Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım benimki bugün gidicekbende tek kalıcam bebgimle eşimleişşallah sorun çıkmazda saglılıcana alırız kucagımıza bebegimizi
günaydın kızlar nasılsınız?

canım çok iyiyim mutluyum rabbime şükür bugün geldim doktordan dikişler iyi kaynamış dedi ne ilaç kullanıyodun sen dedi ilasçlarımı saydım dedim hocam koraspirini kullanıyımı kanaman varsa kullanma dedi yoksa kullan rahim boyu 3cm dedi bebgim çok şükür çok iyi 2 hafta sonra gel dedi 3 testi yapalım dediişimiz allaha kaldı dedi banyoyu sordum çok ılık yıkan ayakta dedi yaramazlık yasak dedi3 litre su iç dedi ilaçlarını aksatma dedi koraspirini kullan kanaman yoksa dedide ben birdahaki kontüröle kadar kullanmıcam ne olur ne olmaz:18::18:sonra sorarım içerim işimiz alaha kaldı dedi yaradan alnıma ne yazdıysa onu yaşıcaz malesef bir tuvalet bir yatak dedi namazı sordum izin vermedi kılmıcan dedi saydı durdualahım affetsin ne yapayım keyfimden kılmamazlık yapmıyorumya
gamzecim 26 haftaya kadar serklaj yapılıyomuş canımya kafama birşey takıldı benim normal bir insanın rahim boyu kaç oluyo :44::44::44:biri bana anlatsın size zahmet
birde 2 haftada bir çagırdı serklajlılar siz her gittiginizde ölçülüyomu rahim boyu sizler ne kadr arlıklarla gidiyosunuz merak ettim bu arda doktora gidicekti benim kanki tuba ne yaptı acep
allah hepimizin yardımcısı olsun işşallah

paşam nasılsın dr.dan geldinmi?bebişimizin cinsiyeti belli oldu mu?durumlar nasıl nasıl geçti kontrol?

canım iyi geçtide inan okadr heyecandan konuşamadım sigorta biliyosun gittigim yer heyecandan sormayı bile unuttumşimdi dedim hem erken kaldırır rahimini düşünücegine cinsiyetini soruyorum diye kızar dedim içimden o zaten 4 aylık olsun derim dedi işşallah 3 tarama testi için gidicezya ozaman bebegi ölçüyoya güzellikle sorarım doktorcugumasaglıklı olsunda inan kız erkek önemli degil ama isterdim bebgimi bile göremedimresminide vermedi zaten çok kalabalıktı doktorum çok iyi dekeşke bebgimi görebilsem her gittigimde ama nerdeeşim diyo dogunca görürsün söz verdi eşim ama seni özele götürücem bir seferligine dedi orda görürüz birlikte dedi bakalım biraz daha büyüsün kesme şekerim tek istedigim rahim boyu kısalmasın

evet tatlım senin izinden gelicem allahın izniyle görümcem 3 hhamileliğimde bakmadı onunkisi laf bana cok yakın ama kapımı hiç calmadı dünde eşim ağzıyla deedi yemek yap size gelicez dedi yatağı acındedi yoksa yapıcağı yoktu ohhh iyi yaptı bana cok cektirdiler eşimde şaşırttı beni :44:
sağol tatlım evet şimdi ilk 28 hafta allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin eşim görümceme söyledi oda bakarım dedi zorla işte ne yapalım bende arada gelsimn istitorum bide tavır tafra cekmeyeyim olmazsa kız tutmmak en mantıklısı haftada 3 gün gelse yemek ve evi toplasa yeterli :26: bakalım
kız telefonun niden kapalıaradım kapalıydı getirtme len yanına benibirdaha olmasın lütfen affetmem haberin olsunbu arada çok sevindim inan sonuçlara işşallahta hep böyle gider

