Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

seni tebrik ederim güzel yorumladın bebem bu arda regrete neriye kayboldu :44::44:ninecim nine nerdesin kız:44::44::44:

allahım yarabbim nasıl insan bunlar moral vermiosun bari hiç konuşma:44::44::44:allah bilir rahimin tutup tutmayacagını.........

allahım yarabbim nasıl insan bunlar moral vermiosun bari hiç konuşma:44::44::44:allah bilir rahimin tutup tutmayacagını.........

sorma canım başları varya hani viziteye gezenler ona dicektim şimdi derim beddua eder olan ban aolur rabbime havale ettim ben o hatunuallah biliyoya öyle deyince sen korkudan panik atagım tuttu zor durdurdum şimid desem işten atarlar bizim burası öyle sonra al başına belayı eşime dedim adam çıldırdı kızdı nedn demedin bana şikayet ederdim dedi boşver dedim allahından buldun dedim bütün gün streteydim anlıcagın bekliyorum serklaj için içeri kadının biri girdi dedi hayırdır neden geldiniz kaynanamda dedi böyle böyle allahım bütün gıcıklarda benimi bulr sanki millet toplanmış oraya kadın demezmi he dedi benim kızımda öyleydi 3 bebsi var dedi sevindim paşa bak sevin almış kucagınasonra dediki 3 kere diktirdi iyi dikmedilerki dedi dikişler attı bebekler durmadı biri 5.5 aylıkken digeri 6 aylıkken biride 7 aylıkmış düşmüş ölmüş sonra dedi burda bir doktor var ona diktirdik bebekleri durdu aklıma şu soru geldi acaba benimkinide iyi dikerlermiya dikişe ragmen bunuda kaybedersemanlıcagınız günüm stres kabus geçti diktirdim evet önümde 2 yol var ya dutrucam ya gidicekallahım millete iyi güzel laflar dicekleri yerine neden sinir ederler bilemedim yanerabbim yardımcımız olsun ben 20 hafta ve 18 haftamdan çok korkıyorum :18::18::18:allahım yüzümüze gülsede bebelerimizi bize bagışlasa

Canımm çok geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın.Sen yazdıkça ben sinir küpü oldum burda insanlığını kaybetmiş onlar lütfen şikayet ett susunca hiçbirşey olmuyor içine oturuyor insanın.Hastanelere hastayken gidiyoruz derdimiz oluyor biraz insan piskolojisinden anlamaları lazımm herşey kesip biçmek deil omuzunda bir el bir söz duymak istiyor insann Geçmiş olsun bu kadar mı zorr yaa((.Canım ben bebeği kaybettiğimde benide doktorun sekreteri çıldırtmıştı kontrollere gittiğimdede sinir oluyordum ama bişey demiyordum hamileyken saf bişey olmuştum bebeği kaybettiim gün hastaneden çıkarken kız bana en son gülen bir suratla geçmiş olsun diyerek el sallayınca gözüm döndü heryere şikayet ettim hastaneye internete hiç unutmam ona hem şikayetimi yaptım hem de Allaha havele ettim.Hastaneden döndüler kendisine yazılı sözlü uyarı verdik olay birdaha tekrarlarsa işine son vereceğiz dendi.Hala hiç acımıyorum okadar içimi yaktı sinirimi bozdu yaparsa atsınlar Özellikle hamilere hizmet veren biyerde çalışan insanın biraz hassas olması lazım.Canım benimm sen yaşananları da düşünüp kendini tekrar tekrar üzme Dualarım senle arkadaşımm inşallah bu son olacakk bundan sonra güzel günler göreceğiz çok öpüyorum seni

Sağ olasın. Ben ilgiyi de geçtim dediğin gibi işleri yapsalardı bari. Sağ olsun kendi doktorum özel olduğu halde illada ben yapayım demedi bizim ekonomimizi düşündü o da böyle olacağını ne bilsin. O sizi tanımıyordur, çok yoğundur dei yine de kötülemedi meslektaşını. Sağ olsun kendi bazen 70 hasta bakıyor bir kez olsun soru sorduğumda terslemedi, cevaplamamazlık yapmadı. Bazen ben kırılıyordum bazı şeyler ama bunları yaşayınca onun ne kadar ilgili olduğunu daha da anladım... Burada ne kadar kalacağımız eşime bağlı. Yeni çok üniversite var gidebiliriz ama bu işler kolay değil malesef. Bir de yabancı dili geçemediği için daha dazor. Geçse işimiz kolay ama çalışmıyor yeterince malesef...

