Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Yaren merhaba paşam bugece ortalıktan kayboldu ben yazayım sana paşamın dikişleri atıldı.Özlem doğum yapmış.

Sen ve bebişin iyimisiniz herşey yolundadır umarımm bebişini benim için öp lütfen sevgiler

olsun geç olsun güç olmasın allah istediğiniz zaman versin canımcımsen kocişi ikna edersin kararını verince zaten..bende kısaltmayı daha çok sevdim yemeğe çıktınız demek ohhh ne güzel afiyet bal şeker olsun bizde sabah kahvaltıya gidicez kısmetse bakalım..ben yatıyorum şimdilik kuzucan sana ve tüm arkadaşlara iyi geceler

Canım iyi geceler şimdiden afiyet olsun duruya son kiloları aldır bakalımm .Kuzucan mı çok sevdimm öptüm canım

hayatımda biri yok..!! birinde hayatım var..!

Asla sevmediğim birine seni seviyorum demedim,

Ya da asla birini severken karşılı...ğını beklemedim.

Dostluğuma değer biçmedim,sevgime ise hiçbir zaman sınır çizmedim.

Sevdiysem sonuna kadar gittim, bitirdiysem öldürse de hasreti geriye dönmedim.

Bazen çok kırıldım, bazen belki de kırdım.

Ama hata insana mahsustur dedim.

Affettim, af diledim.

Kimileri birden fazla kırdılar kalbimi ama ben onları yinede affettim.

Onlar belki beni saflıkla yargıladılar.

Belki de içten içe sinsice güldüler.

Ama asıl unuttukları şuydu;

Ben aldanmadım..!

Aldanan her zaman kendileri oldular ama bunu anlayamadılar.

Bir insan kaybının ne olduğu bilemedikleri için,

Kaybetmek onlar için bir alışkanlık haline geldiği için.

Oysa ben hiç insan kaybetmedim.

Sadece zamanı geldiğinde vazgeçmeyi bildim o kadar..

