Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
özelden doktoru ayrıntılı yazarsan sevinirim canım.
eşim için kullanmadığım şey kalmadı. en son prxeed plus kullandık iki ay ve tam 2.ay dolduğunda hamile olduğumu öğrendim.inşallah hayırlısyla doğar bebeğin canım.

canım özeline yazdım ayrıntılı şekilde işşalah canım sag saglim dogurayım inan daha bir şey istemiyorum sen öyle üzülüyosun ben yavrularım 5 aylkken erken dogumdan kaybettim halen içim yanar inan kızmada çok şanslısın bizden çünkü sen kıpırtıları olsun hareketleri olsun anlamadın bizim gibi benim 2 oglum dogdugunda canlıydı yavrum can çekişe çekişe öldü o dahada zor diyosunki hamile kalamiyorum bir bakıyosun çift çizgi diyosun rabbim bu sefer olucak okadar seviniyosunki kalp atışlarını duyuyosun sonra diyosun şunu alıyım bunu alıyım diye hayal ediyosun isimler düşünüyosun ellerinle mendil yapıyosun ciciler alıyosun milet diyo alma erken daha kızıyosun millete ama bilmiyosun bu yola başladın ama sonu gelicekmihersevinçle her umutla doktora gidiyosun tekmelerini duyuyosun sevinçten eşinle paylaşıyosun bebek odaları bakıyosun odayı boşaltıyosun aldıklarını açıp açıp bakıp seviniyosun diyosun bebegim bu takımın içinde yatıcak aman ne şirin minicik takımlar tulumlar ellerinle yaptıgın mendilleri seviyosun kenarları rengarek hayallere dalıyosun sonra bir gün geliyo kanaman oluyo acil solugu hastanede alıyosun giriyosun odaya muayene ediyolar bakıyolarki rahim 3 cm açılmış kese dışarı çıkmış dogumun gelşmiş diyolar bir gece yatıyosun bbegini kurtaramıyosun yaradana yalvarıyosun rabbim ne olur abisini aldın yanına bunu bana bagışla yetmezse ömrümün yarısını al ona ver dursun diyosun ama rabbinden geldi rabbime gitti isyan edemiyosun milletin gelim baş saglıgını dinliyosun hep gene olur babası oglan anası kız diyolar gene olur diye teseli ediyolar ama bir şeyi bilmiyolar senin parçan herşeyin ellerinden uçup gidiyo ne çare tekmeleri hissettin anamı yanıcak sütlerin boşa gidiyo anamı yanıcan yavrum diye karnını tutup onamı yanıcan ama ne çareelerinden uçup gidiyo malesef onun için şöyle bir laf var kardeşim beterin beteri var benden sonra biri dogum yaptı dedim ne güzel tatttı onunda bebegi saglıklı gününde dogdu 10 gün yaşadı kalp yetmezliginden vefat etti arkadaşım dediki haline şükret emzirmedin uyutadın kucagına alıp sallamadın öpmedin ya öyle olsaydın dedi ogün şükrettim rabbimeki beni öyle imtaan etmedigi için şükrediyosun beterin beteri var allahın bildigi birşey var bunu sakın unutma vardır bundada bir hayır dicez malesef allahım hepimize sabır versin

Nasıl guzel anlatmışssın hatta dıyorlarkı ısyan etme halıne şukret askere gonderıyorlar o yaşa kadar buyutup besleyıp gönderıyorlar ve şehıt haberlerı gelıyor evet şukredıyosun belki ama ateş düştüğü yeri yakıyor annesin seni senden başka kım anlar

Canım benim, bu problemimi ben de bilmiyordum ve 2. hamilelğimde zorluklarla da olsa 38. haftada doğum yaptım oğlumu. İnşallah sen 2. hamileliğinde benim gibi güzel sonuç alacaksın. Şu an tabi çok endişeliyiz bir sürü neden uçuşuyor kafamızda. Biraz şu stresi atlatalım inşallah sağlıklı adımlar atarız. Erken doğumla ilgili bir sürü isim zikredildi burada ama pıhtılaşma ile ilgili doğrudan fayda görülmüş bir isim bilmiyorum. Bu konuda Regrete arkadaşımız daha bilgili ben İstanbul'da değilim diye yalnızca okudum not almadım bu doktorları. Bildiğim bir Cemil Akgül, Engin Oral, Yücel Karaman isimleri aklımda kalmış. Arkadaşlar yardımcı olurlar sana. Dertleşmek için de olsa yaz canım burada...

