Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

he söle bakiyim hapı bırakınca lazım olur belki nası yumurtlicem ben yine karar verdiğimde bebişe

sorma canımm altından kötü bişey çıkar.Ama pko için ibrahim şaraçoğlunun soğan kürü var onu bulur yazarım istersen

kendimi tavuk gibin hissettimbelki iyi bişe söler sölesin bakalım
soğan kürünü okudum canım denicem hapı bırakınca..çok faydasını görenler olmuş..regl düzeni için iyi diyolar bakalım.deneyip görces..
pasam yaz hadi nası yumurtlicamıda emeklerim boşa gitmesin

yumurtlama için önce bir adet bayan lazım birde erkek ama püf noktası eşi ürkütmemek lazım yani tabirimve kekligionunla önce olaya başkıcaz baktık olmadı senin yumurtalarını canlandırmak lazımonun için önce rüşver vericez yumurtalarına şöyle dicen canım yumurtalarım bak size çatlayın ne ciciler alıcam de bir dene bakalım kanıyolarmıolmadı sogan kürüyle maydonoz kürüne muhtacız onunlarla idare edicez olmadı yürüyüş spor yapıcaz stresten uzak durucaz olmadı yumurtalara yalvarıcez bak nasıl işe yarıyo yaranadımı en son çare onları dövücez ahanda böleçatlayın ulen emrediyorum dicen onlarda korkularından çatlıcek 9 ay 10 sonra nurtopu gibi bebeler olucek aynı bunun gibi şirin formül bu istersen dene tutmama şansı yok denendi onaylandı
NOT en önemli şey rabbimize yalvarıcez yaradan beni evlattan mahrum etme dicez yaradan sesini duyucak kulum bana çok yalvardım emek verdin eziyet çektin al kulum sana eli ayagı saglıklı evlatlar dicek işşallah sende her seferinde benim gibi yaradanına şükrediceksin benim gibi mutlu olucen

Canım,terapinin her türünü görmüştüm ama yumurtlatma terapisine ilk defa şahit oldum.Monna bir dene bakalım işe yarıyor mu

süpermişş...kekliği ürkütmemek lazım tabi haklısınsoğan kürü,maydonoz kürü sonra yumurtalara dayakyazdım bunnarı kenara uygilicam bak bişe olursa seni bulurum ona göre haa

canım Allah tamamına erdirsin inşallah.burdaki herkesin iyi haberlerini okuruz.cennetteki meleklerimizin ömrünüde doğacak olanlara versin rabbim..
şimdi baktım içeri eşimle,oğlum sarılmış uyuyolar.Allah'ım dedim o kadar acı yaşadım ama sonunda sabrımın mükafatını verdin,şükürler olsun.inşallah hepiniz bu günleri yaşarsınız tüm kalbimle diliyorum bunu.kısmetimde varsa tabi isterim oğlumun bi kardeşi olsun ...kısmet...
hepinize iyi geceler kızlar.Allah'a emanet olun..

Özür dilerim canım seni üzdüm. Gerçekten biz bazen kendimizin çok etkilendiğini düşünüp eşlerimizin de travma yaşamış olabileceğini unutabiliyoruz. Ben de suyum geldiği gece evin içinde çığlık çığlığa daha çok küçük , Allah'ım ne olur doğmasın diye bağırıyordum. Eşim uzun bir süre çocuk istemedi. 7 ay kadar geçtikten sonra bir gece konuşunca altından benim çığlıklarımın hala kulaklarında yankılandığını söyledi. Bizim arabamız da yok burada taksi kültürü de yok. O gece 112 yi aradı ambulansla gittim... Bunlar bizim hayatımızda malesef unutamayacağımız kötü anılar olarak kalacak...

anammm canlarımı merakta bırakmışızzz iyiyim panik yok iş yerinden arkadaşlar var kızlar gelirim ama nezaman gitçekler bilmiyorum öptükkk

İyi olmana sevindim canım...

Canım üzme kendini. Bak benim eşime geçen haftalarda da kürtajdan sonra bile tam gelmeden önce (10 dak ) arıyor misafirle geliyor yemeğe. Rahmetli babası da öyleymiş. Bak dün gece kapmış yine gelmiş evde yemek var mı yok mu düşünmüyor iki ayağımı bir pabuca sokuyor. Çok konuştum konuşmak da kar etmiyor. Kendi misafirin olsa yapmazdın diyor... Ben de artık söylemiyorum ne bulursa yesinler. Hazırlıyorum son anda bazen bir şeyler...