merhaba canlarım sagolun beni merak etmişsiniz kendimle kalmak zorundaydım bazı şeyleri düşünmem lazımdı iyide yptım dedim paşam ne yapıyosun sen böyle yaparsan ya kafayı yicen yada depresyona giricen yapma dedim benim aslında yaşadıklarım hiç kolay degil çok eziyet çok acılar çektim bu yaşıma kadar ama bazı şeyler insanın istedigi gibi gitmiyo be canlarım ben yaptıklarıma asla bir karşılık beklemek için yapmadım çünkü iyi bir müslüman bir şeyi yapınca karşılık beklemeyendir aynı benim gibi ben hiç bir şeyi karşılık beklemeden yaparım yedi kat el bile olsa yaparım rabbim için allahımın rızası için yaparım rabbim benden memnun kalsında gerisi vallahi boş ????ama herşey insanın istedigi gibi gitse nerdeinsanın canını yakansa sevdiklerinden deger görmemek ben herkeze yaptıgım iyiliklere asla bana geri yapsın dişye degil rabbim için yaptım çünkü rabbim bana öyle bir merhamet vermişki kalbime ondan bu sitemim kırılmameşim geçen kızdı ablam için demedigini bırakmadı adam haklı el adamına laf etirdi agzımı açıpta bir şey diyemedimben ona kızıyorum 7 kat ele laf ettirmesine inanın evime kimse gelmesin aramasında sormasında eşim ve karnımdaki bebegim yetiyo inanınben ne olursa yerim ama insan bir canbir nefes istiyo ama nerdeşuan benim yerimde olmak isteyen okadr kişi varki biliyorum bunun içinde rabbime herseferinde şükrediyorumtek korkum ya buda giderse ya canım gene yanarsa ya eşimi gene üzersem onu asla istemiyorum çünkü okadar iyi bir insanki sormayın üzülmesini asla istemiyorum gene gizli gizl, köşelerde bulup agladıgını görmek istemiyorum geçen yatak odasında uyuyorum baktım yanımda yok içerde nasıl aglıyo öyle böyle degil sesimi bile çıkarmadım öyle izledim çünkü okadar güçlü biri gibi görünüyo ama çok yufka yüreklidir içeri girdim dedim ne oldu bana bir gelmesi vardı görmeyin ben ayakta o yere diz çökmüş bana sarılp aglaması kahretti benidedim ne oldu dedi ilk oglanda kanaman oldu parasızlıktan hastaneye bile gidemedik işe yeni girmişti gece kanamam oldu dedim gene gelir geçer parasızlıga işte o an lanet etti kimsede yokki o akşam uyudum hiç unutmuyorum karnımı açtı öyle okşadı öptü ogluyla konuştu ne olur bizi bırakıp gitme diye çok yalvardı bebegi kaybettik elalemin parasıyla çıktık hastaneden ne ailesi destek çıktı nerde bir ablam destek çıktı oda hastaneye yatma parsı paran olmayınca hastaneye sokmuyolar bileonda çok dert yanıp agladı benim yüzümden para olsaydı dururdu dedi 2 oglumda tedavi olduk olmadı tedaviyi bıraktım kendiliginden kaldım hamile bu sefer eşim dedi bu dursun hep özele götürdü buldu buluşturdu yetmedi borç aldı ilaçları yeri geldi yazdırdı yeterki bebk dursun diyeokadr demene ragmen dedi diktirmedim doktora kandım diye başladı aglamaya birine dedi paramız yoktu digerindede rapa vardı ihmalden öldü hep kendini suçladı çok dövündü ogün çok agladı 10 senelik eşiyim daha öyle o halde hiç görmedim affet ne olur benim yüzümden öldü bu ikiside dedi nasıul aglıyo bana sarılmış bir şekilde dedim ne oldu birşemi var dedi paşa bunuda diktirdik serklajın gitim en iyisini aldım en pahalısını dedi yeterki yavrum bizi bırakmasın dedi bizde bir aile olalım evimiz şenlensin mutlu olalım dedi okadr aglamışızki sormayın dedi buda giderse biz ne yaparız aman dedi sakın iş yapma ne olur ben bakarım sana dedi yeterki dursun çok yalvardı şimdi merak ediyosunuz dün yemek yaptınmı diye yapmmadımkorktum bebge bir şey olur diye gene hayal kırıklıgına ugratırım diye bol bol düşündüm korktum ne biliyim olmaya olmaz birşey olur dedim aradan 5 dakika geçti aradı geliyorum diye dışardan birşeyler almış onu yedim ye diyorum sen ye dedi bogazımdan geçermi dedim sende ye söylemiyim canınız çekmesinondan yerimden kalkamıyorum bunada birşey olur eşimi hayal kırıklıgına ugratırım diye çok korkuyorumrabbim kendim içinde istiyorum ama eşim için daha çok çünkü o okadr hakkediyoki ev iş yoruluyo adam onu hayal kırıklıgına ugratmak istemiyorum rabbim bebgimi koru kolla ne olur ona birşey olmasın layıkıyla taşıyım zafer kupasını kaldırıyımbenim gerçegim bu

Canım bu kadar üzme kendini. Malesef hayatta böyle anlar olabiliyor. Hepimizin hikayesi birbirinden trajik malesef. Allah buna ömür versin. Boş ver onu bunu. Keşke dediğin gibi yakın otursaydık da birbirimize yardım edebilseydik. Canım yalnızca günde 3 kez gelip senin önüne yemek koyacak mahalleden yakın biri yok mu? Buralarda ayda 400'e yarım gün gelen oluyormuş. Yalnızca bir saat gelse daha uygun bir ücrete? Eşinin de işi var her seferinde sana yardımcı olamıyor istesede. Ne olur çok üzme kendini. Ben çıkıyorum şimdi öğrenci bizde kaldı şimdi kahvaltı hazırlamam lazım...

