Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
galiba baya ilerden aldım listeyi inşallah başka eksiklik yoktur evet göbek deliğinde hissetmem normalmiş ama dr bebek aaşağıda dedi pazartesi ola hhayrola oldu

Gamzecim beni listeye yazmamisin..gecen regrete benim ismimi ekleyince cok mutlu olmusdum.
Benide eklersen sevinirim canim.Bende yazin yada yazdan sonra hamile kalmayi dusunuyorum..Allah kismet ederse tabiki.Simdiden tesekkur ederim.

aslında daha erken yazacaktım bu yazıyı ama misafir geldi dört gözle gitmelerini bekledim girmek için..nerden başlasam bilmiyorum kızlar duygularım okadar yoğunki..buraya ilk geldiğim soru sorduğum günden beri beni aranıza kabul edip hep yanımda oldunuz hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..etrafımda arkadaşım dostum ailem dediklerim bile sizin kadar iyi gelmedi bana..3 kaybım vardı 8 haftalık aman nolcak gene olur ne kurcalatıp duruyosun kendini diyenden,aaaaa uğraşma olmaz senin çocuğun diyen dengesizlere kadar hepsiyle karşılaştım rabbime sığındım bol bol dua ettim gerekli ne varsa elimden geldiğince araştırıp tedavimi olmaya çalıştım..bu gebeliğimde 16 hafta mütemadiyen kanamam oldu her dr gidişimde düşmüş bebek yok diycek zannederek ağlayarak gittim ama duruyordu..sonra kanama geçti ayrıntılı usg de 22.haftamda rahim ağzında kısalmayla tanıştım..ben 8-9 haftalık bebeklerime yanarken sizin kocaman bebeklerinizi kaybedip içinizin yandığını gördüm..en büyük sandığım derdimden büyüklerinin olduğunu anladım..pes edip kalkıcam artık dediğim günler oldu..geçmediğini sandığım günler şimdi geriye baktığımda rüya gibi ben yaşamamışım gibi geliyor..yapamadığım şeylerin nekadarda değersiz olduğunu anladım..asla yatıyoruz diye üzülmeyin ben 9 ay evde özlem arkadaşımız hastanede yattı o meleğine kavuştu sorsak sadece bebeğinin kokusu vardır aklında..dayanın nolur..kızıma kavuşabilecekmiyim bilmiyorum hayal gibi ama uzun yorucu bir yolu sizinle yürüdüm sizinle soluklandım en umutsuz anlarımda bana ellerinizi uzattınız hepinizden allah razı olsun..daha sayfalarca yazabilirim size ama beni bukadarla anladığınızı biliyorum artık..umarım hiçbirimiz birdaha aynı acıları yaşamayız evlatlarımıza kavuşuruz..sevgiyle...

Canim duygularini cok guzel yazmisin ve benim duygulariminnda tercuman olmusun sanki.
Bence hepimiz ayni seyleri dusunuyoruz bu konuda..ve umarim yavurunu kucagina alacaksin ve bol bol kokluyacaksin..bende yavrularim aklima geldikce burnumun diregi sisliyor resmen..oysaki ben onlari hic koklamadim cunku cook kucuk kaybettim 18 haftalik..ama gercekden aklima geldikce yavrularim kotu oluyorum.
Ve insallah hic kimse bu acilari yasamaz ve sonumuz hayirlisi ve guzel olur.

Son düzenleme:
Hepinizin anneler gununu kutluyorum..tek bugun aklimizda degil tabiki herzamana annelerimiz aklimizdan cikmiyor..Ve tum anne olmak isteyen arakdaslariminda anneler gununu kutlarim insallah bizde birgun anne olacagiz umidimizi yitirmiyeleim Allah buyuk..hepinizi opuyorum.

tüm kalbimle amin diyorum canım..hergeçen gün bağlanıyor insan 18 hafta dilekolay hele tekrar tekrar aynı şeyler olunca yok olamaz diyor insan inanamıyor..allah sana ve tüm isteyenlere bol bol koklayacakları sağlıklı evlatlar versin..

Amin canim aminnn..bende tum kalbimle amin diyorum senin gibi.