Canım biz de çok ayrı kalmak zorunda kaldık. Yaklaşık 4 sene. Evet bende öyle olmuştu.

Canım bak ben sana benimkini anlatayım biraz gül bizimki akşam eve geldi çekirdek istedi canım .Rica ettim alırmısın diye yok dedi ama dedim lütfen ben senden hiç bişey istemiyorum zaten hep uzaktayız istediğim sadece çekirdek Neyse bisüre sonra söylene sölene gitti üff puff hastayım falan filan Bu arada bizimki soğuk algınlığından ölüneceğini sananlardan .Neyse gitti bizimki yakında açık market yok arabayla gitti 15 dk sonra geldi elinde bi poşetle bir sürü şey almış ama içinde çekirdek yok gülermisin ağlarmısın sinir oldum bide markete kızıyo nasıl koymazlar diye...[/QUOTE]

İlahi Regrete, güldürdün beni... Seni çok seviyorum. Sen bizim terapistimiz oldun. Allah tez zamanda gönlündekini versin...

Evet, haklısın. Ondan birbirimizi bu kadar seviyor ve anlıyoruz...

Canım benimki kardeş istemiyor. Geçen onu habere hazırlamak için oğlum ben doktora gitmedim daha bak belki kardeş yoktur doktora gidince öğreneceğiz dedim. Bizim komşu söylemişti ona kardeşi olacağını. Biz söylemeyi düşünmüyorduk. O da içinden Allah'ım inşallah yoktur dedi . Duydum dedim niye istemiyorsun oğlum. Benim oyuncaklarımı alır dedi. Aslında tüm oyuncaklarını gelen herkese verir yeterki onu bırakıp gitmesinler. Çok sever oyunu. Ama biraz büyüdü paylaşılmak istemiyor. Geçeen bana anne niye bebek istiyorsunuz ben size yetmiyor muyum dedi. Şok oldum. Bence sen arayı fazla uzatma canım. Kızlar sizler de öyle. Allah nasip eder de bebeişleriniz doğduktan sonra 2-3 sene sonra deneyin tekrar...

Kuş konusunu sor Paşam doktora. Ben de hamileleikte tehlikeli biliyorum...

Canım sen ne güzel 30 haftaya taşıyabilmişsin. Sonra başarılı bir serklajdan sonra vakitlice doğum yapmışsın. Bence yeni bebek için karar vermen kalmış geriye. Picolu da olsan diyorsun kolay kaldım diye. Boş ver hapı sen canım. Başla... Benim tersi oldu. Erken doğumdan sonra başarılı bir hikayem olsaydı daha az endişelenirdim. Ama bir 25. hafta bir 8. hafta gözüme batıyor...

