Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gamzeciğim benide eklersen sevinirim bebeğim kız 11.9.2011 serklaj var.uğraştım tabloyu düzeltemedim.

tatlım daha önce ben seni eklemiştim galiba :26:neden silindiki :44:

teşekkür ederim aslında birinin daha öğrenmesi lazım belki ben giremem felan hiç değilse liste devam eder tatlım benimde kaybettiğim kızdı insan özlüyor ama sağlıklı olsunda kız erkek farketmez allah ikisinide tatdırdı sağlıkla gelsin bebişlerimiz

eylemciğim iyiyim çok sağol yattığım yerden idare ediyorum sizde iyisiniz maşallah duruyla bizimde sizin gibi markete gittiğimiz günler gelir inşallah hayırlısıyla.

gelicek canım inşalllah.. şurda 6 haftan var hayırlısıyla sonra bir nebze olsun hafifliycen..umarım herkes mutlu sona ulaşır ben dahil

Gamze'cim çok geçmiş olsun inşallah bu yaşadığın son sıkıntı olur bundan sonrası hepimiz için çarçabuk geçer umarım..Bebeğin hareketlerini göbek deliğinin altında hissettiğini söylemişsin 20.haftada bence normal ben doğru düzgün hissetmiyordum bile 20.haftamda şimdi 24.haftadayım ancak göbek deliği ve çevresinde hissediyorum bu haftadan sonra yukarı çıkıcaktır inşallah bebeğin...

inşallah bu son sıkıntım olur bundan sonra cabuk ve sağlıkla gecer.dr.um bebeğin kafasını rahim ağzında dedi pazartesi tekrar bakacak.. hakkımızda hayırlısı olsun...

gelicek canım inşalllah.. şurda 6 haftan var hayırlısıyla sonra bir nebze olsun hafifliycen..umarım herkes mutlu sona ulaşır ben dahil

inşallah canım hepimiz hayırlısıyla alırız bebişleri kucaklarımıza.bu tedirginlik ve stresle yaşamak çok kötü.şu riskli zamanları bir geçirsek en azından 28.haftayı.

gamzeciğim bebek hareketlerini göbek deliği altında hissetmen normal çünkü zaten 20.haftada göbek hizasında oluyor rahim.

benim durumumda senin gibi dikişte farketti dr.açıklığın başladığını.15 gün sonra kontrole gittiğimde sadece dikiş tutuyor dedi.şimdi sürekli yatıyorum.bence kontrole kadar yat ona göre devam edersin.iyi dileklerin için sağol.

Canım durumun zormuş derken dikişi ya da açıklığı kastetmemiştim, evde başka bakılmaya ihtiyacı olan çocuğun varmış ya ondan bahsetmiştim. Hani çocuk bir şekilde annesini ayağa kaldırmak, onunla oyun oynamak ister ya ondan demiştim.

elza82 nasıl gidiyor hamilelik ?? senin rahim boyu kaç???benim durumumu okumuşsundur sen ne diyorsun benim durumuma :26:

gamzeciğim bebek hareketlerini göbek deliği altında hissetmen normal çünkü zaten 20.haftada göbek hizasında oluyor rahim.

galiba baya ilerden aldım listeyi inşallah başka eksiklik yoktur evet göbek deliğinde hissetmem normalmiş ama dr bebek aaşağıda dedi pazartesi ola hhayrola oldu

uzuldugun seye bak sen gene iyisin bana hic yazan yok illa bir derdimin olmasimi lazim anlamadim chnb baska yazan olmuyor burda bana bende artik girmeme karari aldim sen nasil olsa msn de varsin askim benim herkesin kendi karari zorlayamayiz