Canım pıhtılaşmadan olsa bu sefer olmamalıydı çok zamandır coraspin ve hamileliğim resmileştiğimden beri innohep iğne oluyorum. Genetikten dediğin gibi bir şey çıkmaz da bir de tüp bebekle uğraşmam. Allah tüp bebek deneyenlere güç uvvet versin...

Sağ olasın canım. Dün sen geldin aklıma. İdrar testini banyoda saklıyordum hala gelip geçerken bakıyordum. Elime aldım sen geldin aklıma. Atayım dedim atamadım bu sefer sakladım. Sen de atmanın pişmanlığını yaşamıştın. Allah'ım senin de istediğin en tez zamanda yüzünü güldürsün...

canım bende sesini öyle duyunca ne bileyim kötü oldumallahım yardımcın olsun kardeşim beterin beteri var vardır işşallah bundada bir hayır dicez rabbimden geldi ne desem boş rabbim yardımcın olsun

Dedim inşallah alınmamıştır. Ama o kadar insanın içinde ağlamak istemedim ben oğlak burcuyum malesef duygularımı buradakiler istisna pek herkesin yanında yaşamak istemem, güçlü görünmeye çalışırım çoğu kez eşimle bile paylaşmam. Lekem geldi eşime demedim taki doktorum fakülteye yönlendirene kadar... İnşallah sen bu zafere ulaşacaksın. İçimden bir ses, Yaren, Güldenaz, Durubebek gibi senin de gelsin artık diye beklediğiniz,gelsin diye çalışmalara başladığınız günlerin geleceğini söylüyor...

canım benim ne diyeceğimi biliyorum senin adına çok üzüldüm. bundada vardır bir hayır umudunu kaybetme rabbim sevindirecek inş....
Bu arada sen nasılsın? Kalp atışını duydun mu? İlerisi için ne konuştun doktorla?

Bir de ismini zikretmeden yazdığım arkadaşlar kusuruma bakmasın. Çok hızlı baktım geçmişe. Selen K ve diğer arkadaşlara Elza, Sibel ve ismini belki de zikretmediğim, cevap yazamadığım arkadaşlarım çok teşekkür ederim kafam karışık, yazıp yazmadığımı hatırlayamıyorum...

dilerim rabbimden sana tez zamanda eli ayagı saglıklı saatli evlatlar nasip eder kardeşimsagol güzel dileklerin için bak bize biz pesediyomuyuz etmiyorum yola devam arkamıza bakmamacasına tabe:82::82::82:

Ben sana söliym paşam bütün baltalar,molozlar,kazmalar seni buluyo bakma güldüğüme valla çok sinir oluyorum Bizimkiler dizisinde cemil vardı hatırlarmısın sarhoş cemil camdan sarkar herkesi bizim bir rahmetli vardı aynı senin gibi diye başlardıı işte bunlar seni buluyor.Bence şikayet etmeliydinn hastanede çalışan insan öle şeyler diyemez diyosada orda çalışmayacak gidecek evinde dedikodu yapacak sinirleniyorumm çokkk sinirleniyorummm.