canım olmazmı var para mühim degilde eşimin ansı yetiyo laf eder 2 oglanda kızdım bir komşuma dediki kaynananın korkusuna gelemdik dedi okul kapansın ablamın kızı gelicek zaten bana bakmaya onun için biraz sabretmem lazımne kaldı okulların kapanmasına demi ozamana kadar idare edicez tabi tam düşük ayın işşallahta birşey olmaz aklım çıkıyo ayı yaklaştıkça ondan stresliyimüzülmek istemiyorum üzülmüyorumda arkadaş yazmışya biz savaşı kaybettik diye onun gibi olmak istemiyorum halende üzülüyorum lafı aklıma geldikçe içim acıyo onun için strese gerk yok aglamayada diyorum dim dik ayaktayım işşallah bu aralar arkadaş demez 4 gündür bir gıcık oldum habira öksürüyorum korkuyorum dikişlere bir şey diye evde tek aşkım pasam o yetiyo bana şirinlik yapıyo moralimi düzeltiyo tavsiye ederim her eve bir paşa şartyaşasın paşa sen çok yaşa tombul paşam

Kızlarrr iyi geceler chnb gitti mi canım misafirlerin??? biraz daha iyimisin lütfenn çok iyi ollll

Durubebek nasıl gidiyor canımm varmı bişeyy

canım şu resmi kaldır dün gece girdim orda senin avatarı eşim gördü ne lo dedi vallahi surat budedim ben ogün çok aglıyodumya sagolsun şirinlik olsun diye yaptıaman dedi öteki nene daha iyiydi dedi

herkeze güzel bir hafta sonları diliyorum bugün kaynanam geliyo eşim bir taraftan kahvaltı hazırlıyo bir tataftan yemeksonra görüşürüz bugün aşk tazelicezde eşimleaman akşamlar olmasın dicez

Evladın ölümüne sabır
Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez.

Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]

Oğlu İbrahim ölünce de, (Ya İbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.

(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]

Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]

(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]

Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (İki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (İki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]

Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]

Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]

Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! İyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.

Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.

Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.

Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.

Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.

İyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!

BENİM ÇOCUĞUM ÇOK ÖZELDİ BU KADAR KÖTÜ İNSAN VARKEN
NEDEN BENİM ÇOCUĞUM ÖLDÜ,ÇOCUKLAR CENNETTE BÜYÜR MÜ?

"Bütün dünyada bir tek güzel çocuk vardır ve bütün anneler ona sahiptir."
Onlar seçilmiş, çok özel çocuklardır. Sanki her biri bu dünya için yaratılmadıklarını her halleri ile belli ederlerler Amerika'dan bir heyet gelip Türkiye'den birkaç çocuğu Beyaz Saray'da ağırlamak için seçtiler. Bunlardan biride sizin çocuğunuz. Diğer aileler keşke bizim çocuğumuz seçilseydi demezler miydi?
Allah sizin çocuğunuzu seçti. Bazılarına nasip olan bu seçim sonucu cennetine aldı. Artık çocuğunuzu orada ağırlıyor. Bu dünyanın karmaşasına bırakmadı. Sıkıntılar çekmesini istemedi.

Çocukların Allah makamındaki yeri cennettir.

Cennette her türlü zevk vardır. Onlar büyümek isterse Allah onları büyütebilir. Cennette herkesin istediği yerine gelecektir. Canların çektiği her şey orada vardır.kadının biri her yıl doğum yapıyordu, fakat çocuk yaşını doldurmadan üç aylık, dört aylık, dokuz aylıkken ölüp giderdi.

Böyle, böyle derken kadın tam dokuz çocuğunu kaybetmişti. Bir gece çok ağlayıp dua etti, o gece rüyasında cenneti ve oradaki sayısız nimetleri, köşkleri gördü. Köşklerden birinin üzerinde kendi adı yazılıydı, oradan içeriye girince bütün çocuklarının orada meleklerin refakatinde çok mutlu olduklarını görünce, Allah'a şükretti.

peki durucum hunileşme normal mi? kaç cm e kadar normal?

