Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mr kızlar biz geldik detaylı ultrasondan.
paşam sormuş fiyatını 120 tl verdik canım.
herşeye baktı kalbine,kan akışına, böbreklere aklınıza gelecek herşeye. biraz hareketliydi, 1 saat baktı. yalnız son 20 dakikayı el parmaklarında çok harcadı bende korktum. serçe parmağı diğerlerine göre çok kısaymış. sonra eşimin parmağına baktı, tamam babadan alıyor dedi. tam bitirince eşim sordu rahim ağzı boyunu. ağzı gösterdi. Hunileşme olur gebelikte dedi o 2,5 cm dedi. rahim ağzı boyu 4,5 cm dedi.

rapor verdi elimize. ama o raporda bişey dikkatimi çekti, sizede sorayım. aynen şöyle bi cümle var.
"MATERNAL SERVİKAL YAKLAŞIK 4CM LİK KAPALI SEGMENT DIŞINDA İNTERNAL 2-3 CM LİK AÇIKLIK MEVCUTTUR."
bu cümle kafamı karıştırdı, anlamadım yaaaaa...açıklık mevcut ne demek??????
pazartesi kendi doktorumla randevum var. onada göstercem. bi fikri olan var mı?

yaa ilk geldiğin zamanlardamı olmuş tesadüfe bak. ben herzamanki gibi yatıyorum ama yatmak sorun olmaya başladı. çok dikkat ediyorum 3litre su içiyorum kayısılar incirler hatta ilaç içiyorum ama yinede hareketsizlikten kabız oluyorum. bi sorun olmadığı sürece hareketlerimi biraz daha arttırcam

ne güzel canım herşey yolundaymış uzunluğun çok iyi ama o cümlede ne demek istiyor anlamadım :26:

regrete nasılsın canım paşam merak etti bugün seni ama ben tahmin ettim yarın bugünün acısını çıkarırsınız
samyeli nasıl geçti?

Evet canım biraz gezdik yarın hava bozuk olmaz umarım geçen sene bu zamanlarda yanıyordu buralar denize bile girmiştik bide bu seneye bak anlamadım gitti.

Hoş geldinn herşeyin yolunda olmasına çok sevindim yerim ben onun minik parmağını.Canım yazdığın konuda bilgim yok ama önemli bir şey olsa ssöylerdi diye düşünüyorumm.

Yok canım ilk geldiğim zamanlarda olmamış ben daha önceden gelmiştim sayfalara atlaya atlaya bakıyodum senin hamişlik haberinede denk geldim tesadüf

bende öyle düşünüyorum, kötü şey değildir umarım.

hamile olanlar belli bebem alta çizelgeler vargamzemizde liste var ama bazı sebeplerden dolayı yayınlayamıyor malesef biraz zaman lazım

Canım evde yine misafir var kısaca bakıyorum. Yazmıştım atladınız sanırım. Listeyi yayınlamanızın benim için sakıncası yok. Ben gerçekten çok güçlüymüşüm. Kendime şaşırıyorum. Dediğim gibi en büyük tesellim kesenin içinde canlı oluşmamış olması. Yoksa çok üzülürdüm. Yayınlayın gönül rahatlığıyla. Tek ricam sonucum belli olana dek benim ismimi yazmayın... Yeni arkadaşlar da durumları görmüş olur....

yok kuşum yooooooooooook doğurmadım devam etmedi su gibi şey..deli gibi temizlik yaptık annemle belim ağrıdı uzandım biraz sizlere haber verim dedim benden cacık olmaz p.tesi yi bekliycez anacım

Canım doktora sorsaydın. Kontrolünü iyi yap Allah korusun farketmezsin suyun kalmaz bir sıkıntı olmasın canım. Keşke bir yere gidip açılma var mı kontrol etseydin?

Bu arada fazla kişiye cevap yazamadım misafir var diye hızlıca okudum...

