Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım maşallahın var çogu gitti azı kaldı işşalah şurda 32 haftaya ne kaldı neden 35 hafta dedi kafam karıştı doktor :44::44::44::44:
günaydın bebeler ben geldim bu arada öpücüklerimi alıyım lütfen[/QUOTE]

Canım aslında rahimağzı iyi dedi 3 cm şuan bi kısalma yok dedi ama bnm rahimde 1cm açılma vardı dikiş atıldığındada o açılmadan dolayı hunileşme olmuş bunlara bağlı olarak 34-35 gibi doğum olur ama kesin bişide söyleyemeyiz biz 28-30da olcak gibi tedbirimizi alalım içimiz rahat olsun dedi...

canım gel bana ekmegin suyun oluyum ben bakarım kız sana yatarız birbirimize bakarız ne olcekkarpuzda yata yata büyürmüş benimki o hesap rabbim kimseye muhtaç etmesin kardeşim işşallah zaten insanda düşünce olsa kaynananın demesi lazım 3 bebek kaybetmişsin bakması lazımkaynanam dedi gel eve bakıyım bende eltimden istemedim daha aramadıda kaynanam sordu aramadı dedim en iyisi ondan uzak durmak allah biliyoya hiç sevmiyorum onu benden uzak rabbime yakın olsun
paşamda benimde sızlamam ve ağrım oluyor vajinamdada agrı sızlama oluyor doktora söledim normal diyor....rahim genişlediği için diyor...
vay vay kanki bendensin demek bundan sonra sana kanki dicem diyebilirim demiyavrularımız saglıklı olsunda varsın sızlatsınlar yeterki bırakıp gitmesinler bizi

2 kere neden hastaneye yattın merak ettim devamlı yatmadınmıki erkenden dogum ettin:44::44:güzel dileklerin için sag ol bu arada arkadaşım

yaşamak atlatmak cok zor arkadasım ben bebeğimi 22 haftalıkken kaybettim..şimdi dediğin gibi yürürken bile korkuyorum benim kese dışarı sarkmıştı şimdi yine aynı olcakmış gibi geliyor korkuyorum 9 ay degilmi yatmak gerekiyorsa yatacagız... geccek inş. bu günler rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Canım aslında rahimağzı iyi dedi 3 cm şuan bi kısalma yok dedi ama bnm rahimde 1cm açılma vardı dikiş atıldığındada o açılmadan dolayı hunileşme olmuş bunlara bağlı olarak 34-35 gibi doğum olur ama kesin bişide söyleyemeyiz biz 28-30da olcak gibi tedbirimizi alalım içimiz rahat olsun dedi...[/QUOTE]

kız benim rahim 2 cm açıktı korkutma beni bana birşey denmedi sadece acil dikiş dedi :18::18::18:allahım yüzümüze baksında bize acısında yavrularımız bu sefer bizle kalsın işşallah

Arkadaşım sende kötü günler atlatmışsın, ama mükafatını almışsın, bence senin cesaretini çabuk toplaman lazım, ne güzel 2. evladını zamanında doğurmuşsun. Bence cesaretini topla iki çocuğun arasında çok yaş farkı olmasın.

selen senin doktorun doğumla ilgli ne diyor :18: bide sen progestan ve pruloton iğne vurulmuyorsun değil mi :26:

Benim doktorum sezeryan daha uygun gibi diyor plesantanın duruşu normale çok uygun değil bide rahmi daha çok yıpratmayalım dedi ama daha zamanımız var sen illaki normal doğum istersen duruma bakarız normal için şartlarımızı gözden geçiririz dedi..Ben progestan ve pruloton kullanmıyorum pruloton dikişten sonra 2 tane vuruldum sadece..

vay vay kanki bendensin demek bundan sonra sana kanki dicem diyebilirim demiyavrularımız saglıklı olsunda varsın sızlatsınlar yeterki bırakıp gitmesinler bizi

tabikide kankicim valla vajinamda cok sızlama agrı oluyor doktorda normal dio herseye normla diolar zaten yavrularımızı kucagımıza alınca hepsini unutacagız....

canım dr bana sürekli yatman lazım gibi bişey söylememişti.yani sürekli yatmadım ama yinede kendimi çok yormadım.sürekli dinlendim,ağır iş yapmadım.ilk hamileliğimde rahim ağzındaki sorunu bilmediğimden zaten gayet normal davranmıştım.çok ani oldu doğumum.2.hamilelikte 3-4 kere zamansız kasılmalarım oldu ve riskli oldugu için dr 3-4 kere hastanede yatırdı.kasılmaları önlemek için..

kız benim rahim 2 cm açıktı korkutma beni bana birşey denmedi sadece acil dikiş dedi :18::18::18:allahım yüzümüze baksında bize acısında yavrularımız bu sefer bizle kalsın işşallah [/QUOTE]

Korkma şekerim doktorun aydınlatır seni haftan ilerledikçe nstye fln bağlanrsın tedbirli davranırsın hiç bişiceycik olmaz inşallahh

çok teşekkür ederim arkadaşım ama benim başka sorunlarımda var.pko luyum.ama tedaviye çabuk yanıt veriyorum.birde ilk hamielleiğimden 14 ay sonra şimdi hayatta olan oğluma hamile kaldım ve 2 hamilelik üst üste beni çok yordu.yinede oğlum kardeşsiz kalsın istemiyorum bi yandanda hala içimde korku var.yine aynı şeyleri yaşarsam..gibi..off bilmiyorum karar vermem zor..Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Allah bidaha yaşatmasın inşallahh.Maşallah 3 yaşında oğlunuz var Allah ona uzun sağlıklı ömürler versin.Serklajla başarıldığını görmüşsünüz yaşamışsınız korkmayın bence yapın kardeş .

