Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım ben belki pat pat söylüyorum ama gerçekçi olmak zorundayım..2,5 cm den sonrası için zaten tehlikeli der dr.lar..misafir falan kabul etmemek gerekir böyle riskli zamanlarda...su geldikten sonra zaten fazla yapacak şey kalmaz....en iyisi zamanında önlem almaktır...

Canım ne dediğini tam anlayamadım valla yaa..kafam karıştı açıkçası...:44: sen vakit kaybetmemeyi düşünen dr la görüş..

rahmim 1,5 cm e düştüğünde benim de pek şikayetim yoktu...ama yine de hastanede yattım......

Canım yarın kendı doktoruna gıtsen benı hastaneye yatırın desen kabul etmezmı bıraz sakın ol lutfen evham yapa yapa bız olumsuzlukları uzerımıze mı topluyoruz acaba
canım dedim gerk yok dedi kendi doktorum zaten hep yatıyorum bebk gibi
canım ağrın,su gelmen,kanaman yoksa korkma.sürekli yatarak kontrolünü bekle.ben gittim işte hiçbişey yapmıyorlar eve geri geldim.açıklık dikişte evde yatıyorum.
canım dikişe ragmen açıklıkmı varyapma bende zanettim rahim boyun kısa ne su ne kanamam var agrımda yok 2 tane kaybettim deneyimliyim anlıcagım rabbim esirgesin işşallah

canım benim benim doktorum ssknın doktoru bizim dalda uzman birincilikleri var tüp bebkte yapıyo kadın çok iyi geleni gideni bitmiyo birde herkez onu önerdi teli yok bende ben geçen salı gittim maşşallah dikişlerin kaynamış çok güzel rahim boyunda 3 cm dedi bana 2 hafta sonra gel dedi 23 oluyo sorun yok degilmi dedim çok şükür görünmüyo dedii

bu doktorada geçmişi okuduysan onun için gittim sanki suyum boşaldı gibime geldi wc deyken adam herşeyi iyi dedi en son rahim 2 cm dedi dedim yapma riskli dedim oda sag saglim dogurursun merak etme dedi bu bebk yukarı çıktıkça rahimdeki yük kalkmıyomu dahamı biniyo birde ultroson aleti hiç hoşuma gitmedi benim tan belirgin degildi adam nasıl anladıysahoşumada gitmedi ilgilenmesi kendi doktoruma alışkın oldugumdanmıdır nedir

mrb kızlar, şimdi doktordan geldik. pek iyi haberlerim yok. doktorum detaylı ultrasonu çeken doktorun hunileşme var dediğini söyledim. hemen karından ultrasonla baktıktan sonra vajinal ultrasondan bakcam dedi. rahim ağzı boyu 3,8 cm. çıktı fakat 0,8 cm içerde açıklık var dedi yani hunileşme var dedi. yani risk grubundasın dedi. doğuma kadar ben rapor vercem dedi. ya hafta bir iğne vercem yada progestan 200 vercem dedi. hangisi etkiliyse onu verin dedim. progestan 200 mideni bulandırmıyorsa onu vereyim dedi. bundan sonra haftalık kontrol etcem dedi. hemen nts ye bağlasınlar dedi. 28. haftadan önce bağlanıyormu dedim, kalp atışlarını duymazsın ama kasılma var mı çıkar dedi. sonra nts ye bağladılar 20 dakika. çok şükür kasılma çıkmadı. haftaya pazartesi görcem dedi. folik aside devam dedi. progestan 200 verdi. demir hapı verdi. haftaya pazartesi çağırdı tekrar.
ağlamıcam, bebeğim üzülmesin diyorum ama kendimi zor tutuyorum.

Canım ne diyeyim,hangi dr a güveniyorsan ona inan ve ona göre hareket et o zaman..başarısı olan dr çok..Şu var ki çoğu da kendi pazarını yaratmaya çalışıyor.......

canım çok geçmiş olsun.benim kaç gündür tekrar tekrar yazdığım işte buydu.içerden açıklığım hiç kalmamış dikişe dayanmış.allah'a emanetiz yani.hastaneye yatırayım demedi.yolculukta yasak.aslında izmire gitmek istiyorum ama malasef evde yatıyorum.

