Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

anladım canım haklısın insan her ayrıntıyı öğrenmek istiyor nefret ediyorum öyle tavır yapan doktorardan. bende bu konuya çok dikkat etmiştim dr seçerken. kendisi herşeyi anlatıyor sonra da ben aklıma takılan en küçük ayrıntıyı bile soruyorum sağolsun cevap veriyor, en küçük bişey olduğunda da hemen arıyorum gel bakalım için rahat etsin diyor öyle demesi bile beni rahatlatıyor eşim bazen para veriyorsun diye adamı sömürüyorsun diyor sorucam tabi niye ben ona okadar para veriyorum.
inşallah kontrolün iyi geçer canım. kontrol sonucuna göremi karar vereceksin

erkekte sperm üretimi 3 ayda bir oluyor. sık aralıklarla ilişki spermin hızı ve sayısındaki değişimi etkiliyor. yapısında sorun olmaz. ben 5 yıllık evliyim. çocuk için hiç sık aralıklı ilişkiyi denemedim. neticesinde erkketen beklediğin bişi. ben yapamam yapamadım da. zaten sorunlu olan çifttik. sık ilişki diyen doktora ifrit oluyorum. akşam yorgun argın gelmişim yemek yyap ye, biraz dinelen zaten uykusu geliyor insanın. aklına o nasıl gelir.

kızlar ben biraz çıkıyorumm sonra yine gelirim
Çıkıyorum yazdım tuba ve paşam istemiyomusunuz beni burda 2 niz birden beğenmişsizmiz

benide götür gittigin yere çok aglamaktanmı ney başım feci çatlıyo tansiyonum düşüm başım berbat

Gittiğim yerde bişey yok canım kociş geldi de az ilgileneyim diye çıktım şimdi o tv ben pc .Ne oldu canım yaa tansiyon niye düştü kim üzdü söle bana

durumum biraz iyi ise gelmek istiyorum.geçen sefer soruyorum yolculuk yapabilirmiyim diyorum gözüme bakıyor.sanki garip birşey soruyorum.

canım benim detaylıda 21 mayısta . verileri neler yapıldığını paylaşırmısın deneyim olur.

Sağ olasın canım. Biz de sırf çocuk istediğimizde bu günaşırı işini deniyoruz. Evliliğimizin başından beri pek tutkulu bir çift olamadık zaten. Neden Onun doktorası, dil kursu benim yüksek lisans, okul, ev derken yorgunluk mu yapısal mı bilmem... Allah'a şükür ki çocuk istediğimiz de de çok beklemedik. Ama toplamda 4 hamilelik haberi almış oldum. 1. ve 4.sü 8. haftada sonlandı. 2. şükür 38 haftada doğdu. 3. de 25. haftada doğdu. Bakalım Mevla'm ne gösterecek bundan sonra. Bir kez daha yaşarsam diye çok korkuyorum ve sanki bir kez daha deneyemem artık diye düşünüyorum. Niye böyle oluyorum birinin önlemini alıyorum başka yerden patlak veriyor...

canım sen niye tüp yaptırıyosun sizde sorun ne. geçecek ve senin için en hayırlııs olacak merak etme. heryerinin ağrıması da normal. korkma adet olmazsın inşallah. yüreğini ferah tutki rahmnine gezinen embriyoların tutunduğu yeni yere rahat rahat yapışsıın. benim test günümün akşamı hafif lekelenme bile olmuştu.

