- Konu Sahibi hidennisko
-
- #12.721
gamzeciğim benide eklersen sevinirim bebeğim kız 11.9.2011 serklaj var.uğraştım tabloyu düzeltemedim.
Olmuş, olmuş ellerine sağlık, ne demişler her işin bir ustası vardır, sen yapınca muntazam olmuş. Ya aslında benim kaybettiğim bebeğim kızdı, adı da MELEK CEREN'di. Ben kardeşinin de kız olmasını istemiştim, ama erkek oldu, şimdi ise sağlıklı olsun da cinsiyet çok önemli değil diyorum.
eylemciğim iyiyim çok sağol yattığım yerden idare ediyorum sizde iyisiniz maşallah duruyla bizimde sizin gibi markete gittiğimiz günler gelir inşallah hayırlısıyla.
Gamze'cim çok geçmiş olsun inşallah bu yaşadığın son sıkıntı olur bundan sonrası hepimiz için çarçabuk geçer umarım..Bebeğin hareketlerini göbek deliğinin altında hissettiğini söylemişsin 20.haftada bence normal ben doğru düzgün hissetmiyordum bile 20.haftamda şimdi 24.haftadayım ancak göbek deliği ve çevresinde hissediyorum bu haftadan sonra yukarı çıkıcaktır inşallah bebeğin...
tatlım daha önce ben seni eklemiştim galiba :26:neden silindiki :44:
ellerine sağlık canım sen tabloyu biraz geriden almışsın herhalde.
gelicek canım inşalllah.. şurda 6 haftan var hayırlısıyla sonra bir nebze olsun hafifliycen..umarım herkes mutlu sona ulaşır ben dahil
Kızlar bu seklajdan sonra hep yatacakmıyız? Ben kontrolden sonra doktor her şey iyi derse ayağa kalkmayı düşünüyodum. Sanırım yanlış düşünüyormuşum. Sbl80 arkadaşım senin durumun daha zormuş, birde senin ilgine ihtiyacı olan bir evladın varmış. Allah yardımcımız olsun....
benim durumumda senin gibi dikişte farketti dr.açıklığın başladığını.15 gün sonra kontrole gittiğimde sadece dikiş tutuyor dedi.şimdi sürekli yatıyorum.bence kontrole kadar yat ona göre devam edersin.iyi dileklerin için sağol.
gamzeciğim bebek hareketlerini göbek deliği altında hissetmen normal çünkü zaten 20.haftada göbek hizasında oluyor rahim.
uzuldugun seye bak sen gene iyisin bana hic yazan yok illa bir derdimin olmasimi lazim anlamadim chnb baska yazan olmuyor burda bana bende artik girmeme karari aldim sen nasil olsa msn de varsin askim benimherkesin kendi karari zorlayamayiz
gunaydin canim ikizler iyi ben daha gitmedim gitmicem olursa olsun olmazsa keyfi bilir adetle ugrasamam artik okadar ilac var vucudumda yeter bence sen nasilsin eger istersen ozelden msn at orda yazisalim arasira burdan cikicam istemesende sen bilirsin darilmam tabi
tatlım sana da 2 embiriyo tarnsfer edilmiş. bu da yasak. yaşını o nedenle sordum sana.35 yaşına kadar hangi sebeble olursa olsun ilk 2 tüp bebek kesinlikle tek embiryo. 2009 kasım genelgesi. ben asla ikiz bebeğe özenilmesini ve istenmesini tasvip etmiyorum. sakın ama sakın. sağnızda solunuzda tedavi yaptıracak insan varsa mutlaka söylesin.
ikiz gebelik listeraturde (hiçbir sorun yaşamasa bile gebe )riskli gebelik sınıfnıa girer. bak arkadaşımız reduksiyon yaptırmış. bende yaptırdım. ARTIK REDUKSİYON YANİ sonlandırma yasak. bunu yapan doktorun sertifikası iptal ediliyor. bunu da iyi ki yaptılar diyorum.
