Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kısaca paskal nihatın gıcıklıklarına dayanamadı şuan tvde veriyor bak istersen

chnb
özeline bak canım.
seni bulmak için bu topiklere geldim.
aralık topiğine yazmıyorum. miletin moralini bozuluyomuş.

Canım yanlışlıkla senin mesajını geri göndermiş oldum 10 dakika sonra gönderebilirsin diyor. Canım burada çok bilgili ve aynı sorunu yaşamış arkadaşlar var. Edirneli Durubebek var o da çok deneyimli malesef bu konularda. Gerçekten seni çok düşündüm. Çünkü artık ben bu acıyı 3. kez yaşadığımiçin sanırım kanıksadım tevekkül sahibi oluyorsun zamanla. İlk kez yaşadığımda çok sorgulayıp çok çok yıpranmıştım geçen seneki olayımdada öyle bu kez ben de bilmiyorum ara aradalgalanıyor içim ama sanki daha az üzülüyorum belki daha acısını yaşadığım içindir, belki elimden geleni yaptığım içindir, belki de tamamen teslimiyet duygum daha da gelişmiş olduğu içindir canım. Burada yazmanı tavsiye ederim arkadaşlar hem pozitif, hem de aynı sorunları yaşamış insanlar... Seni sevdiğimi bilmeni istiyorum sana uzun uzun yazacağım canım. Bu arada kendi haline düşerse senin için iyi bence. Bir de büyük şehir her zaman daha iyidir orası da pek ilgili değil. Ben burada pıhtılaşma sorunumu öğrendim canım...

Canımm bu yaz sonu artık buluşcaz tekrar evet onu çok iyi biliyorumm bizim 1 yılı biraz geçtii başladı ufak problemler sizin süre çok uzunmuş gerçektenn 4 yıl .Canım bir tanıdığımızın bir düşüğü oldu arkasından hamile kalamadı araştırma yaptırdılar sperm kalitesi bozulmuş dr bu şekilde de sağlıklı bebeğiniz olur ama nezaman tutar bilemeyiz demiş yaşıda biraz ileri olunca hiç zorlamadılar tüp yaptılar.Canım sperm kalitesi bazı dönmelerde bozulabiliyormuşş ama bunun tespiti çok kolay sen şimdi tüp falan düşünüyorsun ama bak göreceksin buna kesinlikle ihtiyacın olmayacakk.Sonuçlarınız çıksın ben herkesin karşılaşabileceği ilk ay düşüklerinden olduğunu düşünüyorumm..sen kendini fazla hırpalama yeterr canımm

chnb
özeline bak canım.

canım buraya yaz anlat bize olanları kısaca seni anlarız ben 2 belek annesiyim inan çok iyi anlıyorum seni ne olursan ol gel anlat için rahatlar en azından burda sana ne kızarlar ne kırarlar burdakiler can burdakile kardeş burdakile herşey ben onlar sayesinde azda olsa ayagı kalktım bunu unutma aramıza seve seve katılmanı isterim allahım birdaha ne gam ne keder vermesin yaradan saglıklısından tez zamanda evlat nasip etsin işşallah sizlere aramıza tekrardan hoş geldin kardeşim bizi anca bizler anlar başkaları degil

tamam canım bekliyorum mesajını.
ben de bir iyiyim bir kötü. gün geçtikçe azalacağı yerde çok kötü oluyorum. mide bulantılarım, istifralarım hala devam ediyor. beynim daha algılayamadı herhalde. normal yoldan bekliyoruz düşmesini ama hiç emare yok. olan lekelenmelerim bile tamamen kesildi. eşim d yoki 1 ay düşmesin dye uğraştık, şimdi de düşsün diye diyor. cumaya kadar olamzsa cuma 9da kürtajım var.tüm ilaçlarımı bıraktırdılar bana da. gerçekten dün benim için de çok kötü geçti. ağladım hep. annemi, kayınavalidemi ble zor aradım, zor konuştum telefonda. bir arkadaşımı aradım yien, anneler günü kutlamak için. hem de durumu söyleyip dertleşmek için. o da senin de kutlu olsun dedi, bilmiyordu çünkü. onunla konuşurken de kendimi tutamadım ağladım.
çok acıymış gerçekten. Allah br daha yaşatmasın.
burdaki tüm hamile arkadaşlarda bebeklerini sağlıkla kucaklarına alırlar inşallah.

