Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ankara da dr tanıdıklarım,akrabalarım var ama içlerinde hiç kadın doğum dr u yok canım

anladım da öyle demek istemedim yani bu siteyi kullanan servikal yetmezlik yaşayan ankaradan katılan arkadaşlarımız yokmu eminim ki vardır ama ben yeniyim geçmişide okudum ama bulamadım sen eskisin denin bilgin vardır diye düşündüm diğer arkadaşlarada lafım bilgisi olan yazsın lütfen:44::44:

Canım hamilelik süresince hep yat..sadece wc ye kalk..kesinlikle kabız olmamaya çalış..Ben berbat bir rahimle ikiz hamileliği şöyle ya da böyle belli bir yere kadar götürdüysem sen muhakkak hayli götüreceksin..buna inanıyorum...Tahminimce yaşın benden oldukça gençtir..bu da senin avantajın..

benim dediğimde bu işte cnm..yani önceden böyle bir sorun oldugu belli ise ileri haftaları beklemenin anlamı yok.en iyisi 11.-13. haftada yaptırıp rahatlamak..zaten ileri dönemlerde dikişe rağmen açılma olup olmadıgını kontrol için sürekli ölçüm yapıyor dr.

Canım dediğim gibi önemli olan hamilelikteki ölçüm...Sen de benim gibi dr kurbanı olmuşsun ilk hamileliğinde..Zaten ölçüm yapsalarda yapmasalar da ilk hamilelikte böyle bir sorun varsa ikinci de muhakak erken dönemde dikiş atarak önlem alıyorlar..ilk hamileliğimde bende de sorun yoktu..herşey yolun daydı..hatta gittiğim dr ,sen çok evham yapıyorsun demişti...o zaman riskli gebelik uzmanı ya da sıradan kadın doğumcu arasında farkı bilmiyordum..ilk 3 ay geçince düşük tehlikesi ortadan kalkar sanıyordum..Ama ben de dr muaynesinden 3 gün sonra kendi doğum günümde evde bebeklerimi canlı olarak doğurmuştum...Kendi ellerimizle toprağa gömdük..Hala ara ara mezarlarına gideriz meleklerimin..

Son düzenleme:

ayy çok teşşekkür ederim içimi ferahlattımben çabuk karamsallaşıyorum işte bi dr bana kötü bi şey söylese hüngür hüngür ağlıyorum güçlü olmaya çalışıyorum tabi bunun sebebide geçmişte yaşadığım bebek kayıplarından dolayı senin dikişli kaç hafta oluyo dikişsiz kaç hafta oluyo :44::44::44::26::26:

vardır herhalde canım...

benim 12+2 de serklaj dikişim yapıldı..aslında 1 hafta önceden yapılacaktı ama erteledik 1 hafta bazı nedenlerden dolayı...işte 12+2 den 32+4 e dek dikişliydim....32+4 de sezaryanım oldu zaten....

kızlar dr gittim tansiyonumu ölçüp gönderdiler tansiyon iyi cıktı ama halen başım cok ağrıyor dr.umda şehir dışında ne yapıcam yaa dayanamıyorum ağrısına

bende evlilik yıldönümümzde doğum yaptım.birde gördüm bebeğimi.normal doğum yapmıştım ,öldükten sonrada gördümsürekli kontrol altındaydım.en ufak bi sorunum bile yoktu ve doğumdan sonrada hiç kaybetcemi düşünmemiştim çünkü 30 hafta iyi bi haftaydı.ama ben küçük bi ilçedeydim ve düzgün bi küvez bile yoktu malesef.5 saat mesafede başka bi şehre sevk ettiler.2 kilo,49 cm di.kilosu ..vs..iyiydi.en azından doğuma yakın farlkedilip iğneleri olabilseydim..yolda zaman kaybı oldu,2 gün dayanabildi kelebeğimşükürler olsun şimdisağlıklı bi çocuğum var ama hiç aklımdan çıkmıyor bebeğim.şimdi bi kardeş düşünüyorum oğluma,ama işte cesaretimi tam toplayamadım..

