- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.161
maşallah ne güzel kaynamışbir daha doktora sor görmek istiyorum ben şu dikişlerimi die muayneden falan korkmuyorum nasıl bakıp karar verdiklerini merak ettim..8. haftam bitti...bir daha gttiğimde belli olur sanırım....
canım 200 mg kullanıyordum sabah aksam bana çok baş dönmesi yapıyor progesteron vajinaya koy koyabilirsen dedi bende koyamam deyince iğne verdi....
maşallah size canım rahim ağzında güzel..banada yapıldı hatta 32 de doğar diyolardı bak 38 oldum tık yok ki rahim ağzım 1.8 di..bu ciğer geliştiriciler doğumuda geciktirici etkiye sahip diye biyerde okumuştum..için rahat olsun az kalmış 4 hafta sonra bir nebze rahatlıycan sonrası daha hızlı geçer..
anladım canım sağolasın
ben o zaman şimdilik 100 lükten 2-3 tane içeyim bakalım benim dr. ne verecek
canım herşeyin bir çaresi var demekdogsunda yeterki kucagına alda gerisi boş bu arda eşim 11 gelicekti işlerim uzucak demişti şimdi geldi yaşasın çok sevindim garip aglamama dayanamış yemek hazırlıyo şimdi yaşasın karnım dayucak allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ne diyim
inan senin adına çok sevindim canım bizde işşallah senbin gibi haftaları görürüz 41 maşşallah diyeym tüh tühallahım 40 haftaları göstersin işşallah kardesim darısı bizlere işşalah
Canım maşallah haftanıza,bende seni ve kızını merak ediyordum, diğer siteyi de okuyorum senden haber almak için, orda da yazmamıştın. İnşallah hepimiz 35. haftaları görürüz.
Pazar gecesi lekelenmem olunca Pazartesi günü sabahı Özeldeki doktoruma gittim (sabah 8.30) Kese bozulmuş dedi ve üç seçenek önerdi :
1. İlaçları bırak kendiliğinden düşsün.( Zaten ben ilaçlardan dolayı bunca zaman düşmediğini düşündüğümü belirttim.)
2. Kürtaj yapalım.
3. Kürtaj yapıp genetik inceleme işlemi yapalım. Kendisinin de işlemi yapıp genetiğe gönderebileceğini 500 tl kadar tutacağı için fakültede yaptırabileceğimi söylemesi üzerine fakülteye gittik. Yard. doç. ameliyatta 15.30'dan sonra gelir dediler.Asistanı ilgilendi. (Bence tüm hastane sürecimde hastanenin en ilgili doktoruydu.) Asistanı keseyi kontrol edip kese düzensizleşmiş dedi ve yolk kesesinin ve embriyonun oluşmamış olduğunu söyledi yani kendi özeldeki doktorumla aynı şeyleri dedi.Sorular sorduğumda hocaya soracağını benim ilk kez düşüğüm olmadığı için sorularımı hocanın cevaplamasının uygun olacağını söyledi. Anesteziye gönderdi tahlilller için. Tahlil verdik. 15.30'dan sonra fakültedeki doktorla 1-2 dakikalık bir görüşme yaptık. Doktoru son görüşüm oldu zaten. Doktorun ameliyatı varmış hiçbir şey soramadık yatış verdiler ama sabah gideceğimi söyledim. Sabah gittik. Hamileleğimi resmen öğrendiğim gün Waikikiden aldığım pijama takımını giydim bu sefer bu aklıma geldi başladım ağlamaya. Eşim üzüldü. Hemen 8.30'da görevli geldi ve tamamen üstümü çıkarıp ameliyat önlüğü giymemi söyledi. Beni ameliyathaneye aldılar. Anestezi doktoru huzursuz olduğumu görünce konuştu. Nasıl bayılırsan öyle ayılırsın sakin ol, daha gençsin gibi sözler sarfetti. O arada ben buraya kendimi serklaj için gelmeye hazırlamıştım dedim. O arada bayılmışım zaten. Ayılmaya yakın kendimi çok tuhaf hissettim. Daha doğrusu ölmüş olduğumu sandım. Şimdiye dek bunun öncesinde 4 kez narkoz almıştım böyle bir duygu hissetmemiştim. Gözümü açmaka istiyorum konuşmak istiyorum hiçbir şey yapamıyorum. Dua okumaya çalışıyorum onu da beceremiyorum. Odaya getirmişler eşim beni uyandırmaya çalışıyor. Tuhaf bir süreçti. Malesef hastanede bir özel oda varmış o da doluymuş iki kişilik odalar vardı başta tek kişiydim sonra bir 37 haftalık bir hamile bayan geldi. Bu arada ona soru sormaya bir doktor gelip gitti. Öğlen oldu henüz yiyemeyeceğim için bana yemek vermediler eşime bile teklif etmediler.