Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar böyle servikal yetmezlik yaşayanlar hamile kalmadan önce neler yaptırıyorlar sırasıyla yazabilirmisiniz bu arada durucum anne olmuş hayırlı uğurlu olsun darısı bizlerin başına inşallah

gamzecim geçmiş olsun canım ne zaman en son banyo yaptın bi banyo yap ve güzel bi uyku çek bişiciğin kalmaz inşallah canım bide ayetel kürsi oku oda iyi gelir tekrar geçmiş olsun

gamzecim geçmiş olsun canım ne zaman en son banyo yaptın bi banyo yap ve güzel bi uyku çek bişiciğin kalmaz inşallah canım bide ayetel kürsi oku oda iyi gelir tekrar geçmiş olsun

canım 2 gün önce yaptım banyo eşim gelsin olmazsa bu akşamda yapayım tek gecsinde...sağol tatlım okurum

tatlım ilaç için rapor cıkarman lazım.. ben 3 aylık iğne aldım yani 9 kutu dr.una söyle ilk günler bizde 10 günde bir alıyordum sonra dr söyledi rapor cıktıktan sonra aile hekimide yazabilir

sağol canım.sabah önce aile hekimini aradım yazarmısınız dedim.rapor varmı dedi yok dedim.o zaman sorun olabilir dr.yazdır dedi.tamam dedim.raporlu ilaçları aile hekiminin yazdığını biliyorum canım sağol.bir dahaki sefere heyet çıkartayım bende.

arkadaşlar böyle servikal yetmezlik yaşayanlar hamile kalmadan önce neler yaptırıyorlar sırasıyla yazabilirmisiniz bu arada durucum anne olmuş hayırlı uğurlu olsun darısı bizlerin başına inşallah

hadiii yaa :118: cok sevindim sezeryan olmuş değilmi?? ne zaman cıkacak hastaneden :26: darısı bütün hamilelerin başına ve hamile olmayayı bekleyen her kese :119: :124: :119: :124: :119: :124:

hamile kalmadan önce yapılacak bir şey yok canım...

hamile kaldıktan sonra eğer mümkünse kendine her an telefonla ulaşabileceğin iyi bir riskli gebelik uzmanı bulmak,en erken 11.-12. haftalardayken rahim ağzını tecrubeli bir kadın doğum dr.una diktirmek..Yani serklaj dikişi...Çok fazla kendini yormamak dinlenmek..Can sıkıntısından patlasan da sürekli yatarak sabretmek..Eğer gerekirse tüm hamilelik boyu evde ya da hastanede yatmak / kalmak,wc dışında ayağa kalkmamak,rahim kasılmalarını bol su içerek ya da dr tavsiyesi ile günde 3 kez magnezyum diasporal şase,en azından 34.haftaya dek haftada 1 proluton depot iğne yaptırmak,dr un belirleyeceği şekilde nidilat tablet kullanmak...Mümkün olduğunca rahmi yer çekimine maruz bırakmamak...26.haftaya gelince ciğer geliştirici iğne yaptırmak...Dediğim ilaçlar anca dr. tavsiyesi ile alınır..Şu var normal gebelik takibi yapan dr a giderseniz 12.haftadan sonra yani ilk 3 ay dolduktan sonra proluton depot iğnesinin işe yaramayacağını düşünür..Ama riskli gebelik uzmanına giderseniz kasılmaların azalması amacıyla yaklaşık 34.haftaya dek size bu iğneyi yaptırırı ki çok faydasını görürsünüz....

canım merhaba

sen izmirdeydin galiba.namık hocaya mı gidiyordun?başka bildiğin riskli gebelik uzmanı var mı?

canım merhaba

sen izmirdeydin galiba.namık hocaya mı gidiyordun?başka bildiğin riskli gebelik uzmanı var mı?

