- 29 Nisan 2010
- 3.716
- 3.304
- 698
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.241
canım yanlız degilsin inan bende sendenim pkoluyum yaneekimin 22 bebgimi kaybettim bebgim öldü gitti diye agladım birde ben birdaha nasıl hamile kalıcam diye agladım 7 senedir bir hamile kaldım ilk oglum vefat etti sonra 3 sene ben düşünmedim sonra 4 sene ne yaptıysam tedavi filan olmadı arkadaşlarım hamile kaldı çok sevindim ama eve gelince çok aglardım kıskançlık degilde imrenme hiç unutmuyorum arkadaş dogum yaptı hediye alıcam satıcı seviindi hamilemisin diye okadr utandımki ordan bir uzaklaşmam vardı sorma eve geldik eşim dedi paşa üzülme yanlış anlşadın okadr kendimi sıktımki aman ne üzülücem dedim sevindi yatak odasına girdim agzımı bir kapatıp aglam varmış sorma sonra yanıma geldi paşaaaaa dedi eşime şöyle dedim aglamıyorum gözüme bir şey kaçtı üzülmesin diye yermi dedim evet aglıyorum halimi görme ne olur canım acıyo yüregim yanıyo ben sakatım dogurganlıgım yok canım yanıyo benimle doguranların bebeklerini gördükçe içimden bir parça kopar okadr fırtınalar varki içimde bir omuza çok ihtiyacım var başımı yaslıyım aglıyım çok kötüyüm çok eşimde benle çok agladı garip yapma paşa dedi sabır biraz sabır şimdi okadr seviniyoki karnımdakine vallahi kendimden vazgeçtim o mutlu olsun hevesimiz kursagımızda kalmasın yarabbim çünkü eşimi aglarken görmek istemiyorum çünkü eşimin bir lafı var sen dedi aglayınca benim şuram acıyo diyor bende üzülsem bile belli etmiyorum eşime üzülmesin diye
Başlama bebek bebek bebeksen bilirsin tabi ama sonuçta dikişle olabileceğini gördünn Hakkında hayırlısı neyse o olsunn özendirmeye çalışayım
selam kızlar ben sabahtan hastaneye gittim kan tahlili ekg nst kısaca anestezi hazırlıklarımı yaptırdım..sancım yok,rica minnet alttanda baktırdım açıklığım olmuşmu yok dedi şaka gibiyim yaaadr benim normale çabaladığımı anladı ve bana tamam diyelimki normal oldu dedi ilerde 2.istersen rahim ağzın neolacak dedi zaten sorun var normal doğumla iyice zorlanacak dedi haklı sanırım tüm uğraşları bırakıp p.tesiyi bekliycem sezeryan olucam kısmetse napim evladım sağ olsun nasıl rahatsa öyle gelsin..3 gibi gidip diğer işlemleri yaptırıcam sonra beklemeye geçiyorum bugünü saymazsak 3 allahım sizlerede nasip etsin..
Bebişim,çiceğim,tontişim,paşam.Canımm rahim ağzı yetersizliğinde acılma olduğu için kan geliyor su geliyor sonra kese aşağıya geliyor.Şimdi dikiş atıldıya bunları önlemek için. tamammı bebişimm benimm
başlama diyosun yaniiiii..amaaaann zatenn ben hamile kalana kadar bi 3 sene daa geçer.en iyisimi saldım çayıra mevlam kayıra yapam bende :26:
anladım canım kaynanam gidiyo dügün evine bir tozu almadı onuda eşime akşam aldırırımyaptıgınada şükür inanıyormusun canım ben bu çocugu dogurucam bebegime kumbara yaptım hergün 500 1 tl atıyorum bakalım ne kadr olucak eşin nasıl oldu bu arda canım dünden kurutulmuş dolma vardıya biraz ondan yaptı yanına tarhana çorbası anacım sorardı canın ne istiyo diye bu bir çorbayla geçiştirdi malesef demin ardı karnını doyurdunmu kaynanamı sordu dedim böle ah kızım dügün olmasa gitmicem yanımda götürüyüm dedi eşim bırakmıyo dügün tamda zamanını buldu tüh yatmaktan gocunmuyorum yeterki yavrum dursun biliyorumki bu sefer durucak biliyorum içime doguyo
Evet şaka gibisin daha öncede oldu aynısı önce ah bir 30 olsam sonra 34 38 derken kızlarında gelmedi ya bebekleregzersiz mi oluyor ne yata yata güçleniyomu ki Maşallah canımm yaa Çok sıkıntı çektin hak ettin bu günü Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinn .Bu normal doğum zorlanma olayı kafama takıldı sorcam bunu doktora .Canım ya sağlıkla doğsunda gerisi önemli deill yerim ben o minnoşu
okadrda regretenin aklına uydun işe yarsaydı bariselam kızlar ben sabahtan hastaneye gittim kan tahlili ekg nst kısaca anestezi hazırlıklarımı yaptırdım..sancım yok,rica minnet alttanda baktırdım açıklığım olmuşmu yok dedi şaka gibiyim yaaadr benim normale çabaladığımı anladı ve bana tamam diyelimki normal oldu dedi ilerde 2.istersen rahim ağzın neolacak dedi zaten sorun var normal doğumla iyice zorlanacak dedi haklı sanırım tüm uğraşları bırakıp p.tesiyi bekliycem sezeryan olucam kısmetse napim evladım sağ olsun nasıl rahatsa öyle gelsin..3 gibi gidip diğer işlemleri yaptırıcam sonra beklemeye geçiyorum bugünü saymazsak 3 allahım sizlerede nasip etsin..