(Bu arada eşim de aynı kurumda öğretim üyesi) Öğlene kadar bir kez ateşime iki kez de tansiyonuma hemşire gelip baktı öğlen bir asistan gelip elime bir reçete verip taburcu olabilirsiniz dedi, soru soruyorum bir şey bilmiyor hocaya sorun diyor. Hoca da ortada yok ameliyatta herhalde. Yan hastanın refakatçisi arada çıkıp kolidora serumumlarının bittiğini söylemiş bizim hoca oradaymış ve bir kez bile gelmedi yanıma. Daha doğrusu kimse gelip de ağrın kanaman var mı, artık yemek yiyebilirsin şunları ye türünden bir şey söylemedi. Bu arada saat 16.30'a geldi hala kimse gelmedi eşim sormaya gitti hoca poliklinikte oraya gidip sorun sorularınızı dediler. İndik hoca yok telefon ettik cebine açmıyor. Güya o arada servise çıkmış bizi bulamamış çıkmış gitmiş. Bana bir Allah'ın kulu hiç bir şey demedi rapor verelim okula gitmeyin vb. kimse bir şey demedi hoca gitmiş deyince ben de sinirlendim. Dedim ben aynı olayı Edirne Tıpta da yaşadım 7 haftalık lekeyle gittim bir hafta boyunca alt tarafı 7 haftalık ilk bebeğe günde kaç doktor viziteye geliyordu, neredeyse saat başı asistanlar kontrol ediyordu. Burada bir kişi bile gelip ilgilenmedi dedim. Yanımda yatan kadına geleip soran doktor da ben hemşireye sordum dedi durumunu. Ben de ama hemşireniz bana bir şey sormadı. Yüzümden mi anlıyorsunuz ağrımın kanamamın olmadığını dedim. Pişkin pişkin burada böyle dedi. İyi dedim çok güzel yapacağım reklamınızı dedim. Çok büyütüyorsunuz basit bir işlem oldunuz dedi. Ben dedim 3. bebeğimi kaybettim size çok kolay gelebilir dedim. Allah razı olsun bir güvenlik görevlileriniz aşağıda bu halimi görünce geçmiş olsun dedi bir kişi bile demedi dedim. Bu sefer geçmiş olsun demez mi? Sinirli sinirli çıktık hastaneden. Eşim reçeteyi de almamış rapor da almadım bugün okula gittim. Ağladım ağladım. Eşim dedi ben sana boş ver parayı verelim kendi doktorun yapsın dedim dedi güvenemedi fakültedeki doktora. Gelince baktık reçeteyi unutmuşuz hemen kendi doktorumu aradım başladım tüm olayları ağlayarak anlatmaya. O da üzülme dedi ben dedim bir daha gitmem oraya dedim tamam haftaya kontrole gel dedi ilaç ismi söyledi yine de muayenesini kesip geldi telefonda beni dinledi sağ olsun. İşte böyle kızlar çok sinirlendim fakülteye ama şikayet etmeyi düşünüyorum. Eşim ilaç almaya giderken aramış doktoru söylemişler herhalde tartıştığımızı alttan alarak konuşmuş bir ay sonra çıkacak sonuçlar o zaman konuşuruz demiş. Komşum geldi kızlar sonra görüşürüz yine...
Saol canım inşallah sizlerde bende hızla ilerleyip geride bırakıcaz bu günleri belkide istirahat ettiğimiz bugünleri özlerizz
selencin sende serklaj var mı? çalışıyor musun? birde hangi ilaçları kullanıyorsun?
çok soru oldu galiba....
ya birşey sorucam rahimimin üstü sızlıyo neden acaba işte yapmadım birşey yoktur degilmi ara sıra sızlıyo ne olur biri sesimi duysun aranızda öle olan varmı çok kötüyüm ben yakorkmaya başladım
Bende serklaj var evet magnezyum ve gyno ferro sanol kullanıyorum bugün kalsiyumda yazdı doktor başla artık dedi başka bi ilaç kullanmıyorum şimdilik..Çalışmıyorum hamile kalınca işi bıraktım ama doktorum çok sıkı yatak istirahati vermedi dinlenerek geçir uzun süreli oturma ama sürekli yatmanada gerek yok şimdilik dedi 26.haftadan 30 a kadar yatırırım belki duruma göre dedi..sen çalışıyormusun??
Paşam rahim üstümü yoksa vajina üstümü tam olarak bnm senin haftalarda vajina ve etrafı bide çatı kemiğim sızlıyordu hep doktor bana rahim genişlediği için sızılar çok normal endişe etme demişti..
ben çalışıyorum ama raporalıyorum o yüzden evdeyim. 40 gün rapor aldım şimdide 30 gün heyet raporu aldım. rabbim hepimize 38-39 lara gelmeyi nasip eder. seninde bazen vajinanda sızı oluyor mu? benim bugün var....
Eskiden daha çok oluyordu bugün yine hafif var bi anda giriyo sızı 3-4 saniye sanki sızı girip girip çıkıyor kendimizi fazla dinlediğimiz için her ağrıyı hissediyoruz normal gebelerdede oluyodur mutlaka farkına varmıyorlardır biz herşeyi farkediyoruz hızla geçsin şu zaman inşallah..
Eskiden daha çok oluyordu bugün yine hafif var bi anda giriyo sızı 3-4 saniye sanki sızı girip girip çıkıyor kendimizi fazla dinlediğimiz için her ağrıyı hissediyoruz normal gebelerdede oluyodur mutlaka farkına varmıyorlardır biz herşeyi farkediyoruz hızla geçsin şu zaman inşallah..
ayyy evet ya,, kendimizi çok dinliyoruz. biraz da korkuyoruz yaaa...
şeker yüklemesi kaçıncı haftada oluyor? biliyor musunuz?
ayyy evet ya,, kendimizi çok dinliyoruz. biraz da korkuyoruz yaaa...
şeker yüklemesi kaçıncı haftada oluyor? biliyor musunuz?
Bugün sordum bende doktora 24 ile 28.haftalar arası oluyormuş bende 3 hafta sonra gidicem o zmn yapılcak..Kızlar ben yatıyorum artık hepinize iyi gecelerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?