- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.601
Tubaaacanım nasılsınn ??? kimsecikler yoktu bende biraz geçmişe gittim ilk geldiğimde yazdıklarımı okudum biraz hüzünlendim senin hamişlik haberinde vardı orda duygulandımm hoşuma gitti .Sen nasılsın napıyosun bakalım
mr kızlar biz geldik detaylı ultrasondan.
paşam sormuş fiyatını 120 tl verdik canım.
herşeye baktı kalbine,kan akışına, böbreklere aklınıza gelecek herşeye. biraz hareketliydi, 1 saat baktı. yalnız son 20 dakikayı el parmaklarında çok harcadı bende korktum. serçe parmağı diğerlerine göre çok kısaymış. sonra eşimin parmağına baktı, tamam babadan alıyor dedi. tam bitirince eşim sordu rahim ağzı boyunu. ağzı gösterdi. Hunileşme olur gebelikte dedi o 2,5 cm dedi. rahim ağzı boyu 4,5 cm dedi.
rapor verdi elimize. ama o raporda bişey dikkatimi çekti, sizede sorayım. aynen şöyle bi cümle var.
"MATERNAL SERVİKAL YAKLAŞIK 4CM LİK KAPALI SEGMENT DIŞINDA İNTERNAL 2-3 CM LİK AÇIKLIK MEVCUTTUR."
bu cümle kafamı karıştırdı, anlamadım yaaaaa...açıklık mevcut ne demek??????
pazartesi kendi doktorumla randevum var. onada göstercem. bi fikri olan var mı?
regrete nasılsın canım paşam merak etti bugün seni ama ben tahmin ettim yarın bugünün acısını çıkarırsınız
samyeli nasıl geçti?
herşeye baktı kalbine,kan akışına, böbreklere aklınıza gelecek herşeye. biraz hareketliydi, 1 saat baktı. yalnız son 20 dakikayı el parmaklarında çok harcadı bende korktum. serçe parmağı diğerlerine göre çok kısaymış. sonra eşimin parmağına baktı, tamam babadan alıyor dedi. tam bitirince eşim sordu rahim ağzı boyunu. ağzı gösterdi. Hunileşme olur gebelikte dedi o 2,5 cm dedi. rahim ağzı boyu 4,5 cm dedi.
rapor verdi elimize. ama o raporda bişey dikkatimi çekti, sizede sorayım. aynen şöyle bi cümle var.
"MATERNAL SERVİKAL YAKLAŞIK 4CM LİK KAPALI SEGMENT DIŞINDA İNTERNAL 2-3 CM LİK AÇIKLIK MEVCUTTUR."
yaa ilk geldiğin zamanlardamı olmuş tesadüfe bak. ben herzamanki gibi yatıyorum ama yatmak sorun olmaya başladı. çok dikkat ediyorum 3litre su içiyorum kayısılar incirler hatta ilaç içiyorum ama yinede hareketsizlikten kabız oluyorum. bi sorun olmadığı sürece hareketlerimi biraz daha arttırcam
Evet canım biraz gezdikyarın hava bozuk olmaz umarım geçen sene bu zamanlarda yanıyordu buralar denize bile girmiştik bide bu seneye bak anlamadım gitti .
Hoş geldinn herşeyin yolunda olmasına çok sevindimyerim ben onun minik parmağını .Canım yazdığın konuda bilgim yok ama önemli bir şey olsa ssöylerdi diye düşünüyorumm.
hamile olanlar belli bebem alta çizelgeler vargamzemizde liste var ama bazı sebeplerden dolayı yayınlayamıyor malesef biraz zaman lazım
yok kuşum yooooooooooook doğurmadım devam etmedi su gibi şey..deli gibi temizlik yaptık annemle belim ağrıdı uzandım biraz sizlere haber verim dedim benden cacık olmaz p.tesi yi bekliycez anacım
loneliness .!.:merhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime karar veren cenabı allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. Ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün...... Tadını bilmiyoruz. Burada huriler var beni ve arkadaşla...rımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,sizleri bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. Ben seni, senin karnımda varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor rabbimiz. Hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu isteği yine allah vermişti. Hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok ki.hz.ibrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzündüler onları o kutlu günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getiricem ve rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en küçük zerresini veren allah tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada hazırlıklar yapıyor hz. Ibrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var ben varım...sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacam ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? Babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.allah sana ve bana zulmetmedi anneciğim,......
