- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.641
Paşamcım yaşadığın korkular emin ol hepimizde var, bende kızımı 21+3 te kaybettim, o haftalara yaklaştıkça daha da stresli oluyorum, o zaman da öncesinde öksürük başlamıştı, ne kötü tesadüftür ki bunda da yaklaşık 1 haftadır, bitmeyen ve sürekli azan öksürüğüm var. Yine aynı şeyler yaşayacağım diye çok korkuyorum, ama şunu da unutma her yeni gün, yeni bir umut, bardağın dolu tarafını görmek bizim elimizde, sende o dolu tarafı gör ve karnında ki yavruyu strese sokma annesi, o daha çok küçük ve senin yaşadığın her stresi oda hissediyor, hamileliklerinde çok stres yaşayan annelerin bebekleri doğduktan sonra daha farklı oluyorlarmış, o küçücük hallerinde bile depresyona giriyorlarmış, sen gül bebeğinde seninle gülsün tamam mı?
eskişehirde de öyle hava çok güzel. eşim de dedi, gel 5-10 dakika dışarı çıkalımda hava al. sende bebekte güneşi alsın dedi. 5 dakika öğleden sonra biraz hava alalım....
Paşamcım yaşadığın korkular emin ol hepimizde var, bende kızımı 21+3 te kaybettim, o haftalara yaklaştıkça daha da stresli oluyorum, o zaman da öncesinde öksürük başlamıştı, ne kötü tesadüftür ki bunda da yaklaşık 1 haftadır, bitmeyen ve sürekli azan öksürüğüm var. Yine aynı şeyler yaşayacağım diye çok korkuyorum, ama şunu da unutma her yeni gün, yeni bir umut, bardağın dolu tarafını görmek bizim elimizde, sende o dolu tarafı gör ve karnında ki yavruyu strese sokma annesi, o daha çok küçük ve senin yaşadığın her stresi oda hissediyor, hamileliklerinde çok stres yaşayan annelerin bebekleri doğduktan sonra daha farklı oluyorlarmış, o küçücük hallerinde bile depresyona giriyorlarmış, sen gül bebeğinde seninle gülsün tamam mı?
Çok güzel, güzel günler bizi bekliyor, biz bebişimle balkonda 5-10 dakika hava aldık, bir arkadaş yazmıştı, hamileliğim boyunca hiç dışarı çıkmadığım için bebek d vitaminini eksik almış diye, o yüzden mümkün olduğunca bebeklerimizi güneşe çıkartalım....
kızlar merhaba...
benim bugün kontrolüm vardı.bu dr.benim aklımı fikrimi alıyor.açıklığım dikişe dayanmış.geçen seferde söylemişti zaten.kalkmıcaksın yatıcaksın diyor.yolculuk yapmak yasak.erken doğum olurmuş büyük ihtimal(tabi allan'ın dediğiden başka birşey olmazda)moralim yine çok bozuk.geldiğimden beri ağlıyorum.sizde yatın kalkmayın işi gücü bırakın.iş güç geri getirmiyor hiçbirşeyi.antibiyotik verdi bir kutu içecekmişim.sürekli yattığım için bişey kullanmam gerekirmi dedim coraspin gibi coraspin değil dedi claxen 0.4 lük günde bir defa iğne olucam onu yazdı.prepar için erkenmiş.herşetin hayırlısını rabbim bilir rabbim ne derse o olur.allah'ım yardım etsin cemi cümlemize inşallah.
kızlar merhaba...
benim bugün kontrolüm vardı.bu dr.benim aklımı fikrimi alıyor.açıklığım dikişe dayanmış.geçen seferde söylemişti zaten.kalkmıcaksın yatıcaksın diyor.yolculuk yapmak yasak.erken doğum olurmuş büyük ihtimal(tabi allan'ın dediğiden başka birşey olmazda)moralim yine çok bozuk.geldiğimden beri ağlıyorum.sizde yatın kalkmayın işi gücü bırakın.iş güç geri getirmiyor hiçbirşeyi.antibiyotik verdi bir kutu içecekmişim.sürekli yattığım için bişey kullanmam gerekirmi dedim coraspin gibi coraspin değil dedi claxen 0.4 lük günde bir defa iğne olucam onu yazdı.prepar için erkenmiş.herşetin hayırlısını rabbim bilir rabbim ne derse o olur.allah'ım yardım etsin cemi cümlemize inşallah.