sorma canımm altından kötü bişey çıkar.Ama pko için ibrahim şaraçoğlunun soğan kürü var onu bulur yazarım istersen
ah canım ne kötü şeyler çıkıcek sen sevin yök var yoksa derdimde neyse anladın sen oni aman sabahlar olmasın
amin kardeşim amin tek temennim o inanırmısın eşin dün traş olmuş eve geldi nasılsın canım dedi sagolsun halımı hatrımı soraryanma geldi içimden sarılmak geldi len dedim pek dadlu olmuşun dedim öptüm doyana kadar dedim hatta yaradan bana senin gibi güzel evlatlar nasip etsin dedim boyu sana çeksin uykusuda dedim pratikligi annaneye merhameti bana çeksin dedimbir oglum olsun senin gibi şöyle bana sarılında upuzun boyu olsun senin gibi dedim annemmm deyip sarılsın dedimçok isterdim dedim başladım muslukları açmayaölen oglum aklıma geldi erkek oldugunu ögrenince bu lafları söylemiştim deoda yüzüme baktı şöyle dedi merhameti sana çeksin senin gibi dedi yüzü gülerken gözlerinin içi gülsün dedisenin gibi eli hamaratlı olsun dedi yemek olsun temizlikte dedi ama altını çizdi çok titiz düzenli olmasın damat yanar dedi benim gibi dedirelaks olsun hiç birşeyi kafaya takmasın dedi hep mutlu olsun dedi eve gelince bir koşsun babammm desin yeter dedi ama dedi senin gibi üzmesin beni dedi eskileri düşünüp düşünüp dedi aglamasın dedi eşininde canını yakmasın üzülmekle dedi hayatı dolu dolu yaşasın dedi seni mutlu etsin daha bir şey istemiyorum dedi çünkü dedi bebgi en çok sen hakkediyosun dedi eziyeti sen çektin cigerinde yandı bende çok kötü oldum ama dedi sen benden beter oldun dedi neyi unutmuyorum paşa biliyomusun dedi ilk oglumuzda hani bebgimizi eve getirdikte hava soguk diye o sogukta zor soktuk içeri seni dedi aglam beni maffetti helede şu lafın aklımdan gitmiyo dedi bebgin balkonda sen dışarda üstünde ince bir gecelik şu lafınn beni bitirdi dedi onu sokun içeri ben kalırım dışarda odaha çok küçük üşür yalvarman yokmu dedi helede dedi bebgi gömmeye giderken dedi bagırman daha kulaklarımdan gitmiyo dedi yavrumu bırakın o daha çok küçük ben üşümesin diye kat kat giyiniyodum çok yalvardın ellerini dizlerine vurdun rabbim sabrını ver dedin çok agır travva geçirdim dedi 2 hamile kaldın dedi okadr dedin dedi diktirelimbak bu çocukta durmucak dedin dedi doktora inandım affet dedi halen vicdan azabı çekiyorum dedi beni affet karıcım affet deyim çok agladı dün
şimdi dedi bak rahimi diktirdik iş güç yapma kimseyede minnet etmeyelim dedi birbirimize yeteriz dedi teselli etti aman ne yapıyım yaz geldi peynir domates badem yeriz bizde hazır yeterki karnımdaki iyi olsun dikişlerim açılmasın degilmi artık hiç bir şeyi kafaya takmıcam karar verdim bundan sonra hep güzel şeyler olucak asla aklımdan kötü şeyler geçirmicem bunu burda diyorum bugün kendime yeni bir sayfa açtım işşallah böyle gider karşınızda yeni paşa ben artık karnımdakinin sevincini yaşamak istiyorum üzülmek yok sevinmek var dayanmalıyım dayanıcamda burda söz veriyorum sizlere ne kadr üzülürsem üzülüyüm kendime yapıyorum bebgede eziyet ediyorum günah güçlü safinazım ben:78::78::78::78::78:haydi kalkın uyanın len burda tek kaldım iki konuşuk yapardık

İlahi Regrete, güldürdün beni... Seni çok seviyorum. Sen bizim terapistimiz oldun. Allah tez zamanda gönlündekini versin...

Evet, haklısın. Ondan birbirimizi bu kadar seviyor ve anlıyoruz...

Canım benimki kardeş istemiyor. Geçen onu habere hazırlamak için oğlum ben doktora gitmedim daha bak belki kardeş yoktur doktora gidince öğreneceğiz dedim. Bizim komşu söylemişti ona kardeşi olacağını. Biz söylemeyi düşünmüyorduk. O da içinden Allah'ım inşallah yoktur dedi . Duydum dedim niye istemiyorsun oğlum. Benim oyuncaklarımı alır dedi. Aslında tüm oyuncaklarını gelen herkese verir yeterki onu bırakıp gitmesinler. Çok sever oyunu. Ama biraz büyüdü paylaşılmak istemiyor. Geçeen bana anne niye bebek istiyorsunuz ben size yetmiyor muyum dedi. Şok oldum. Bence sen arayı fazla uzatma canım. Kızlar sizler de öyle. Allah nasip eder de bebeişleriniz doğduktan sonra 2-3 sene sonra deneyin tekrar...

Kuş konusunu sor Paşam doktora. Ben de hamileleikte tehlikeli biliyorum...

Canım sen ne güzel 30 haftaya taşıyabilmişsin. Sonra başarılı bir serklajdan sonra vakitlice doğum yapmışsın. Bence yeni bebek için karar vermen kalmış geriye. Picolu da olsan diyorsun kolay kaldım diye. Boş ver hapı sen canım. Başla... Benim tersi oldu. Erken doğumdan sonra başarılı bir hikayem olsaydı daha az endişelenirdim. Ama bir 25. hafta bir 8. hafta gözüme batıyor...[/QUOTE]

canım kusumla eşim ilgileniyo kafesi temizleme olsun bakımına kadar ben yaklaşmıyorum anlıcagın öyle hayran hayran seyrediyorum babasıyla uzak durduktan sonra sorun yok bebekte olursa balkonum kapalı oraya koyarım
senin kocanı elime verseler inan evire çevire döverimbenim eşimde milleti çagırıyo aynı senin hesap sonradan haberim oluyo sonra ugraş dur ugraşabilirsen rahmetli babamda öyleydi annem sinir olurdu bu huyunaseninki galiba ögrencilerini çok seviyo kanımca