tatlım hiç aklıma gelmedi baktım bitmişti :78:tatmam bidaha şarzlı gezerim sağol tatlım hepimizin inşallah
hhep yatıcaz artık hep beraber :97: :97: annelerin hakkı gercekten ödenmez annem kızımda baktı bana yaşlılarda bide uzak gel git zorlanıyor ne yapalım tatlım artık biz knedimize bakıp kollucaz
tatlım dr bildir dikişin için iyi değil bana ballı süt iyi geldi sürekliılık şeyler iç tatlım.. benim dikişm yok ama normal değil öksürmeden olabilir :26:

gamzeciğim iyi haberlerine çok sevindim.bundan sonrada hep böyle iyi şekilde devam eder sonuna kadar.
sağol tatlımn ep beraber sonuna kadar sağlıkla kavuşuruz

paşam çok sevindim, rahimağzı boyunda çok iyi çıkmış. ne güzel 2 haftada bir çağırıyor, benimde ayda bir çağırdı. bende banyo yaptım şimdi. ohh temizlik gibisi yok yaaaa....

günaydınnnn biz iyiyiz sen nasılsın??
iyiyim bebem seni sormalı bakıyorum benim gibi keyiflisin bugün allahım aglatmasın işşallah
iyiyim canım çok sağol.yattığım yerden vakit geçirmeye çalışıyorum hepiniz gibi ne olsun.hepimizin müfakatı iyi olur inşallah sonunda.

canım sende serklaj vardı hatırladıgım kadarıyla sen ne aralıklarla gidiyosun merak ettim birde her gitmende altanmı üstenmi bakıyo beni bir aydınlatırsan sevinicen ne ilaç içiyosun nasıl zaman geciriysun yerken oturuyomusun vs iştedevamlımı oturuyon yoksa yatıyomusun rahim boyun kaçtı en son ilk kaçtı sonra kaç öss sorulaı gibi oldu hecevap verirsen geçiririm seni

paşam çok sevindim, rahimağzı boyunda çok iyi çıkmış. ne güzel 2 haftada bir çağırıyor, benimde ayda bir çağırdı. bende banyo yaptım şimdi. ohh temizlik gibisi yok yaaaa....

canım sen nasılsın bebem bu arada hep yatıyomusun ben yazdım zaten bugün olanları 2 hatada bir gel dedi bebgimiz çok önemli dedi bizim içinsenin için dedi elimden geleni yapıyorum sendende bekliyorum dedi sen ne ilaçlar alıyosun bu arda sorular soruyorum öss gibi cevapları vermeyenleri okulda bırakırım ona göresenin rahim boyu kaçtı önceden şimdi kaç:26::26:

ben 3 hafta önce gittiğimde 4 dü canım. Rabbim nasip ederse pazartesi gitcem. doktorum bana çalışabilirsin bile dedi. ama ben çalışmıyorum, rapor aldım. yatıyorum. sadece sabah kahvaltıyı ben hazırlıyorum. onun dışında yemek yemeye ve wc kalkıyorum. haftada birgünde 5 dakika dışarıda yürüyorum...
ilaç olarak sadece progeston 200 içiyorum. sabah akşam.

teşekkür edrim bebem sagol aydınlattın beni en canımı sıkan namazı kılamazsın dedioturdugum yerde bile kabul etmedi abdest alıcan dedi aygını at dikişlere zararı olur dedi otursan bile ister istemez egilicen dedi yat bol bol bizim için çok önemli bu bebekler demi okadr acı çektik ikimizde 3 bebekleri işşallah 2 evladımızın kaderini paylaşmaz yavrularımız normalde kaç olması lazım rahimin kaç cm normli anormali kaç :26::26:bilen yokmu benimki 3 ama ya daha aşşagıya inerse ne yapcez sesimi duyan yokmu bilgisi olan söylesin bu arda doktorun kanaman yoksa korasp,rini iç dedi varsa içme benim yokta DURUCUM BEBKİM İÇİYİMMİ İÇMEYEYİMMİ BİLGİ VERİRMİSİN TATLIM YOKSA 2 HAFTA SONRA GEL DEDİ OZAMANMI BAŞLIYIM ORTADA KALDIM İÇİYİMMİ İÇMEYİMMİ:26::26:

merhaba kızlar biz geldik
bizde de güzel haberler var bebişim çok şükür iyi dikişlerimiz de iyi rahim uzunluğu 3,7cm. akıntım normal olabilirmiş, içeride bişey yokmuş. fitillere 1hafta daha devam edicem her hafta pruloton iğne vurulacam. 3hafta sonra kontrole gideceğim. sürekli yatağa bağımlı kalmama gerek yokmuş ev içinde gezinmeye başlayabilirmişim

tatlım cok sevindim allah sonuna kadar güzel devam etsin az az gez tatlım yine kendine dikkat et bizim bebişler nazlı dr.lar ya iğne veriyor yada pruloton iğne veriyor :26: 3 hafta uzun yaa :26: bana drr 2 hafta aradada sıkıntın olursa da gel dedi :44:

tatlım coaspirini içmeye başla bence rahim boyu 2-2.5 altında olursa sıkıntı ama seninki normal herkesin farklı oluyor. bide dr.um önemli olan sancın olmaması dedi cünkü sancı boyunu azaltıyor :18:

bende dedim bu yavru nerde kaldıiyi sevindim bebem işşallah layıkıyla taşırız bebeklerimizi kanama yok demi daha:44::44::44lmasında benim en son 31 cm çıkmıştı şimdide 3cm dedi ne yapıcam ben ya kısalmaz demi gene

bi sorun olursa hemen arıyorum çağırıyor. bu defada aslında 2haft sonra demişti ama aradım pembe akıntı var diye çağırdı 1haft sonra gitmiş oldum. bi sorun olmazsa dururum daha küçüğüzde ben 20li haftalardan daha çok korkuyorum belki ozmn daha sık giderim. sende yat sürekli boşver işleri falan olduğu kadar olsun eşin yeterince bakabilirse hiç görümcenede minnet etme bence

tatlım coaspirini içmeye başla bence rahim boyu 2-2.5 altında olursa sıkıntı ama seninki normal herkesin farklı oluyor. bide dr.um önemli olan sancın olmaması dedi cünkü sancı boyunu azaltıyor :18:

kız deme:18::18::18::18:ne etcez ya biz bir dogurucaz bizi sevenler 9 dogurucak
eşinide kutlarım bebem aferim hep öyle olsun gelsin baksınlar tabebu arda duş aldım eşlim kızdı hasta olursun çok soguk suyla yıkanıyosun diyesoguk dedim umrumda degil bebgime bir şey olmasında demi yane ben olsan yıkanamam dedi ondanmıdır ılkla yıkandım ama üşüyorum nedense

evet bende minnet etmeyi düşünmüyorum eşim işte artık söylüyor oda tabi abi yapaırm gelin kalın diyo benide şaşırttı :26: cok iyi oyuncu önceden neden bakmadın o zaman belki 3 gebeliğim olduğu için belkide acıdı nebileyim ama başa kalkarlar o yüzen cok minnet etmek istemiyorum evet 20 haftalar ck riskli o zaman cok önemli ben sıkıldıkca gidiyorum dr bebişimi görüyorum

tatlım soğuksuyla yıkanırken kız zatüre olcan kız tek cok sıcak suyla duş alma cok durma ayakta valla eşlerden allah raazı olsun cok yardımcılar valla 9 doğurucaz sütten ağzı yanan yğordu üfleyerekyermiş bizde öyle olduk
kız benim saçlar kıvırcık ve uzun acamıyorumartık bakamıyorum o yüzdende bonyoda da uzun kalıyorum banyoda kestirsem mi 1 haftadan korkudan banyo da yapmadım cok pis oldum nasıl kıyıcam yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…