Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım iyi olmana çok sevindim. Sen sakın benden dolayı kendini kötü hissetme. Haftalarımız yakındı diye... Ben senin güzel haberlerini mutlulıkla takip edeceğim.

Bu arada haftaya Gaziantep'e gezi varmış. Hayvanat bahçesine de gidilecekmiş. Oğlumu da gezdiririm hem kafam dağılır diye adımı yazdırdım...[/QUOTE]

nasip bölemiş canım sende kafana fazla takma yine haftalarımız yakın olur inş.. allahın izniyle bak bir oğlun var benim ilkim olcak nasipse oğlunla gez dolaş kafanı dağıt sonra çalışmalara yine devam.......

canım benim 2 kayıbım var bilirmisin denk geldiysen bu doktorum kürtaş ederken farketti malesefsonra 40 çıktıktan sonra eşime getir bakalım demiş neyse 40 çıktıktan sonra gittim hemen tanıdı zaten beni nasıl unutsun çok aglıyodum kendide dedi zaten sen o çok aglayan hastam degilmisin dedialdı karşısına beni konuşturdu dedi bakalım sana eminim ama dedi sen birdaha sonuçlarınla gel dedi açıklıgın var sanki gibi kısalık kesin var rahimde dedi sonra hamile kaldım 3,5 aylık yani dikiline kadar rahimde açıklık vardı sonra acele serklaj dedi vakit geçirmeden dikicez dedi nasıl korktum bebegim düşücek diye ürkek ceylan misali yürüdüm dışarı çıkmadım hep yattım halende yatıyorum etlerim acıyo ama deger yavrum içinana yüregim diyoki paşa bu defer başarıcaksın başarman lazım mecbursun diyor başarmalıyım bu uzun yolda tekim yanımda yaradanım var sonra eşim sonrada bebegim gerisi boş zaten rabbim yatanlara sabır versin çok zor oluyo yatmak sonra gün geldi dikiş yapılıcak çarşamba günü koraspirin lullandıgım için iptal oldu işin garibi aynı hastane aynı bölüm aynı oda aynı yatak işin garibi doktorlarda aynıydı o gün yataga oturdum çok agladım yavrum abini bu yatakta kaybettim sanada bu yatakta can vericekler dedim içimden rabbim ne olur bugün birşey olsunda yatmayım dedim şansa koraspirin kullanıyodum pazartesine attılar beni geldim pazartesi doktor gel bebege bakalım dedi gördüm rica ettim bebegimi bende görebilitmiyim dedim oda hiç görmedinmi dedi yok deyince şaşırdı sag olsun gösterdi minicik kalbi annecim bu sefer seni bırakmıcam bu sefer senleyim dercesineydi sonrada kalp atışlarını dinletti bana dedim doktor hanım bu ses ney dedim kadım şaşkın şaşkın baktıdedi sen hiç duymadım dedi 2 gebelik geçirmişin nerde dedim ilk defa makinaya iyice dinletti kapatıcaktı dedim 5 saniye daha duyuyum ne olur dedim rabbim o ne güzel bir ses çok hoşuma gittisonra oporotör geldi dedi altanda bakılması lazım tamam dedim az aleti soktu rahim agzınadedi bak bu senin rahim agzın açıklık belli kısalıkta belli kesin dikiş dedi yoksa bunuda kaybediceksin dedi gördüm gözümmle bebegim okadar güzel yatıyoduki rabbim ayırmasın beni yavrumdan ilki cigerimi söktü gitti 2 si kalbimi buda giderse bedenimi götürücek benden onun için çok korkuyorum rabbim ayrılmayanda degilde kavuşanlardan eylesin işşallahşimdi yatıyorum kuzu gibi yemek olursa yiyorum olmasa yemiyorum meyveyle kahvaltıyla geçiştiriyorum inanın çorbayı hiç sevmem bugün sıcak çorba olsada içsen dedim rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Teşekkür ederim canım inşallah hepimiz senin gibi 38leri görürüz ciğer geliştirici iğne 1 kez yapılan bi iğne değil galiba değilmi etkisi 2 hafta fln sürüyomuş doğum olmazsa tekrarlanıyomuş sanırım öylemi sende bi kaç kezmi yapıldın??

