani yapmadılar birşekilde)çoğumuz kaybettik bebeklerimizi.bence 20 hafta geç değil.

sağol tatlım biraz dahha rahatladım ama burdaki dr.larA güvenemiyorum artık istanbula gitmek istiyorum bende bu haftada göbek deliğimin altında hhissediyorum normalmidir.cok zor bir sürecyaa istanbula gitmek istiyorum ama ucak risklimisir bilmiyorum şuan 3 cm hamilelik tv de de haftamma baktım (20 hhhafta) normal diyor anneler korkmasın diyor bebek yeni bu haftadan sonra yukarı cıkar diyor ne yapıcam bilmiyorum eşim hastanede yat sürekli diyor 3 ay nasıl olucak bilmiyorum pazartesi olsada inşallah yukarı cıkmıştır acılma yok enfeksiyon benim başımın belası doğumdan sonra sürekli fitil kullandım artık rahimiyakıyor kullanamıyorum operasyon için yine fitil vermiş bana ama kullanamıyorum

paşama..canım bazen sorularıma yanıt alamıyorum demişsin üzülüyomuşsun ama buna hiç gerek yok çünkü bazen bilgimiz olmuyor bazende geçmiş için üzüldüğün için özellikle yazmıyorum daha çok üzülme diye..umutlu ol burdakilere umut olalım gelecekte bizi okuyanlar onlar güçlü olmuş başarmış desinler bize..demek yanlız kalıcan gel ben bakarım sana duruyla yalnızlık zor canım ama insanın anası bile olsa bazen kötü hissediyo kendini yük gibi görüyosun bu hormonlarımızdan sanırım zor ama bebişleri için herşeyi sineye çekicez..hem senin eşinin maşallahı var benimki okadar vurdum duymazdıki hiç yardım etmedi bana kontrolün nezaman dr sorsan sadece yemeğini yapmana izin verir bence çok yaparsın 2 gün idare eder..temizliğide bayan al ben annem yokken öyle idare ettim(eşim çoraplarını bile salonda çıkarır atar sinirlenince 2 gün dikkat eder 3.gün aynı gene)bide sakın yerde yeme sakın küçük bi sehpada otur ye bari dikişlerini zorlarsın bence..olumsuz herşeyide kafandan at oldumu herşey güzel olacak inşallah..

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum Tarihi Bebeğin Adı Serklaj
derinsss Kız &Erkek 23.12.2010 Baris-Ecrin VAR
Edamecrin Kız 2010 Gözde VAR
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke VAR
Nuray Kız 20.03.2011 Özge VAR
Şafak Kız VAR
Ayer82 Erkek 21.04.2011 VAR
Özlem Kız 02.05.2011 Deniz VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen Doğum Tarih Serklaj
Eylem Kız 16.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 Şuan yok..
melekceren Erkek 12.10.2011 Var..
elza81 Erkek 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Var.
Crameren 04.11.2011 Var..
tuubaaoz 13.11.2011 Var..
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.
ceylinirem 19.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

pazartesi kesin kararımızı vericez hakkımda hayırlısı olsun

Ama olmamış, beceremedim ( Hemde kendimin yazdığı satır olmadı. Benim bebişimin cinsiyeti erkek, birde artık serklajımız var. Sen listeye eklersen daha muntazam olur sanırım.
tatlım erkekin hayırlı olsun allah tamamını erdirsin inşallah bu sefer olmuştur....

canım yatarak yiyorum tepside o dert degil ne biliyim hamilelikten galiba çok korkuyorum bunada bir şey olur diye inanmazsın abartmıyorum yememe dikkat ediyorum beslemmeme suyu hiç sevmem günde 3,5 su içiyorum yavrum iyi olsun dikişlerim enfeksiyon kapmasın diye ilaçlarımın saatini geçirmiyorum kayısı bol tüketiyorum kompostosunuda aman dikkat paşa diyorum kabız olma aman paşa dikkat kalk yat yürümemi grösen paytak yürüyorum eşim bile sen ne güzel yürüyosun diye şirinleniyo banadelü bu adam garibim herşeyime yetişiyo ama ne bileyim ben alışkın degilim herhalde ondan hep soluma yatıyorum bebegim rahat beslensin oksijen gitsin diye kusura bakmayın sizinde kafanızı şişiriyorum ha bira ama sizden başka kimsem yokki
üzülmüyüm iyi şeyler düşünüyüm diyorum otomatige bagladım sanki olur olmaz şeylere aglıyorum ben hormonlar tavan yaptı herhaldegüçlü safinazım ben gerek olursa yataga çakılı kalırım burda yatarım yavrumu sag saglim doguruum :78::78::78::78:salı dicem doktora bakalım ne dicem rahim boyu 31 beni işşallah bir sorun olmaz sag saglim dogururum artık kimsede umrumda degil ya anneme gelince 62 yaşında kadın yaşlı kıyamıyorum kalkıyorum kızıyo kızım bana de ben yapayım diyo ama ne çare alışmamışımya o bana hizmet yapıyo işşallah bu bebegi sag saglim doguruurm