canım okonuda allah var arkadaşlarım çok anlayışlı bir eltim var anlayışsız dogum ettim kaynanamın evine gittim kalıyorum eşim kardeşine demiş oda hamile sakın getirme armızda 1 ay vardı ben büyüktüm ben aglıyorum onda ne laflar sorma yok bebge şunu aldım yok bebge bunu aldım vs her telefonda sorardı yenge bebgin gramına baksana yok tekme atıyo havalarıda cabasıne kadar benziyo yaşadıklarımızben kaybettiğim bebeğime hamileyken tesadüf bu ya nerdeyse tüm arkadaşlarım hamileydi.ben bebeğimi kaybettim hepsi sağlıkla doğum yaptılar ço kşükür.ama içim çok acıdı o zaman.dediğin gibi kıskançlık değil bu farklı bi duygu...isyan etmek istemiyordum bi yandan diğer yandan neden ben diye soruyodum kendi kendime..tekrar hamile kalana kadar çok ağladım.bebeğim vefat edince sardıkları kundak vardı onu koydum başucuma hergün yatmadan koklayıp yattım.bide herşeyi hazırdı kendi ellerimle valizlere topladım ama bazı insanlar ço kanlayışsız olabiliyor mesela bi tanesi vardı arkadaş bile demiyorum artık.ben bebişimi kaybettim ardından 1-2 ay sonra o doğum yaptı.gözümün içine soka soka severdi bebişini.'sen olmasan ben ne yaparım 'falan diye..biri vardı o hiç lafını bile etmezdi hergün benimle konuşurdu teselli ederdi canım arkadaşım.ama Allah büyük şimdi benimde sağlıklı bi bebğim var .özellikle dikkat ediyorum olmayanların yada düşük yapanların yanında bile asla sevmem çocugumu,hatta çoğu kez ziyaretlerine çocugumu anneme bırakıp gidiyorum kendim yaşadıgım için bilirim acısını..amma doluymuşum haaa ne yazdım ama
canım benim gibi ilk seferde hamile kalrsan görürsünbaşlama diyosun yaniiiii..amaaaann zatenn ben hamile kalana kadar bi 3 sene daa geçer.en iyisimi saldım çayıra mevlam kayıra yapam bende :26:
evet ya herkese oluyo gerçekten bi açıklaması varmı acaba?inşallah hepinizde böyle olur..dr un söylediği mantıklı geldi bana sen de sor bakalım dr ne diycek acaba benim dr kan sulandırıcı iğnelerden dolayımı korkuyor,başka dr sorsammıki?ufff bilmiyorum ya zaten korkuyorum sanırım sezeryan daha iyi kafamı bulandırmıyım bu saatten sonra değilmi?sen nasılsın ninooooo kociş iyileşmedimi
Anneciğinin yerini tutmaz tabi hamileyken tarhana çorbasına takmıştım ben kafayı nasıl canım çekiyodu hergün içiyodum bir tencereKızz yine yazdık yemekleri canları çekecek .Canımm hah işte böle düşün bu sefer olacak durup durup öle mi bölemi ya olursa diye stres yapma kendini
yok canımm hastaa sabahlarr oluyor hemencik .Canım kan pıhtılaşması falan var bencede vardır bir bildiği boş ver tatlım ya sağlıkla alda gerisi önemli deil sulandırma hiç kafanı.Bebişi doğurduğunda ilk fırsatta yaz bize 9 doğurmayalım burda sen yazarsın ama biliyorum hiç yazmayanlara çok kızıyorum ben
