Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

iyiyim tatlım bugün koçişle b,raz gezdik cok iyi geldi dışarı cıkınca gözlerimi aldı tabi eve gelir gelmez iyi dinlendim sen nasılsın??
tatlım akıntı arada gelir hamilelik akıntısı ama sürekli cok geliyorsa dr başvur :94: kız dur doğurma bebeişlerimizin daha güne var annesi

ayyy dur korkma..cnm bişey yoktur..hem daha çok erken bebişin baskı yapması için.devam ederse sen dr a bi görün yinede için rahat eder..
bak iyi insanlarda var işte,Allah razı olsun arkadaşından

canım o rahmetli oglumdada çok baktıhakkını ödeyemem çalışmasa bana bakıcakta çalışıyo malesef okullar kapansın söz verdi bakarım sana dedi elim ayagım herşeyim o benim afedersiniz kaynanam tavuk almış birde kızartma yaptı çorba istedim onuda zorla eşim dediki aman oglum bu kadr yemek var kim yicek dedi bende yap yarına yemek olsun ben aç kalıyorum dedim zorla bir çorba inanın oda eşim yaptı zannediyorumki yemek yaptı ama nerdedolapta ayıptır söylemesi etime kadar var hani birşey olmasa dicem yokta ondan yapmıyo sofraya oturduk baktım bir salata kızartma birda tavuk kızartmışlar dedigim yemekler yokeşim suratımın bozuldugunu anladı adam odaya geldi canım sen üzülme ben yaparım bırakırım yersin dedi canım kocam dedimki okadar dedim söyledim neden yapmadı boşver dedi 10 senedir bu bebgi bekliyorum demiyoki yazık gelinim 2 evlat kaybetti yemegini işini yapıyım demedi sonrada diyosunuzki kızma kırılma takma kafana hadi gelde bunu takma kafamaistemiyorum gelmesinlerde yanıma evi otel gibi kullanıyolar banada yazık ya yetti inanın canıma

Çok sağol arkadaşıminş temennilerine katılıyorum

Allah allah ne vıcdansızlık ya ama el işte kendi annen gıbı olurmu ama boşver bu gunlerde gececek onlar bıgun senden beklıcekler bunları ama ben emınımkı sen onlar gıbı yapamazssın onlar kendı evlatlarına acısalar zaten bole yapmazlar

canım boşver kendini üzmekten başka bir şey elimize gecmiyor her kez kendi hayatında benim kayınvaldem kapımı bile acmadı ama şimdi artık üzülmüyorum her kez yaptığıyla kalır şimdi gelip yardım edicekmiş eşime lafını bile actırmıyorum ama yine de hazirazda burda inşallah o zamana kadar iyi olursam ona hiç minnet etmicem allaha şükür seni anlayan bir kocan var bak ne güzel senin yanında seni anlıyor allah onlara sağlık versin hepsi gecici ben anladım gelin ağzıyla kuş tutsa yinede dış kapının dış mandalı üzme kendini bak bebeğinde üzülüyor keyfini cıkar şuanın bence rahat ol allaha havale et ben onlardan vazgectim yapmasalarda aramasalarda umrumda değiller bende bir şey kalmadı yazık oğluda soğdu o yüzden en güzeli önümze bakmak beklentimizin az yada hiç olmaması ben böyle yapıyorum :97:

yarın doktora sorayım bu hunileşmenin zararını. canım sana hayırlı doğumlar diliyorum. hepimize dua et. bizi habersiz bırakma...

cnm sen şimdi bide hamile olunca iyice takarsın onları..boşver yapmassa yapmasın .yapıp sonra kafana kakıcağına yapmasın daha iyi..sen oturdugun yerden hafiften yapabiliyosan yap.uzat ayaklarını,tepsiye koy doğricaklarını hepsini hazırla sonra koy ocağa...hem azcıkda olsa hareketde lazım..ama kendini çok yormadan yapmaya çalış.önemli olan eşinin desteği gerisi boş..beebişin sağlıkla doğunca acısını çıkarısın inşallah

allah razı olsun hepinizden artık takmıyorum eşime bile dedim istemiyorum gelmesinler diye inanın keyfimi kaçırdılar 2 dakikada suyumuda içemedim 3 litre kaldı anlıcagınızeltim bir kız dogurmuş ulen bak kızına orayı burayı talan etti demiyoki kızım yapma sanki inadıma davranıyoama nerde bir insan dogurur ama anne olamaz o hiç bakmadı sanki kasten yaptı huzurum kaçsın diye tuvalet aynasında ne varsa dagıttı bilgisayarın heryeride öyle sanki ben hamile degilim bebk taşımıyorum birde içeri çagırdılar yemege yerde yedim eşim siniye koyuyo yatasrak yiyoruz eşim dedi boşver herkezi rabbime havale ediyorum allah korunun bunada birşey olursa yanaştırmıcam yanıma kimseyideymez öyleleri için aglayıp üzülmeye tek korkum karnımdaki demin idrarımı yaparken sanki suyum boşaldı gibime geldi paranoyamı yapıyorum ben ya suyum boşalmamıştır demi içim rahat degil sigortaya gitsem rahat bırakmazlar beni

ayy canım suyum boşaldı gibi falan yazmışsın ..en azından bi hastanenin aciline falan gitsen..bebeğin kalp atışlarına ..vs..bakarlar 5 dk da..rahatlarsın..