Son düzenleme:
Paşam bu kadar sıkıntı etme kendine, benim annemde haftaya gidecek, hem bence sürekli yatmadan da başarılı olabiliriz, eşin akşamları yapar yemekleri sen öğlen ısıtır yersin, o kadar ayağa kalkmaktan zarar gelmez bence. Bu arada msj larıma cevap gelmiyor demişsin ya, ben daha önce de yazmıştım, ilk sayfaları okuyorum, daha 600 lerdeyim, o arada yazılanları görmüyorum

sıkıntı yapmam bebem işşallah ne biliyim ya doktor hiç kalkma derse ne yapcen ben diyorumki eşim kahvaltıyı hazırlıyo zaten yerim 1 koli sütle 1 koli meyve suyu alırım yazada geldi suyuda boş içerizmevveleride yıkayıp bol koydummu kaplara birazda nevale tememdir bu iş sizlerde varsınız canımda sıkılmaz gelme keyfime bebegim için güçlü olmalıyım herşey yavrum için özüntü sıkıntı yok sevgi mutluluk sevinç var
allah yardımcımız olsun senin kanaman nasıl oldu merak ettim bebem kusura bakmayın bu aralar hormonlar tavan bebhiç düşünmedim o yönleri iyiki varsınız kardeşlerim benim

pazartesi kesin kararımızı vericez hakkımda hayırlısı olsun

tatlım erkekin hayırlı olsun allah tamamını erdirsin inşallah bu sefer olmuştur....

Olmuş, olmuş ellerine sağlık, ne demişler her işin bir ustası vardır, sen yapınca muntazam olmuş. Ya aslında benim kaybettiğim bebeğim kızdı, adı da MELEK CEREN'di. Ben kardeşinin de kız olmasını istemiştim, ama erkek oldu, şimdi ise sağlıklı olsun da cinsiyet çok önemli değil diyorum.

Şimdilik yok Allah'a şükür, inşallah bir daha da tekrar etmez.

Şimdilik yok Allah'a şükür, inşallah bir daha da tekrar etmez.

işşallah olmaz canım bebgin meyva saati geldibekler kesme şekerim sag olsun bizim sponsor çok bonkörmuz istiyorum ama kabız olurum diye korkuyorum ne yapsam acaba süte karıştırıp yesen iyi olurmu fikri olan:86::86:

kızlar ben markete gidiyorum gelince yazmak istediğim çok şey var sizlere bugün bi duygusalım annatamam sbl canım hep hatrımı sordun sağolasın sen nasılsın kuzum iyisin inşallah..inşallah gelince vaktim olur yazarım hepinize öpüyoruz şimdilik

eylemciğim iyiyim çok sağol yattığım yerden idare ediyorum sizde iyisiniz maşallah duruyla bizimde sizin gibi markete gittiğimiz günler gelir inşallah hayırlısıyla.

paşama:

sende kafana birşey takma artık hepimiz senin gibi yatıyoruz hiç merak etme.banada annem bakıyor herşeyi önüme taşıyor.benim birde kızım var sağolsun isteği bitmiyor benim gibi olmasada onada bakıyor annem.ne yapalım mecburuz idare edicez artık inşallah mükaafatınıda alırız hepimiz.

Kızlar bu seklajdan sonra hep yatacakmıyız? Ben kontrolden sonra doktor her şey iyi derse ayağa kalkmayı düşünüyodum. Sanırım yanlış düşünüyormuşum. Sbl80 arkadaşım senin durumun daha zormuş, birde senin ilgine ihtiyacı olan bir evladın varmış. Allah yardımcımız olsun....

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum Tarihi Bebeğin Adı Serklaj
derinsss Kız &Erkek 23.12.2010 Baris-Ecrin VAR
Edamecrin Kız 2010 Gözde VAR
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke VAR
Nuray Kız 20.03.2011 Özge VAR
Şafak Kız VAR
Ayer82 Erkek 21.04.2011 VAR
Özlem Kız 02.05.2011 Deniz VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen Doğum Tarih Serklaj
Eylem Kız 16.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
sbl1980 Kız 11.09.2011 Var ..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 Şuan yok..
melekceren Erkek 12.10.2011 Var..
elza81 Erkek 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Var.
Crameren 04.11.2011 Var..
tuubaaoz 13.11.2011 Var..
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.
ceylinirem 19.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…