- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.861
canım ben belki pat pat söylüyorum ama gerçekçi olmak zorundayım..2,5 cm den sonrası için zaten tehlikeli der dr.lar..misafir falan kabul etmemek gerekir böyle riskli zamanlarda...su geldikten sonra zaten fazla yapacak şey kalmaz....en iyisi zamanında önlem almaktır...merhaba canım üzülme dikiş olduğu için rahim uzunluğu değil açıklığın olup olmadığı önemli bence.bak benim dikişe dayalı açıklık.iş güç yapma derken bunları düşünerek demiştim.dikişlerin üstüne fazla oturma misafir gelsede onların yanında da oturma hep yat fazla gezinme içerde de olsa.kendine iyi bak.
canım benim doktorum bu dalda uzman tabi onun için sigortaya gidiyorum ben cinsiyetini birde rahimimin boyunu merak ettigim için gittim adam hoşuma gitmedi herşeyini ölçtü haftasıyla uyumlu gidiyo dedi kilosu 141 grammış bu arda iyi beslenmiş dedi kendi doktorumada gidip ne diyim şikayetim yokki desem böyle böyle kızar sigortanın doktoru çapada osmanoglu hastanesinde tüp bebk ve bizin hastalıktan ödülleri var araştırdık kürtajımıda o yaptı zaten açıgımıda o gördü 2 aylık hamileyken 2 cm açıklıgın var vakit kaybetmememiz lazım dedi adama gelince az ilgilendi benim doktorumda az ilgileniyo ama öz konuşuyo çok seviyorum onu sag olsun herşeyimle ilgileniyo ne yalan buluyumda gidiyim doktora demicekmi 23 gelicektin neden erken geldin eger diyorumya dersem böyle diye vay halime kızar bu gittigim doktorum ne bölümde bilniyorum arkadaş önerisi üzerine gittim
rahmim 1,5 cm e düştüğünde benim de pek şikayetim yoktu...ama yine de hastanede yattım......
canım dedim gerk yok dedi kendi doktorum zaten hep yatıyorum bebk gibiCanım yarın kendı doktoruna gıtsen benı hastaneye yatırın desen kabul etmezmı bıraz sakın ol lutfen evham yapa yapa bız olumsuzlukları uzerımıze mı topluyoruz acaba
canım dikişe ragmen açıklıkmı varcanım ağrın,su gelmen,kanaman yoksa korkma.sürekli yatarak kontrolünü bekle.ben gittim işte hiçbişey yapmıyorlar eve geri geldim.açıklık dikişte evde yatıyorum.
canım ben belki pat pat söylüyorum ama gerçekçi olmak zorundayım..2,5 cm den sonrası için zaten tehlikeli der dr.lar..misafir falan kabul etmemek gerekir böyle riskli zamanlarda...su geldikten sonra zaten fazla yapacak şey kalmaz....en iyisi zamanında önlem almaktır...
Canım ne dediğini tam anlayamadım valla yaa..kafam karıştı açıkçası...:44: sen vakit kaybetmemeyi düşünen dr la görüş..
canım dedim gerk yok dedi kendi doktorum zaten hep yatıyorum bebk gibi
canım dikişe ragmen açıklıkmı varyapma bende zanettim rahim boyun kısa ne su ne kanamam var agrımda yok 2 tane kaybettim deneyimliyim anlıcagım rabbim esirgesin işşallah
canım benim benim doktorum ssknın doktoru bizim dalda uzman birincilikleri var tüp bebkte yapıyo kadın çok iyi geleni gideni bitmiyo birde herkez onu önerdi teli yok bende ben geçen salı gittim maşşallah dikişlerin kaynamış çok güzel rahim boyunda 3 cm dedi bana 2 hafta sonra gel dedi 23 oluyo sorun yok degilmi dedim çok şükür görünmüyo dedii
bu doktorada geçmişi okuduysan onun için gittim sanki suyum boşaldı gibime geldi wc deyken adam herşeyi iyi dedi en son rahim 2 cm dedi dedim yapma riskli dedim oda sag saglim dogurursun merak etme dedi bu bebk yukarı çıktıkça rahimdeki yük kalkmıyomu dahamı biniyo birde ultroson aleti hiç hoşuma gitmedi benim tan belirgin degildi adam nasıl anladıysahoşumada gitmedi ilgilenmesi kendi doktoruma alışkın oldugumdanmıdır nedir
mrb kızlar, şimdi doktordan geldik. pek iyi haberlerim yok. doktorum detaylı ultrasonu çeken doktorun hunileşme var dediğini söyledim. hemen karından ultrasonla baktıktan sonra vajinal ultrasondan bakcam dedi. rahim ağzı boyu 3,8 cm. çıktı fakat 0,8 cm içerde açıklık var dedi yani hunileşme var dedi. yani risk grubundasın dedi. doğuma kadar ben rapor vercem dedi. ya hafta bir iğne vercem yada progestan 200 vercem dedi. hangisi etkiliyse onu verin dedim. progestan 200 mideni bulandırmıyorsa onu vereyim dedi. bundan sonra haftalık kontrol etcem dedi. hemen nts ye bağlasınlar dedi. 28. haftadan önce bağlanıyormu dedim, kalp atışlarını duymazsın ama kasılma var mı çıkar dedi. sonra nts ye bağladılar 20 dakika. çok şükür kasılma çıkmadı. haftaya pazartesi görcem dedi. folik aside devam dedi. progestan 200 verdi. demir hapı verdi. haftaya pazartesi çağırdı tekrar.