kızlar merhaba...
tatlım öncelikle moralini yüksek tut..hiç kalkma yat..claxen daha önce yazmadı mı sana :26: tatlım dualarım seninle allahın izniyle bir şey olmaz tatlım hastanede yatsan 28 haftalara kadar hem serum veriir hiç kalkmazsın o şekilde arkadaşlar bbebeğini kucağına alanlar hem serumlar enfeksiyonuda engelliyor
kızlar merhaba...
kızlar merhaba...
sagol varolinan yazdıklarınla beni çok mutlu ettin biliyorum kardeşim biliyorum azmedicez evlatlarımızı layıkıyla dogurucaz inan dedigim gibi herşey olucagına varıyo tek korkum eşim ve ben gene üzülürüz diye üzülüyorum inan o benim kıymetlim 2 oglumu dogurdugumda serviste eşim vardı ben bebgi dünyaya getirdigimde ellerimi sıkı sıkı tuttu gözyaşlarına kurban oldugum çok agladı dışarı çok zor çıkartılar doktorlar ben aglıyorum bagırıyorum bebegim diye onuda dışarı çıkartılar sürüklüye sürüklüye yalvarıyo ne olur bende duruyum yanında o korkuyo yanında olmam lazım bir tarftanda aglıyo üzülme canım aman sana bir şey olumasın ne olur dayanamam diye biz öyle bir aşkla sevdil evlendikki sorma 6 sene konuştum eşimin ailesi istemedi ben biraz zor oldu anlıcagınız evlenmem her ikinci kişi oldum okadr çok şey varki agırıma gidençok kırıldım anlıcagın öyle böyle degil herşeyime karısan bir anası herdefasında benim canımı yakmaya ugrasan eltim onlar beni maffetti aslında ben çok cesaretliydim onlar beni düşüne düşüne hasta ettiler ben 2 kere acillik oldum makinalara baglı yasadım 4 kere kriz geçirdim çarpıntımı durduramadılar hep babam yardım et allahım yardım et dedim evlendik borçları üstüze yıgdılar eltimlerinkinide bize ödettiler ah garip eşim ne yapsın bir kere annesini şikayet etmedim amcamın karsı eşime oglum bunun bir şeyi yok bu annengile gidiyo bir şey oluyo buna dedi bana sordu diyemedim anan böyle yapıyo sonra yok anamı kötülüyo yok sogumasın diye okadrda düşünceliyim yane hiç uunutmuyorum birgün gene oraya gittik kaynanam benle kavga ediyo kapı kapalı nasıl olduysa bu eve erken gelmiş seslerimizi duyunca bakmış dinlemiş ne oluyo diye taki benim sesimi duyana kadr nasıl aglıyorum ama ailevi mesele eltim olur olmaz agzımdan çıkmayan lafları bire bin katmış üstüme yollamış dedim hep beni suçlıyosun yüzleştır diyorum yok eşim içeri girdi hatunun suratı degişti ne oluyo dedi hiç dedi gelin kaynana konuşuyoz gözlerim kan çanagı olmuş aglamaktan dedi kalk giyin gidiyoruz halen dedi kaynana oglum nereye yeter anne dedi ben bukıza eziyet et diye almadım ah salak kafam dedi hiçte anlamamışım bu güne kadr garip birşeyde demedi dedi ogündür bu gündür eşim beni tek yollamaz birlikte kesin söz dedi eger sen bir daha bu karımın üstüne git bak ben ne yapıyorum dedi biz zor bu günlere geldik eziyet çile aklına ne gelirse ama geride kaldı çok şükür artık eşim ben ve küçük kemeşekerim var tek dilegim yaradan yüzümüze baksada eşlerimizi mutlu etsek bende burayı iyiki bulmuşum iyikide sizin gibi degerli kardeşlerim var hep tedirgin olarak