Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inşallah hepimiz meleklerimizin kardeşlerini sağlıkla alırız canım.. cok zor günler atlattık ..bizimde sınavımız buymuş.. ben ilkinde aldım ilaç felan verdi sürekli uyuşturuyor beyni.. sanki beyni düşünmemedi için engelliyor.. sonra ani krizler .. 2. çisinde almak istemedim kendi başıma yenmeye calıştım allah güç veriyor zamanla alışıyorsunda ilk günki gibi olmuyor elbet ama o sızı hiç gecmiyor annemin cok söylediği laf vardı bende bunu söylicem hiç aklıma gelmezdi bunları yaşıyacağım annemde abimi 15 yaşında trafik kazasında kaybetti derdi annenin evladı öldüğünde binlerce mum yanarmış yüreyinde sızlarmış her gün biri sönermiş mumların en son..ensonnn... bir mum sonsuza dek yanmaya devam edermiş doğruymuş

Biraz öle olmuş canım gezmeye gelmiş kızmakta haklısın ama yine sana zarar stres olursun boşverrr gitsinn

Seninki gezmez umarım canım yardımcı olmaya geliyodur inşallah.

40 mum biliyorum bunu zaten uzmanlar diyolarki eğer insan çok yakınının ölüm acısını ilk gün gibi hissetse yaşayamaz ölürmüş.Allah sabrını veriyor işte ama içinde hep bir sızı kalıyor ben hastanede çok feryat edince bana orda sakinleştirici bişey verdiler ama sonrasında istemedimm ilaç almak.Hep söylüyorum ne olursa olsun önümüze bakmak zorundayız yoksa çok zorr.Benim doktorum bana şöyle demişti biz bile çok üzülüyoruz sizin üzülmenizden daha doğal bişey yok ama sağlıklı bir ego hep ileriye bakarr bende öle yapmaya çalışıyorumm.

Senin nasıl gidiyor canım yatak istirati görümcen gelip gidiyor mu?

Doktor bişi demedi daha canım iğneni yapıcaz bi dahakine dedi sadece ben internetten okuduğum kadarıyla fikir yürüttüm sadece doktoruma güveniyorum bakalım o yönlendirir nasılsa bizi..Dualarınızı eksik etmeyin bizlerden..

Saol canım inşallah hızla geçer bu haftalar hepberaber 35leri görür hamileliğin azcıkta olsa tadını çıkarırız bu arada aynı hastanede doğum yapıcaz inşallah :)

Canım inşallah normal zamanda doğum yaparız da gerek kalmaz ama, benim gittiğim hastanenin yoğun bakım servisi bildiğim kadarıyla bayağı iyi, yinede inşallah gerek kalmaz. Bu arada dikişten sonra İbrahim Bey hemen 30 gün heyet raporu verdi, tehlikeye atmayalım dedi.

Süper bol bol dinlen bu zamanda 2 ay önce bnm çok yakın bi arkadaşım hatta birazdan bana gelcek doğum yaptı İbrahim Beyin hastası çok memnun kaldı hastanedende doktordanda ebeler hemşireler çok iyi çok ilgililer dedi..Sana doğumla ilgili bişi dedimi normal yada sezeryanla ilgili??

Doğumla ilgili bir şey demedi, bizim bunu konuşmamız için bayağı erken daha 19. haftaya yeni girdik,şu 24-26. haftaları bir görsek belki der. Allah o zamanları göstersin de, gerisi gelir inşallah.

canım kusura bakma seni kırdıysam sen öyle yazınca biran kendim aklıma geldimama geçti dedigin gibi onlar cennetteler bizleri bekliyolar orda ozamanda bizim bayramımız olucak
nasılsın bugün yavrum nasıl tekmeler saglammı bakem
ha şunu bileydin bugün bacısına gidicekti vazgeçti evi temizlicek sonra yan evdeki dügün evine gidicek yardıma olan gene bana olucak anlıcagınbana rabbim yeter yeterki yardan beni bebgimi eşimi korusun
günaydın kızlar.nasılsınız?
sanada günaydın tatlım nasıl olayım benim kaynana mulaşıkları makinaya degilde elinde yıkıyo bir çamaşır suyu dökmüş böö geldi midem çok fena

canım maşallahın var çogu gitti azı kaldı işşalah şurda 32 haftaya ne kaldı neden 35 hafta dedi kafam karıştı doktor :44::44::44::44:
günaydın bebeler ben geldim bu arada öpücüklerimi alıyım lütfen