kızlar dr gittim tansiyonumu ölçüp gönderdiler tansiyon iyi cıktı ama halen başım cok ağrıyor dr.umda şehir dışında ne yapıcam yaa dayanamıyorum ağrısına

tüm hamilelik süresince düşük tansiyonluydum..11 e 6 veya 9 a 8...nadir 12 ye 7 oldu..normalde de düşüktür tansiyonum...tansiyon olayı da çok önemliymiş..ihmal etmeyin arkadaşlar..özellikle de yüksek tansiyon olayı olunca sıkı takip gerekiyormuş...

Son düzenleme:

gamzecim tekrar geçmiş olsun bilemedim şimdi ne yapacaksın ya kıyamam bide dikişin var senin kendini kasma dikkatli ol sakin ol uyumaya çalış kullandığın ilaçlar neden olabilir sabret :18::18::18:

tansiyon iyi dediler 10-5 neden başım ağrıyor anlamadım 1 haftadır fardı ama bugün arttı.. evdede var tansiyon aleti (

gamzecim tekrar geçmiş olsun bilemedim şimdi ne yapacaksın ya kıyamam bide dikişin var senin kendini kasma dikkatli ol sakin ol uyumaya çalış kullandığın ilaçlar neden olabilir sabret :18::18::18:

tatlım bende dikiş yok yatara gecitiyorom hamileliği uyuyamıyorum da (

cnm dr una tlf la ulaşma şansın yokmu?ben hamielliğimde minoset kullanıyordum çok ağrım olunca..bir sorsan dr una..

anlıyorum seni moonna burada olanların hepsi oynı tecrübeleri yaşıyor malasefki rabbim bizede bu derdi vermiş işte başa gelen çekilir

cnm dr una tlf la ulaşma şansın yokmu?ben hamielliğimde minoset kullanıyordum çok ağrım olunca..bir sorsan dr una..

aradım tansiyonunu ölctür dedi bide parol iç bitane dedi zaten hafta içi geliçem dedi ilaçlar yapıyor herhalde aklıma baka bir şey gelmiyor hiç başım ağrımazdı progestanı 2 ye cıkarmıştı..

ben de gördüm...görmeme şansım yoktu,çünkü elime doğdular..Normal doğumdu..hastaneye giderken apartmanda merdivelerde suyum gelmişti...hemen acilde kürtaja alındım,diğer gebelik ürünlerini çıkardılar rahmimden..çünkü bebekler elimde kordonları içimdeydi hala ..meleklerim elimde kan içinde arabaya bindim ,hastaneye gittik..( Öldükten sonrada da morgdan getirdiler,kefenlerini açtım..kefenlerini öptüm öptüm...ben de hiç böyle birşeyin başıma geleceğini ummazdım..günlerce bunun sadece kötü bir rüya olduğuna inanmak istedim..uzunca zaman uyumak,uyandığımda da hamileliğime kaldığım yerden devam etmeyi hayal ettim...14 şubat 2009 dan bu yana içim sızım sızım sızlar...Şimdiki bebeklerim onların yerini doldursun diye değil,sadece meleklerimin kardeşleri..ilk meleklerimi kaybettikten sonra duygusuzca olsun,tekrar çocuğun olur diyenlere hala kızgınım...

Son düzenleme:
buradakilerinin çoğu dikişli sen de öylesin zannettim canım neyse dikişli olmadığın daha iyi dediğim gibi kullandığın ilaçlar neden olabilir kullandığın ilaçların prespektüsünü oku bi yan etkileri var mı

bende çok kızıyorum üzülme yine olur diyenlere sen kaç haftalıkken dikişsiz yani bebeğini kaybettin moonna arkadaşımızmıydı yosa senmiydim 30 haftalıkken kaybeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…