açıyorum sayfayı kötü bir şey olmadıgını görünce seviniyorum dikiş attırdım eve geldim regrete aradı dedi bugün topige girdinmi yok yeni kalktım bakmadım dedi bak dedi sana bir şey dicem benden duy dedi kız dedim ne oluyo korkutma beni birine birşeymi oldu dedim kalbin korkudan nasıl atıyo aklıma ilk hamileler geldi bebkleremi bir şey oldu dedim ilk aklıma gamze geldi nedense meyerse hiç aklıma gelmeyen başıma geldi dedim kim yavaş söyle seniş uyarıyım dedi chnb deyince ne oldu demeye kalmadı siteyi açtım karşımda sayfa CHBN yazmış her satırı her hecesi beni maffetti çok agladım okurken çok dua ettim allah biliyoya bir yanlışlık olsun diye ama dogruydu elim gitmedi telefona arsam biliyorum aglıcam biraz zaman geçti kendimi zor tutuyorum aglamamk için kapadım telefonu annem aglayınca görünce dedi ne oldu anlattım kadın bile üzüldü dua etti işte herkez benim için degerli hepinizinde ayrı ayrı yeri var bende hepinizide çok seviyorum belkim kader arkadaşıyız ondan olabilir iyiki varsınız iyiki hayatıma girdiniz işşalah sizde beni seviyosunuzdur allah için bu şirinlikteki insan sevilmezmi aynen buna benziyom şirin ve sempatik:86::86::86::86::86:
bu claxen iğne mi, kasılmayı mı engelliyor?
Melekceren de yazmış. Güneş önemli bebişler için... Doktora sor yarın bir de daha sık kontrole gitmek istediğini söyle bence canım...
Canım neden olur acaba bu öksürük. Ben de 6.5 yaşındaki oğlumda 5-6 aylık gibi bir öksürüğe yakalanmıştım. Antibiyotik kullandım geçmedi. Hatta verem dispanserine gitmiştim. Marmara Ün. Hastanesi'nde hamile korumalığıyla ciğer filmi bile çekmişlerdi. Bir şey çıkmamıştı. Kendiliğinden geçmişti ama çok öksürmüştüm. Ballı karışımlar filan içmiştim. Acaba bağışıklık sistemimiz mi zayıflıyor acaba?
İyi olur bebiş için. Antepte miydin Antalyada mıydın canım sen?
bu claxen iğne mi, kasılmayı mı engelliyor?
merhaba kızlar geçmişe fazla bakamadım ama herkes iyi galiba..
geçmişten kaçırdığım önemli birşey varsa haberdar edin beni kızlar..
samyeli, chnb, paşam iyi olmanıza çok sevindim.. özlem doğum yaptımı bide?
paşam dikişin yapıldımı? birde bebişin cinsiyeti ne merak ettim kuzum
Canım ben Antep'teyim. Bağışıklık sistemi zayıflıyor olabilir, bende bilmiyorum nedenini, ama tüm bitkisel tedaviler yanında ekstradan aldığım antibiyotik ve şurup hiç bir işime yaramadı, yinede sabırla ve umutla öksürüğüm geçecek diye bekliyorum, bu arada hava güzelse sende oğlunu çıkar dışarıya, oda alsın d vitaminini..
Canım benim 25 haftalık oğlumu doğurmadan bir hafta önce Nevşehir'e gitmiştim. Yolculuğu doktora sormuştum gidebilirsin demişti. Ama bizlerin yolculuk yapması iyi değil malesef. 6.5 yaşındaki oğlumda benim 29+4'de 4 cm açığım vardı ve sürekli yatarak(35 kadar) tamamladım canım. Allah'ın izniyle bir şeyler olmaz hep yat canım. İş güç boş verin. Açlıktan kimse ölmemiş olmazsa meyve çerez geçiştirin yeterki bebişe bir şey olmasın... Ben de bu sefer 0.45 lik innohep iğneye başlamıştım...