tatlım suyun boşaldığından eminmisin akıntın varmıydı yoğun :26: bizi korkutma ssana öyle gelmiştir canın sıkkın olduğun için takma kafana bak bebeğini düşün olmazsa git hastaneye kafan rahatlıcaksa bakarlar sigortada

idrarımı yapmadım büyük abdestimi yaptım ondan sonra geldi kendimi tutum idrar kesildi dedim herhalde idrarımı yapıyorum:44::44:sırt üstü yattım karnım aynı şişlikte evham yatım galima yok canım bir kere akıntı geldi iççamaşırıma okadrdevamlı yatıyorum kanda yok allah korusun öyle su gelince benim bildigim kanda geliyo ama klozete baktım çok şükür kan yok afedersiniz orayı yıkamadan sildim kan yok sonra yıkadım bu konuda deneyimliyim kanla geliyo eşimede birşey diyemedim kan agrıda yok paramoyamı yapıyorum benim bildigim su geldiginde kendini ne kadar tutarsan tut su devamlı gelir bende tuttum durdu akıcam işşallah kanama agrı olmazda gitmem gerekmez ablamda idrara çıkmamışın devamlı yatmışsım dedi ondan hepsi toptan çıkmıştır dedi işşallahta dedigi gibidir bebek daha küçük olma ihtimali varmıki yaoynamıyoda kaç zamandır az ıksa hissediyodumkötü bir şeyle karşılaşırım diye korkuyorum ben:18::18::18:

chnb geçmiş olsun canım, gebeliğinin sonlanmasına üzüldüm, ama hakkında hayırlısı böyleymiş diye düşün canım,en azından sen çok çabuk hamile kalabiliyorsun Rabbim inşallah yine dilediğin zamanda yine nasip edicek, genetikte birşeyin çıkacağını pek zannetmiyorum, çünkü boş gebelik hemen hemen her kadında olabilen birşeymiş bende de birkez olmuştu, doktorum o zaman bana seninki planlanan bir gebelik olduğu için farkettik, adeti düzensiz olan birçok kadın boş gebeliği yaşıyor ve farkında olmadan birçok kez kendiliğinden düşürüyor demişti..inşallah tez zamanda tekrar güzel haberler verirsin bize..

paşammm.. oğluşun olucak galiba hissediyorum demiştin yanılmamışsın canım.. normalde çok hassas bir insansın şimdi hamileliğin etkisiyle iyice hassaslaşmış gördüm seni bu kadar yıpratma kendini, yavrunu da üzme.. inanki kucağına aldığında bu kafanı yorduğun şeylerin ne kadar boş olduğunu daha iyi kavrıycak ve boşu boşuna üzmüşüm kendimi diye kendine kızıcaksın.. hayatta tek gerçek o çünkü, ve onun bir gülüşü bile hayattaki büyün sıkıntıları unutturuyor insana.. bende senin gibiydim sürekli insanlara alınıyordum bu niye böyle şu niye böyle yaptı bana diye şimdide alınıyorum huylu huyundan vazgeçmiyor ama inanki yavrumla başbaşa kalınca hepsi aklımdan kuş gibi uçup gidiyor, herşeyi unutturuyor..sende tadıcak ve görüceksin arkadaşım hissediyorum..dikişini nerde hangi doktora yaptırdın canım merak ettim? birde akıntım var demişsin, akıntın çok normal canım hatta biraz fazla olması bile vücudun dikiş ipine verdiği bir reaksiyon o canım, ama rengi beyaz veya açık sarı değilse veya kötü koku varsa hemen doktoruna bildir, onu iyi takip et canım, kendine iyi bak..
samyeli seninde bayağı olmuş gebeliğin maşallah ama iyi geçiyor galiba..inşallah sonuna kadar böyle gider canım, Allah yardımcın olsun..
birde cemil hocaya gitmeyi düşünenler vardı giden oldumu merak ettim?

cevabın için sağol canım..
bizde iyiyiz canım çok şükür, biraz grip oldu bizim ufaklık iki gündür dün doktora götürdüm, boğazlarında birşey yokmuş hapşuruk ve burun tıkanıklığı vardı şimdi iyi şükür.. o kadar dikkat ettim üşütmedim ama geçen hafta eşim grip olmuştu, ondan bana benden bebişe geçti malesef engel olamadık..ama şimdi daha iyiyiz..
sende bir gelişme varmı canım?

