Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ne kadar benziyo yaşadıklarımızben kaybettiğim bebeğime hamileyken tesadüf bu ya nerdeyse tüm arkadaşlarım hamileydi.ben bebeğimi kaybettim hepsi sağlıkla doğum yaptılar ço kşükür.ama içim çok acıdı o zaman.dediğin gibi kıskançlık değil bu farklı bi duygu...isyan etmek istemiyordum bi yandan diğer yandan neden ben diye soruyodum kendi kendime..tekrar hamile kalana kadar çok ağladım.bebeğim vefat edince sardıkları kundak vardı onu koydum başucuma hergün yatmadan koklayıp yattım.bide herşeyi hazırdı kendi ellerimle valizlere topladımama bazı insanlar ço kanlayışsız olabiliyor mesela bi tanesi vardı arkadaş bile demiyorum artık.ben bebişimi kaybettim ardından 1-2 ay sonra o doğum yaptı.gözümün içine soka soka severdi bebişini.'sen olmasan ben ne yaparım 'falan diye..biri vardı o hiç lafını bile etmezdi hergün benimle konuşurdu teselli ederdi canım arkadaşım.ama Allah büyük şimdi benimde sağlıklı bi bebğim var .özellikle dikkat ediyorum olmayanların yada düşük yapanların yanında bile asla sevmem çocugumu,hatta çoğu kez ziyaretlerine çocugumu anneme bırakıp gidiyorum kendim yaşadıgım için bilirim acısını..amma doluymuşum haaa ne yazdım ama

Başlama bebek bebek bebek sen bilirsin tabi ama sonuçta dikişle olabileceğini gördünn Hakkında hayırlısı neyse o olsunn özendirmeye çalışayım

başlama diyosun yaniiiii..amaaaann zatenn ben hamile kalana kadar bi 3 sene daa geçer.en iyisimi saldım çayıra mevlam kayıra yapam bende:26:

Evet şaka gibisin daha öncede oldu aynısı önce ah bir 30 olsam sonra 34 38 derken kızlarında gelmedi ya bebekler egzersiz mi oluyor ne yata yata güçleniyomu ki Maşallah canımm yaa Çok sıkıntı çektin hak ettin bu günü Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinn .Bu normal doğum zorlanma olayı kafama takıldı sorcam bunu doktora .Canım ya sağlıkla doğsunda gerisi önemli deill yerim ben o minnoşu

anladım canım kaynanam gidiyo dügün evine bir tozu almadı onuda eşime akşam aldırırımyaptıgınada şükür inanıyormusun canım ben bu çocugu dogurucam bebegime kumbara yaptım hergün 500 1 tl atıyorum bakalım ne kadr olucak eşin nasıl oldu bu arda canım dünden kurutulmuş dolma vardıya biraz ondan yaptı yanına tarhana çorbası anacım sorardı canın ne istiyo diyebu bir çorbayla geçiştirdi malesefdemin ardı karnını doyurdunmu kaynanamı sordu dedim böle ah kızım dügün olmasa gitmicem yanımda götürüyüm dedi eşim bırakmıyo dügün tamda zamanını buldu tühyatmaktan gocunmuyorum yeterki yavrum dursun biliyorumki bu sefer durucak biliyorum içime doguyo

başlama diyosun yaniiiii..amaaaann zatenn ben hamile kalana kadar bi 3 sene daa geçer.en iyisimi saldım çayıra mevlam kayıra yapam bende:26:

Sal çayıra sal Arkadaşım hemen olmuyormuş madem şimdi başla sen gerçi belli olmaz bu işler bazen olmaz diye düşünülüyor pat diye hamile kalınıyo