Canım evet ben çok pişmanımm çok keşke atmasaydım ben kalp atışalarını kameraya çekmiştim onuda silmiştimm ((( şimdiki kafam olsa ah ya silermiyim kıyarmıyım hiçç.Neyse canımm sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öle yap zaman herşeyin ilacı sonra burda takılırız birbirimize yine biliyorsun yeni lafımız SABAHLAR OLMASIN :))) sen iyi ol bak ne gülcez burda beraber ekisi gibii hem belki bizimde kısmetimizde beraber hamiş olmak vardırr:26:

dilerim rabbimden sana tez zamanda eli ayagı saglıklı saatli evlatlar nasip eder kardeşimsagol güzel dileklerin için bak bize biz pesediyomuyuz etmiyorum yola devam arkamıza bakmamacasına tabe:82::82::82:

Sağ olasın canım. Cümlemize canım. Eğer genetikte sorun olmazsa bu sefer akışına bırakacağım bir 6 ay daha beklemeye hiç gücüm yok. Korkumun yönü yine değişti. İlkinden sonraki 2 hamileliğim ileri haftalara taşınmıştı hatırlıyor musun fakülteye giderken hiç olumsuz düşünmüyorum demiştim sana. Gerçekten aklıma hiç gelmemişti böyle olacağı artık bundan sonra yeniden 7-8 hafta sendromu, serklaj sendromu, 25 ve 29 hafta sendromlarım olacak sanırım. Birine önlem alıyorum başka bir sorun baş gösteriyor Allah'ın hikmeti, ne bileyim... İnşallah hiç birimizsorun yaşamayız artık...

İnşallah canım, sabahlar olmasın şarkı sözü mü biraz anlar gibi oluyorum ama tam da anlayamıyorum bu espiriyi? Anlat biraz canım... Bu arada ben tipik oğlak burcu şakalayı da anlamam saf saf ne deseler inanırım. Üniversitede adım çıkmıştı zaten biri bir şakayı anlamasın hemen beni örnek verirlerdi.... Espiri olunca o gülen şeylerden koymasanız bazen anlayamıyorum...

çok geçmiş olsun canım.rabbim bundan sonra hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.kendine iyi bak biran önce toparlan.

Tamam canımm koyarızz Şimdi ben kocamdan uzaktayım ya kocişin yanına gelince paşam takılmaya başladı bana kocanın yanına gidiyorsun şimdi siz sabahlara kadar takılırsınız ayrıyız ya hep, buluşunca sabah olmasın hep devam edelim hiç bitmesin anlamında Sabahlar olmasınn hep gece olsun bizde yaramazlık yapalım anlamında yazıyoruz.Olsun canım herkez çok şaka anlamak zorunda deil burda açılıız beraberr şakalaşa şakalaşa

canım dedigin dogru hay agzını öpem seningecelerin kadını seni gidi seni
benim ilk oglumunda ultroson kagıtlarını eşim saklamıştı dedim attınmı evet dedi arkadaşa dedim kız demezmi cüzdanında saklıyo o uyurken hiç yapmadıgım şeyi yaptım baktım cüzdanındaydı sonra dedim neden atmadın dediki önce bir baktı gözlerime sonra süzüldü o göz yaşları gözünden agzından çıkan tek kelime şu ATMAYA KIYAMADIM ELİM GİTMEDİ DEDİ

: gerisini siz düşünün artık

RABBİM NE ZAMAN NASİP EDRESE OZAMAN OLSUN İŞŞALAH

canım biz seni çok seviyoruz.... diyecek bişey bulamıyorum... böylesi daha hayırlı demekki...

Canım, doktorların çoğu böyle, belirli bir zaman sonra duyarsızlaşıyorlar. Benim doktor arkadaşlarım var, bir gün parkta oturuyoruz yandan bir ambulans geçti, abartmıyorum ikiside birden ''bizim müşteri gidiyor'' dediler. Yazın bende erken doğum riskinden hastanede yatarken prepar verdiler, o ilaç öyle bir çarpıntı yapmıştı ki, annem hemen hemşireyi çağırdı, ''serumu biraz yavaşlatın kızım çok kötü oldu'' dedi hemşirede geldi ve bana dedi ki; ''Burda o kadar hasta var hepsine veriyoruz, bir senin mi canın kıymetli'' dedi ve gitti, sonra doktor gelmişti, ona çok çarpıntımın olduğunu ve 3 kere istifra ettiğimi söyledim, adam hemen tansiyonumu ölçtürdü ve hemen serumun dozunu yavaşlattı, hemşireye de ''sen neden bunu ayarlamadın, kadını öldürmeyi mi istiyorsun'' diye bir güzel kızdı. O yüzden pek doktorları kafana takma canım, kendi doktorundan rapor istesen vermez mi acaba? Allah kimseye dermansız dert vermezmiş, ben inanıyorum ki, bir daha ki sefere, her şey çok güzel olacak, ne desek acın hafiflemez biliyorum ama yanında olduğumuzu ve acını paylaştığımızı bil... Sıkıldığın zamanlarda bize yaz, sıkıntılar paylaştıkça azalırmış...

