Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allah seni kız sinir olurum öylesine he sabahlar olmasın sende yapma ceza onane romantik adammış be bayıldım eşine işe yara bir şey varsa cebine koy getir gelince verirsin pasada pratik ama çok kakal velet heryer batıyobez baglıcam yakında:82::82:

anlamayacak olana ders vermeye gerek yok. Eşin sana sen ona bi süre dayanarak gideceksin. Yani hergun 4 4 lük yemeğe geek yok.açlığı ekmeklede bastırısında sevgi yoksunluğu olmasın. üzme kendini de eşini de. Hepimiz zor şeyler yaşıyoruz.

pasada pratik ama çok kakal velet heryer batıyobez baglıcam yakında..... PAŞA ANLAMADIM NEYE BEZ BAĞLIYCAN YA

kız okadr dedim kime deyom ben bunuherşeyi oluruna bırak len sabahlar olmasın yap ne gam ne keder regrete sana yasak ama haberin olsun çekirdek yok sabahlar olmasın yokeve dönünce kıymetini bilir keşke der çekirdek alsaydım der ne çare
canım nasip olursa öyle yapıcam sonrada başıma kakış eder bir kavga etsem başlar laf söylenmeye benim sayende aldın kucagına dese kaynanam istememsalla gitsin çeke ite oly biter canım yaz geldi domates peynir badem geçinip gidicez kardeş kardeş

canım öle diyosunda sende pko lusun anlarsın beni yine doğum kontrol hapını bırakınca düzensiz adet görürsem...sinirler tepemden inmiyo o zaman..vücudum şişiyo,dengem bozuluyooo:84:ama en iyi yanı o zaman sabahlar hiç olmicek işte oiyi bitekçünkü bu hapı kullanırken kaçacak yer arıyom.hiç içimden gelmiyo:78:

kız benim muhabbet kuşum var dur avatara koyduruyum eşime görün

ilahi sende. Sen buzdolabına pazar poşetini hijyen için koydurma evde kuş besle. çok elleme havyana ha. Ciddi söylüyorum bunu. Kedi köpek kuş vb. Hayvanarla munasebet hamilelikte iyi değil. Etrafı batırmıyo mu o. Yem falan dökmüyo mu sağa sola

Moonna, sabahlar olmasın lafını paşam başlattı hatun zaten durup durup insanı çatlatıyor gülmekten eskiden yaramazlı vb cümleler kuruyordu şimdi bu ilk yazdı güle güle bir hal oldum.Şimdi akın akın yayılıyor Canım bana eskiden gittiğim doktor pko var ama pko bir yelpaze sen onun en başındasın kilona dikkat et hamile kalmanda sıkıntı olacağını düşünmüyorum neyse ben gerçekten bir seferde hamile kaldım bebeğimi kaybedince bir prof gittim o bana seninki pko deil her kist yapısı pko deildir deil dedi sende durum ne boyutta düzenli adet oluyormusun kıllanma kilo varmı? pko tam tespiti için mutlaka hormonal testler yapılması gerekiyormuş.Pko ayrıca ilk üç ay düşüklerine de sebep olurmuş..İstiyorsan korkma denemden ne olacağını bilemezsin ..

canım dogum konturol hapı dogum yaptım kullanmadım hiç çünkü doktor dogum ettigin için gerekmiyo hormonlar düzenli dedi:87::87::87:

Canım sizde çok kötü günler geçirmişsiniz, inşallah istediğin zamanda hamile kalır ve sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.

ben ilk evlendiğimde bikadın doğumcuya gittim. Yumurtalıklarıma baktı ultrasonla. Ne bir test ne bir takip. Küt teshisi koydu pko diye. Ben 30 günde bir regli olurum. Tuhaf tüylenmelerim yoktur. Dayadı bana hapı. 1 ay 2 ay 3. Ay kullanmadım. Baska bir doktora gittim ne pko su dedi. Sadece çok fazla yumurta rezervim varmış o kadar.
Sizin pko teşhisiniz hormon kontrollerinizden sonra oldu dimi. Pko için en güzel yöntem doktor takibinde yumurta takibi ve çatlatma iğnesi kuullanmak. Boşu boşuna yoma kafanı. Istediğin zaman git bir doktara yumurta takibi yaptır. çatlat yumurtnı eşinle beraber ol tamam.

