Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar sizlere eşimin okulundan yazıyorum. Gece 12.30 da lekelenmem oldu. Sabah hastaneye gittim özele yolda doktor hanımı aradım. Gittim hemen muayeneye aldı. Gebelik kesesi bozulmuş dedi. İster ilaçları kes kendiliğinden düşsün, istersen de müdahele ile alalım dedi. Sonra da fakültedeki doktor bey Ankaraya patolojiye göndersin burada pahalı oluır dedi. Fakültedeki doktor öğleden sonra gelecekmiş. Bu hikayemde burada sonlanmış oldu. Özeldekine spiral taktırmak istediğimi söyledim yıprandığımı hem de oğlumun bire başlayacağını ekledim. Ertelersem de bir sene 35 yaşımda olacağım daha mı sorun olur dedim. Espri yaptı benim yanımda söyleme bunu dedi. Kendisi evli değil ve 35 ten biraz fazla. Sonra fakülteye gittim ama doktoru aradık öğleden sonraya görüşeceğiz.

Ben elimden geleni yaptım kısmet böyleymiş. İnşallah buranın en son olumsuz haberi bu olur....

Geçmiş olsun allah yardımcın olsun

teşekür edrim bende darısı işşalah bu ay sana yaradan boş çıkarmasın işşallah

iyi günler bebem keyifler nasıl

Amin canım inşallah uykuda tutmuyo şöyle uyusamda vakıt geçse ama nerde uyuyamıyorum hortlak gıbı yatıom pc başına sızler le konuşmak guzel oluyo doktorum kıtap oku oraları okuyacağına dıyo ama kım takar onu

canım benim geçmiş olsunüzülme desemde boş biliyorum ama rabbim oğluna sağlık uzun ömür versin elbet bir kardeş vericek rabbim ona..patolojiden bişey çıkmıyor ki sen onu tekrar sor genetik analiz olabilir o..benide ilkinde yanılttılar 2. ve 3.cü genetiğe gitti sonuç sağlıklı çıktı..birde kendin düşürmeye çalışsan rahim ağzın müdahale olursa dahada yıpranmazmı..

Geçmiş olsun allah yardımcın olsun

Sağ olsın canım...

Evet canım her halde genetik analizdi. Doktor dediki kromozom analizi yapılsın bir şey çıkmazsa eşine bakılır dedi. Kendi düşerse de o zaman genetik analiz olmaz. Doktor rapor da vermedi. Israr edip rapor alayım mı sence yaptırmayayım mı analiz. Bir operasyon daha geçirirsem dediğin gibi daha kötü olabilir rahim için dediğin gibi şaşırdım kaldım...

Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım elimizden bişey gelmiyor Allah'ın takdiri inşallah bundan sonra herşey dilediğin gibi olur...

inan çok üzüldüm kısmet degilmiş ne yapıcaz allah yardımcımız olsun kardeşim biraz zamanın var galibe bekle derim biraz hen bedenen hemde ruhen hazır olmak lazın işin iyisi kolay gebe kalabiliyosun inan benim gebe kalmam bile mucize oldu neden dersen ben bunu işimle bile paylaşmadım inanın sizlerle çok asgladım oglum öldü diye sonra başladım gene aglamaya bu sefer ya hamile kalamazsam dedim çünkü çok zor hamile kalıyodum bak rabbime şükür kaldım senin en iyi yanın kolay kalyısun birde senin yerinde olsam en az 6 ay beklerim inan ben bile 1 sene geçsin istedim ama ya hamile kalamazsam diye çokta üzüldüm korkuma bebege kara verdim eger vermeseydim bu sefer beni suçlucaklardı okadr dedik sana şimdi kalamıyosun derler diye erken oldu allahtan hayırlısı rabbim daha acı göstermesin işşallah inan arıcamda elim gitmiyo telefona sonra arar konuşurum senle üzme canını kardeşim sakın
canım benim gibi ol bol tv seyret bak nasıl uyku geliyo doktorlara bakma sen burası paylaşma yeri bebem işşallah herşey üzel geçicek başarıcaksın işşallah başaramazsanda üzülme yaradan ne verirse hayırlısını verir rabbimin bildigi kesin bir şey var bunu unutma

canım öyle oluyomukisaglık olsun canım allah yardımcısı olsun işşallah nasip olursa sen ne zaman duruyu kucagına alıcaksın:44::44::44:sag saglim bir dogur işşallah mükafatını alıcan işşallah bizde tabi yaradan üzülenlerden degilde sevinenlerden eylesin işşallah

hayırlısı böyleymiş sonuçta sen elinden geleni yaptın.sonra birşey olunca üzülmek daha ağır geliyor insana.allah'tan herşeyin hayırlısını dilemekten başka çaremiz yok.