Bu annenler gunu benim icin cok onemli ve uzuyor beni..cunku gecen sene anneler gununde ilk hamilelik testimi yaptim hayatimda ve positief cikmisdi..anneler gununde anne olacagimi ogrenmisdim cok mutlu olmusdum ve obur sene anneler gununde benimde bi yavrum olcak demisim ama malesef bu dunyada degil yavrularim ama obur dunyada ikitane melegim var onlar simdi benim anneler gunumu kutluyordur..
Neyse fazla yazmayim kotu oldum biraz.

Hepimizin dualari ayni ve hepimiz birbirimiz icn dua ediyoruz insallah kabul olur bu kadar kutsal dualar.

canım sakın üzülme sakın onları kaybetmiş olsanda sen bir annesin onlar ahirette şefaatçin olacaklar ve seneye kucağında bebeğinle kutlayacaksın inşallah..bence bu topicteki herkes biçok kadından daha çok anne o yüzden önce hepsinin sonra tüm analarımızın günü kutlu olsun..iyi geceler canım benim lütfen bu güzel gecede güzel hayaller kurup öyle uyu..seneye bu zaman gerçek olmasını dile..

allah allah tatlım sen 2. kan tahlilini yaptırdın mı??teyit için yaptırılıyordu :26: utrasyona bakarak mı dediler anlamadım

Canım sırasıyla 12 Nisan 158, sonrası 658, 1600, 3000 ama 1700 le 3000 arasında iki hafta var canım. Ultrasonda da kese fazla büyümemiş. Bekliyorum...

bu gittiğimde söylicem canım.

Bence de ısrarla daha sık kontrole gitmek istedğini söyle.

Sağol canım gerçekten burada bizi bizden iyi kim anlar ki! Senin dediğin gibi en yakınımız bile anlamıyor. İnşallah seneye bu güzel günü bebeişinle kutlayacaksın....

inan okurkem gözlerim dolarak okudum kardeşim benim sana katılıyorum izin verirseniz ilk ve son kez yazıyorum buraya içimden geldigi gibi tabi
bende sizleri tanıdıgıma çok memnunum inanın benim herşeyim oldunuz herkez benle dalga geçerken siz sahip çıktınız bana neler denmediki bende pko vardı hamile kalamıyof-dum kısır gözüyle bakılıyodum çok mücedele ettim kendimle ilk oglumu kaybettim cigerimi yaktı gitti çok acıdım ona sonra 3 sene bebek düşünmedim çünkü panik atak hastası oldum hemde kronikinden her seferinde kendimi hastanelde makinalara baglı buldum kaç kere diyazem yedim çok zordu ogünler çok
hep rabbime sıgındım hiç unutmuyorum hiç kimse inanmadı kaynanam hatta eşime demiş o numara yapıyo dikkat ilgi çekmek için demiş ben bu lafı duyunca çok üzüldüm içimden birşey kopup gitti hastalıgın şakası olurmu benim bebgim öldü hamile kalamıyorum bu arda eltim hamile kaldı dogum etmesi hamile kalması bir olay oldu kıskandırmasıda cabası birgün hiç unutmuyorum kızı 4 aylık kaynanama geldiler kalmaya bebk durmadı hastaneye götürdüler meyerse gazı varmış sabah oldu dedim bebek uyuyo ay canım dedim ne güzel uyuyo kaynanam ordan bir laf demesi vardı sormayın maşallah de nazarın degecek dedi o lafı öyle bir dediki yerimden sıçrattı çok agladım içeri girdim dedim yarabbim ne olur benide gör sevgi kulunu çok üzüyolar canım çok acımıştı o lafa eltim yüzüme dediki sen hastasınya yenge allah sana ondan vermiyo bebek ben hastayım evet beni onlar hasta etti çok agırıma gitti sonra eşime sordum canım ben hastayımda yardan ondanmı vermiyo eşim ne hastası herşey allahtan dedi rabbim beni iyi etsin kimseye dilemem bu panik atagı çok zor hemde çok