Canım geçmişi bırak bir tarafa. İnan hepimizin çok değişik hikayeleri var. Bu dünya malesef güllük gülistanlık olmuyor. Allah'a şükür çok iyi bir eşe sahipsin. Ben hiç bir zaman eşimin ailesine bir şey diyemem. Desem kızar. Senelerce Edirne'den dönüşte hep önce onun ailesine giderdik takarlardı bu duruma. Daha düne kadar eşimin cüzdanınınön gözünde eşimin annesinin resmi vardı. Kayınvalidem iyi biridir. Geçen aradı üzülme Allah'ın dediği olur dedi. Beni teselli etti. Bak bana anneme ne hamile olduğumu ne de bu olayı söyleyebildim. Aramızda dağlar kadar mesafe var. Kardeşim doğum yaptı gidemedim. Bu zor günümde kimsem var mı yanımda sizlerden başka? Eşimin de okul işleri bak yine gitti canın sıkılırsa ara dedi. Sağ olsun o da beni sever. Biz senin gibi çok birbirimizi severek evlenmedik. O da ben de sevdiğimiz kişilerin darbesini yemiş, yeni sevdiklerimizden ayrılmış insanlar olarak birbirimize sarıldık. Zor oldu baştan birbirimize alışmamız. Çok şükür sonradan sevdik birbirimizi. Sağ olsun çok baktı eşim de bana. Ama yine de ufak tefek sıkıntılar oluyor işte. Bana da çok üzülme canım. fKaderde ne varsa onu görüyoruz. Bu sefer her türlü önlemimi aldım. Geçen seneki hamileliğimi öğrendiğimden beri saçımı bile boyamadım. Kimyasal madde var diye makyaj yapmadım, defne sabunu ile duş aldım, sevmediğim halde su içtim. Dünyanın ilacını içtim kısmet olmayınca olmuyor. Her şey nasip. Bizler güçlü olmak zorundayız. Tek bir kızkardeşim var. Başka kimsem yok tek endişem oğlumun tek kalması. İlerde bizlere bir şey olduğunda sığınacak bir dalı olmaması. Allah sizlere hayırlı evlatlar nasip etsin o zaman benim demek istediğimi daha da iyi anlayacaksınız. Seni ve diğer arkadaşlarımı çok sevdiğimi bilmeni istiyorum canım...
Canım benim 25 haftalık oğlumu doğurmadan bir hafta önce Nevşehir'e gitmiştim. Yolculuğu doktora sormuştum gidebilirsin demişti. Ama bizlerin yolculuk yapması iyi değil malesef. 6.5 yaşındaki oğlumda benim 29+4'de 4 cm açığım vardı ve sürekli yatarak(35 kadar) tamamladım canım. Allah'ın izniyle bir şeyler olmaz hep yat canım. İş güç boş verin. Açlıktan kimse ölmemiş olmazsa meyve çerez geçiştirin yeterki bebişe bir şey olmasın... Ben de bu sefer 0.45 lik innohep iğneye başlamıştım...