Canım yazarım önce bir eşime msn adresimi sorayım Paşam benim teknoloji özürlülüğümden çok çekti. Sen beni eklersin sonra ben kabul ederim. Özeline mesaj atarım bu konularda malesef zayıfım. Bir de alınma canım. Çünkü hemen herkes baştan okumaya çalışıyor belli bir süre sonra kim kimdi karışmaya başlıyor sen bir de kullanıcı adını değiştirdin. Birçok arkadaşımız da yeni. Bence kısaca önce kendini tanıt çünkü senin neler yaşadığını bilmeyenler olabilir. Hem tecrübelerinden hepimiz yararlanmak isteriz. Lütfen darılma tamam mı? Bizim de sizler gibi başarılı öyküleri olanlara ihtiyacımız var.

sen demişsin ya canım sürekli yatıcakmıyız diye ben ona cevap vermiştim.evet kızımlada zor oluyor beni zorluyor sürekli herşeyi benim yapmamı istiyor.bazen mecburen kalkıyorum.dikişten sonrada dikkat etmezsek açıklık ilerliyor daha çok yatağa bağımlı oluyoruz.

Canım kızın kaç yaşındaydı benim de 6.5 yaşında oğlum var. O da biraz erken mi doğmuştu? Yanlış mı hatırladım. Bazen karıştırıyorum bazı şeyleri. Azıcık geçmişinden bahsetsen özetle ayıp mı etmiş olurum. Anlatmışsındır sanırım ama bu aralar biraz dalgınım...

Genelde Türk kadınlarında rahim ağzı 4 cm civarındadır. Rahim ağzı uzunluğu, 3 cm’in altına indiğinde oldukça riskli olduğunu, 2.5 cm altında ise erken doğum riskinin neredeyse kaçınılmaz hale geldiğini görüyoruz” diyor.

Bu sonuçlar elde edildiğinde tedavi olarak mutlaka rahim ağzına dikiş konulması gerektiğini ifade eden Anadolu sağlık Merkezi’nden Dr. Kolankaya, “Su kesesi açılmadan, sancılar olmadan sadece bir mekanik açılma söz konusu ise bu dikişler faydalı oluyor. Sancılar varsa, sancıları da ilaç tedavisiyle hastaneye yatırarak tedavi edebiliyoruz.

Jorjet alıntılamıştı önceden.

elza82 nasıl gidiyor hamilelik ?? senin rahim boyu kaç???benim durumumu okumuşsundur sen ne diyorsun benim durumuma :26:

canım benim sürekli ağrım var. işe devam ediyorum. çok yürümüyorum. ama bugun hiç sorunum yok dediğim zaman olmuyor. 19. haftaya giriyoruz. ben hiç bişrşey hissetmiyorum. bende çok gaz oluyor. akşam çatlayacak gibi oluyorum. sabahları 4 aylık hamile göbeğim var. akşam 7 aylık. süt bana dokunuyor. mecbur içince adalar gibi oluyorum. laktozsuz falan çözüm olmuyor.
benim 21. haftada detaylı kontrolum var. gecen ay 4 cm di.

senin durumuna gelince 3 cm normal şu an. ileriki haftalarda kısalma doğal olarak başlayacak zaten. önemli olan kaça kadar inecek. senin önceki gebelik sonlanırken servikal yetmezlik tanın var mı?

dikiş konsunda ben kararsızım . bebek aşağıda dediğğin için. bence sen doktora bunu sor. rahim dışarıya doğru çekilip dikiş yapılıyor arkadaşlar değil mi? yanlış mı biliyorum ?

paylaşım içimn sağol canım..

beende de gaz vardı şuan bitti alla şükür ama karnımda küçüldü normal tatlım o..dr bana zorlanmamam için ilaç vermişti sen dr.una söyle istersen.herkesin hissetmesi farklı oluyor ben 15-16 haftalarda başladı hissetmeye başladım 20 haftada netleşti.selen de 24 hisettmesi önemli olan utrasyonda iyi olması...benim erken doğum hikayem var hiç biride rahim ağzı yetmezliği var demediler 25 hhaftada sancılı doğum yaptım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…