- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.781
teşekkür ederim alminaçınar şimdi hamile kalmadan önce rahim boyunu ölçtürüyorlar ya öçtürmenin faydası var mı ve ben hamilelik lerimde magnezyum kullanıyorum günde 1 sefer ama doktor benim doktor değil tabi bu ishal için kullanılır dediydi ve bu haftalık iğne var ya proluton onu hiç duymamıştım ve de kullanmadım etkisi var mı kasılmaları geçiriyormu benim çok kasılmam oluyodu zaten bu yüzden dikişlerim alındı tekrar teşekkür ederim canım
Hamile kalmadan önce yapılan rahim boyunun ölçülmesinin hiç bir anlamı yok canım..Önemli olan hamilelikte belirli aralıklarla ölçülmesi..Çünkü hamilelik ilerledikçe rahim ağzı kısalıyor..Kimin rahim ağzı uzun süre kısalmaz,kiminin 2 gün içinde kısalır...Rahmin yapısı ile alakalı...Eğer riskli gebelik uzmanına gidersen ishal için falan kullanılır demez sana magnezyum diasporali..Sanırım normal gebelik uzmanına gidiyorsun,dr unu değiştirmeni öneririm..Serklaj dikişim sezaryan sırasında çocuklar doğduktan sonra çıkarıldı..Magnezyum hamilelikte kramplar ve kasılmalar içindir..Hatta hamileliğin daha ileri devrelerinde magnezyum ve preparı serum yoluyla damardan verirler...
anladım canım peki bu haftalık iğne proluton hamileliğin hangi döneminde kullanılıyo yani biz servikal yetmezlik yaşıyanlar için sende demi servikal yetmezlik var çok soru soruyorum değilmi
hamilelik öncesi benim rahim ağzı uzunluğu da iyi seviyeydeydi..Ama hamilelikte sonradan oldukça kısaldı..hele 26.haftadan sonra 0.9 mm ile 1,5 cm arasında gidip geldi....
teşekkür ederim alminaçınar şimdi hamile kalmadan önce rahim boyunu ölçtürüyorlar ya öçtürmenin faydası var mı ve ben hamilelik lerimde magnezyum kullanıyorum günde 1 sefer ama doktor benim doktor değil tabi bu ishal için kullanılır dediydi ve bu haftalık iğne var ya proluton onu hiç duymamıştım ve de kullanmadım etkisi var mı kasılmaları geçiriyormu benim çok kasılmam oluyodu zaten bu yüzden dikişlerim alındı tekrar teşekkür ederim canım
merhaba cnm.bazı dr lar 3 cm e iyi derken bazıları 4 cm e iyi diyor.yani her dr farklı bişey söylüyor.önceden erken doğum öykün yoksa ve dr un herşey normal dediyse korkmanı gerektirecek bi durum yok bence..ama kafana takıldıysa başka bir dr lada görüşebilirsin,rahatlaman açısından..açılma gibi bi durum olsa koruyucu serklaj önerebilirdi,demekki yok.rahat ol yani..allah tamamına erdirsin.Kızlar merhaba,
Sizlere bir sorum olacak.21+2 haftalık hamileyim.tam 21 haftalıkken doktora gittim ayrıntılı ultrason için. Çok şükür oğlum sağlıklı.Doktor rahim ağzımı ölçtü karından ultrasonla ilk defa ve 3.02 cm çıktı.1,5-2 cm olursa riskli oluyor ama bu normal dedi.Bir açılma var ya da erken doğum riski var demedi.Herşey sorunsuz dedi.Ama bugnü araştırdım normalde 4 cm falan oluyormuş. Endişeleniyorum.Erken doğum yapmaktan korkuyorum..Bilginiz varsa yardımcı olun lütfen..
evet canım..o yüzden hamilelik süresince yattım zaten...hamileliğimin % 80 i hastanede yatarak geçti...bu topikteki eski arkadaşlar bilirler beni.....
34. haftaya dek hamilelik süresince haftada 1 defa...( totodan :)) benim haftada 2 yaptırdığım da oluyordu tabi...ben 32 + 4 e dek dayanabildim..planlı doğum oldu benimki..