Paşam'cım bende geçen göbek çevresinde acı hissediyordum, elimle dokununca hemen doktoru aradım, normal dedi, kolay değil neticede bir ameliyat geçirdin dedi, kanama, kasılma ya da su gelmesi olmadığı müddetçe sorun yok dedi. Aslında doktorlar bu konuda çok rahat sadece biz biraz evhamlıyız.

doğrudur valla ilk günkü gibi değil allaha şükür...evet kesinlikle ilerye bakmak lazım...

ben evdeyim sürekli yatıyorum.ben görümcemlere gittim akşam yemeğine.. şimdilik iyi davranıyor bakalım kaç gün..... bizi yemeğe cağırıyor...evime gelmedi arada kız geliyor temizliğe sağolsun o yapıyor bulaşıkları ve evi temizliyor..bir yemek işi kalıyor..

valla tekmeler o kadar yok arada kızım cok hareketliydi bu kendi kendine oynuyor sakin sende durumlar nasıl bebiş hissettiriyormu artık kendilerini

sanım bebek büyüdügü için rahimldeki baglar gerildigi için oluyomuş ben paşa 3405 bir hafiye gibi araştırdım bu konuyugenede sagool canım
valla tekmeler o kadar yok arada kızım cok hareketliydi bu kendi kendine oynuyor sakin sende durumlar nasıl bebiş hissettiriyormu artık kendilerini

canım olsun oynar benimkini daha yeni hissediyorum çok az dün eşim geldi yanıma ister inanın ister inanmayın derleryaelini koydu bebge dogru babacım dedi inanmazsın solucan gibi kımıl kımıl ettibabsının elinin ısısı işe yaradı anlıcagınbebek oynamazsa dicem kesme şekerin babsı gel yanıma veledin oynamıyo bir el atta oynasın dicem hay allah insan yazdıgına gülermibu arda senin ayaga kalkmaman lazım sakıno gelsin her ayaga kalkman helede ayakta uzun kalman direk rahim boyunu kısaltıyomuşbirde günde işşallah 3 litre suyunu içiyosun demi:44::44::44::44:

selen senin doktorun doğumla ilgli ne diyor :18: bide sen progestan ve pruloton iğne vurulmuyorsun değil mi :26:

tatlım suyumu içiyorum görümcemin 2 cocuğu var küçüğü 6 aylık onu da yormak istemiyorum :97: zaten giderken bile eşim zorla götürüyor utanıyorum ne bilim yaa yüzsüz olamıyorum elimde boş gitmiyorum ama :78:

paşamda benimde sızlamam ve ağrım oluyor vajinamdada agrı sızlama oluyor doktora söledim normal diyor....rahim genişlediği için diyor...

kızlar sizi okuyorum sürekli..bende ilk bebeğimi 30.haftada erken doğum sebebi ile kaybettim.o zamanlar rahim ağzındaki sorunu bilmiyordum.doğumdan 3-4 ay sonra araştırdıgımızda erken doğum sebebinin bu oldugunu öğrendik ve 2. hamileliğimde 13.haftada serklaj oldum.hamileliğim çok stresli geçti.ya bundada erken doğarsa diye diye 3 kere hastanede yattım hamileyken.bebeğim 36+2 de doğdu.hamileyken 2 kere ciğer geliştirici iğnelerden oldum,prepar bende kullandım.aslında yatsam belki dahada dururdu oğlum ama çok fazla yatamadım.sürekli kendinizi dinlemeyin,bol bol dinlenin.cennetteki melekleriniz sağlıkla kardeşlerini göndercek inşallah.
ben meleğimi doğdugunda görmüştüm ve sonra burda tam teşekküllü küvez olmadıgından 5 saat uzaklıtaki başka bi şehre alıp götürdüler2 gün dayanabildi.sonra ölüsünü gördüm.gözümün önünden gitmiyo hiç.2 kiloydu,49 cm di.bide doğdugunda kıpır kıpırdı meleğim,ço kgüzel ağlıyodu..çok acı çektim ama şükürler olsun şimdi 3 yaşında bi oğlum var.ve ben cesaretimi tam toplayabilirsem ona kardeş istiyorum.allah yardımcımız olsun.inşallah allah aynı acıları yaşatmaz bir daha..allah'a emanet olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…