yazık yavruya sende bendensin desene vallahi bu günlerin kıymetini çıkar eşim geçen takılıyo bana 2 yazdır hamilesin 2 senedir ne uzıun hamilelik geçirdin ekşın bile yok diyo aman olmasında zaten işime gelmiyo degil nasıl olsa alıcagımı aldım gerisini salla gitsinAnneciğinin yerini tutmaz tabi hamileyken tarhana çorbasına takmıştım ben kafayı nasıl canım çekiyodu hergün içiyodum bir tencereKızz yine yazdık yemekleri canları çekecek .Canımm hah işte böle düşün bu sefer olacak durup durup öle mi bölemi ya olursa diye stres yapma kendini
sterse girme kız işleri güçleri vardır yoksa neden girmesinleryok canımm hastaa sabahlarr oluyor hemencik .Canım kan pıhtılaşması falan var bencede vardır bir bildiği boş ver tatlım ya sağlıkla alda gerisi önemli deil sulandırma hiç kafanı.Bebişi doğurduğunda ilk fırsatta yaz bize 9 doğurmayalım burda sen yazarsın ama biliyorum hiç yazmayanlara çok kızıyorum ben
paşam regrete in aklına uymak bitek kocişe yaradı sanırımolsun anı olarak kalır ilerde gülerim kendime menü güzelmiş paşam bana tek çorba olsa yetiyodu adım çorbacıya çıkmıştı..keşke elimizde olsada birbirimize yardım edebilsek..
yazık yavruya sende bendensin desene vallahi bu günlerin kıymetini çıkar eşim geçen takılıyo bana 2 yazdır hamilesin 2 senedir ne uzıun hamilelik geçirdin ekşın bile yok diyo aman olmasında zaten işime gelmiyo degil nasıl olsa alıcagımı aldım gerisini salla gitsin
sterse girme kız işleri güçleri vardır yoksa neden girmesinlersen diyosunki yani kendimi kullanılmış hisettim
canım bende uyucam onun aklına bir 38 olalımen azından ekşın olur saglıklıca gelsinde bebegim olsun sezeyan olsun annesi rabbim kucagında emzirdigini nasip etsin işşallah darısı bizlerin başın işşalah
yakın olsak iyi oplurdu ama nerde
Yok canım kullanılmış hissetmiyorum sonuçta burda günlerce yazıyoruz birbirimize insan alışıyor seviyor hamile olmayanlara bişey demiyorum canı girmek ister girmek istemez kendilerini nasıl hissediyolarsa öle yapsınlar ama Hamileliğini burda beraber takip ettiğimiz hergün nasıl diye merak ettiğimiz kişilerin bir daha hiç girmemesine bozuluyorum insanın kafasına takılıyor iyimi bebeği iyimi 1 hafta girmedi 10 gün girmedi 1 ay girmedi anladık ama insanın eninde sonunda bir 5 dk olur.
selam kızlar ben sabahtan hastaneye gittim kan tahlili ekg nst kısaca anestezi hazırlıklarımı yaptırdım..sancım yok,rica minnet alttanda baktırdım açıklığım olmuşmu yok dedi şaka gibiyim yaaadr benim normale çabaladığımı anladı ve bana tamam diyelimki normal oldu dedi ilerde 2.istersen rahim ağzın neolacak dedi zaten sorun var normal doğumla iyice zorlanacak dedi haklı sanırım tüm uğraşları bırakıp p.tesiyi bekliycem sezeryan olucam kısmetse napim evladım sağ olsun nasıl rahatsa öyle gelsin..3 gibi gidip diğer işlemleri yaptırıcam sonra beklemeye geçiyorum bugünü saymazsak 3 allahım sizlerede nasip etsin..