Canım evde yine misafir var kısaca bakıyorum. Yazmıştım atladınız sanırım. Listeyi yayınlamanızın benim için sakıncası yok. Ben gerçekten çok güçlüymüşüm. Kendime şaşırıyorum. Dediğim gibi en büyük tesellim kesenin içinde canlı oluşmamış olması. Yoksa çok üzülürdüm. Yayınlayın gönül rahatlığıyla. Tek ricam sonucum belli olana dek benim ismimi yazmayın... Yeni arkadaşlar da durumları görmüş olur....
Canım doktora sorsaydın. Kontrolünü iyi yap Allah korusun farketmezsin suyun kalmaz bir sıkıntı olmasın canım. Keşke bir yere gidip açılma var mı kontrol etseydin?
Bu arada fazla kişiye cevap yazamadım misafir var diye hızlıca okudum...
:
canım benim güçlü arkadaşım en kısa zamanda o listeye girip uzun süre(en az 38 hafta)çıkmamanı diliyorumhareketleri iyi diye şüphelenmedim hiç yarın sabah hastaneye uğrıycam nst yaptırırım olmazsa:26:
CANIMM yaa kıyamambu halinle yorma fazla kendini lüfenn.Yattığın günlerin acısı bu kadarda çıkarılmazki .Burda bir sürü bebğin doğumunu okudum tebrik ettik dua ettik ama Senin bebeğin ben siteye girmeye başladığımda yanlış hatırlamıyosam 18 20 hafta civarıydı nerdeyse tüm sürecini okudum,korktum dua ettim şimdi çok duygulanıyorum ve çok seviniyorum.Allahın izniyle sen doğum yaptım duru kucağımda yazdığın an sevinç göz yaşları dökeceğim feda olsun duru'ya.Yerim yer onun totosunu .Al bakalım fazlasını hak ettin ama elimizde şimdilik bu var
maşallah canım güzel haberlerle gelmişsin yisinler o miniş parmağıııı rapordaki 2-3 cm açıklık dediği hunileşme olabilirmi ben öyle anladım..bence korkulcak bişey yok canım herşey güzel maşallahhh
canım benim güçlü arkadaşım en kısa zamanda o listeye girip uzun süre(en az 38 hafta)çıkmamanı diliyorumhareketleri iyi diye şüphelenmedim hiç yarın sabah hastaneye uğrıycam nst yaptırırım olmazsa:26:
Kızlarrr iyi geceler chnb gitti mi canım misafirlerin??? biraz daha iyimisin lütfenn çok iyi ollll
Durubebek nasıl gidiyor canımmvarmı bişeyy
Paşam en on yemek yapmaya çıkıyorum dedi bir daha girmedi merak ettim ama :44::44::44: aklıma takıldı ...
Canım beklediğim misafirler gelmedi. Yine öğrenci geldi eşime yardım ediyor kırtasiye işlerinde. Buradakalacak bu gece. Artık bende alıştım bu öğrenciye. Neredeyse her gün bizde... Şimdi yatak açacağım canım. Ben iyiyim şükür. Pazartesi kendi doktoruma kontrole gideceğim. O gün doğum günü. Hem de ufak bir hediye aldım onu takdim edeceğim. Sağ olsun bazı konularda alınganlık yapsamda her zaman ilgilendi benimle... Bakalım bundan sonraki süreç nasıl gelişecek. Bu aradahala lekelenmelerim devam ediyor. Enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik kullanıyorum... Sen dönmedin sanırım yarın gezeceğiz yazmışsın. Hava burada kötü. Orada iyi mi?
canımmmmsağol ben burda okadar moral buldum okadar destek gördümki belki bi çok endişemi sadece sizinle paylaştım hep yardımcı oldunuz çok sağolun son kez dua edin bize yarın bundan sonra bol bol ben edicem sizlere..yatmak çok zordu arkadaşlara hak veriyorum tabiki ama inanırmısın ben şuan hiçbişeyi hatırlamıyorum o sıkıntılar uçtu gitti kafamdan sanki gebeliğim lay lay lom geçmiş gibi..bazen paşam yazıyor yemeğim yok yada gamze görümceme gitçem diye çok üzülüyorum bende yalnız kaldım arada napmıştım diyorum kendim yaptım bazen bazen dışardan söyledim geçti gitti günler..yeterki karnımızdaki iyi olsun gerisi atlatılıyor bişekilde..biz duruyla haziran temmuz gibi güzel haberler bekliyoruz senden artık..çiçekler için teşekkürler buda benden sana anladın sen onu sbhlrlmsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?