Canım bunu bilemem ama içinin rahat etmesi için haftada 1 veya 2 haftada 1 kontrole git,rahim ağzının ölçülmesini iste dr .undan...Canım ben riskli gruptamıyım değilmiyim nasıl anlicam ,yani şimdi anlamamın bir yolu var mı ? doktor bir riskten falan bahsetmedi.26. haftada kontrole gidicem.O zaman mı belli olur ? 3.02 cm 21. hafta için iyi midir acaba ? Sen bilgilisin bu konuda
canım ben ilk bebeğimi 30.haftada kaybedince doğumdan sonra araştırmaya bşladım ve dr ilk önce rahim ağzını ölçtü.ve daha hamile kalmadan belliydi dikiş konacağı.bu yüzden sen bi baktır bence,hamileyken zaten sürekli olarak ölçülüyor.ama önceden öğrenmen daha iyi olur.ben kasılmalar için prepar kullanmıştım 2. de...
merhaba cnm.bazı dr lar 3 cm e iyi derken bazıları 4 cm e iyi diyor.yani her dr farklı bişey söylüyor.önceden erken doğum öykün yoksa ve dr un herşey normal dediyse korkmanı gerektirecek bi durum yok bence..ama kafana takıldıysa başka bir dr lada görüşebilirsin,rahatlaman açısından..açılma gibi bi durum olsa koruyucu serklaj önerebilirdi,demekki yok.rahat ol yani..allah tamamına erdirsin.
canım ben ilk bebeğimi 30.haftada kaybedince doğumdan sonra araştırmaya bşladım ve dr ilk önce rahim ağzını ölçtü.ve daha hamile kalmadan belliydi dikiş konacağı.bu yüzden sen bi baktır bence,hamileyken zaten sürekli olarak ölçülüyor.ama önceden öğrenmen daha iyi olur.ben kasılmalar için prepar kullanmıştım 2. de...
anladım canım sizlere bakıyorum da benim doktor sadece beni oyalıyormuş Allah bildiği gibi yapsın onu hep onun yüzündenkızımı kaybettim neyse hiçbir suç cezasız kalmaz.ay keşke benim de 28 hafta bari tamam olsaydı ama nerde neyse bunları araştırıyorum ki bi daha yaşamıyayım ankarada olanları nasıl bulabilirim adlarını biliyormusun arkadaşlarımızın sen okuduğum kadarıyla izmirdesin
teşekkür ederim sen dikiş attırmadan önce kaç haftalıkken bebeğini kaybettin. seni üzmek istemiyorum kesinlikle yanlış anlama
cnm ben ilk bebeğimi kaybettim.30.haftada doğum yaptım.onda rahim ağzındaki sorunu bilmiyordum,dolayısıyla dikiş yoktu rahim ağzında.doğumdan sonra araştırıp öğrendim rahim ağzzı yetmezliği oldugunu.
2.bebeğimde 13.haftada serklaj yapıldı.36+2 de doğum yaptım.hamilelğimde antibiotik ve prepar dışında bişey kullanmadım.birde ciğer geliştirici iğnelerden oldum.2-3 kere kasılma yüzünden hastanede yattım.serklaj dikişlerim sezeryandan sonra alındı.şimdi 3 yaşında sağlıklı bi oğlum var çok şükür.
Canım bunu bilemem ama içinin rahat etmesi için haftada 1 veya 2 haftada 1 kontrole git,rahim ağzının ölçülmesini iste dr .undan...
Monaacım,rahim ağzı kiminin doğuştan kısadır..Acını tazelemek istemem ama 30. haftada doğup yaşayan çok bebek var..Yaptırdın mı bilemiyorum ama eğer celestone ciğer geliştirici iğne yaptırsaydın bebeğin yaşardı diye düşünüyorum...Onun ömrü o kadarmış,Allah öbür dünyada meleklerimize kavuşmak nasib etsin...İkiz annelerinde 26,28.haftalarda doğum yapan çok anne var..Daha önce bu nedenle erken doğum yaşamışsan ne olur ne olmaz rahim ağzın dikiliyor zaten...ben daha önce 18 haftalık doğumla kaybetmiştim...doğum sonrası bir kaç ay sonra bile rahim ağzı uzunluğu iyidi...Yani anlamı yok hamilelik öncesi ölçümün..Ölçen de formalite icabı ölçer zaten...
Preparı her bünye tolere edemez..Kalp çarpıntısı yapar çünkü..
cnm artık tecrübelisin bir sonrakinde daha rahat olursun inşallah..dr çok çok önemli gerçekten..allah bağışlasın acısını göstermesin AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNama işte sen dikişsiz 30 hafta bende ise dikişsiz 20 hafta ve de benim doktor hiç iyi değildi işte bu kez tecrübeliyim iyice araştırıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?