kızlar saat 22:00 gibi su gibi şey gelmeye devam edince dr aradım hastaneye çağırdı ebeler baksın beni arasın dedi..gittik alttan baktı açıklığıma aa doğum başlamış dedi beni aldı bir ağlamak anlatamam korkuyorum napçam bilemem neyse dr aradı meğer açıklığım 1,5cm cikmiş dr geçen muayenemdede 1 cm e yakındı zaten dedi nst ye bağladılar sancı çıkmadı tekrar alttan bakıp eve yolladılar..eve geldik hemen duş aldım kuran okudum hepinize dua ettim çok sıkıştığım için wc arası verdim sizede yazim dedim tekrar abdest alıp uyuyana kadar okumayı düşünüyorum..sizde dualarınızı esirgemeyin bizden nolur..duygularımı tarif etmek mümkün değil ama ilk defa korktuğumu anladım inşallah herşey yolunda gider kızımı kucağımda sağlıklı olarak görürüm..hepiniz şimdilik hoşçakalın belki sonra gene yazarım wc arası yaparsam..öpüldünüzzz

canım teşekkür ederim yazdıkların için haklısın anlatmışsın ama aynı beni psikojim çok kötü allah yardımcım olsun hiç bir şeyi istiyerek yapmıyorum bünye meselesi vallahii ama güçlü safinazım ben:78::78:biliyorum bunlarda geçicek rabbimin sayesinde en iyisi insan eşini dostunu biliyo deger vericeklerine deger vermesini biliyo ne yapıcan artık herşeyi iyidüşünücen öylede yaptım çok şükür yarın annem gelicek allahtan bir şey olmazsagaribim aglamama dayanamadı işleri bitirmiş hafta sonu memlekete gidicek içim rahat etmedi dedi bir gelip gözlerimle görüyüm dedi kaynanamların yaptıgınıda deyince çok kızdıen azından gelir bana motive olur yaşasın annem geliyo yuppiiiiiiiiiii canım ben sigortanın doktoruna gidiyorum orda serklajımı yaptırdım sag olsun çok iyi davrandılar allah hepisindende razı olsun sanada geçmiş olsun yerim ben o bıdıgı yirallahım acısını göstermesin işşallah bende yavrumu alıcam kucagıma sag saglim bütün acılarım geçicek

ah canım dualarım seninle rabbim yardımcın olsun sag saglim dogum etmen dilegiylehaberdar et canım olanlardan merak ederiz birde birşey isticem kucagına aldıgın zaman benim yerimede al kokla oldumu canımrabbim banada tattırsın işşallah allah affetsin eltime bugün çok imrendim oglumda dursatdı 1 ay arası vardı yavrum annen seni şimdiden özledibu arda ben çok iyiyim allaha şükür herşey yolunda haber veriyim dedim paranoya yapmışımeeekolaymı okadr strese allah yardımcımız olsun bu çocuk dogacak benle birlikte ailemde 9 dogurucakneyse ben çıkıyorum bu saatte kafayı yidim sizlere yazıyorum aman sahahlar olmasın amanbu saatte uyuyosunuz ama ben ayaktayım herzaman gibi haydi size iyi günler ilk günaydınız benden olsun canlarım iyi bir hafta sonları dilegiyle:82::82::82::82:bakalım ilk kim kalkıp yazıcak topige aklımdan geçen kişi girere yazarsa bir demet çiçek benden ismini dimem çiçegi verince anlarsınız

bu arda haberiniz olsun çizelgemi
kaldırıcam bir müddet koymucam çünkü gördükçe strese giriyorum:18::18:sonra görüpte korkmayın ilk işim üzen şeylerden uzaklaştırdım kendimi kötü degil hep iyi düşünücem işallah ablam ne düşünürsen o gelir başına dedi iyi düşüneyim iyi olsun işşallahyarından sonra degişik pasa tabi becerebilirsem
DURUCUM BEBİKİM çizelgeyi kaldırıcam bir müddet sana zahmet gene yaparsın bu kardeşine işşallah demi şimdiden ilk ben kutluyum hoş geldim bebgim melegim durum benim hayatımıza hoş geldin işşallah hayatında ne üzüntü ne keder nede hastalık görmeyesin bebgim allah anana babana acını göstermesin işşalahişşallahta senin resmini görürüm çok istiyorum seni görmek canım birde sana zahmet özelime evinin adresini atarsan çok mulu olucam telide yaz telden arıcam evede kızıma ciciler yollucam giysin paşa teyzesinden

Son düzenleme:
bakın kıymetinizi bilin 24 saat emrinize amadeyim herzaman ben burdayım ben bu işte ustayım paşada kalktı benim yüzümden bir arya bir buraya uçuyo anası gibi kafayı yidi bu saatte aman saat geç olmuş hadi paşa yatalım biz yarın eşim yanımda olucak merak etmeyin herşeyim taman olucak allah yardımcımız olsun işşallah

canım dualarımız seninle......

rabbim hayırlı, kolay doğum nasip etsin.hayırlısıyla al durucuğunu kollarına inşallah.iyi şanslar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…