Anneciğinin yerini tutmaz tabi hamileyken tarhana çorbasına takmıştım ben kafayı nasıl canım çekiyodu hergün içiyodum bir tencere Kızz yine yazdık yemekleri canları çekecek .Canımm hah işte böle düşün bu sefer olacak durup durup öle mi bölemi ya olursa diye stres yapma kendini

evet ya herkese oluyo gerçekten bi açıklaması varmı acaba?inşallah hepinizde böyle olur..dr un söylediği mantıklı geldi bana sen de sor bakalım dr ne diycek acaba benim dr kan sulandırıcı iğnelerden dolayımı korkuyor,başka dr sorsammıki?ufff bilmiyorum ya zaten korkuyorum sanırım sezeryan daha iyi kafamı bulandırmıyım bu saatten sonra değilmi?sen nasılsın ninooooo kociş iyileşmedimi

okadrda regretenin aklına uydun işe yarsaydı barianca ekşın olmuştur kız regrete kusura bakma takılmadan geçemicem sabahlar olmasın nene
canım okonuda allah var arkadaşlarım çok anlayışlı bir eltim var anlayışsız dogum ettim kaynanamın evine gittim kalıyorum eşim kardeşine demiş oda hamile sakın getirme armızda 1 ay vardı ben büyüktüm ben aglıyorum onda ne laflar sorma yok bebge şunu aldım yok bebge bunu aldım vs her telefonda sorardı yenge bebgin gramına baksana yok tekme atıyo havalarıda cabası hiç unutmuyorum dedim sen simdi dogurucanya kaynanam öok aglar benimkiyle kıyaslar demezmi yüzüme aman banane aglara aglasın benb oturupta onunlamı aglıcam keyfime mutluluguma bakarım dedi kızına ilk hamile kaynatam emekli oldu dedim ee baba artık gelinlere bir bilerzik yaparsın dedişm şakayla ordan sen atla suratıma deki sen hamilemisin ben hamileyim ben hakkettim alsa bana alır dedi allahım üstüne atlıcam eşimle göz göze geldik sakın dercesineydi onun için hiç sevmem dışardaki havyanları severim onu sevmem allah nasul biliyosa öyle yapsın hakkımı sorarsan hiçte helal etmiyorum rabbim affetsin kurban bayramının ilk günü gördüm onu daha görmek dahi istemiyorumokadr ikrak geldi yüzünden
canım benim gibi ilk seferde hamile kalrsan görürsün

Son düzenleme:
yok canımm hastaa sabahlarr oluyor hemencik .Canım kan pıhtılaşması falan var bencede vardır bir bildiği boş ver tatlım ya sağlıkla alda gerisi önemli deil sulandırma hiç kafanı.Bebişi doğurduğunda ilk fırsatta yaz bize 9 doğurmayalım burda sen yazarsın ama biliyorum hiç yazmayanlara çok kızıyorum ben

paşam regrete in aklına uymak bitek kocişe yaradı sanırım olsun anı olarak kalır ilerde gülerim kendimemenü güzelmiş paşam bana tek çorba olsa yetiyodu adım çorbacıya çıkmıştı..keşke elimizde olsada birbirimize yardım edebilsek..

kurban olur tarhana çorbası kız gel ellerimle yaptım geçirdim yedireyim sana ayıptır sülemesi yemekleri çok güzel yaparımne yapayım kardeşim aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ne yapamrabbim bir senaryo verdi biraz mutluluk kattı biraz üzüntü biraz ekşın hayat kavgasınıda içine kattı oynuyoruz bakalım sonu mutlu sonmu olucak yoksa dramamı biticek yaradan bilir

ayy yazık kocana ya iyileşemedi demek:94::94:geçmiş olsun tekrar..yazarım inşallah canım problem olmazsa salı yada çarşamba yazarım hemen..bende çıkıyorum daha yatağımı toplamadım ortalığı toparlıyım hastaneye gitçem gene akşama görüşürüz :79::79::79:

yazık yavruya sende bendensin desene vallahi bu günlerin kıymetini çıkar eşim geçen takılıyo bana 2 yazdır hamilesin 2 senedir ne uzıun hamilelik geçirdin ekşın bile yok diyo aman olmasında zaten işime gelmiyo degil nasıl olsa alıcagımı aldım gerisini salla gitsin
sterse girme kız işleri güçleri vardır yoksa neden girmesinlersen diyosunki yani kendimi kullanılmış hisettim

canım bende uyucam onun aklına bir 38 olalımen azından ekşın olur saglıklıca gelsinde bebegim olsun sezeyan olsun annesi rabbim kucagında emzirdigini nasip etsin işşallahdarısı bizlerin başın işşalah
yakın olsak iyi oplurdu ama nerde

Son düzenleme:

