Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hamile yolcular için Türk Hava Yollarının kuralı:
28. haftayı doldurmamış anne adaylarının seyahatinde beyan yeterlidir. 28. haftadan sonra anne adaylarının doktorlarından gebelik haftasının net olarak belirtildiği ve “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı bir rapor almaları gerekmektedir. Bu raporun tarihi 7 günden eski olmamalıdır

gamze ucak yolculuğunun sanırım riski basınç . kaç saat sürer uçusun nerde oturuyosun

Van da oturuyorum..İSTANBUL-VAN 1,5 saat sürüyor ucakla..basınctan dolayıda erken doğum olabiliyormuş

kızım 4 yaşında.kızımda hiçbir problem olmadı zamanında doğdu.ölen oğlumda 8.haftamda kanamam oldu sonra birkaç kez daha oldu 1-2 ay yattım normale döndü.senelik iznimiz vardı tatile gittik.denize filan sürekli girdim doğumada faydası olur diye.tatile gitmeden bir gün önce eve fare girmiş.gelince temizlikle bir hafta uğraştım.bu arada akıntım vardı zaten iyice arttı.kontrole gittim dr.açıklık olmuş dedi üni.ye gönderdi serklaj yapılır diye.açıklık 4cm imiş kese hunileşmiş.enfeksiyon bakıldı normal değerden 3 kat fazla çıktı.enfeksiyon olduğu için serklaj yapılmadı.15 gün antibiotik tedavisinden sonra normale döndü.eve çıktım birgün sonra ağrım başladı.bayram tatiliydi dr.tatildeymiş ptesiyi bekledik.tekrar enfeksiyon değerim bu defa daha fazla yükselmiş.bir gece o ağrıları çektim.sabah enfeksiyon bebeğede zarar verecek diye tokoliz yapmadılar doğuma bıraktılar.doğum oldu 25.haftada 800gr doğdu 20 gün yaşadı öldü.benim hikayem özetle böyle.tabi 2.de olan açıklık bunuda etkiledi.

Cemil akgül değilmi bu doktor benim kayınvalideminde doktoruydu bende ilerde yardım alabılırmıyım acaba dıe sordum ne tedavı gordun dıye canım arkadaşlar kımler bılıyomusun ne durumdayken yardım aldılar acaba merak ettım[/QUOTE]

Evet canım prof kendisi. Bu arada bu doktora eskilerden Twiks ve yakın zamanda bebeği olan Yaren 58 arkadaşımız gidiyordu. Tedavi ayrıbntılarını bilmiyorum ama Yaren'in seklajını o yapmıştı...

Canım ya hatırladım deniz olayını biliyordum ama aklımda Melekceren diye kalmış. Yoksa seninle yazışmıştık seninle benzeşiyor öykümüz. Benim de aynı haftada ve aynı kiloda doğmuştu oğlum ama 4 gün yaşadı. Allah bir daha yaşatmasın kimseye. Ben de endişeliyim. Haftaya salıyı bekliyorum... Dua edin bana hamilelerin duası kabul olurmuş. Kimse sizler gibi içten edemez bu duayı biliyorum ancak yaşayan bilir.

canım benimki göbek deliğimin altında. seninki nerde hareketlenme var.

inşallah senin bebeğinede birşey olmayacak.takip ediyorum seni merakla bekliyorum iyi haberlerini.dualarımız seninle ve herkesle.

Gamze cevap verdim diye hatırlıyorum canım,vermedim mi yoksa?:26: Bir ümit bakıyorum belki benim gibi olan vardır da bana teselli olur diye. Ama malesef son 2 gündür 3 kayıp haberi var. Biri de baştan beri yazıştığımız öğretmen bir arkadaş. O da trakyada oturuyor. Ama pek umutlanacak bir yazı da göremedim...

tatlım ne oldu anlamadım neyin var bebiştemi sorun var??

inşallah senin bebeğinede birşey olmayacak.takip ediyorum seni merakla bekliyorum iyi haberlerini.dualarımız seninle ve herkesle.

İnşallah canım bizim imtihanımız demek ki buymuş diyorum. Ben yüksek lisans yaptıktan sonra doktoraya devam etmek istemiştim. KPDS dil sınavı vardı Ankarada o zaman. 5-6 kez girdim 50 almak lazımdı. 47, 48,49 aldım bir türlü 50 olmadı. Bu işi de ona benzetiyorum. Yaklaşıyorum olmuyor. Şükür bir oğlum var ama şu an beni en iyi sen anlarsın bir çocuğumuz var çok şükür. Eğer tek çocuk isteseydik kayıp yaşamasaydık birçok anne gibi mutlu olarak yaşamaya devam edecektik ama kayıp yaşadığımız için ben de saplantı haline geldi. Bu KPDS sınavı gibi hep direkten dönmekten korkuyorum. Onda pes ettim. Bu sefer pes eder miyim diye de korkuyorum. İyi ki bura var. İnanın eşimin bile beni buradakiler kadar anladığını düşünmüyorum. Buraya yazınca rahatlıyorum. Sizleri iyi ki tanımışım diyorum...

Sağ olun kızlar...

tatlım ne oldu anlamadım neyin var bebiştemi sorun var??

Canım geçen hafta SAT'a göre 7+3 ken fakülteye gittim. 4+3 gibi görünüyor dedi. Kese var yalnızca dedi. Ağlayarak kendi özeldeki doktoru aradım hemen gittim. Orada da aynı şeyleri dedi iki doktor da 1 hafta 10 gün bekleyelim eğer gelişme olmazsa sonlandıracağız dedi. Bazen böyle olabiliyor sonradan da gelişebiliyor dedi doktorlar. Geç döllenme olmuş olabilir dediler.AmA TÜM VERİLER ALEYHİME. yOLK KESESİ BİLE OLUŞMAMIŞ.

Canım ne olur yanlış anlama ama senin doktorunu ben ihmalkar buldum. Bence kontrol aralıkların bu kadar aralıklı olmamalı. Bence bu konuyu söyle canım. Şikayetin varken gitmeliydin...
Eşim geldi çıkıyorum kızlar.

allah allah tatlım sen 2. kan tahlilini yaptırdın mı??teyit için yaptırılıyordu :26: utrasyona bakarak mı dediler anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…