Merhaba,hamilelik ve doğum süresince izmirdeydim evet canım.Namık bey serklaj dikişimi yaptı..Ancak hastası ile çok fazla iletişimi tercih etmeyen bir dr malesef..cep teli falan vermez..Ulaşmak zor yani..Küvez konusunda da bana yardımcı olamayacağını ve bir kaç hayal kırıklığından sonra bir kaç ay dokuz eylülde yattıktan sonra hem dr umu hem de hastanemi değiştirdim..Değilse çok başarılı bir dr..Onun yaptığı serklaj sayesinde kızım kafası aylarca rahim ağzında ve serklaj dikişini zorladığı halde doğum engellendi...
Ege üniversitesinden Mert Kazandı benim dr.um oldu...Gerçi onun da telini bilmiyordum ama hastanede yattığım ve sürekli gerek kendisi gerek asistanları ilgilendiği için sorun yaşamadım...

alminacım hoşgeldin canım nasılsın çok özledik seni bebişlerin nasıl büyüdülermi

Sağolasın canım,hoş buldum :)Evet,büyüyorlar Allah ın izniyle..2010 temmuz anneleri paylaşım alanına videolarını koydum az evvel...:)
Ayrıca hamileliğine de çokkk sevindim :) Sağlıkla kucağına almanı dilerim..

Son düzenleme:
Sağolasın canım,hoş buldum :)Evet,büyüyorlar Allah ın izniyle..2010 temmuz anneleri paylaşım alanına videolarını koydum az evvel...:)

maşallah canım Allah uzun ömürler versin gidip bakayım hemen
bizde 14 haftalık olduk 12+1de serklaj yapıldı. daha öncede konuşmuştuk seninle orçun beye devam ediyorum seninle konuştuktan sonra namık beyi hiç düşünmedim

bu arada yazmayı unutmuşum sanırım..hamileliğimde 17.haftadan itibaren hastanede yatarken (ki ara ara evde devam ettim yatmaya,tekrar hastanede yatmaya devam etmiştim..) pıhtılaşma vs sorunum olmadığı halde ,sürekli yatmak durumunda olduğum için her gün innohep 0.45 kan sulandırıcı iğne yaptırmıştık..Kabızlık için de şu an adı aklıma gelmeyen bir ilaç kullanmıştım..Namık bey tavsiye etmişti..Yediğinize içtiğinize ne kadar dikkat etseniz de kullanmanız gereken demir hapları ve artan progesteron hormonu yüzünden ister istemez kabızlık yaşıyorsunuz..Kesinlikle kabız olmamanız lazım..Çünkü kasılmaya neden oluyor kabızlık...Kullandığım ilaç hani şu eczanelerde reklamı olan dünyanın en iyi kabızlık ilacı diye satılan ilaç...Cidden çok işe yarıyor....

dulcolax canım adı şimdi bana verdi ben kullanıyorum o olmasa ne yapardım bilmiyorum

canım merhaba

sen nasıl oldun canım. dün yazdıklarını okudum ama cvp yazamadım. inşallah sorunsuz devam edersin burda çok okuduk aynı olan arkadaşların başarılarını. doktorunda gerçekten çok garipmiş

sen nasıl oldun canım. dün yazdıklarını okudum ama cvp yazamadım. inşallah sorunsuz devam edersin burda çok okuduk aynı olan arkadaşların başarılarını. doktorunda gerçekten çok garipmiş

geçmişe bakıyordum şimdi canım.bugün daha iyiyim çok sağol canım.inşallah hepimiz sonuna kadar sorunsuz devam ederiz.dr.um garip ama yapafak birşeyim yok şimdilik.

Kızlar merhaba,

Sizlere bir sorum olacak.21+2 haftalık hamileyim.tam 21 haftalıkken doktora gittim ayrıntılı ultrason için. Çok şükür oğlum sağlıklı.Doktor rahim ağzımı ölçtü karından ultrasonla ilk defa ve 3.02 cm çıktı.1,5-2 cm olursa riskli oluyor ama bu normal dedi.Bir açılma var ya da erken doğum riski var demedi.Herşey sorunsuz dedi.Ama bugnü araştırdım normalde 4 cm falan oluyormuş. Endişeleniyorum.Erken doğum yapmaktan korkuyorum..Bilginiz varsa yardımcı olun lütfen..

teşekkür ederim alminaçınar şimdi hamile kalmadan önce rahim boyunu ölçtürüyorlar ya öçtürmenin faydası var mı ve ben hamilelik lerimde magnezyum kullanıyorum günde 1 sefer ama doktor benim doktor değil tabi bu ishal için kullanılır dediydi ve bu haftalık iğne var ya proluton onu hiç duymamıştım ve de kullanmadım etkisi var mı kasılmaları geçiriyormu benim çok kasılmam oluyodu zaten bu yüzden dikişlerim alındı tekrar teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…