canım benim 2 oglumda rahimden kan gelince acile gittim doktor baktı suratıoma ban diye kese aşagıya gelmiş dogum yapıyosun dedi tek dedigim ne olur yalan de yapma dedim çok çok agladımkesesi aşagıya inmesinden bende çok korkuyorum rahimi diktiler gene kese aşagıya inermi acaba:44::44::44:tek korkum suyumun patlaması dogumumun başlaması şu 40 hatayı doldursam daha birşey istemiyorum layıkıyla sag saglim dogum yaparız işşallah
Kızlar bu arada faceden jorjetle konuştum internetinde sorun olduğu için giremiyor herkese çok selamı var
kızlar sizi okuyorum sürekli..bende ilk bebeğimi 30.haftada erken doğum sebebi ile kaybettim.o zamanlar rahim ağzındaki sorunu bilmiyordum.doğumdan 3-4 ay sonra araştırdıgımızda erken doğum sebebinin bu oldugunu öğrendik ve 2. hamileliğimde 13.haftada serklaj oldum.hamileliğim çok stresli geçti.ya bundada erken doğarsa diye diye 3 kere hastanede yattım hamileyken.bebeğim 36+2 de doğdu.hamileyken 2 kere ciğer geliştirici iğnelerden oldum,prepar bende kullandım.aslında yatsam belki dahada dururdu oğlum ama çok fazla yatamadım.sürekli kendinizi dinlemeyin,bol bol dinlenin.cennetteki melekleriniz sağlıkla kardeşlerini göndercek inşallah.
ben meleğimi doğdugunda görmüştüm ve sonra burda tam teşekküllü küvez olmadıgından 5 saat uzaklıtaki başka bi şehre alıp götürdüler2 gün dayanabildi.sonra ölüsünü gördüm.gözümün önünden gitmiyo hiç.2 kiloydu,49 cm di.bide doğdugunda kıpır kıpırdı meleğim,ço kgüzel ağlıyodu.. çok acı çektim ama şükürler olsun şimdi 3 yaşında bi oğlum var.ve ben cesaretimi tam toplayabilirsem ona kardeş istiyorum.allah yardımcımız olsun.inşallah allah aynı acıları yaşatmaz bir daha..allah'a emanet olun...
yaşamak atlatmak cok zor arkadasım ben bebeğimi 22 haftalıkken kaybettim..şimdi dediğin gibi yürürken bile korkuyorum benim kese dışarı sarkmıştı şimdi yine aynı olcakmış gibi geliyor korkuyorum 9 ay degilmi yatmak gerekiyorsa yatacagız... geccek inş. bu günler rabbim hepimizin yardımcısı olsun..
Canımm selam iyiyim sen yazınca kutuya koydular falan içim cız ediyorgözlerim doluyorr Benim bebeğide kutuya koymuşlarr ben görmedim bizde bana vermediler hatta çok hasas davrandılar sesizce yanımdakileri dışarı çarıp sormuşlar kim alacak diye.Sonradan benden korktukları için sölediler bana abim aldı dedeciğimle dayımın mezarına götürdüler ((((((((((((( eşim gelmemişti daha ((((( nedense hemen yapmamız gerekiyormuş gibii abime sordum sonraa nasıl verdiler nnaaptınnızz çok derine koysaydınızz (((((((((( bana pide kutusu bir kutudaydı dedi o farkında deil,kurduğ cümlenin beni nekadar etkilediğinin ama şuan öle bir kutu gördüğüm an gözlerim doluyorr içim sızlıyorr ((((.Bende yardım alacaktım biraz daha biraz daha derken baktım idare ediyorum gitmedim.Neyse canım yaa Allah bu bebeğine sağlık uzun ömürler versinn 38 haftaları nasip etsin sana inşallahh
inşallah hepimiz meleklerimizin kardeşlerini sağlıkla alırız canım.. cok zor günler atlattık ..bizimde sınavımız buymuş.. ben ilkinde aldım ilaç felan verdi sürekli uyuşturuyor beyni.. sanki beyni düşünmemedi için engelliyor.. sonra ani krizler .. 2. çisinde almak istemedim kendi başıma yenmeye calıştım allah güç veriyor zamanla alışıyorsunda ilk günki gibi olmuyor elbet ama o sızı hiç gecmiyorannemin cok söylediği laf vardı bende bunu söylicem hiç aklıma gelmezdi bunları yaşıyacağım annemde abimi 15 yaşında trafik kazasında kaybetti derdi annenin evladı öldüğünde binlerce mum yanarmış yüreyinde sızlarmış her gün biri sönermiş mumların en son..ensonnn... bir mum sonsuza dek yanmaya devam edermiş doğruymuş