türkiyede bu kadar çok transfer yapılmasının tek sebebi her tüp bebek merkezinin labaratuar vb. donelerinin yeterli olmaması. spermi ve yumurtayı diğer sağlıksızlarındn ayırabilecek yeterli teknolojileri olamadığından bize çoğul embriyo tarnsfer ediyolar. kendimi çok suçluyorum çooook. bugun ki aklım olsaydı sadece tek embriyo isterdim. bu işin her uygulaması 4500-5000 tl. insan ona mı aldanıyor acaba. bi kez para verelim de sansımız artsın diye. benim tedavim hastane yatak masrafı ilaç sonlandırma acil müdahale doğum kurtaj vb. 15000 l ye mal oldu. herşey para değil yaşadığım kırıklığın bedeli yooookkk.
ikizleri olan diğer arkadaş derineessti sanırım. onun süreci daha da zor. kimbilir erken doğum vb.lerle neler çekti. bu konuda çok hassasım artık.
tedavilerin hepsinde sadece te yumurta hedeflenmeli. anne rahminin en sağlıklı taşıyabileceği adet bu.
Canım sanırım redüksiyonların için üzülüyorsun. Allah'ın takdiri. Ben oğlumda Zeynep Kamilde yatarken yanımda üçüz hamile vardı 3o luhaftalrında 3 kızı oldu yalnızca biri yaşadı belkide o da tekini feda etseydim diğeri de yaşardı belki diye düşünmüştür. İlk düşüğümde de Edirne Tıpta yataraken üçünü de birden kaybetmişti yan odadan biri. Bunu bilemiyoruz malesef. Tabiki vicdanene zor ama diğerini yaşayan da diğer türlü vicdan azabı çekiyordur...
Evet canımyasak ama yapıyorlar işte yaptılarda bakalım ne olacak ikiside tutacak dıe bişey yok bu işler belli olmuyoki benım ilkindede 2 transfer oldu ama biri tuttu allaha emanetiz bekliyoruz görecez herşey çok zor normal bebek sahıbı olamıyoruz doktorların eline düştük bi defa
Allah tez zamanda gönlündekini versin canım...
Zorluklar yaşıyoruzçok meşekatli bir dönem sende yaşamışssın yazdıklarndan anladığım kadarıyla tecrubelerınızı anlatın lutfen artık dayanacak gucum kalmadı bu son olsun allahın ıznıyle
Cemil beyden nasıl bır tedavı aldınız merak ettım
Canım ben tedavi görmedim. Burada olup da 2 arkadaş onun sayesinde bebeklerine vaktinde kavuştular bir de insani olarak çok iyiymiş diyorlardı...
sağol canım...amin inşallahh..sürekli yatıyorum iyiki varsınız
tatlım hoşbulduk3 cm normal diye biliyordum :26: 2 ve 2,5 riskli değilmiydi :44: evet ben cok istedim dikişi ısrar ettim gerek yok dedi şimdi ise atalım diyo şimdide ben korkuyorum istemiyorum cünkü bu haftalarda riskde artıyormuş cemil bey nerde ben aslında istanbula acıbademe gitmek istiyorum risklimidir acaba ucakla gitsem bebişim biraz aşşağıdaymış
sağol canım...inşallah senle haftalarımız hemen hhhemen aynı senin bebek yukardamı yani nerdenhareket ediyor :26:
Canım bence İstanbul'dan bir doktora sor iletişime geçmeyi düşündüğün doktoru ara bence. Senin enfeksiyon problemin de var bu haftada yapılan serklaj acaba enfeksiyonu tetiklemez mi? Bunu da danış canım. Ya da hep yatarak belki de eşinin dediği gibi hastanede tamamlarsın inşallah...
selam kızlar yenı annenız geldı....rabbıme cok sukur ayın 2 sınde dogum yaptım melegım dogdu...guzel allahım herkese nasıp etsın ıns....
