- 29 Nisan 2010
- 3.716
- 3.304
- 698
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.261
Maşallah canım, bugünleri de gördün.Yarenler gibi olacaksın diye takılıyorduk öyle de oldu maşallah. Olsun bol bol yazışıyoruz. Bebiş gelince zamanını ona ayıracaksın. Eminim burayı da özleyeceksin. İnsan alışıyor gerçekten ...
Canım inşallah ama 35.ten sonraya da razı oluruz sağlıkla doğsunlarda. Bence sen de Durubebek gibi 30, 32, 35, 38 gibi hedefler belirlersen daha rahat olur her hedefi başardıkça daha da motive olursun. Tabi gönlümüzden geçen 40...
Selamımızı söyle ona canım...
Canım 30 fena bir hafta değil. Neden yaşamadı, ciğer geliştirici olmamışmıydı?:26: Benim de 6.5 yaşında oğlum var. Onda 29+4'te 4 cm açıklıkla Zeynep Kamil'de 11 gün yattım. Yattığım gün doğum yaparsın bugün açılman çok çamaşırını giyme dedi doktor hatta 1.800 gramdı o zaman ve yaşamama ihtimali de yüksek deyince çok üzülmüştüm. Çok şükür 38. de doğdu. Benim 22 haziranda 25. haftalık doğan oğlum 4 gün yaşadı 30 hafta ve kilosu da boyu da çok iyiymiş tabi her şey Allah'tan ama neden öyle oldu?(Hatta benim 38 hafta doğan oğlum 49 cm doğmuştu 3200 gramdı) Şükür sonra sağlıklı bir evlat sahibi olmuşsun. Kardeşi olmasını ben de istiyorum ama malesef iki gün önce boş gebelik nedeniyle kanamam da olunca kürtajla sonlandırıldı.Şimdi erken doğum olmasın 20'den sonra diye düşünürken ilk gebeliğim gibi 8 haftalık olması gerekirken 5 haftalık olduğu için bunu yaşadım ve çok korkmaya başladım artık neyin önlemini alayım şaşırdım. İnan kimyasal diye vücut şampuanını bırakıp defne sabunuyla yıkandım doğal olsun diye. Her şeye dikkat ettim tüm ilaçlarımı vakitlice kullandım hatta eşim doktora 5 vakit namaz gibi takip ediyor dedi. Ama genetik testte sorun çıkmazsa bir adet geçsin yeniden deneyeceğiz eşim de bu sefer uzatmak istemiyor mesafeyi. Geçen zorikna etmiştim... Sen de bırak korunma bizi neler bekliyor bilmiyoruz senin yaşın kaç bilmiyorum benim 34. Bu aralar bana yakın arkadaşlardan erken menapoz haberleri de duydum. Bu da beni endişelendirdi belli yaştan sonra yumurtlamada zayıflama başlıyormuş. Kafam karışıyor işte...
Amin canım bu sefer olacak Allah'ın izniyle...
Offf, ben neye koyduklarını bilmiyorum. Benim gördüğümde eşim, hoca(Bu arada kuran okuma yarışmasında dünya 2. olmuş çok genç bir hoca yıkamış bebeğimizi ilk kez bebek yıkamış çok etkilenmiş. Hatta biz ilk bayram ziyaretimizde gittiğimizde çiçekler vardı üstünde. Dedik ne iyi insanlar var çiçek bırakmışlar diye. Meğerse hoca ziyaret edip çiçek bırakmış meleğimize.) kaynım yıkamış. Ben kefenlenmiş olarak yalnızca yüzünü gördüm. Bir nur parçasıydı ve malesef hayatımda gördüğüm yaşamayan ilk insan oğlum oldu. Bu beni çok etkiledi.İnşallah 3. bebeğimin yüzü suyu hürmetine bir daha bu acıyı yaşamam. Sizlere de Allah yaşatmasın bir daha...
Başınız sağ olsun. Bizler anne karnındayken paylaştığımız anılarımız dışında pek anılar paylaşamadığımız yavrularımıza bu kadar yanarken anneciğinin yüreği nasıl yanmıştır? Rabbim sabır versin annene ve sizlere de... Ben de psikoloğa tekrara gideyim mi diye düşünüyorum. Ama artık tevekkül sahibi olduğuma da inanıyorum. Bir de oraya gidersem ilaç filan verir de tekrara ertelemek zorunda kalırım diye korkuyorum...
Canım pıhtılaşma için ne zamandır coraspin ve innohep iğne kullanıyorum. İşe yaramayacaksa niye kullandık o ilaçları? Ben pıhtılaşma değildir diye düşünüyorum. Belki kötü bir tesadüf, belki kalitesiz sperm ya da yumurta, belki de genetik bir sorun. Bilmiyorum...
Sağ olasın canım. O gün zaten çok üzgündüm bir de hastanede yaşadıklarım beni çok üzdü. Bugün inanılmaz şekilde çok güçlü hissediyorum kendimi.Aslında boşlukta gibiyim ama zırıl zırıl ağlamıyorum. Tuhaf bir hal. Değişik rüyalar görüyorum. Uykuda da uyuyuyor uyumuyor modundayım... Sen de görümcenin teklifini değerlendir canım. Bebişini sağ salim al da boş ver minnet duyuyormuş gibi yaparsın. Ne çıkar. Serklaj olmamamna de sevindim çünkü senin enfeksiyonun beni hep korkutuyor. Sen de Durubebek gibi bol bol yatarak tamamlayacaksın inşallah...
canım benim 30 haftalık doğan ilk bebeğimdi.onda rahim ağzındaki sorunumu bilmiyorduk.ben doğumdan 3 ay sonra araştırmaya başladım ve erken doğum nedeninin rahim ağzı yetmezliği oldugunu öğrendim.14 ay sonrada şimdiki oğluma hamile kaldım ve 13.haftada serklaj uygulandı.sorunlu bi hamilelikti 36+2 de doğum yaptım çok şükür şimdi 3 yaşında sağlıklı bi oğlum var.
ilkinde bulundugum ilçede tam teşekküllü küvezde yoktu.5 saatlik bi yere sevkettiler bebeğimi.ama ciğerleri gelişmemiş ne yazıkki ve yoldada zaman kaybı oldu.çok şükür şimdi bulundugum ilçede özel hastanede var devlet hastanesindedegüzel küvezler var.allah bi daha yaşatmasın.
bakalım artık yavaştan yeni bi hamilelik düşünüyorum.hatta bugün doğum kontrol hapıma başlamam lazım tekrar ama hala kararsızım:44:korkuyorum...