durucum sen bizden baya ilerki haftalardasın, sana sormak istiyorum. benim bugün sağ tarafda bi ağrım var. kasık ağrısı değil. hani böyle çok konuşunca dalak mı ne ağrırı ya, öyle bi ağrı. bugün suyu birtaz hızlı içtim ondan mı ki? sende de hiç oldu mu? sanki karnım patlayacak gibiyim yaa,,,,
sola yatıyorum 10 dakika, sonra sağa yatıyorum 10 dakika....

Bu arada sen nasılsın? Kalp atışını duydun mu? İlerisi için ne konuştun doktorla?[/QUOTE]

ewet canım gördük kalp atışını bir dahaki aya dinletcekmiş sesini rahim için işte 12 hafta gelsin ölçeceğiz bakcaz diyor..pruloton iğne verdi kanamam olunca bu iğnenin rahim agzınada faydası varmış biz önlemimizi alıyoruz gerisini allah bilir dio..allah ne derse o olcak arkadasım bizler elimizden geleni yapıyoruz rabbim bizleride sevindircek inş.....

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun canım.rabbim bundan sonra hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.kendine iyi bak biran önce toparlan.

SAĞ OLASIN CANIM...

Hay Allah iyiliğinizi versin... Bu halimle gülümsedim vallahi. Bu sefer dikkat et ya da etme. Günlerce biz de sonucu merak etmeyelim.

Ah canım ben hiç birini atamadım ayak izinin olduğu doğum kağıdını bile. Ultrason resimlerini saklıyorum hala. Cihan Buğra'mınkiler de fotoğraf albümünde ilk resimleri olarak duruyor. O bebeğimin yüzü hiç gözümün önünden gitmiyor. Buna da çok üzüldüm ama onun acısı çok daha derin. Ona sütümü verdim 4 gün. Bir canlıydı. Bunda embriyo oluşsaydı belki daha da üzülürdüm yalnız kese oluştuğu için içinde bebek oluştuğu için kendimi daha az kötü hissediyorum. Bu arada sağ olsun çok arkadaşım dua etti onların da tesiri muhakkak olmuştur. Yalnız gece durup dururken gece uyanıyorum 2 saat kadar uyuyamıyorum sabaha karşı dalıyorum bu fakülteye gidip ilk kez haberi alıp beklemeye geçtiğimizden beri böyle...
Bu arada eşim narkozdan sonra kendime gelişimi cep telefonuyla çekmiş çok korkunçmuşum...

canım biz seni çok seviyoruz.... diyecek bişey bulamıyorum... böylesi daha hayırlı demekki...

Canım sağ ol SEN İYİSİN DEĞİL Mİ? sENİ OKURKEN YÜREĞİM AĞZIMA GELİYOR. gİTMEDİN Dİ Mİ DAHA?

serklaj yaptıran arkadaslar doktor rahim agzındaki kısalmayı normal ultrasyonlamı bakıp anlıyor yoksa muaynemi ediyor bilgilendirirseniz sevinirim...

ah ah elime bir verseler onları bak neler yapıyom onlaratöbe töbe lendilerine yapılsa bir ambulans görsem allah yardımcısı olsun diyorum her seferinde vallahi rabbim iyi doktorlarla karşılaştırsın işşallah hepimizi

üşütmüşündür :2::2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…