- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.801
Ankara da dr tanıdıklarım,akrabalarım var ama içlerinde hiç kadın doğum dr u yok canım
allah bağışlasın acısını göstermesin AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNama işte sen dikişsiz 30 hafta bende ise dikişsiz 20 hafta ve de benim doktor hiç iyi değildi işte bu kez tecrübeliyim iyice araştırıyorum
önlem amaçlı serklaj rahim ağzı açılmadan önce yapılır..Yani 11.-13. haftalarda..Özelikle de ikili test sonrası sorun yoksa hemen ardından yapılır.....23. haftadan sonra yapılanlar acil serklaj oluyor....
canım yazdıgım gibi ilk hamileleğimde bilmiyodum sorunumu.aniden sancılanıp dr a gittim yarım saatte doğum oldu.o yüzden iğne..vs..yapılmamıştı çok normal bi hamilelik yaşıyodum.rahim ağzındaki sorunu bilsem önlemimi alırdım ama ne yazıkki bebeğimi kaybettikten sonra öğrendim.
dr um bebekten önce ölçmesinin nedenini erken dönemde uygulanan serklajın başarı oranının daha yüksek oldugunu söyledi.yani 20.haftada sonra açılma başladıktan sonra atılan dikişlerde başarısızlık olma ihtimali daha yüksekmiş..bende önce ölçtürüp 13.haftada uygulandı serklaj.bilmiyorum her dr un yaklaşımı farklı olabilir.
Canım hamilelik süresince hep yat..sadece wc ye kalk..kesinlikle kabız olmamaya çalış..Ben berbat bir rahimle ikiz hamileliği şöyle ya da böyle belli bir yere kadar götürdüysem sen muhakkak hayli götüreceksin..buna inanıyorum...Tahminimce yaşın benden oldukça gençtir..bu da senin avantajın..
anladım da öyle demek istemedim yani bu siteyi kullanan servikal yetmezlik yaşayan ankaradan katılan arkadaşlarımız yokmu eminim ki vardır ama ben yeniyim geçmişide okudum ama bulamadım sen eskisin denin bilgin vardır diye düşündüm diğer arkadaşlarada lafım bilgisi olan yazsın lütfen:44::44:
ayy çok teşşekkür ederim içimi ferahlattımben çabuk karamsallaşıyorum işte bi dr bana kötü bi şey söylese hüngür hüngür ağlıyorum güçlü olmaya çalışıyorum tabi bunun sebebide geçmişte yaşadığım bebek kayıplarından dolayı senin dikişli kaç hafta oluyo dikişsiz kaç hafta oluyo :44::44::44::26::26:
Canım dediğim gibi önemli olan hamilelikteki ölçüm...Sen de benim gibi dr kurbanı olmuşsun ilk hamileliğinde..Zaten ölçüm yapsalarda yapmasalar da ilk hamilelikte böyle bir sorun varsa ikinci de muhakak erken dönemde dikiş atarak önlem alıyorlar..ilk hamileliğimde bende de sorun yoktu..herşey yolun daydı..hatta gittiğim dr ,sen çok evham yapıyorsun demişti...o zaman riskli gebelik uzmanı ya da sıradan kadın doğumcu arasında farkı bilmiyordum..ilk 3 ay geçince düşük tehlikesi ortadan kalkar sanıyordum..Ama ben de dr muaynesinden 3 gün sonra kendi doğum günümde evde bebeklerimi canlı olarak doğurmuştum...Kendi ellerimizle toprağa gömdük..Hala ara ara mezarlarına gideriz meleklerimin..
kızlar dr gittim tansiyonumu ölçüp gönderdiler tansiyon iyi cıktı ama halen başım cok ağrıyordr.umda şehir dışında ne yapıcam yaa dayanamıyorum ağrısına
kızlar dr gittim tansiyonumu ölçüp gönderdiler tansiyon iyi cıktı ama halen başım cok ağrıyordr.umda şehir dışında ne yapıcam yaa dayanamıyorum ağrısına
tüm hamilelik süresince düşük tansiyonluydum..11 e 6 veya 9 a 8...nadir 12 ye 7 oldu...tansiyon olayı da çok önemliymiş..ihmal etmeyin arkadaşlar..özellikle de yüksek tansiyon olayı olunca sıkı takip gerekiyormuş...
gamzecim tekrar geçmiş olsun bilemedim şimdi ne yapacaksın ya kıyamam bide dikişin var senin kendini kasma dikkatli ol sakin ol uyumaya çalış kullandığın ilaçlar neden olabilir sabret :18::18::18:
bende evlilik yıldönümümzde doğum yaptım.birde gördüm bebeğimi.normal doğum yapmıştım ,öldükten sonrada gördümsürekli kontrol altındaydım.en ufak bi sorunum bile yoktu ve doğumdan sonrada hiç kaybetcemi düşünmemiştim çünkü 30 hafta iyi bi haftaydı.ama ben küçük bi ilçedeydim ve düzgün bi küvez bile yoktu malesef.5 saat mesafede başka bi şehre sevk ettiler.2 kilo,49 cm di.kilosu ..vs..iyiydi.en azından doğuma yakın farlkedilip iğneleri olabilseydim.. yolda zaman kaybı oldu,2 gün dayanabildi kelebeğim şükürler olsun şimdisağlıklı bi çocuğum var ama hiç aklımdan çıkmıyor bebeğim.şimdi bi kardeş düşünüyorum oğluma,ama işte cesaretimi tam toplayamadım..
cnm dr una tlf la ulaşma şansın yokmu?ben hamielliğimde minoset kullanıyordum çok ağrım olunca..bir sorsan dr una..
bende evlilik yıldönümümzde doğum yaptım.birde gördüm bebeğimi.normal doğum yapmıştım ,öldükten sonrada gördümsürekli kontrol altındaydım.en ufak bi sorunum bile yoktu ve doğumdan sonrada hiç kaybetcemi düşünmemiştim çünkü 30 hafta iyi bi haftaydı.ama ben küçük bi ilçedeydim ve düzgün bi küvez bile yoktu malesef.5 saat mesafede başka bi şehre sevk ettiler.2 kilo,49 cm di.kilosu ..vs..iyiydi.en azından doğuma yakın farlkedilip iğneleri olabilseydim.. yolda zaman kaybı oldu,2 gün dayanabildi kelebeğim şükürler olsun şimdisağlıklı bi çocuğum var ama hiç aklımdan çıkmıyor bebeğim.şimdi bi kardeş düşünüyorum oğluma,ama işte cesaretimi tam toplayamadım..
ben de gördüm...görmeme şansım yoktu,çünkü elime doğdular..Normal doğumdu..hastaneye giderken apartmanda merdivelerde suyum gelmişti...hemen acilde kürtaja alındım,diğer gebelik ürünlerini çıkardılar rahmimden..çünkü bebekler elimde kordonları içimdeydi hala ..meleklerim elimde kan içinde arabaya bindim ,hastaneye gittik..( Öldükten sonrada da morgdan getirdiler,kefenlerini açtım..kefenlerini öptüm öptüm...ben de hiç böyle birşeyin başıma geleceğini ummazdım..günlerce bunun sadece kötü bir rüya olduğuna inanmak istedim..uzunca zaman uyumak,uyandığımda da hamileliğime kaldığım yerden devam etmeyi hayal ettim...14 şubat 2009 dan bu yana içim sızım sızım sızlar...Şimdiki bebeklerim onların yerini doldursun diye değil,sadece meleklerimin kardeşleri..ilk meleklerimi kaybettikten sonra duygusuzca olsun,tekrar çocuğun olur diyenlere hala kızgınım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?