Sual: Küçük çocuklar da ölürken sıkıntı çeker mi?
CEVAP
Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, âbâ ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak teâlâdan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, tâ Hazret-i Âdem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, âlemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teâlâ, akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü teâlâ da, (İzzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya...

peki durucum hunileşme normal mi? kaç cm e kadar normal?

canım doktordan sonuçlar iyi çıkmış maşallahbakalım bize ne dicek doktor teyzemiz 23 mayıstarenkli doplorde belli oluyomuki rahim boyu filandoktoruna iyice sorsaydın canım için rahatlardı maşalah bir düşük risk ayını atlattın kaldı bir tane daha 22 haftada geçerse tatamdır bu iş işşalah inan sen haftaları geçtikçe ben burda seviniyorumkorkma herşey varıcagına gidiyo bundan sonra arkaya ta arkaya bakmak yok devamlı ileri bakıcaz rabbim aglayanlardan degilde gülenlerden nasip etsin işşallah

amin canım rabbim hepimize nasip eder.
Allahın izniyle yarın kendi doktoruma gitcem, o zaman socam herşeyi....

iyice sor bakalım o nediyo stres yapma sakınbak az kaldı yoluna bir 28 sonra 32 ve 40 mutlu sonişşallah bu sefer canımız yanmıcak alahın izniyle

inşallah canım,,, evet ilk hedefimiz 28. hafta.... iyiki bu sayfa var.. moral oluyor bize....
dün doktor dediki: kalbin çok hızlı atıyor sakin ol dedi. için sıkılınca sevdiğin bi odaya geç 10-15 kere derin nefes al ver. bak gör bebeğinde rahatlayacak dedi. denicem bende...

Herkese günaydın... :) Bugün Antep'te güzel ve güneşli bir pazar günü yaşıyoruz, inşallah tüm illerde de öyledir... Bu sene güneşe hasret kalmıştık, sabah kalktığımda güneşi görünce çok mutlu oldum. )

eskişehirde de öyle hava çok güzel. eşim de dedi, gel 5-10 dakika dışarı çıkalımda hava al. sende bebekte güneşi alsın dedi. 5 dakika öğleden sonra biraz hava alalım....

Paşamcım yaşadığın korkular emin ol hepimizde var, bende kızımı 21+3 te kaybettim, o haftalara yaklaştıkça daha da stresli oluyorum, o zaman da öncesinde öksürük başlamıştı, ne kötü tesadüftür ki bunda da yaklaşık 1 haftadır, bitmeyen ve sürekli azan öksürüğüm var. Yine aynı şeyler yaşayacağım diye çok korkuyorum, ama şunu da unutma her yeni gün, yeni bir umut, bardağın dolu tarafını görmek bizim elimizde, sende o dolu tarafı gör ve karnında ki yavruyu strese sokma annesi, o daha çok küçük ve senin yaşadığın her stresi oda hissediyor, hamileliklerinde çok stres yaşayan annelerin bebekleri doğduktan sonra daha farklı oluyorlarmış, o küçücük hallerinde bile depresyona giriyorlarmış, sen gül bebeğinde seninle gülsün tamam mı?

canım biliyosun panik atak var öyle bir şey olursa koltuga otur dik dur sag elini sag burun deligine koy iyice bastır sakin olarak nesef al inan hem aklını boşaltıyo hem kalbin hızını yavaşlatıyo hemde tansiyonunu düşürüyo ben öyle yapıyorum doktora panik atak birşey yaparmı dedim yok dedi ama kan akışı çok gider zorlarsın sakin relaks ol annesi dedi bebgim karnımda 5 kere rahatsızlaştım bebgim engelledi işşallahta daha olmaz sen ebim dedigimi bir deneistanbulda havalarda güzel haydi kızlar kocaları alalım gezmeye gidelim oh sefam olsun
ben kesme şekeri doyurucam :79::79::79:

eskişehirde de öyle hava çok güzel. eşim de dedi, gel 5-10 dakika dışarı çıkalımda hava al. sende bebekte güneşi alsın dedi. 5 dakika öğleden sonra biraz hava alalım....

Çok güzel, güzel günler bizi bekliyor, biz bebişimle balkonda 5-10 dakika hava aldık, bir arkadaş yazmıştı, hamileliğim boyunca hiç dışarı çıkmadığım için bebek d vitaminini eksik almış diye, o yüzden mümkün olduğunca bebeklerimizi güneşe çıkartalım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…