Canım benim şu ana benim bile anlayamadığım bir durumdayım. Boşlukta gibiyim ama sanki bugünü ben yaşamamışım gibiyim. Artık uyumaya çalışayım diyorum bir haftadır ne olacağını bilmemenin verdiği bir huzursuzlukla uykusuzdum. Yarın 3-4 saat yatırıyorlarmış çıkınca yazarım inşallah canım benim... Bu arada lekem çok koyu siyaha yakın bir kahverengi geliyor az az...

en son çoşturdular beni acıyan gözler yazık gene gitti bebgi diyolarcıyolar sanaagırına gidiyo evladın biride bir binide inanın kalpten diyorum bun doktor bana destdi paşa hanım bebginiz ölmüş malesef düşük yapyosun tabi küçük olucak bebek daha yeni yartılıyo olucan bir zaman aglarsın ama dersimki dersinki bebkte sorun var ta sakat yada saglıksız rabbine şükrediyosun diyosunki rabbim sen verdin sen aldın yavrumu bundan sonrasının acısını gösterme diyosun öyleninde acsı çok zor ama bebk hareket edince seviniyosun arkadş dedi pasam başın sag olsun dedim sagol bir duydum bebgi dünyaya gelmiş kendin için okadar sevindimki sanki kendim dogurmuş gibi ama bir haber okuyosun facede bebegime dua edin ne olur yogun bakımda ona ulaştım hüngür hüngfür aglıyo abla ben ne yapıcam dedi herşey yolunda giderken doktor emzir demiş tam arkasını dönmüş birde bakmış minnacık bedeni kalp krizi geçirdi gözünün önünde o acıyı düşünün artıkgeçen yazıştık abla halen unutamadım dedi çok üzgün çok dirayetli bir kız resimlerini yolladı öperken yatarken resimleriğni çekmiş çok agırıma iti şimidi benle hamile asramızda 2 hafta var ogün diyo işşalah sag saglim dogururuz abla dedi işşallah kardeşim dedim hevesimiz kursagımıda kalmaz işşallah rabbim herkeze saglıklı saatli evlatlar versin ,işşallah aslında yaradan bizi yaratmış biz sadece oyuncuyuz senorya rabbimden oynaması bizden yaradan ne verirse hayılısını versin ,işşallah

ne çektiklerimden bir kare sizlere paylaşmak istedim evlat neden isteniyo annelik hasretinden ve en yakınlArı laf ettilerinden en önemlisi eşin mutlu olsun canım yavrularım bizle olsunda inan hediye boş anneler günü dedimde aklıma geldi sizlerle bir şey paylaşmak isterim önceden çok severdim anneler gününü eşime bile dert yanar aglardım ben ne zaman kutlucam diye okadr çok zorki anne kelimesini duymamak arkadaşım vardı benim 2 kızı anneler günü hediyesi almışlrdı annelerine neyseçok oluyo tabi bu olay ölen oglan yok piyasada dedim abla nasıl güzel bir duygumu ben hiç tadamadım deyip çok agladım dile kolay 7 sene oglum dedim dursaydı alırdı ama olmadı dedim küçük kızı elimde büyüdü çok sever beni yavrun 2 gidiyo ben agladım diye üzülmüş sen bana bimden yapma çiçek gelmiş haşlıklarıyla onu almış bir güzelde not yazmıştı neyse sabah oldu 12 gibi kapı çaldı elime tutuşturdu yenge bunu sana aldım anneler günün kutlu olsun dedi gitti içeri girdim eşim içerde oturuyo dedi kim öznur geldi anneler günümü kutladı actum paketi yapma 6 sıra kırmızı gül nottada sen üzülme ben inanıyorum allh baba sanada evlat vericek ben inanıyorum aglama olurmu bende senin bir evladınım demiş oturdum çok agladım eşim bile üzüldü halime direk yavrum geldi aklıma sevincimden hediyesini baş köyeye koydum neyse kaynanam geldi yemek odasında oturuyoruz namaz kılıcaz gözü çiçege takıldı goncanmı aldı gülü dedi yok anneler günü hediyen diyorum bir yandanda sırıtıyorum derken sevinçten kadın kaldırdı yüzüme senin çocugunmu var ne anneler günü hediyesiymiş dedi kırdı ben halimi siz düşünün artık bende dedim anneler günü için bebekmi olması lazım deyince anladı bozuldugumu sonra utanmadan telefon açıp özür diledi dedi düşüncesiz davrandım dedi özür diledi bende aynı şu laf geçti bolu pazarı sür eşşegi nigdeye eşime verdim sonra çok kırıldım açıkçası anneler günü olunca içim buruk olur anlıcagınız yavrum benle olsun saglıklı vallhi isterse kimse almasın hediye zaten yaradan nasip edrese en güzel hediyem içimde tek istedigim sag sagim doguruyum emzireyim onun kokusunu içime çekiyim yeter banaiçim he anneler gününde buruk olur