AYYYYY öldürürsün sen adamı sabahlar olmasınnnn ha .Canım sinsi yılan nihatt paskalıı hareketleriyle delirtti sinsi sinsi kışkıttı yarışama sırasında öncesinde lafları soktu paskalda onunla girdii yarışı kaybedince elindeki çamuru ona doğru attı nihat küfür etti sonra paskal nihat doğana uçtu bunun üzerine yarışmadan attılarr paskalı keşke iyice dövseydi nefret ediyorum ondann.

chnb
özeline bak canım.

allahım sabır versin canım benim birdaha yaşatmasın işşallah tekrarını ne diyelim lafın bittigi yerdeyiz allah yardımcın olsun kardeşim

Eşime üroloğa görün dedi doktor olabilir eşimin yaşı 43. Çok da az sayılmaz. Burada da tüp bebek yapılmıyor her halde. Bakacağız artık... Senin de kavuşacağına sevindim canım. İlk sene çok zor oldu tekrar beraber yaşamaya alışmak.

Amin canım, burada da yazışalım canım ben de bu anneler gününden çok çektim yazdım önceden de. Ama Allah kulunu sınarmış verdiğimde kulum seviniyor, şükrediyor da bakalım alınca isyan edecek mi diye? Sabredelim de mükafatını bir gün alırız inşallah canım...

Allah sabır versin hepimizin kayıpları var seni çok iyi anlıyoruz Allah bir daha yaşatmasın

kız öyle bir anlatmışınki okurken kendimi hipotromda görür gibi oldum he hani hipotromda atlar koşuyoya spiker diyoya heyecanlanınca evey sayın seyirciler nihat ilk ayakta koşuyor paskal numa onu takip ediyo başladı çekişme o geçti bu geçti dercesine heyecanlı anlatmışın heyecanlı hatum senikeşke atlasaydı tepesine dikalifiye olmamış kendi çıkmış diye duydum ben :44::44:bu arada yanlız yaşlı kadın ben oluyorum burda haberin yokaman sabahlar olmasın ne kaldı şunun şurasında gün dedgin neki tez gelip geçerasker gibi bizde şafak sayıyoruz şafak kaç asker 175 komutanım

bende nefret ediyorum ondan yalnız o kaşar lafını banada söylese bende dalardım ona haketti hatta daha fazlasını haketmişti

canım şafağı 175den sayma bak durubebek başladı bile

sağol canım teşellür ederim. bugün bu mesaımı pıhtılaşma topiğine yazmıştım.ayınısını kopyaladım size de.
merhaba arkadaşlar,
bu başlığı görüyordum hep, bir gün başıma geleceğini aklıma bile getirmedim. çünkü ben canla başla hamile kalmaya çalışıyordum 2 yıldır. eşim de sperm sayısı ve morfoloji sorunu vardı. bu nedenle gittiğim jinekologlar beni herşeyin normal, sorun kocanda diyip üstün körün muayen edip sepetlediler. ben de buna inandım. ta ki iyice kendimden şüphe duyana kadar. yumurtlama günümde lekelenmem oluyordu, normal yumurtlama kanamsı dediler hep. ama son gittiğim bi doktor farketti ve çok sayıda polipim varmış meğer. hemen histereskopi oldum ve 2 ay sonra çok şükür hamile kaldım. tabi bu sürede eşimde bir sürü vitamin kullandı, proxeed falan.
yaklaşık 2 sene sonra o çift çizgiyi gördüm. dünyalar bizimdi artık.kan testim de pozitif çıkınca ertesi gün soluğu doktorda aldım. dedim 2 sene sonunda oldu, erkek infertilitesi de var, tüm önlemleri alalım. ne kadar test varsa yapılsın dedim. bidliklerimi saydım. o an aklıma gelenler toksoplazma ve pıhtılaşma oldu, başlığa gözüm çarpıyordu içime doğdu herhalde.
2-3 gün sonra tüm sonuçları almaya gittik. ve doktor trombositimin yüksek olduğunu söyledi. kan pıhtılaşması var dedi. coraspin başlattı , bu kanama yapabilir diye progestan da verdi.
hiç bişeyim yokken ertesi gün lekelenmelerim başladı. doktoru aradım, progestanı 3 e çıkar dedi. ertesi gün muayeneye gittiğimde 10 gün istirahat verdi. bir hafta sonra tekrar kontrole çağırmıştı tekrar protrombin testi yaptırdı, ve değerlerin normale dönmüş madem kanaman da kesilmedi dedi ve coraspini bıraktırdı. bu karaından emin olamadım, ama bi ileçde yaşıyoruz ve fazla doktor alternatifim de yoktu. kan değerlerimi doktorlar sitesinden bir profa yazdım, o da normal bırakablirsin dedi.
çok uzun anlattım biliyorum ama acım çok fazla. kalp atışı duymaya gittiğimizde kalp atışı vardı fakat yavaştı. bi sorun olduğunu söyledi doktor. bir hafta daha bekleyelim dedi. sağlıklıysa gelişmeye devam eder dedi. ve bir hafta sonraki kontrolüm de bebeğimin kalbi iki gün önce durmuştu. son çekilen resmine bakıp bakıp ağlıyorum. cuma gününe kadar kendiliğinden düşmezse kürtaj olacağım.
ama tekrar hamile kalmaya çalışmaya başlamaan önce istanbula gidip ayrıntılı pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum.
buradan öğrendiğim kadarıyla hematoloji bölümüne gidiliyormuş üniversite hastanelerinin. bugün kayınavlidem benim için gitmiş sormaya çapaya, önce dahliyeden randevu alması gerek demişler. direk hematolojiye gidilmiyormuş. aradım ama tüm randevularımız dolu diyor. alamadım randevu malesef.
şimdi size sorum, siz sorununuzu nasıl tespit ettiniz?2-3 düşük beklemek istemiyorum. galiba tekrarlayan düşüklerde doktorlar yönlendiriyormuş. ama canım çok yandı. ne gerekiyorsa önlemini almak istiyorum. tecrübeli arkadaşlar bana özelden doktor ismi falan yazarsanız, ya da nasıl bi yol izlediniz tekrar hamile kalamdan önce çok sevinirim. gerekirse özel muayenelerinden randevu almayı düşünüyorum. ama bilgim yok.