tubacım bebikim hayırdır benim gibi uykumu tutmadı bebiş nasıl
durucuk ne yaptı acaba sesi bugün çıkmadı acaba dogurdumu hatundurucum bebikim girde bilelim iyi oldugunu kız

regretede halen güzellik uykusundadır kesin nereye uyuyosa kız regrete kalk çabuk getirtme beni yanına len

ahh pasam ahhh benim bebeğimi doğdugunda başka yere sevk ettiler.eşim gitti yanında arada 5 saat yol var.giderken küvezde eşimin parmağını tutmuş.2 gün yanındaydı.beni göndermedi dr.yeni doğumlu olunca arkalarından çok ağladım.sonra getirdiler.yıkadılar,namazını kılı pgötürdüler.içimdeki acıyı anlatamam.hala mezarına gidince çok ağlıyorum.babası mezar yaptırdı küçücük mezarı var oğlumuneşiminde çok canı yandı ama saolsun hep destek oldu bana.hele annemin bi lafı var 'sen daha çok doğurusun ama ben bi daha doğuramam dedi'sarıldık ağladık annemle hiç unutmam...sabah sabah muslukları açtım yinebi yandanda düşünüyorum buda bizim imtihanımızmış,insanlar kocaman evlatlarını kaybediyor,allah sabrını veriyor.rabbim yanımdak ievladıma ömür versin inşallah...
sende çok üzülme geçmişi düşünüp.hiç unutmicaksın kaybettiğin bebişlerini ama inşallah yeni bebğin sağlıkla doğunca teselli bulucaksın benim gibi.onun mamasıydı,uykusuydu,sağlıgıydı derken daha az düşünüceksin inşallah canım benim..

işşalah canım benim inan çok şanslısın benim bebEgimin mezarı bile yok kaynatam birinin üstüne göMMüş okadAr istememe götürmedi beni mezarına ne gidicen burdan dua et dedi çok agırıma gitmişti ah ah artık diyorumya eskileri düşünmek istemiyorum önümüze bakıcaz onlar kalbimin bir köşesinde zaten tek temennim bu bebgimi saglıklı bir şekilde dogurmak canım sen benim takdikleri uygula gerisi karışma bende

Son düzenleme:

regrete nerdesin gene tek bıraktım beni kimsede yok hadi tek bırakmak yoktugelde dövme küstüm sana tammammı

günaydın paşam,, hoş öğlen olmuş...ne günaydını dimi?
nasılsın canım? ağrın falan var mı hiç?
saat 5 i iple çekiyorum, detaylı ultrasona gircez, Allahın izniyle...

selam paşamm doğurmadım kız ama heran doğurabilirim3 kez oldu çamaşırımı ıslatçak kadar 1 tl büyüklüğü gibi düşün su gibi bişey geliyo sabahtan beri..devam ederse dr arıycam bakalım..annem yolda geliyo birazdan burda olur bende duşa falan girip hazırlığımı yaptım nolur nolmaz diye..buralardayım ama halılarım gelicek annemle siler süpürür yerleştiririz çok bakamayabilirim..siz ne çok konuşmuşsunuz dün kaçırdım hepsini..tetonoz aşısı konuşulmuş bende yaptırdım birde detaylı ultrasondan konuşulmuş renkli ultrason demek değil detaylı ultrason..22-24 haftalarda bebeğin herşeyine bakılan siyah beyaz usg nin adı detaylı..diğeri işin şov kısmı 4 boyutlu 3 boyutlu falan..aramıza yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmişleeer,burası eminim onlarada iyi gelecektir..

günaydın paşam,, hoş öğlen olmuş...ne günaydını dimi?
Nasılsın canım? Ağrın falan var mı hiç?
Saat 5 i iple çekiyorum, detaylı ultrasona gircez, allahın izniyle...
işşalah herşey istedigin gibi gider ne güzel bebgini görmeye gidicen işşallah güzel haberler verirsin geldiginde birde kaç tl verdim merak ettim

amanım kız suyunmu geliyo yaksamkız birde normal doguruyomuşundesene regretenin dedigi tutttu amanın 38 hafta olsun bende denerim bariherşey bebk için aklımdan geçmedi sabahlar olmasın inan

evet canım eşim sabah işe giderken sağolsun uyandırıyor beni sonra uyuyamıyorum erkenciydim bugün ama yazdığını görmedim ben senin diğer topiğe gitmiştim o arada yazdın herhalde sonrada kimse olmadığı için çıktım

ayyy canım çok az kaldı senin kadar bizde heyecanla bekliyoruz sağ salim duruna kavuşmanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…