yapma ya biz ne yapcez bugün hastanede sıra bekliyorum kadının çocugu sürünüğyo yerde yerler pis dedi annem hanım çocuga bak düşücek keşke düşsede kurtulsam dedidedim sende benim gibi çocugun olmasın görürsün dedim okadr garibime gittiki nasıl biriydi görseniz şaşar kalırdınınız elime verseler vallahi döverdim onuiçimdende burası geldi dedim paşa bak bebk istiyosun kadının yaptıgına bak dedim yazık vallahi biz çocugumuz olsun diye ölüp geberiyoruz kadının umrunda degil töbe töbe
Canım ne diyeyim,hangi dr a güveniyorsan ona inan ve ona göre hareket et o zaman..başarısı olan dr çok..Şu var ki çoğu da kendi pazarını yaratmaya çalışıyor.......
canım benim gittigim doktorun özel muayeneside var çagırmadı inan anne evladına nasıl şefkat veriyosa oda öyle verdi sag olun hiç kızmadı terslemedi okadr doktora gittim kimse anlamadı bu doktorum anladı açıklıgı hemde 2 aylıkken bebegimonun sayesinde dikişimi o yapmadı ama hastanede beni bulmak için servis servis gezmiş beni buluncada sevindi canım nerdesin sen ya seni arıyorum dedi bana deger vermese birde ssknın doktoru neden gelsin beni aramayaona inanıyorum ama bu adamda strese soktu kafam karıştı açıkçası işi bitti ultrosonla kapadı makınayı karnımda yok ultroson öyle baktı dedi 2 cm:44::44::44::44da garibime gitmedi degilsagol bilgilendirdigin için bizleri

canım inşallah sonuna kadar dayanırız... çok üzüldüm........

alminacığım senin durumun neydi egeye yattığında.bende egeye gitmek istiyorum.geçen sene erken doğum yaptığımda egedeydim dr.umda fuat akercandı.ilçedeki dr.umun arkadaşıymış.dikiş için göndermişti ama enfeksiyon olduğu için yapmadılar.25.haftada erken doğum oldu.şimdi mert kazandıya gelmek istiyorum ama bilmiyorum.oda prof olmuş üni. sitesinden baktım.yardımcı olursan sevinirim.

canım senin bir kızın yokmuydu benmi yanlış hatırlıyorum serklaj yolmuydu o bebginde:26::26::26:

canım senin bir kızın yokmuydu benmi yanlış hatırlıyorum serklaj yolmuydu o bebginde:26::26::26:

var canım kızım 4 yaşında.onda hiç bir sorunum yoktu zamanında doğum yaptım.oğlumda sorun oldu .denize gitmiştik oradan mı enfeksiyon kaptım oldu yoksa bayağı ağır ev işi temizlik yapmıştım ondan mı bilmiyorum.sadece bunda serklajlıyım.

tuubacığım sen nasılsın?fazla yazmıyorsun bu aralar.

sağol canım çok şükür iyiyim genelde yatsamda bazen ev içinde geziniyorum şimdilik bi sorunum yok ama sizleri okudukça korkuyorum:18: yarın proluton vurulmam lazım sağlık ocağına gidecektim ama şimdi gitmesemmi diye düşünüyorum
bu aralar çok hızlı ilerliyor sayfalar takip edemiyorum

paşamcım canım üzme kendini evet rahim boyun ksalmış ama dikkat edersen önlem alınırsa hiç bişey olmaz hemen umutsuzluğa kapılıp kendinide bebeğinide üzme. bence kendi doktoruna git ne diyeceğim demişsin suyum geldi zannettim korktuğum için acil bi hastaneye gittim orda söylediler hemen size geldim dersin. kendi doktoruna güveniyorsun söyledikleri içini rahatlatır belki yada yapılması gereken bişey varsa hemen önlem alınır. sende dikkat et kendine kalkıp bi iş yapma kaynanan ya gelip güzel bi şekilde baksın yada istemiyorsan bi yardımcı bul kendine üzlmemeye dikkat

canım prolutonu mutlaka yaptır.her seferinde özellikle söylüyor bana yaptır diye.bende kalkıp gitmek istemiyorum ama evin yakınında özel hastane var oraya gidip yaptırıyorum.eşim burada olunca o yapıyor öğrettim ona.valla yapacak bişey yok iğne ilaçla ayaktayız ilaçlar önemli.rabbim hepimizi korusun yardımcımız olsun.

allah bagışlasın canım benim işşallah sag saglim alırız kucagıma bebeklerimizi işşallah

canım yattıgım halde böyleyse kısalık kalksam kimbilir neler olucak yat ne geziniyon evde delüsaglık ocagının telefonu varsa ara gelsinler vursunlar igneni çıkma dişarı

canım inşallah sonuna kadar dayanırız... çok üzüldüm........

üzülme canım biliyorum zor bi durum ama haftalar ilerledikce böyle süprizlere hazırlıklı olmamız lazım. bende 20-28 haftalardan çok korkuyorum. daha çok dikkat et doktorunda daha sık çağırmış bi sorun olduğunda hemen müdahale edilebilir en kötü ihtimalle hastane yatarsın. inşallah başaracağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…