- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.761
tansiyonuma baktırdım ama normal cıktı :94: progestan yapabilirmiş kendi dr yoktu izmire gitmişstres yapmamak lazım tabi ağrı beni maffediyor 1 haftadır ara ara vuruyor ..şimdi yine parol içtim.. dr.um yarın yada carşamba gelicekmiş inşallah gecerde hadi bakalım senin bebişinin cinsiyetinide öğrenelim annesine poz versin :98:
gamzecim geçmiş olsun canım ne zaman en son banyo yaptın bi banyo yap ve güzel bi uyku çek bişiciğin kalmaz inşallah canım bide ayetel kürsi oku oda iyi gelir tekrar geçmiş olsun
tatlım ilaç için rapor cıkarman lazım.. ben 3 aylık iğne aldım yani 9 kutu dr.una söyle ilk günler bizde 10 günde bir alıyordum sonra dr söyledi rapor cıktıktan sonra aile hekimide yazabilir
arkadaşlar böyle servikal yetmezlik yaşayanlar hamile kalmadan önce neler yaptırıyorlar sırasıyla yazabilirmisiniz bu arada durucum anne olmuş hayırlı uğurlu olsun darısı bizlerin başına inşallah
arkadaşlar böyle servikal yetmezlik yaşayanlar hamile kalmadan önce neler yaptırıyorlar sırasıyla yazabilirmisiniz bu arada durucum anne olmuş hayırlı uğurlu olsun darısı bizlerin başına inşallah
hamile kalmadan önce yapılacak bir şey yok canım...
hamile kaldıktan sonra eğer mümkünse kendine her an telefonla ulaşabileceğin iyi bir riskli gebelik uzmanı bulmak,en erken 11.-12. haftalardayken rahim ağzını tecrubeli bir kadın doğum dr.una diktirmek..Yani serklaj dikişi...Çok fazla kendini yormamak dinlenmek..Can sıkıntısından patlasan da sürekli yatarak sabretmek..Eğer gerekirse tüm hamilelik boyu evde ya da hastanede yatmak / kalmak,wc dışında ayağa kalkmamak,rahim kasılmalarını bol su içerek ya da dr tavsiyesi ile günde 3 kez magnezyum diasporal şase,en azından 34.haftaya dek haftada 1 proluton depot iğne yaptırmak,dr un belirleyeceği şekilde nidilat tablet kullanmak...Mümkün olduğunca rahmi yer çekimine maruz bırakmamak...26.haftaya gelince ciğer geliştirici iğne yaptırmak...Dediğim ilaçlar anca dr. tavsiyesi ile alınır..Şu var normal gebelik takibi yapan dr a giderseniz 12.haftadan sonra yani ilk 3 ay dolduktan sonra proluton depot iğnesinin işe yaramayacağını düşünür..Ama riskli gebelik uzmanına giderseniz kasılmaların azalması amacıyla yaklaşık 34.haftaya dek size bu iğneyi yaptırırı ki çok faydasını görürsünüz....
canım merhaba
sen izmirdeydin galiba.namık hocaya mı gidiyordun?başka bildiğin riskli gebelik uzmanı var mı?
alminacım hoşgeldin canım nasılsın çok özledik seni bebişlerin nasıl büyüdülermi
Sağolasın canım,hoş buldum :)Evet,büyüyorlar Allah ın izniyle..2010 temmuz anneleri paylaşım alanına videolarını koydum az evvel...:)
bu arada yazmayı unutmuşum sanırım..hamileliğimde 17.haftadan itibaren hastanede yatarken (ki ara ara evde devam ettim yatmaya,tekrar hastanede yatmaya devam etmiştim..) pıhtılaşma vs sorunum olmadığı halde ,sürekli yatmak durumunda olduğum için her gün innohep 0.45 kan sulandırıcı iğne yaptırmıştık..Kabızlık için de şu an adı aklıma gelmeyen bir ilaç kullanmıştım..Namık bey tavsiye etmişti..Yediğinize içtiğinize ne kadar dikkat etseniz de kullanmanız gereken demir hapları ve artan progesteron hormonu yüzünden ister istemez kabızlık yaşıyorsunuz..Kesinlikle kabız olmamanız lazım..Çünkü kasılmaya neden oluyor kabızlık...Kullandığım ilaç hani şu eczanelerde reklamı olan dünyanın en iyi kabızlık ilacı diye satılan ilaç...Cidden çok işe yarıyor....
dulcolax canım adı şimdi bana verdi ben kullanıyorum o olmasa ne yapardım bilmiyorum
canım merhaba
sen izmirdeydin galiba.namık hocaya mı gidiyordun?başka bildiğin riskli gebelik uzmanı var mı?
sen nasıl oldun canım. dün yazdıklarını okudum ama cvp yazamadım. inşallah sorunsuz devam edersin burda çok okuduk aynı olan arkadaşların başarılarını. doktorunda gerçekten çok garipmiş
hamile kalmadan önce yapılacak bir şey yok canım...
hamile kaldıktan sonra eğer mümkünse kendine her an telefonla ulaşabileceğin iyi bir riskli gebelik uzmanı bulmak,en erken 11.-12. haftalardayken rahim ağzını tecrubeli bir kadın doğum dr.una diktirmek..Yani serklaj dikişi...Çok fazla kendini yormamak dinlenmek..Can sıkıntısından patlasan da sürekli yatarak sabretmek..Eğer gerekirse tüm hamilelik boyu evde ya da hastanede yatmak / kalmak,wc dışında ayağa kalkmamak,rahim kasılmalarını bol su içerek ya da dr tavsiyesi ile günde 3 kez magnezyum diasporal şase,en azından 34.haftaya dek haftada 1 proluton depot iğne yaptırmak,dr un belirleyeceği şekilde nidilat tablet kullanmak...Mümkün olduğunca rahmi yer çekimine maruz bırakmamak...26.haftaya gelince ciğer geliştirici iğne yaptırmak...Dediğim ilaçlar anca dr. tavsiyesi ile alınır..Şu var normal gebelik takibi yapan dr a giderseniz 12.haftadan sonra yani ilk 3 ay dolduktan sonra proluton depot iğnesinin işe yaramayacağını düşünür..Ama riskli gebelik uzmanına giderseniz kasılmaların azalması amacıyla yaklaşık 34.haftaya dek size bu iğneyi yaptırırı ki çok faydasını görürsünüz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?