canım benim 2 oglumda rahimden kan gelince acile gittim doktor baktı suratıoma ban diye kese aşagıya gelmiş dogum yapıyosun dedi tek dedigim ne olur yalan de yapma dedim çok çok agladım kesesi aşagıya inmesinden bende çok korkuyorum rahimi diktiler gene kese aşagıya inermi acaba:44::44::44:tek korkum suyumun patlaması dogumumun başlaması şu 40 hatayı doldursam daha birşey istemiyorum layıkıyla sag saglim dogum yaparız işşallah

canım işşallahlah rahat bir şekilde dogururuz eşlerimizşn yüzlerini güldürürüz okadar hakkediyolarki
teşekkür ederim bilgilendirdigin için canım benim sagol rabbim evladına ömür versin vefat edenlerede sabır
kız benim rahim 2 cm açıktı korkutma beni bana birşey denmedi sadece acil dikiş dedi :18::18::18:allahım yüzümüze baksında bize acısında yavrularımız bu sefer bizle kalsın işşallah

Korkma şekerim doktorun aydınlatır seni haftan ilerledikçe nstye fln bağlanrsın tedbirli davranırsın hiç bişiceycik olmaz inşallahh[/QUOTE]
işşallah aman heşeyi kafaya tat tak nereye kadr taksanda ne oluyo herşey olucagına varıyo malesefya size bir şey sorucan ben günde 3 litre su içiyorumya suyu çok içtigimdenmi,
nedir c geri gelemiyorumkaynanam demin seb pc de tuvalete götür anca wc taşınıyosun dedi
Kızlar bu arada faceden jorjetle konuştum internetinde sorun olduğu için giremiyor herkese çok selamı var

canım öpücükler için sagol doydum vallahi kız regrete kaynana evi tertemiz etti ellerine saglıkyimekleride yapar temem ne yaptırsam acaba:44::44::44:menü alayım lütfen yanına

aminn..hiç kimseye yaşatmasın.eşimde çok istiyor.bide ben ilk kaybettiğim bebişime 3.senemde hamile kalmıştım.onu kaybedince 2 sene sonra tekrar doğum yaptım yani.5-6 yılı buldu çocugumun olması ve kolay hamile kalamıyorum.bugün doğum kontrol hapına başlamam lazım.2.5 yıldır kullanıyorum şeytan diyo ki başlama şu hapa oluruna bırak ama şu içimdeki korkular yok mu beni yiyip bitiriyo

Bebişim,çiceğim,tontişim,paşam .Canımm rahim ağzı yetersizliğinde acılma olduğu için kan geliyor su geliyor sonra kese aşağıya geliyor.Şimdi dikiş atıldıya bunları önlemek için. tamammı bebişimm benimm

canım yanlız degilsin inan bende sendenim pkoluyum yaneekimin 22 bebgimi kaybettim bebgim öldü gitti diye agladım birde ben birdaha nasıl hamile kalıcam diye agladım 7 senedir bir hamile kaldımilk oglum vefat etti sonra 3 sene ben düşünmedim sonra 4 sene ne yaptıysam tedavi filan olmadıarkadaşlarım hamile kaldı çok sevindim ama eve gelince çok aglardım kıskançlık degilde imrenme hiç unutmuyorum arkadaş dogum yaptı hediye alıcam satıcı seviindi hamilemisin diyeokadr utandımki ordan bir uzaklaşmam vardı sorma eve geldik eşim dedi paşa üzülme yanlış anlşadın okadr kendimi sıktımki aman ne üzülücem dedim sevindi yatak odasına girdim agzımı bir kapatıp aglam varmış sorma sonra yanıma geldi paşaaaaa dedi eşime şöyle dedim aglamıyorum gözüme bir şey kaçtı üzülmesin diye yermi dedim evet aglıyorum halimi görme ne olur canım acıyo yüregim yanıyo ben sakatım dogurganlıgım yok canım yanıyo benimle doguranların bebeklerini gördükçe içimden bir parça kopar okadr fırtınalar varki içimde bir omuza çok ihtiyacım var başımı yaslıyım aglıyım çok kötüyüm çokeşimde benle çok agladı garip yapma paşa dedi sabır biraz sabır şimdi okadr seviniyoki karnımdakine vallahi kendimden vazgeçtim o mutlu olsun hevesimiz kursagımızda kalmasın yarabbim çünkü eşimi aglarken görmek istemiyorumçünkü eşimin bir lafı var sen dedi aglayınca benim şuram acıyo diyor bende üzülsem bile belli etmiyorum eşime üzülmesin diye

selam kızlar ben sabahtan hastaneye gittim kan tahlili ekg nst kısaca anestezi hazırlıklarımı yaptırdım..sancım yok,rica minnet alttanda baktırdım açıklığım olmuşmu yok dedi şaka gibiyim yaaadr benim normale çabaladığımı anladı ve bana tamam diyelimki normal oldu dedi ilerde 2.istersen rahim ağzın neolacak dedi zaten sorun var normal doğumla iyice zorlanacak dedihaklı sanırım tüm uğraşları bırakıp p.tesiyi bekliycem sezeryan olucam kısmetse napim evladım sağ olsun nasıl rahatsa öyle gelsin..3 gibi gidip diğer işlemleri yaptırıcam sonra beklemeye geçiyorum bugünü saymazsak 3allahım sizlerede nasip etsin..

Başlama bebek bebek bebek sen bilirsin tabi ama sonuçta dikişle olabileceğini gördünn Hakkında hayırlısı neyse o olsunn özendirmeye çalışayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…