Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım benim 30 haftalık doğan ilk bebeğimdi.onda rahim ağzındaki sorunumu bilmiyorduk.ben doğumdan 3 ay sonra araştırmaya başladım ve erken doğum nedeninin rahim ağzı yetmezliği oldugunu öğrendim.14 ay sonrada şimdiki oğluma hamile kaldım ve 13.haftada serklaj uygulandı.sorunlu bi hamilelikti 36+2 de doğum yaptım çok şükür şimdi 3 yaşında sağlıklı bi oğlum var.
ilkinde bulundugum ilçede tam teşekküllü küvezde yoktu.5 saatlik bi yere sevkettiler bebeğimi.ama ciğerleri gelişmemiş ne yazıkki ve yoldada zaman kaybı oldu.çok şükür şimdi bulundugum ilçede özel hastanede var devlet hastanesindedegüzel küvezler var.allah bi daha yaşatmasın.
bakalım artık yavaştan yeni bi hamilelik düşünüyorum.hatta bugün doğum kontrol hapıma başlamam lazım tekrar ama hala kararsızım:44:korkuyorum...

arkadaşlar normal doğumdan söz etmişken yazayım dedim.benim kaybettiğim ilk bebeğimde doğumumu çok kolay olmuştu.2.sindede deim dr a normal istiyorum diye.ama dr um sezeryan önerdi.çünkü zaten rahim ağzı sorunlu.ilerde tekrar bi hamilelik düşünürsen sorun olur dedi.ve ben normal sancılarım gelmesine rağmen ve rahim ağzındaki dikişim henüz alınmamıştı hemen sezeryana girdim.dikişlerimde sezeryandan sonra hastaneden taburcu olmadan alındı.yani dr la bunu ayrıntılı şekilde konuşun,bi isk varsa sezeryan olsun.yeterki bebişler sağlıkla gelsin.riske atmaya gerek yok bence..

sağol paylaşımın için ama normal doğum neden rahimi yıpratsın ki anlamadım :26: bunu dr.umla konuşucam..önemli olan sağlıkla gelsinler
bence sende yavaştan başla zor bir sürec ama kardeş bence lazım kendini toparlamışsındır bu marotonda arkadaşlar hep birbirimize destek cıktık senin yanında da oluruz allah sağlıkla kavuştursun

amin cnm..
benim dr umun dediği rahim ağzı zaten bi operasyon geçirdi ve dikiş atıldı.normal doğumda ramim ağzı genişlicek,açılacak ve dikiş yerleri tekrar zarar görecek.ve zaten bi kaybım oldugu için sezeryan en mantıklısı dedi.dr uma çok güveniyordum ve onun dediği gibi yaptım.

evet gerçekten burayı okudukça görüorum birbirinize olan desteği..aynı acıları yaşamış olmak birbirimizi anlamamızı kolaylaştırıyor sanırım.kısmet olursa oğlumun kardeşi gelirse bende desteklerinizi isterim inşallah..

bende dikiş yok bakalım hayırlısı... her zaman yanındayız sorun ve bir sorunun olursa .. biz her şeyimizi paylaşıyoruz rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin

okurken çok fena oldum çok duygulandım canım yardan birdaha göstermez işşallah vardır herşeyde bir hayır dicen annem demez yiyecegi ekmegi yokmuş elimizden geleni yaptık ama ne çareişşallah yaradan ne gam ne keder nasip etmesin işşallah hiçbirimize hep gülelim40 haftalarıda görürüz işşallah:81::81::81:

ya eveettt moonna banada bugün aynılarını söyledi dr aklıma yattı mantıklı gerçekten..sende ilaca başlama bence bu sefer daha dikkat eder rahat bi gebelik yaşarsın..hayırlısı olsun inşallah..chnb cim gamzem güzel dilekleriniz için teşekkür ederim canlarım benim

canım mum hikayesi beni maffetti ne güzel anlatmış anacın ananın yüregi tabi yanar yavrularım aklıma geldi bak şimdi çok özledim onları olsalardı kokularını içime çekseydim öpseydim

bir arkadaşım vardı semra önceki topikten bebginin kalbi durmuş kürtajla almışlar allah sabır versin işalah

durubebek kız daha dogurmadınmı sen bakıyım tatdik işe yaramadı galiba
moonnacanım senin yerinde olsam ara vermem hemen bebek düşünürüm pko var diyede korkma hemencik bakmışsın hamile kalmışın benim gibi:82::82::82:
samyeli26aygırların geçtimi nasıl oldum merak ettim semranın bebginin kalbi durmuş
Regrete+ nenecim hoş geldin sefalar getirdim öpüyüm o mubarek yüzünden ellerinden muhatenin çok yumuşak nene hemen ameliyat şart seni baştan yaratmak lazım çok güzel hatun olursun vesselam estetik işini görür

bu akşam tekrar başlamam lazım doğum kontrol hapına ama kararımı verdim başlamıcam:44luruna bırakıcam bakalım nolucak...ama pek sanmama hemen hamile kalıcamı..biliyosun pko da biraz zor oluyoo..yaa asıl kafama takılan şimdi yine adetlerim düzensizleşicek doğum kontrol hapını bırakınca hayırlısı bakalım

evet çok mantıklı söyledikleri..yani zaten bi sürü stres yaşıyoruz,sağlıklı doğsunlarda sezeryan olsun öneml ideil yani..başlamıcam ilaca..hadi bakalım saldım çayıra mevlam kayıra:26::97:

Bu greyfurt taktiğini de uygula. Benim doktorum da doğruladı. Tahliller önemli tabiii. Her ay yaptırman iyi bence de. Teyzen için de üzüldüm canım. Bu evlat acısı çok zor. Benim kayınvalidem 76 yaşında belki de daha da fazladır 11 çocuk doğurmuş. İlk ikisi doğumdan birkaç ay sonra ölmüş. Aradan 50 yıldan fazla geçmiş hala anlatırken ağlar.

34 az değil mi sorun olmazsa biraz daha bekleyebilir bence. Ama riskliyse tabi. Bende bu sesini duyma isteği saplantı haline geldi. Herhalde ben de unutamayacağım o anı hiçbir zaman. Ama plan yapmamak lazım.Niye duramıyoruz plan yapmadan acaba?

Anladım canım. Başın sağ olsun. Allah bir daha göstermesin. İnşallah sağlıkla alırsın kucağına... Biz burada çok güzel dostluklar kurduk. Sen de yaz ben ocaktan beri yazıyorum. Burada bir iki komşum dışında zaten görüştüğüm kimse yok olsa da bu konuları zaten konuşamıyorsun normal insanlarla. Eşinle bile konuşamıyorsun bazı şeyleri...

Rahimağzı yetmezliği sebeplerinden biri de çok doğum yapmak. Normal insan çok doğum yapınca rahimağzı yetmezliği oluyorsa bizim gibilerin bir iki doğum bile demek çok etkiliyor...

Amin canım. İnşallah Allah bir daha yaşatmaz bu acıyı kimseye...

Hadi güzel haberlerle gel inşallah...

İnşallah Allah yardımcısı olsun...

canım benim benimde vardı diyorum sana yardan öyle veriyoki sorma ben mesela bir kere yaramazlık yaptım o ay hamile kaldım

okadar sabahlar olmasın demişimki hemen oluvermiş

Canım doktorlar günaşırı diyor ama çok zor bir durum oluyor gerçekten.. Allah yardımcın olsun...

Bu arada hamilelikte dans etmeye halimiz var sanki de habire kenerda yazı çıkıp duruyor . Ne sinir... Bizim yürümeye durumumuz yok bir dans mı edelim...

Canım inanırmısın, bende kenardaki o yazıyı gördükçe içimden aynısını geçiriyorum, demek ki tek beni kızdırmıyormuş o reklam.

Canım inanırmısın, bende kenardaki o yazıyı gördükçe içimden aynısını geçiriyorum, demek ki tek beni kızdırmıyormuş o reklam.

Bu reklamları verenler nereye reklam verdiklerini mi bilmiyor yoksa bütün topiklerde mi çıkıyor bu reklam acaba?

Kızlar iyi akşamlar

Chnb,alıntı yapamadım bi sıkıntı oldu yazdıklarını okuyunca yine çok üzüldüm mekanı cennet olsunn ve yaşadığın son sıkıntı olsun canımm.

Normal doğum yapılmaz diye bişey varmı çok merak ettim ilk doktora gittiğimde sorcam bunu,ben normal yapmak istiyorum bazen hayal ediyorum hatta hemen gözlerim doluyor ama doktorum derse senin için uygun deil kısmet deilmiş derim biraz üzülürüm.

Gamzecim utanma çekinme tatlım ya ye yemeğini gel insanlık ödümü masaya iki tabak fazla koyuyor baktın hoşuna gitmeyen bi tavır yapıyo bidaha gitmezsinn olur biter.

Paşamm ninen geldi öp elimi bana bi kırışıklık kremi lazım sanırım artıkk tenimin halini görüyorsun yada botoks yaptırayım anca keser benii

Durubebek canım sen akşamda doktora gidcem mi yazmıştın??? yoksa benmi yanlış anladım??

Aaaaaaaaaaaaaa bende sinir oldum o reklema bizim için çok sinir bozucu gerçekten ama siteye giren herkeze çıkıyor sanırım sonuçta hiç bir problmi olmayan hamileler var onlar için uygundur belki.Normal zamanda çok dans ediyoruz da bi hamilelikte eksikti dansımız

gel yavrumistedigin krem olsun kesme şekerin kumbarasındaki paralar feda olsun sana gel ben seni istersen gererim botoksa gerek kalmaz aman tutmayın sabahlar olmasın aman:82::82::82::82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…