Saol canım inşallah sizlerde bende hızla ilerleyip geride bırakıcaz bu günleri belkide istirahat ettiğimiz bugünleri özlerizz

Canım maşallah haftanıza,bende seni ve kızını merak ediyordum, diğer siteyi de okuyorum senden haber almak için, orda da yazmamıştın. İnşallah hepimiz 35. haftaları görürüz.

Saol canım inşallah hızla geçer bu haftalar hepberaber 35leri görür hamileliğin azcıkta olsa tadını çıkarırız bu arada aynı hastanede doğum yapıcaz inşallah :)

Çok çok geçmiş olsun allah sabrınıda mukafatınıda tez zamanda gösterir inşallah

Saol canım inşallah sizlerde bende hızla ilerleyip geride bırakıcaz bu günleri belkide istirahat ettiğimiz bugünleri özlerizz

ya birşey sorucam rahimimin üstü sızlıyo neden acaba işte yapmadım birşey yoktur degilmi ara sıra sızlıyo ne olur biri sesimi duysun aranızda öle olan varmı çok kötüyüm ben yakorkmaya başladım

selencin sende serklaj var mı? çalışıyor musun? birde hangi ilaçları kullanıyorsun?
çok soru oldu galiba....

Bende serklaj var evet magnezyum ve gyno ferro sanol kullanıyorum bugün kalsiyumda yazdı doktor başla artık dedi başka bi ilaç kullanmıyorum şimdilik..Çalışmıyorum hamile kalınca işi bıraktım ama doktorum çok sıkı yatak istirahati vermedi dinlenerek geçir uzun süreli oturma ama sürekli yatmanada gerek yok şimdilik dedi 26.haftadan 30 a kadar yatırırım belki duruma göre dedi..sen çalışıyormusun??

Paşam rahim üstümü yoksa vajina üstümü tam olarak bnm senin haftalarda vajina ve etrafı bide çatı kemiğim sızlıyordu hep doktor bana rahim genişlediği için sızılar çok normal endişe etme demişti..

ben çalışıyorum ama raporalıyorum o yüzden evdeyim. 40 gün rapor aldım şimdide 30 gün heyet raporu aldım. rabbim hepimize 38-39 lara gelmeyi nasip eder. seninde bazen vajinanda sızı oluyor mu? benim bugün var....

rahimimin üstü canım sag tarafım suzlıyo işşalah bebeg genişliyodurda ondan oluyodu zaten pipirikliyim ne zaman dogurursan saglıklı günümde oh dicemkemiş tarafınde afedersin şeyimin üstüyle göbüşüm

Eskiden daha çok oluyordu bugün yine hafif var bi anda giriyo sızı 3-4 saniye sanki sızı girip girip çıkıyor kendimizi fazla dinlediğimiz için her ağrıyı hissediyoruz normal gebelerdede oluyodur mutlaka farkına varmıyorlardır biz herşeyi farkediyoruz hızla geçsin şu zaman inşallah..

ayyy evet ya,, kendimizi çok dinliyoruz. biraz da korkuyoruz yaaa...
şeker yüklemesi kaçıncı haftada oluyor? biliyor musunuz?

canım günler hızlı geçsin derken kendimizden vaz geçmeyelimben bu çocugu dogurana kadar 9 dogurucam vallahi işşallah layıkıyla tasırımda saglıcakla gününde dogururum yavrumu ne zormuş diken üstünde olmak ya

ayyy evet ya,, kendimizi çok dinliyoruz. biraz da korkuyoruz yaaa...
şeker yüklemesi kaçıncı haftada oluyor? biliyor musunuz?

Bugün sordum bende doktora 24 ile 28.haftalar arası oluyormuş bende 3 hafta sonra gidicem o zmn yapılcak..Kızlar ben yatıyorum artık hepinize iyi gecelerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…