çok süper bu sabahlar olmasın lafıpasam bi keşfetii sonra patladı gitti desene

cnm benim pko teşhisi kesin.ilk evlendiğimse 1 yıl çocuk istemedim.doğum kontrol hapı kullandım.sonra dr a gittim .ve kaybettiğim ilk bebeğime evliliğimin3.yılında hamile kaldım.yumurtlama takibi ile.
onu kaybettikten sonra şimdi hayatta olan bebeğim doğdu arada 22 ay var.
fazla kilom yok.kıllanmada çok fazla değil.ama oğlumun doğumundan 6 ay sonra dr önerisi ile doğum kontrol hapına başladım.2.5 yıldır kullanıyorum.hem pko tedavisi için,hem koruma amaçlı.bu sayede adetim düzenli oluyor.ama yumurtlama takibine hemen cevap verebiliyorum yani durumum karışık biraz.
yine hemen hamile kalamayabilirim ama doğum kontrol hapını bırakırsam bu kezde adetlerim düzensizleşiyor ve pko ilerliyor.ne yapıcamı şaşırdım anlıyacağın.

Son düzenleme:

canım ben zaten 2 kere hamilelik yaşadım.yukarda yazdım hikayemi.pko teşhisim kesin.ilk bebeğimi 30.haftada erken doğumla kaybettim.
şimdi bi oğlum var 3 yaşında.ama ben ona kardeş düşünmeye başladım yavaştan.rahim ağzındaki sorun yüzünden cesaret edemiyorum.kara kara düşünüyorum şimdi.

yumurtlayamıyomusun(yani oluşmuyor mu) yoksa yumurtan mı çatlamıyo . Ee kilo yok, kıl yok , acı ağrı var mı? 1,2 yıl hamile kalamamak sadece senden kaynaklanmayabilir ama. Ama

yok canım benim pislik olmuyo elimde ıslak mendil dolanıyom inan:87::87::87::87:
Kuşun pek tatlı...
maşşallahı var aynı anası gib tatlı şirin:86::86::86::86::86:

gel kız ben yumurtlatırım seni merak etme yumurtlamak istersen beni bulşaka degil gerçek diyom bak

Anladım,ama malesef şuan kadın doğumcularım bir çoğu 2 3 kistik yapıyı bir arada gördüğü an pko sun diyorlar Sen doktoruna güveniyorsan ve belirtileri varsa sorun yok.Konu hakkında çok bilgili deilim ama pko da hormon testleri yapılması gerektiğini biliyorum.Tedaviye hemen cevap vermen güzel.Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman başlarsın

yumurtlayamıyomusun(yani oluşmuyor mu) yoksa yumurtan mı çatlamıyo . Ee kilo yok, kıl yok , acı ağrı var mı? 1,2 yıl hamile kalamamak sadece senden kaynaklanmayabilir ama. Ama

pko da zaten haddinden fazla yumurta oluşuyor.ama çatlamadıgı için gebelik oluşmuyor.ilk bebeğimde 2 ay düzenleyici ve yumurtanın çatlamasını sağlayıcı hap kullanıp hamile kaldım.onu kaybedince bi süre korunup tekrar dnedik bu kez 14.ayda kendiliğimden hamile kaldım.oğlum şimdi 3 yaşında ve çok şükür sağlıklı.
hormon tahlillerinde ve en önemlisi ultrason kontrolünde çok net çıkıyor pko.ama dr şanslı gruptan oldugumu çok fazla uğraşmadan hamile kalabildiğimi söylüyor.şimdilik benim asıl sorunum tekrar bi bebeğe karar verebilmek.Allah hakkımızda hayırlısını versin.

canım dogum konturol hapı dogum yaptım kullanmadım hiç çünkü doktor dogum ettigin için gerekmiyo hormonlar düzenli dedi:87::87::87:
ne güzel doğumdan sonra düzelmiş demek.ama benim ne ilk dogumdan sonra nede 2 den sonra düzelmedi.hep düzensiz regl oldum.dr da en iyisi doğum kontrol hapı dedi onu verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…