Dua edin bana lütfen hamişlerin duası kabul olur allahın izniyle sonucum pozitif olsun sonuna kadar pozitif gitsin herşey inş

canım ben bebeği gönderdiğimde 250 tl vemiştim sonra dr eşimle ikimizdende istedi oda 340 tı..yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal durumu kararını etkilemek istemem ama kürtaj olursan gönderirsin kendinize yaptırmazsın..düşük olursada kendinize yaptırırsın..ne karar verirsen hayırlısı olur inşallah canım hemşerim dualarım seninle..
canım öyle oluyomu dediğin ne anlamadım sorunu?durucuk haftaya bugün bu saatlerde kucağımda inşallah..ama hareketleri çok az korkuyorum bende belki gidip nst çektiririm bugün..hayırlısıyla hepimiz sevinenlerden olucaz inşallah..
Dua edin bana lütfen hamişlerin duası kabul olur allahın izniyle sonucum pozitif olsun sonuna kadar pozitif gitsin herşey inş

inşallah pozitiftir canım kaçıncı gün bugün nezaman test yaptırıcaksın?

bebem yani dedimki insan nasıl düşürür bebgi onu sordum bu arda bebk normalde 20 vuruş vurması lazım son haftalardada 10 vuruş en az say bugün yaradan yavrumu korusun bir avazla alırsın işşallah kucagına normal neden olmuyosun bebem tadını çıkara çıkaradoktorum demişti yaşasın benimde bildigim bir şey oldu sonunda

canım progestan ve diğer tüm ilaçları bırakınca düşer zaten vücud onu atıcaktır muhakkak küçük olduğundan anneyede zararı yok ayrıca..birde cytotec diye bi ilaç var vajinal yerleştiriliyo 2 saatte bir o rahim ağzını açıp düşüğü hızlandırıyor..valla ben dürtmesem kızım hiç kımıldamıyo ben biraz karnıma vurunca azcık kımıldanıyo okadar.kan sulandırıcı iğne kullanıyorum çarşamba bırakçam kan değerim normale dönünce hemen alıcaklarmış bebeği ben çaktırmadan hurmaya başladım iğneyi kesince sıcak duşta alcam hergün,bide eşime bi teklifim olcek:26:belki normal gelir bebişim çokta riske atmak istemiyorum bunlara rağmen açılma olmazsa sezeryana alsınlar napim yeterki sağlıkla kavuşayım ona....bu arada benimde annem gitti cuma gelecek bende yanlız kaldım kuşum gördünmü eşlik ediyim sana..

Canım kendini çok yıpratma, herşeyin hayırlısı, bence de üniversite de tahlil yaptırsan iyi olur. En azından buna neyin sebep olduğunu öğrenirsin, benim kuzeniminde bir oğlu var, daha sonra iki kere hamile kaldı ve ikisini de 9. haftasında kalpleri durduğu için kaybetti. Sonra teste gönderdiler, kromozomlarda sorun oluşuyormuş, eğer bebek istiyorsa tüp bebek yapmaları gerekiyormuş. Yani hem nedenini hemde çaresini öğrendiler, mevlam dermansız dert vermezmiş.

canım kelimeler boğazımda düğümleniyor. çok üzüldüm. ama herşey allahtan. sakın umutsuzluluğua kapılma canım. seni çook seviyoruz....

kıyamam eşlik et bari işin sevindirici bölümü arkadaşım okullar kapansın işten çıkıcak 2 kızı var onlara bakmakla yükümlü dedi hergün seni kolaçan ederim korkma işlerini yemegini yaparım sag olsun öyle dedi birde profum beni aydınlattıgın için sagolasınsenden ögrenicek inan çok şeyim varbu haftalarda çarpıntı olurmı yataktan alktım ani hareket edipte hani kalkıyosunya çarpıntı olurmu kendimmi yapıyorum bebekmi anlamış degilim ne oluyo acaba bana panik atagımda zdı bu ara ne yapıcam bu illette kurtulmK İÇİN ANLAMIŞ DEGİLİM BİRİ BANA EL ATSA İNAN ÇOK SEVİNİCEM

inş canım sağol transfer gunu saymazssam 6.gun test 15 mayıs tatil dııe 16 da yaptır dedıler ama bılmıyorum ben ne kadar dayana bılırım

sürekli yattığımız için tansiyonumuz zaten düşük.aniden kalkıncada başdönmesi çarpıntı olabiliyor. bende de sürekli tansiyon düşüklüğü arada da çarpıntı oluyor.

canım sevindim senin adına arkadaşın bişey yapmasa bile iyi gelir inan ben komşularımdan çok yardım gördüm sağolsunlar.çarpıntı değilde baş dönmesi olurdu bende çok aç kalırsam azcık çarpıntıda oluyodu..kalkmadan önce otur biraz sonra kalk bencede..boşver panik atağı falan kesme şekerine konsantre ol bak uslu uslu duruyo annesi..
inş canım sağol transfer gunu saymazssam 6.gun test 15 mayıs tatil dııe 16 da yaptır dedıler ama bılmıyorum ben ne kadar dayana bılırım

benim doğum yapacağım gün senin sonuç günün demek..beklemek çok zor çook e bu günü saymayalım son 6 diyelim ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…