ah bilmiyorumki aglama krizleri geçiriyorum ben eskileri hatırladıkçaüzülmek istemiyorum artık üzüntülü şeylerde tazmıcam artık canım acıyo inan deminden beri hüngür hüngür aglıyorum sen yazmışsınta eskiye bakmamak lazım ileriyi görmek lazım diye okadr üzgünümki başım çatlıyo ben neden böyleyim gerçekten kendimden şüpheleniyorum gerçekten ben hastalıklımıyım diyeeşim demin alışveriş etti dedim bakıyım huyum pazar poşetleriyle koymuyorum dolaba özel şeffaf poşet aldım onu kullanıyorum dedim yumurtaları yıka bana kızdı herşeye karışıyosun diye agırıma gidiyo canım eşime yük gibi olmak herşeye kızıyo hiç anlayış göstermiyo sanki eziyet ediyorum gibime geliyo kızınca sen hamele kal anlarsın çok agırıma gidiyo elim ayagım baglı birşey yapamıyorum bende mutlu olmak istiyorum bunun formülü varsa allah rızası için de yemek hazırladı şimdi yemek yicem neden insanlar benim deger verdigim gibi bana vermiyolarki anlamış degilim devamlı yatıyorum gocunmuyorum ama sabah topige giriyorum taş duvar kimsede gelmiyo sabahtan akşama kadr açık biri gelsede lak lak ediyim diyorum ama ne çare ben çok kötüyüm galiba kimseler beni sevmiyo yarına yemek yok eşim erken işe gidicek genemi kahvaltıya meyvaya talim neyse ben yemek yicem görüşürüz sonra

b,zde aynıyız. eşim 5 yıllık üniden sevgilimdi. evlendik öyle mi söyle mi böyle mi derken 4 ay sonra askere gitti. 6 ay yoktu. geldi benim yük.lisas başaldı. işten sonra akşam 10*30 kadar hafta içi 4 gün ders sınav tez drken 3 yılda öyle geçti. aslında 7-8 aydır bu saatlerde evdeyim. eşimi uyanık anca görüyorum 5 yıldır. :) tutku değil de özlem ve sevgi var. sen geçenlerde utana sıkıla bi arkadaşa normal doğumdan sonra bi gelişme olduğunu yazmıştınya bende aynısı oldu. ne gerek var ya derken herşey değişti. :)

Paşammmmmmmm canım senin hormonlar tavan yapmış tatlım hamilelik hormonları seni normalden daha duygusal, hassas ve kırılgan yapmış.Hamilelik bir kadın için çok özel bir dönem ama bunun önemini anlayacak insan malesef çok fazla deil Mutlu olmak için herşeyin dört dörtlük olmasını bekleme yıllardır herşeyini sen yapıyorsun bırak bu 9 ay da evin çok temiz olmasın dolabına pazar poşeti girsin hiçbirşey karnındakinden değerli deil yaptığın her sıkıntı stres seni geriyor vicudunu etkiliyor Lütfen kendine sürekli aman nasıl olursa olsun de, ben hamileliğimde aynı hataları yaptığım için çok iyi biliyorum ağlıyodum,üzülüyodum bağırıp çarıyordum nE OLDU olan bana oldu kimsenin içi benim gibi yanmadı yanamazda .Bırak eşin elinden geldiğince yapsın sende olduğu kadarını kabul et zorlayıp sinirini bozmaaa Lütfennnnnnnnnnnnn

inan haklısın biliyomusun aglarsa anam aglar derisi yalan aglar demişleristemediklerim geldi geçmiş olsuna birde diyolar bak birşey olursa ara geliriz sinirimi aynattılar inan evime gelmeselerdi vay halerine çok istedim biliyomusunuz ölen oglumda gelmediniz bunda eksik kalın demek çok isterdim kendimi zor tuttum eşim allah için elinde geleni yapıyoda ben yapmıyorum diyo ben yaparım aman yorulma üzülme dedi demin aglıyom ne oldu gene dedi dedim ne bilim bana bagırdınya dedim oda dediki iyiligini istemek suçsa ben suçluyum elalemin adamı gibi kötümü davranıyım sana onumu istiyosun hadi kalk işleri sen yap yemegide dedi ne çabuk unuttun dedi evin ortasında agladıgını dedi ben üzülmeni istemiyorum yavrumuzu bedeninde taşıyosun benim vazifem sana bakmak anamı ananı boşver gitsin biz bize yetyeriz üzülme artık dedideminde sinirimden bagırdım sen paşay al mutfaga götür kıvırcıgın içine koy oda suluymuş bir oynamış dedim neye gülüyo oglumu sırıl sklam görünce şalterlerim attı elimde selpak saç kurutma makinesi kuruluyorum yavrumu dedi kendi istedi dedim oglan hasta olsun sorarım sana dedim aynı şu kelime sen dedi bebk olunca banada vermezsin dedim ne vercem şimdi paşaya yapan yavruma ne yapmaz paşada az degil bir kıvırcıkla cilveleşmesi var görsen 4 köşe olurdun gülmektenbabasının oglu ne olcek anca işi gücü oynamada cilvedeaman sabahlar olmasın bu arda paşa benim muhabet kusuannesi kurban olsun herşeyim o sevdigim birine bir şey olsa çıldırıyorum nedense bebgimi düşünemiyorum kaplan olur çıkarım herhalde