ağlamıcam, bebeğim üzülmesin diyorum ama kendimi zor tutuyorum.
mrb kızlar, şimdi doktordan geldik. pek iyi haberlerim yok. doktorum detaylı ultrasonu çeken doktorun hunileşme var dediğini söyledim. hemen karından ultrasonla baktıktan sonra vajinal ultrasondan bakcam dedi. rahim ağzı boyu 3,8 cm. çıktı fakat 0,8 cm içerde açıklık var dedi yani hunileşme var dedi. yani risk grubundasın dedi. doğuma kadar ben rapor vercem dedi. ya hafta bir iğne vercem yada progestan 200 vercem dedi. hangisi etkiliyse onu verin dedim. progestan 200 mideni bulandırmıyorsa onu vereyim dedi. bundan sonra haftalık kontrol etcem dedi. hemen nts ye bağlasınlar dedi. 28. haftadan önce bağlanıyormu dedim, kalp atışlarını duymazsın ama kasılma var mı çıkar dedi. sonra nts ye bağladılar 20 dakika. çok şükür kasılma çıkmadı. haftaya pazartesi görcem dedi. folik aside devam dedi. progestan 200 verdi. demir hapı verdi. haftaya pazartesi çağırdı tekrar.
ağlamıcam, bebeğim üzülmesin diyorum ama kendimi zor tutuyorum.
canım benim gittigim doktorun özel muayeneside var çagırmadı inan anne evladına nasıl şefkat veriyosa oda öyle verdi sag olun hiç kızmadı terslemedi okadr doktora gittim kimse anlamadı bu doktorum anladı açıklıgı hemde 2 aylıkken bebegimCanım ne diyeyim,hangi dr a güveniyorsan ona inan ve ona göre hareket et o zaman..başarısı olan dr çok..Şu var ki çoğu da kendi pazarını yaratmaya çalışıyor.......
canım çok geçmiş olsun.benim kaç gündür tekrar tekrar yazdığım işte buydu.içerden açıklığım hiç kalmamış dikişe dayanmış.allah'a emanetiz yani.hastaneye yatırayım demedi.yolculukta yasak.aslında izmire gitmek istiyorum ama malasef evde yatıyorum.
canım inşallah sonuna kadar dayanırız... çok üzüldüm........
alminacığım senin durumun neydi egeye yattığında.bende egeye gitmek istiyorum.geçen sene erken doğum yaptığımda egedeydim dr.umda fuat akercandı.ilçedeki dr.umun arkadaşıymış.dikiş için göndermişti ama enfeksiyon olduğu için yapmadılar.25.haftada erken doğum oldu.şimdi mert kazandıya gelmek istiyorum ama bilmiyorum.oda prof olmuş üni. sitesinden baktım.yardımcı olursan sevinirim.
canım senin bir kızın yokmuydu benmi yanlış hatırlıyorum serklaj yolmuydu o bebginde:26::26::26:
tuubacığım sen nasılsın?fazla yazmıyorsun bu aralar.
sağol canım çok şükür iyiyim genelde yatsamda bazen ev içinde geziniyorum şimdilik bi sorunum yok ama sizleri okudukça korkuyorum:18: yarın proluton vurulmam lazım sağlık ocağına gidecektim ama şimdi gitmesemmi diye düşünüyorum
bu aralar çok hızlı ilerliyor sayfalar takip edemiyorum
allah bagışlasın canım benim işşallah sag saglim alırız kucagıma bebeklerimizi işşallahvar canım kızım 4 yaşında.onda hiç bir sorunum yoktu zamanında doğum yaptım.oğlumda sorun oldu .denize gitmiştik oradan mı enfeksiyon kaptım oldu yoksa bayağı ağır ev işi temizlik yapmıştım ondan mı bilmiyorum.sadece bunda serklajlıyım.
sağol canım çok şükür iyiyim genelde yatsamda bazen ev içinde geziniyorum şimdilik bi sorunum yok ama sizleri okudukça korkuyorum:18: yarın proluton vurulmam lazım sağlık ocağına gidecektim ama şimdi gitmesemmi diye düşünüyorum
bu aralar çok hızlı ilerliyor sayfalar takip edemiyorum
canım inşallah sonuna kadar dayanırız... çok üzüldüm........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?