Son düzenleme:
seri üretime geçtim yattığım yerden ne demek

canım düşünmen yeter bende onun cam mavisi var pek dadlu yavrumun odasına koyucam işşallah sag olsun yetzem yapmışişşallah kullanmak nasip olur bebek odasına koyucamda ne olarak kullanılır acaba fikri olana açıgım yanefikri olan paşaya müracat etsin:90::90::90:
Bu arda gamze nerelerde acaba merak etmye başadım ben ya

Durucum bebikim fedakar arkadaşım gene yanlız bırakmadın benisag ol varolnasılsın tekmeler varmı tekmeler hurma dugumu kolaylaştırıyomuş öyle dudun ben yedikçe benide an olurmu buda pasanın deyip yeDİGER ADIM SEVGİ

Son düzenleme:

canım bez torbası olarak kullanabılırsım ben mutfak poşetliği olarak yapıp satıom

canım geçmiş olsun allah birdaha yaşatmasın vaktim yok şimdilik kısaca yazim sorun olursa özelden yaz bana..önce cerrahpaşa kadın doğuma gittim.bir düşük bir kalp durması kaybım var dedim asistan hocaya 2 de yoksa tahlil istemez dedi..doğrucu olma 2 de 3 de detaylı bakılsın..onlar tüm tahlilleri istedi ordan kadın doğum endokrinolojiye gönderdiler rahim filmi istendi çok sıra vardı dışarda çektirdim(radyotom,netten bak)sonuçlar çıkınca pıhtılaşma var deyip hematolojiye yolladılar iğne dozum ayarlandı..randevu almak çapadan daha kolay telle alırsın..aklına takılan bişey varsa yaz bana..allah yardımcın olsun

canım bez torbası olarak kullanabılırsım ben mutfak poşetliği olarak yapıp satıom

canım teyzemde onun için yapmışta kıyamadım pek şeker görsen kıyaman bez torbası olurda kaba olur acaba diyorn bir yere gidiyoruzya misafirlige kirli topbası nasıl fikir amabu arada ben çıkıyorum herkeze iyi geceler sabah gelince haber veririm randevu 11 dua edinde herşey yolunda gitsin yavrumu görücam yarın işşallah cinsiyetide belli olur kesme şekerimim hadi bay:79::79::79::79:

KOca kafası var nasıl taşıcaksın onu kapının koluna takıcaksın bebişin odasının içine bezleri dolduracaksın ordan alıcaksın bebiş bokladığında ben doğum yapan arkadaşıma yapcam ole kullanıcak

canım geldim ama çıkıcam hemen diyorum gene takıldım,nasılsın bakam?chnb söylemişti hurmayı yiyorum bakalım..anmammı hepinizi ancam inşallah..kızım hıçkırıyo şuan tekme yok..zaten eskisi gibi çok tekme atmıyo yeri dar popoyu dayıyo ohh keyiff yapıyo allah hepinize göstersin benim gibi çatlaklarınız olsuuuun 5dk da bir wc ye gidiiiiiiiiiiin uykusuz kalın inşallahhhhhduamı bedduamı ettim bilmiyom artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…