Canımm iyi geceler nasılsın?? arkadaşım tekrar takrar konuşup seni üzmek istemiyorum ama duru bebeğin söylediği şeyler çok aklıma yattı onun 9 haftalık bebeğinin kalbi durmuş araştırmışlar kromozomda falan bişey çıkmamış pıhılaşmada bu oluyormuş.İçime doğan seninkide pıhtılaşma kaynaklı ayrıca benim anlamadığım bişey var bukadar küçük haftada kromozom testi yapılıyor mu? ve son olarak benim bebişim 17 haftalıktı test yaptırdık herşeyi normal bende düşündüm bundan sonra hep sağlıklı olur diye doktorum dedi her hamilelikte risk ayrı şimdi oldu da bunda bişey çıktı bu neye işaret ederki senin sağlıklı bir oğlun var maşallah.Çok mu oldu canım ama kafama takıldı
tatlım cok gecmiş olsunbugün girmeyi düşünmüyordum korkuyordum senden anlatınca ilk hamileliğim aklıma geldi ordada dr bana ne ilgilendiler ne bilgi verdiler ne sordular beni kürtaj etiiler bebeğimide bir kutunun içine koyup elime verdiler hiç unutamaıyorum aklıma geldikce cıldırıyorum 3 ay kabus gördüm sürekli oğlumu rüyalarıma geliyordu destek dahi aldım onda cok üzüldüm allah yardımcın olsun lütfen kendini yıpratma hiç bir şei değiştiremiyorsun rabbimin bir bildiği vardır biz senin yanındayız senin bizim yanında olduğun gibi allah oğluna sağlıklı uzun ömürler versin.. yılmak yok canım lütfen bize duygularını ve nasıl olduğunu paylaş insan paylaştıkca rahatlıyor ..rabbim bidaha yaşatmasın inşallahhh...
ayy ne güzel yaaallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim hayırlısıyla bizede ohaftaları görtersin inşallah her kez sezeryan yaa :18: bende normal istiyorum önemli olan bebişlerimizin sağlığı pazartesi büyük gün
allah bidaha kimseye yaşatmasın inşallah.. tatlım kendini hemen topla emin ol civi civi söker hiç yardım alma sana ilaç vericek 6 ay beynini donduracak ve ani ağlama krizleri iyi geliyor ama zaman kaybı elden bir iey gelmez bence toplanınca hemen başla bence beklemenin anlamı yok dha cok büyüyor.. içinde yaşadıklarımız...rabbim sağlıklı hamilelik versin inşallah hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruzBaşınız sağ olsun. Bizler anne karnındayken paylaştığımız anılarımız dışında pek anılar paylaşamadığımız yavrularımıza bu kadar yanarken anneciğinin yüreği nasıl yanmıştır? Rabbim sabır versin annene ve sizlere de... Ben de psikoloğa tekrara gideyim mi diye düşünüyorum. Ama artık tevekkül sahibi olduğuma da inanıyorum. Bir de oraya gidersem ilaç filan verir de tekrara ertelemek zorunda kalırım diye korkuyorum...
Sağ olasın canım. O gün zaten çok üzgündüm bir de hastanede yaşadıklarım beni çok üzdü. Bugün inanılmaz şekilde çok güçlü hissediyorum kendimi.Aslında boşlukta gibiyim ama zırıl zırıl ağlamıyorum. Tuhaf bir hal. Değişik rüyalar görüyorum. Uykuda da uyuyuyor uyumuyor modundayım... Sen de görümcenin teklifini değerlendir canım. Bebişini sağ salim al da boş ver minnet duyuyormuş gibi yaparsın. Ne çıkar. Serklaj olmamamna de sevindim çünkü senin enfeksiyonun beni hep korkutuyor. Sen de Durubebek gibi bol bol yatarak tamamlayacaksın inşallah...
inşallah sağlıkla gelsindeCanım inşallah normal istiyorsan vakitlice normal doğumun olur. Ben de bu sefer ilk öğrendiğimde doktora demiştim normal istiyorum diye. Bakarız demişti gülümseyerek. Demiştim (benim oğlum sezaryen, 2. oğlum normaldi) onun sesini hiç unutamıyorum deyince olmazsa epidural sezaryen yaparız demişti. Ama kısmet olmadı işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?