tatlım bak bende sana söle bi kaç günümü anlatayım da rahatlsın için. malum ben çalışıyorum. sabah erken kalkıp anca yatağı topluyorum açık kalmasın diye. dünden kalmış bulaşıkları makinaya atıyorum. kahvaltı için kendime bi tepsiye yumurta domates peynir zeytin koyuyorum. 10 dk bunları yiyip evden çıkmadan da 1 bardak süt içip kapıyı çekip çıkıyorum. yolda tum çukrları kasisleri ezberlemem sebebiyle yavaş yavaş araba kullanarak işe gidiyorum. işe gelmemle 400 personelin sorunu başlıyor. bunlara ilave teknik ve mekanik sorunlar. kimisi kocaya kaçmiş kimisini kocası dövmüş kimisi maaş kartını bankaya kaptırmış kimisinin maaşı yanlış hesaplanmış. bozulan parçalar çalışmayan makinalar gelen giden araç müşteri iş trafiği ki butun bunları min. hareket ederek yapmaya çalışıyorum. öğlen yemeği aklıma geliyorsa atıştırıyorum. tekrar aynı tempo. akşam 6 oluyor insanlar çıkmaya başlayınca bendetoplanıyorum aynı yolu yavaş yavaş geliyorum. eve geliyorum yemek yok. ben oturarrak o ayakta birşeyler hazırlamaya çalışıyoruz. ye sırt üstü yat.
bu zaman içinde kimsenin hamile olduğumu düşünerek anlayışlı olduğu, enerjimin azalacağını hesap ettiği eşimin bile gün içinde ne yapıyosun diye arayıp sorduğu yok. haline şükret. sessiz sessiz yat evinde. eşim alışveriş yapsada pazar poşetini koysa dolaba. yatağa.
hamilelik insanı yıpratıyor. bizler zaten sorunlu gebelik yaşayan insanlarız. ama etrafımızdaki herkes insan. hasta yada yatalağa bakmak ayrı bir sabır gerektiriyor. bence bizler kadar eşlerimizin de terapiye ihtiyacı var. hastaya 2,3 gün bakıyoruzda 3,4 gün kalksa artık sağlığına kavuşşa diyoruz. kolay değil adamlar 9 ay her gün sızlanıp duran orası burası ağrıyan tiplerle beraberler. onların doğası zaten sıkıntıya göre tasarlanmamış. bu nedenle böyle ufak tefek şeylere takılma. boşu boşuna sevgiyi tüketmeyelim dır dr yaparak. canın sıkıldıysa buraya yaz adama bir şey söleme. sen bize dök derdini olur mu fıstık?? onların da bizi taşıyabilme sabrı bir yere kadar.

canım sen mersin demisin yoksa?

Paşammm canımmm hah işte böle ol heppp . Bebek bakımı tamam paşayla pratik yapılıyor .Canım senin koca yemek yapmasını biliyordu akşamdan sana yapsa bıraksa dolaba bir iki kap yemek sende sadece ısıtır yersin :26::26: olmaz mı??Ayrıca kocişin ne güzel demiş siz birbirinize yetersiniz boş verrrrrrrr Aman sabahlar olmasın.