2 ogluma ne yaptıysam hamle kalamadım allahın bir muczesi oldu hamile kaldım havalarda uçuyorum dedim bu sefer başarıcaksınsen hemen peşime eltimde kaldı ögretmiş gibi benimki gene öldü ondaki havaları görseniz okadr canımı acıttıki anlatılmaz derler yasanırya aynı öyle bebgim öldükten sonra kurban bayramından beri yüzünü ne görüyorum ne sesini bir sefer aradım oda annem çok ısrar etti lafetmesin diye şimdi merak ediyosunuz o aradımı diye aramadı aramasında umrumdada degilallahım bir insan bukadarmı kötü olabilir neyse kimi dedi bırak bu işleri kabul et allah sana dogurganlık vermemiş kimisi afedersiniz orasıo çürümüş al bunu ded,ler yolla anasının evine bundan ne köy olur ne kasaba sakat damgasınıda yedim deli damgasınına çok şüküroglum vefat etti eşimi suçladım okadr dedim diktirelim doktor gererk görmedi dedi her seferinde ama eşim nerden bilsin doktorun yalan konuştugunu eşimim bir lafı var hiç dayanamıyorum dedi oglumu dogururken bir allah demişim birde çok bagırmışım ne olur yardım edi,n bacaklarımın arasında canlı can ver allahım diye oglum diye çok bagırdım can çekişe can çekişe öldü kaynanama dedim anne bu canlı deyince kadın yavrum can çekişiyo dedi nasıl bagırdım dünyanın doktoru geldi başıma eve geldim çok agladım sütüm gitti onamı yanıyım tekmeleri olmucak onamı ne ciciler aldım ogluma giydirmek nasp olmadı kimseyle paylaşmadım ben burda söyledim sadece ya bu bebekte öldü benim gene 7 sene çocugum olmazsa ben ne yapacaktımdoktora gittim ilaç vs derken kesme şekerime hamile kaldım benim mucizem bu yavrum rahimimide diktirdim işşallah bu durucak inanın kötüsünü bile düşünmek istemiyorum başarıcam bu sefer başarmalıyım ne gerekirse yapıyorum karnımdaki kız olsun erkek olsun saglıklı olsun benim parçam olsun daha bir şey istemiyorum kimse umrumda degil inanın tek eşimi mutlu ediyim yeter bana işşallah zafer kupasınıda kaldırıcam burda ahanda böle
burnumun diregi inan bu lafın çok canımı acıttı inanırmısın bir annenin begbgi olsun biride binide bir canım benim 2 oglum vefat etti tekmelerinide atıyolardı o hissetmek yokmu o kahrediyo insanı işşallah bundan sonrakilerin acısını görmeyiz canım üzülmemek elde degil ama alnımıza ne yazılıyosa onu yaşıyoruz malesef

canlarım ikinizede teşekkür ediyorum dediginiz dogru bu olayı tek başımA BAŞARMALIYIM BEN RABBİM KAZANANLARDAN NASİP ETSİN İŞŞALLAH
BU ARADA HERKEZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN İŞŞSLLAH SENEYE BEBELERİMİZLE GİRERİZ RABBİM AYIRMASIN İŞŞALLAH
BU ARADA ŞUNU DİYİM BENDE HEM KISALIK HEMDE AÇIKLIK VARDI ALLAH KORUSUN BUDA DURMAZSA BİR DAHA ANNE OLAMICAM MALESEF ONDAN ÇOK KORKUYORUM RABBİM AFFETSİN

Ah canım ben de ilk kez anne olduğumu öğrendim ve 7 haftalık lekelenmem üzerine hastanede yattım. (2003) Anneler günü hastaneden doktorun anneler günü münasebetiyle dağıttığı bir gülle ayrılmıştım çok zoruma gitmişti ama kader yine bir anneler günü ve ben yine tedirginlikler içindeyim ve geçen sene anneler gününde ise Berat'ım benimleydi. Ama kaderin önüne geçilmiyor.

Hepimizin anneler günü kutlu olsun...

canım yardan karnındakine ömür can versin işşallah dilerim rabbim evlatlarımızla imtaan etmesin işşallah güzel haberler alman dilegimle

Amin canım. Cümlemizi Allah evlatlarıyla imtihan etmesin...