Gözün aydın canım Allah bizlere de nasip eder inşallah...
canım yatarak yiyorum tepside o dert degil ne biliyim hamilelikten galiba çok korkuyorum bunada bir şey olur diye inanmazsın abartmıyorum yememe dikkat ediyorum beslemmeme suyu hiç sevmem günde 3,5 su içiyorum yavrum iyi olsun dikişlerim enfeksiyon kapmasın diye ilaçlarımın saatini geçirmiyorum kayısı bol tüketiyorum kompostosunuda aman dikkat paşa diyorum kabız olma aman paşa dikkat kalk yat yürümemi grösen paytak yürüyorum eşim bile sen ne güzel yürüyosun diye şirinleniyo banadelü bu adam garibim herşeyime yetişiyo ama ne bileyim ben alışkın degilim herhalde ondan hep soluma yatıyorum bebegim rahat beslensin oksijen gitsin diye kusura bakmayın sizinde kafanızı şişiriyorum ha bira ama sizden başka kimsem yokki
üzülmüyüm iyi şeyler düşünüyüm diyorum otomatige bagladım sanki olur olmaz şeylere aglıyorum ben hormonlar tavan yaptı herhaldegüçlü safinazım ben gerek olursa yataga çakılı kalırım burda yatarım yavrumu sag saglim doguruum :78::78::78::78:salı dicem doktora bakalım ne dicem rahim boyu 31 beni işşallah bir sorun olmaz sag saglim dogururum artık kimsede umrumda degil ya anneme gelince 62 yaşında kadın yaşlı kıyamıyorum kalkıyorum kızıyo kızım bana de ben yapayım diyo ama ne çare alışmamışımya o bana hizmet yapıyo işşallah bu bebegi sag saglim doguruurm
Canım mahalleden 3-5 kuruş verdiğinde belli saatlerde gelip sana yardım edecek biri yok mu?
elza82 nasıl gidiyor hamilelik ?? senin rahim boyu kaç???benim durumumu okumuşsundursen ne diyorsun benim durumuma :26:
Canım durumun zormuş derken dikişi ya da açıklığı kastetmemiştim, evde başka bakılmaya ihtiyacı olan çocuğun varmış ya ondan bahsetmiştim. Hani çocuk bir şekilde annesini ayağa kaldırmak, onunla oyun oynamak ister ya ondan demiştim.
canım ya. sen acil bir durumdan mı gittin hastaneye. rutin de mi farketti.
paşama:
sende kafana birşey takma artık hepimiz senin gibi yatıyoruz hiç merak etme.banada annem bakıyor herşeyi önüme taşıyor.benim birde kızım var sağolsun isteği bitmiyor benim gibi olmasada onada bakıyor annem.ne yapalım mecburuz idare edicez artık inşallah mükaafatınıda alırız hepimiz.
elza82 nasıl gidiyor hamilelik ?? senin rahim boyu kaç???benim durumumu okumuşsundursen ne diyorsun benim durumuma :26:
Genelde Türk kadınlarında rahim ağzı 4 cm civarındadır. Rahim ağzı uzunluğu, 3 cm’in altına indiğinde oldukça riskli olduğunu, 2.5 cm altında ise erken doğum riskinin neredeyse kaçınılmaz hale geldiğini görüyoruz” diyor.
Bu sonuçlar elde edildiğinde tedavi olarak mutlaka rahim ağzına dikiş konulması gerektiğini ifade eden Anadolu sağlık Merkezi’nden Dr. Kolankaya, “Su kesesi açılmadan, sancılar olmadan sadece bir mekanik açılma söz konusu ise bu dikişler faydalı oluyor. Sancılar varsa, sancıları da ilaç tedavisiyle hastaneye yatırarak tedavi edebiliyoruz.
Jorjet alıntılamıştı önceden.
canım benim sürekli ağrım var. işe devam ediyorum. çok yürümüyorum. ama bugun hiç sorunum yok dediğim zaman olmuyor. 19. haftaya giriyoruz. ben hiç bişrşey hissetmiyorum. bende çok gaz oluyor. akşam çatlayacak gibi oluyorum. sabahları 4 aylık hamile göbeğim var. akşam 7 aylık. süt bana dokunuyor. mecbur içince adalar gibi oluyorum. laktozsuz falan çözüm olmuyor.
benim 21. haftada detaylı kontrolum var. gecen ay 4 cm di.
senin durumuna gelince 3 cm normal şu an. ileriki haftalarda kısalma doğal olarak başlayacak zaten. önemli olan kaça kadar inecek. senin önceki gebelik sonlanırken servikal yetmezlik tanın var mı?
dikiş konsunda ben kararsızım . bebek aşağıda dediğğin için. bence sen doktora bunu sor. rahim dışarıya doğru çekilip dikiş yapılıyor arkadaşlar değil mi? yanlış mı biliyorum ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?