çok duygulandım... Paylaşmak istedim...

maşallah canım güzel haberlerle gelmişsin yisinler o miniş parmağıııırapordaki 2-3 cm açıklık dediği hunileşme olabilirmi ben öyle anladım..bence korkulcak bişey yok canım herşey güzel maşallahhh

canım benim güçlü arkadaşım en kısa zamanda o listeye girip uzun süre(en az 38 hafta)çıkmamanı diliyorumhareketleri iyi diye şüphelenmedim hiç yarın sabah hastaneye uğrıycam nst yaptırırım olmazsa:26:

Sağ olasın canım. Ben de Duru'yu kucağına aldığın haberini merakla bekliyorum. Canım özelden telefonunu yazarsan mutlaka ararım hemşerim benim. Gerçekten iyiki varsınız...

Kızlarrr iyi geceler chnb gitti mi canım misafirlerin??? biraz daha iyimisin lütfenn çok iyi ollll

Durubebek nasıl gidiyor canımm varmı bişeyy

canımmmmsağol ben burda okadar moral buldum okadar destek gördümki belki bi çok endişemi sadece sizinle paylaştım hep yardımcı oldunuz çok sağolun son kez dua edin bize yarın bundan sonra bol bol ben edicem sizlere..yatmak çok zordu arkadaşlara hak veriyorum tabiki ama inanırmısın ben şuan hiçbişeyi hatırlamıyorum o sıkıntılar uçtu gitti kafamdan sanki gebeliğim lay lay lom geçmiş gibi..bazen paşam yazıyor yemeğim yok yada gamze görümceme gitçem diye çok üzülüyorum bende yalnız kaldım arada napmıştım diyorum kendim yaptım bazen bazen dışardan söyledim geçti gitti günler..yeterki karnımızdaki iyi olsun gerisi atlatılıyor bişekilde..biz duruyla haziran temmuz gibi güzel haberler bekliyoruz senden artık..çiçekler için teşekkürler buda benden sanaanladın sen onusbhlrlmsn

Kızlarrr iyi geceler chnb gitti mi canım misafirlerin??? biraz daha iyimisin lütfenn çok iyi ollll

Durubebek nasıl gidiyor canımm varmı bişeyy

Canım beklediğim misafirler gelmedi. Yine öğrenci geldi eşime yardım ediyor kırtasiye işlerinde. Buradakalacak bu gece. Artık bende alıştım bu öğrenciye. Neredeyse her gün bizde... Şimdi yatak açacağım canım. Ben iyiyim şükür. Pazartesi kendi doktoruma kontrole gideceğim. O gün doğum günü. Hem de ufak bir hediye aldım onu takdim edeceğim. Sağ olsun bazı konularda alınganlık yapsamda her zaman ilgilendi benimle... Bakalım bundan sonraki süreç nasıl gelişecek. Bu aradahala lekelenmelerim devam ediyor. Enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik kullanıyorum... Sen dönmedin sanırım yarın gezeceğiz yazmışsın. Hava burada kötü. Orada iyi mi?

Kolay gelsin canım hergün zor ama alışmışsın artık batmıyodur gözüne.Canımm lekelenmeler normaldir bence çok zaman olmadı Hava bir iki gün iyi olsaga genelde kötüydü yarın güzel olacakmış umarım öle olur ptesi dönüyorum son günlerim sonra yine yanlızlığa dönüşş ama dönünce alışıyorum hemen

fıstık hunileşmöe iste o

merhaba kızlar geçmişe fazla bakamadım ama herkes iyi galiba..
geçmişten kaçırdığım önemli birşey varsa haberdar edin beni kızlar..
samyeli, chnb, paşam iyi olmanıza çok sevindim.. özlem doğum yaptımı bide?
paşam dikişin yapıldımı? birde bebişin cinsiyeti ne merak ettim kuzum

Canımm dualarım seninle Allahın izniye hamile olarak son biriki günün inşallah sorunsuz sıkıntısız alacaksın kucağına.Canım bunun kısaltmasıda çok güzel oldu yaa aman sbhlrlmsn .Canım bu akşam eşimle yemeğe çıktık takmış kafaya eylül den önce yapmayalım diyor neyse bakalım noolcakk temmuz eylül faketmez hamile kalayım sağlıkla kucağıma alayımda 4 5 ay geç olsunn .Prenses duruyla tatlı annesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…