canım şafağı 175den sayma bak durubebek başladı bile

ah canım benim yazık bize kız regreteyi dövelim biz en iyisi hani bebege şeker verirsinde bir kere yalatırsın sonra öyle melün melün bakarya bizimki o hesep hucum regreteye kaçma diyorum sana gel buraya şimdi süpürgeme atlıyorum hemen geliyorum araya aç camıeşinede söyle sen yetemedin ban yetenler hgeliyoı dövüceklerde de höytü görürüsün gelinmce yanına

Canımm kadın için 35 yaşından sonra doğurganlığın azaldığı yumurta kalitesinin düştüğü biliniyor ancak bizim için 35 de başlayan azalma ve bozulma erkeklerde çok daha ileri yazlarda oluyormuşş 43 yaşın erkek için sorunlu bir yaş olmadığını hatırlıyorumm illa ki 25 30 gibi olmaz ama doğa erkeklere bizden daha bonkör davranıyor.İnternette bununla ilgili bilgiler var ayrıca tv de seyrettimm eminim erkeklerde 43 yaşı geç bulmuyorlarr.Canım hakkınızda hayırlısı neyse o olsunn olmadı izninizde istanbula gelir burda konusunda uzman bir doktoraa görünürsünüzz sen kendine iyi bakk lütfenn oğluşun içinn

canım öncelikle basın sagolsun geçmiş olsun diyorum benim 2 kayıbım var rahim açıklıgından dolayı bende çok şükür kan pıhtılaşması yokta açıklık vardı diktirdim rahimi pazartesi allah bıraktık artık yaradan ne göstericek kor aspirini banada verdi doktor ama bbekgin plesentası beslensin kan akını kolay giştsin diye sakın çapayı bırakma orası çok güzel bir hastane zor alınıyo randevu ama elden ne gelir orası bu kan pıhtılaşmasında ve genetikte ünlü hep profösörler var ben ssk ya gidiorum çokta memnunum doktordan istersen istanbuldaysan benim doktara görün derim ben kadın çok iyi uzmanlıgında o anladı zaten rahimde açıklı var diye ben rahimin dikilene kadar 2 cm açıklıla yattım yataga hiç.iş yapmadın rahimimide dikt,i zaten allah razı olsun çok ilgilendi sigortanın doktyoru demeye bin şahit ister ama gene diyorum çapayı sakın es geçme çok güzel bir hastane eşinede bol bol keçi boynuzu pekmeziyle havuç suyu sık içir sperlere bire bir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…