Yok canım kullanılmış hissetmiyorum sonuçta burda günlerce yazıyoruz birbirimize insan alışıyor seviyor hamile olmayanlara bişey demiyorum canı girmek ister girmek istemez kendilerini nasıl hissediyolarsa öle yapsınlar ama Hamileliğini burda beraber takip ettiğimiz hergün nasıl diye merak ettiğimiz kişilerin bir daha hiç girmemesine bozuluyorum insanın kafasına takılıyor iyimi bebeği iyimi 1 hafta girmedi 10 gün girmedi 1 ay girmedi anladık ama insanın eninde sonunda bir 5 dk olur .

kız hangi arda girdin tüh görmemişin senikaçırdım desene seni tühtek kaldım burda sözde yanlız bırakmıcaktınız beni demi

ayy ne güzel yaa allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim hayırlısıyla bizede ohaftaları görtersin inşallah her kez sezeryan yaa :18: bende normal istiyorum önemli olan bebişlerimizin sağlığı pazartesi büyük gün

Maşallah canım, bugünleri de gördün. Yarenler gibi olacaksın diye takılıyorduk öyle de oldu maşallah. Olsun bol bol yazışıyoruz. Bebiş gelince zamanını ona ayıracaksın. Eminim burayı da özleyeceksin. İnsan alışıyor gerçekten ...

Canım inşallah ama 35.ten sonraya da razı oluruz sağlıkla doğsunlarda. Bence sen de Durubebek gibi 30, 32, 35, 38 gibi hedefler belirlersen daha rahat olur her hedefi başardıkça daha da motive olursun. Tabi gönlümüzden geçen 40...

Kızlar bu arada faceden jorjetle konuştum internetinde sorun olduğu için giremiyor herkese çok selamı var

Selamımızı söyle ona canım...

Canım 30 fena bir hafta değil. Neden yaşamadı, ciğer geliştirici olmamışmıydı?:26: Benim de 6.5 yaşında oğlum var. Onda 29+4'te 4 cm açıklıkla Zeynep Kamil'de 11 gün yattım. Yattığım gün doğum yaparsın bugün açılman çok çamaşırını giyme dedi doktor hatta 1.800 gramdı o zaman ve yaşamama ihtimali de yüksek deyince çok üzülmüştüm. Çok şükür 38. de doğdu. Benim 22 haziranda 25. haftalık doğan oğlum 4 gün yaşadı 30 hafta ve kilosu da boyu da çok iyiymiş tabi her şey Allah'tan ama neden öyle oldu?(Hatta benim 38 hafta doğan oğlum 49 cm doğmuştu 3200 gramdı) Şükür sonra sağlıklı bir evlat sahibi olmuşsun. Kardeşi olmasını ben de istiyorum ama malesef iki gün önce boş gebelik nedeniyle kanamam da olunca kürtajla sonlandırıldı. Şimdi erken doğum olmasın 20'den sonra diye düşünürken ilk gebeliğim gibi 8 haftalık olması gerekirken 5 haftalık olduğu için bunu yaşadım ve çok korkmaya başladım artık neyin önlemini alayım şaşırdım. İnan kimyasal diye vücut şampuanını bırakıp defne sabunuyla yıkandım doğal olsun diye. Her şeye dikkat ettim tüm ilaçlarımı vakitlice kullandım hatta eşim doktora 5 vakit namaz gibi takip ediyor dedi. Ama genetik testte sorun çıkmazsa bir adet geçsin yeniden deneyeceğiz eşim de bu sefer uzatmak istemiyor mesafeyi. Geçen zorikna etmiştim... Sen de bırak korunma bizi neler bekliyor bilmiyoruz senin yaşın kaç bilmiyorum benim 34. Bu aralar bana yakın arkadaşlardan erken menapoz haberleri de duydum. Bu da beni endişelendirdi belli yaştan sonra yumurtlamada zayıflama başlıyormuş. Kafam karışıyor işte...

Amin canım bu sefer olacak Allah'ın izniyle...