Canım bak ben sana benimkini anlatayım biraz gül bizimki akşam eve geldi çekirdek istedi canım .Rica ettim alırmısın diye yok dedi ama dedim lütfen ben senden hiç bişey istemiyorum zaten hep uzaktayız istediğim sadece çekirdek Neyse bisüre sonra söylene sölene gitti üff puff hastayım falan filan Bu arada bizimki soğuk algınlığından ölüneceğini sananlardan .Neyse gitti bizimki yakında açık market yok arabayla gitti 15 dk sonra geldi elinde bi poşetle bir sürü şey almış ama içinde çekirdek yok gülermisin ağlarmısın sinir oldum bide markete kızıyo nasıl koymazlar diye...

Paşamm bakkk ben yaşlanınca böyle olcamm süslüü
çok mikropsun ne nasıl keyfimi getiricegini biliyosun demin diyom bu kim vallahi korktum inan dedim olsa olsa buy benim aşkumun işi seviyorum seni kız allah razı olsun iyiki varsınız başınızı işirdim hakkınızı helal edin

canım eşim bazen iş stresi çileden çıkıyo o dogru birşeyde bazen sinir oluyorum hayatta 5 şeye gelemem 1 yalana 2 bagırmaya 3 beni bekleten insana 4 uyuşuk insana birde sözünde durmayan insana sinir olurum kendimde semedigim özelikte çok merhametliyim çok sulu gözlüyüm hiç sevmedigimde çok kinciyim nuh demeden peygamber demem birde çok alınganım korkagımda ama bundan sonra dikkat edicem kendime kalkar yavaş yavaş karnımı doyururum çok şükür eşim herşeyi almış yemekleride düdüklüye attınmı tamamrabbim karnımdakini korusundilerim rabbimden saglıklı evlatlara kavuşuruz kaynanamda adam olsaydı 2 gün geldi kalmadı geldi geleli yok oglum ne yapıyo yok yemek yedimi düşşalterler attı bende:95::95:dedim anne 24 yaşında kazık kadr adam yemekte var böyle yapıyosan hiç gelme dedimsesi çıkmadı

canım sen mersin demisin yoksa?

Yok canım istanbuldayım.Ama oraları çok iyi bilirim ailemin önceden yazlığı vardı orda yıllarca gittik geldik babam da o taraflardan.Şimdi artık uzak diye geçen sene sattı bizimkiler Ege tarafından aldılar.Ama çok komik anılarım vardır o yöreyle ilgili insanları çok eğlenceli gırgır şamatadır Mersine genelde mersin adana ve civar illerden insanlar gelir yazları çok gülerdik

off ya.. kim geçmişini yazsaa aynı acı. sabırlar versin yaradanım. ÇOOOK GÜÇLÜ KADINLARIZ AMA ÇOOKKK. AFERİN HEPİMİZE. bizim o hafta sonları gezip tozan daha 4-5 aylık çocuklara birşeyler alıp verenlerden tek farkımız RİSKLERİMİZ değil, bizler çok daha güçlüyüz. TAŞIDIĞIMIZ YÜK ÇOK DAHA AĞIR.ÇÇÇOOOOOKKKKK

anladım canım.bende mersin tarafındayımda ondan sordum ama ben ilçesindeyim.evet bu tarafının insanları çok hoş gerçekten.hele benim oldugum yerde şive süper...

yaa kızlar az önce ço kduygulandım.oğlum diyo ki bana ''anne kardesimm olsunmu beniiiiimmm'' diyor.yanında bikaç kere konuşmuştuk unutmamış.içim bi tuhaf oldu.ama cesaretsiz ben dün akşam doğum kontrol hapına başladım yine.bu başka bi psikoloji yaaa...geç bi kayıptan sonra sağlıklı bi doğum yapmış olsada insan korkuyomuş..pko da ayrı bi dert zaten ooooff offff....halbuki dün dediydim burda ne güsel oluruna bırakıp,aman sabahlar olmasına devam etcem deyü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…