Canım geçmişi bırak bir tarafa. İnan hepimizin çok değişik hikayeleri var. Bu dünya malesef güllük gülistanlık olmuyor. Allah'a şükür çok iyi bir eşe sahipsin. Ben hiç bir zaman eşimin ailesine bir şey diyemem. Desem kızar. Senelerce Edirne'den dönüşte hep önce onun ailesine giderdik takarlardı bu duruma. Daha düne kadar eşimin cüzdanınınön gözünde eşimin annesinin resmi vardı. Kayınvalidem iyi biridir. Geçen aradı üzülme Allah'ın dediği olur dedi. Beni teselli etti. Bak bana anneme ne hamile olduğumu ne de bu olayı söyleyebildim. Aramızda dağlar kadar mesafe var. Kardeşim doğum yaptı gidemedim. Bu zor günümde kimsem var mı yanımda sizlerden başka? Eşimin de okul işleri bak yine gitti canın sıkılırsa ara dedi. Sağ olsun o da beni sever. Biz senin gibi çok birbirimizi severek evlenmedik. O da ben de sevdiğimiz kişilerin darbesini yemiş, yeni sevdiklerimizden ayrılmış insanlar olarak birbirimize sarıldık. Zor oldu baştan birbirimize alışmamız. Çok şükür sonradan sevdik birbirimizi. Sağ olsun çok baktı eşim de bana. Ama yine de ufak tefek sıkıntılar oluyor işte. Bana da çok üzülme canım. fKaderde ne varsa onu görüyoruz. Bu sefer her türlü önlemimi aldım. Geçen seneki hamileliğimi öğrendiğimden beri saçımı bile boyamadım. Kimyasal madde var diye makyaj yapmadım, defne sabunu ile duş aldım, sevmediğim halde su içtim. Dünyanın ilacını içtim kısmet olmayınca olmuyor. Her şey nasip. Bizler güçlü olmak zorundayız. Tek bir kızkardeşim var. Başka kimsem yok tek endişem oğlumun tek kalması. İlerde bizlere bir şey olduğunda sığınacak bir dalı olmaması. Allah sizlere hayırlı evlatlar nasip etsin o zaman benim demek istediğimi daha da iyi anlayacaksınız. Seni ve diğer arkadaşlarımı çok sevdiğimi bilmeni istiyorum canım...
dedigin gibi herkezin ayrı bir hikayesi varartık strese giripte bebgimi üzmek istemiyorum dünden beri çok düşündüm tartım insan kendiyle konuşunca daha iyi anlıyo kendini tavsiye ederim kendinizle konuşun kızın en azından canınız yanmıyo deliyim diyorumda inanmıyosunuz bana rabbim dedim beni bütün kötülüklerden koru içinde bebegimide eşimide koru dedim biri kıymetlim digeride onun emaneti rabbim yardımcımız olsun işşallah bundan sonraki yavruların saglıklı olur ötekilerinin acısını unutursun inan bak oglumu kaybettim aglarken hem kaybettigime aglıyorum hemde allahım ya gene hamile kalazsan diye aglıyorum okadr ugraşmama hamile kalamayan ben bir kere yaramazlık yaptık oldu rabbim ne kudretliymiş eşime bile dedim dediki yaradan dedi istedikten sonra taşın içinde yeşilik çıkarır peh dedim nerde bende o şans ama bak rabbim nelere kadir inan kendimden çok utandım öyle böyle degil hemen 2 rekat şükür namazı kıldım şükrettim mevlama
bu satırlarıda regreteye yazıyorum biliyorumki pazartesi evine gelicek hiç üzülme eşin yoksada biz varızbunu unutma kardeşim eşinin yerini tutamayız ama idare edicen artık aman SABAHLAR OLMASIN dicemicen sende bizdensin kanki bilirim eşten ayrılmanın acısını ben memlekete gidince ayrı kalırdım eşimle ama artık kalmıyorum çünkü yıllar geçtikçe ona dahada aşık oluyorum galiba ay bak şimcik utandım
canım sen benim dedigimi yaptınmı yazdım turpla olanı:44::44::44:Canım ben Antep'teyim. Bağışıklık sistemi zayıflıyor olabilir, bende bilmiyorum nedenini, ama tüm bitkisel tedaviler yanında ekstradan aldığım antibiyotik ve şurup hiç bir işime yaramadı, yinede sabırla ve umutla öksürüğüm geçecek diye bekliyorum, bu arada hava güzelse sende oğlunu çıkar dışarıya, oda alsın d vitaminini..
dün detaylı ultrasonda erkek olduğu kesin oldu. hazır evdeyim yatıyorum ya bebek battaniyesi başlamak istiyorum.....acaba yapsam mı?
dün detaylı ultrasonda erkek olduğu kesin oldu. hazır evdeyim yatıyorum ya bebek battaniyesi başlamak istiyorum.....acaba yapsam mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?