kimselerde yok tekkedidildim ulen gene offffffffbiride yokki emesenden dürtsünde konuşuk edek şurda:86::86::86:bu arada bir rüya gördüm sormayın rüyamda eşim tekme tokat dövüyo nasıl bir rüyaydı yarabbim kabus diyorum vurma yapma nafile bebek var diyorum banane diyo çok dövüyo acı çekiyorum aman diyorum ne kötü biriyle evlenmişim sinirleniyorum sabah oldu eşimle kavga ediyorum rüyamda beni dövdün okadrmıydı sevgin dedim rüyayı okadr canlı yaşadımki adama küstümaman dedi anneme benim hatun kafayı yidi dedi rüya kız dedi ne kızoyosun okadr etkilenmiş olucamki başladım aglamaya sen beni nasıl döversin diye adam dedi ben senin gönlünü almasını bilirim dedi beni bekle gelince alıcan hediyeni dedi ne alıcak acaba kocişim allahım bir daha göstermesin öyle rüya rüya degil kabustu vallahi:18::18::18:

Arkadaşlar hıkayelerınızı yenı yenı okuyorum ve çok ağladım tum annelerın özelliklede sizlerin anneler gununuz kutlu olsun çok hakedıyorsunuz anne olmayı ben bı umıtlenıyorum bı umıtsızlığe kapılıyorum gunler geçmiyor sonucum ne olacak bılmıyorum bugun bırde kabız oldum çok moralım bozuldu basurda var yatmaktan hareketsızlıkten oluyo galıba kaysı falan herşey yıyıyorum eşim çok guzel bakıyo allah ondan bın kere razı olsun dua edıyorum allahım benım hıç hatırım yoksa onun hatrına bıze evlat nasip et dıyorum bılmıyorum çok karışık kafam benımde oğlum olsaydı 1 yaşında olcaktı nisanda diğerıne ben kıydım asla affetmıyorum kendımı ama doktorları hıç affetmıyorum allahım yardım et çok kafam karışık

canım aynı dertten müzdaribiz bunu unutma ama elimizden hiç bir şey gelmiyo keşke gelserabbim acısın işşallah bize bundan sonrasına bakıcaz işşallah yaradan orda şfaatçi yapar onları işşallah inan aynı beni anlatmışsın yazılarında tekrardan başımız sag olsun kardeşim allahım başka gam keder vermesin işşalah

elza sen daha ne kadar çalışacaksın, doktorun çalışmana izin verdimi? birde ilaç ne içiyorsun?
canım bana kalsa benim hayalim; 38 haftaya kadar çalışırım doğum öncesi 2 ayı da doğum sonrasına alırım. 1 ayda yıılık iznim var. böylece allah nasib ederde doğarsa 5 aya kadar izin mizin istemeden geçiririm günleri ama ben zaten doğum olursa işe mutlaka gitmek zorundayım. en az haftada 2 kez bir iki toplantıya katılmam lazım.

bakalım nasıl devam edecek ilerisi. butun bunlar hayal şuan. gidiş hat böyle olmayacağını gösteriyor.keşke böyle olsa. sağlık durumumuz musait olsa keşke. evde insan daha da çok sarıyor.

sen nasılsın. ağrıların falan vardı gbeçti mi, ben bebeğimi hala hissetmiyoırum. korkuyorum. sorunmu var diye.

kızlar
ben 2. hedefi yakalamadan bebiş için hiçbirşey yapmıycam.
"""DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİLMEZ""
ama isim için içim yanıp tutuşuyor. sizler hangi isimleri düşünüyosunuız.

kızlar
ben 2. Hedefi yakalamadan bebiş için hiçbirşey yapmıycam.
"""doğmamış çocuğa don biçilmez""
ama isim için içim yanıp tutuşuyor. Sizler hangi isimleri düşünüyosunuız.

canım kız olursa fatıma sümeyye olacak ondan emin degilimde :44::44:
Erkek burak umud vada ömür de olabilir hele bir o gün gelsin bakarız yeterki isim koymak kalsım ben iki evladımdada aldım yaptım bunda hiç bir şey yapmadım düşünmüyorum zaten yapmayı saglıklı dogsun etegimi yırtar kumdak yaparım ona sen nerde çalışıyodun canım serklaj varken zor olmuyomu çalışmak:26::26:

canım benim serklajım yok. doktor serklaj yaptırmadı. 3 doktora gittim şu an gerek yok dediler.sabah akşam progestan 200 luk kullanıyorum. benim önce ki kayıplarımda servikal yetmezlik tanısı yoktu. geç dönem düşük doğum ve kurtaj rahmime zarar verdi sanırım. 9. haftada çok ağrı için gittim 3 cm di, şimdi 4 cm ölçüloyor.
bursa da çalışıyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…