Offf, ben neye koyduklarını bilmiyorum. Benim gördüğümde eşim, hoca(Bu arada kuran okuma yarışmasında dünya 2. olmuş çok genç bir hoca yıkamış bebeğimizi ilk kez bebek yıkamış çok etkilenmiş. Hatta biz ilk bayram ziyaretimizde gittiğimizde çiçekler vardı üstünde. Dedik ne iyi insanlar var çiçek bırakmışlar diye. Meğerse hoca ziyaret edip çiçek bırakmış meleğimize.) kaynım yıkamış. Ben kefenlenmiş olarak yalnızca yüzünü gördüm. Bir nur parçasıydı ve malesef hayatımda gördüğüm yaşamayan ilk insan oğlum oldu. Bu beni çok etkiledi. İnşallah 3. bebeğimin yüzü suyu hürmetine bir daha bu acıyı yaşamam. Sizlere de Allah yaşatmasın bir daha...

Başınız sağ olsun. Bizler anne karnındayken paylaştığımız anılarımız dışında pek anılar paylaşamadığımız yavrularımıza bu kadar yanarken anneciğinin yüreği nasıl yanmıştır? Rabbim sabır versin annene ve sizlere de... Ben de psikoloğa tekrara gideyim mi diye düşünüyorum. Ama artık tevekkül sahibi olduğuma da inanıyorum. Bir de oraya gidersem ilaç filan verir de tekrara ertelemek zorunda kalırım diye korkuyorum...

Canım pıhtılaşma için ne zamandır coraspin ve innohep iğne kullanıyorum. İşe yaramayacaksa niye kullandık o ilaçları? Ben pıhtılaşma değildir diye düşünüyorum. Belki kötü bir tesadüf, belki kalitesiz sperm ya da yumurta, belki de genetik bir sorun. Bilmiyorum...

Sağ olasın canım. O gün zaten çok üzgündüm bir de hastanede yaşadıklarım beni çok üzdü. Bugün inanılmaz şekilde çok güçlü hissediyorum kendimi.Aslında boşlukta gibiyim ama zırıl zırıl ağlamıyorum. Tuhaf bir hal. Değişik rüyalar görüyorum. Uykuda da uyuyuyor uyumuyor modundayım... Sen de görümcenin teklifini değerlendir canım. Bebişini sağ salim al da boş ver minnet duyuyormuş gibi yaparsın. Ne çıkar. Serklaj olmamamna de sevindim çünkü senin enfeksiyonun beni hep korkutuyor. Sen de Durubebek gibi bol bol yatarak tamamlayacaksın inşallah...

Canım inşallah normal istiyorsan vakitlice normal doğumun olur. Ben de bu sefer ilk öğrendiğimde doktora demiştim normal istiyorum diye. Bakarız demişti gülümseyerek. Demiştim (benim oğlum sezaryen, 2. oğlum normaldi) onun sesini hiç unutamıyorum deyince olmazsa epidural sezaryen yaparız demişti. Ama kısmet olmadı işte...

allah bidaha kimseye yaşatmasın inşallah.. tatlım kendini hemen topla emin ol civi civi söker hiç yardım alma sana ilaç vericek 6 ay beynini donduracak ve ani ağlama krizleri iyi geliyor ama zaman kaybı elden bir iey gelmez bence toplanınca hemen başla bence beklemenin anlamı yok dha cok büyüyor.. içinde yaşadıklarımız...rabbim sağlıklı hamilelik versin inşallah hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz zaman her şeyin ilacı teyzemde tek oğlunu kaybetti 20 yaşında bana hiç üzülme diyor gencsin bebeklerin senin şeatcin ya benim yerinde olsam cocuk sahibide olamıyor rabiim daha büyük acılar yaşatmasın evet enfeksiyon benim başım belam hala fitil kullanıyorum dr diyorum artık akıntım yok diye olsun diyor kullanmaya devam diyor :97: zaten kanda ve idrarda her ay rutin baktırıyorum enfeksiyona ....akşamları gidiyorum onlara ama utanarak alışmamışım eşimde ağzıyla istedi yaa eşimde rahat ol diyor ama içinden gelmeyerek yapıyor sanki

inşallah sağlıkla gelsinde biliyorsun ben 2 dr birden gidiyorum biri bana 34 hafta olsun hemen alıcam bebeğini diyor :18: sezeryanla neden diyorum riske atmayalım diyor bende normal yaptık sesi halen kulağımda hiç unutamıyorum o yüzden hissetmek sesini duymak istiyorum ne plan yapsak tutmuyor o yüzden akışına bırakmak belkide cok mu plan yapıyoruz acaba :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…