Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım adam hoşıma gitmedi anacım geldi kendi annem yanımda aradım sagolsun dayanamadı geldi karnımı doyurdu yatırdı iyikide burda yoksa kafayı yerdim adam işi bitti baktı makinalar kapalı ama korkma dikiş var dogururdun dedikafayı bulandırdım anlıcagın

Canım önceden de yazdım her alet farklı ölçebiliyor. Bence Tubanın dediği mantıklı. Suyum geldi sandım acil birine gittim böyle böyle ded endişelendim de git bence de. Yoksa 23 üne kadar kendi kendini yersin canım... Endişe de etme. Hep yat strese girme canım. Allah korusun hepinizi. Bol bol dua et biz de ediyoruz hepiniz için...

Canım strese girmemeye çalış. Demek kolay biliyorum. Bugün hepimiz stresli bir gün yaşamışız. Ben de doktordan geldim genetik de sorun çıkarsa tüp bebek dedi ve pgt den bahsetti. Bir de devlet ödemiyormuş çocuğum olduğu için. Masrafından geçtim yeni ev aldık onun taksidi çok oğlanın eğitimi için bir miktarayırmıştık onu kullanırız ama burası küçük bir şehir ve buradatüp bebek yapılmıyor. Ne yaparım o zaman? Ailem İstanbul'da ve oğlum 1. sınıfa başlayacak. İnşallah genetikte sorun yoktur ve bu tesadüftür sadece...

Yolculuğu unut canım. Benim iki hamileliğim belki de yolculuk yüzünden riske girdi birinde 29+4, diğeri 25. haftalık. Malesef 2. de ilki gibi şanslı olamamıştım. Allah yardımcın olsun... 2 ay daha sabır. Sonra rahatlayacaksın...

Canım niye gitmesem mi diye düşünüyorsun? Git iğneni ol bence...

canım benim doktora gider baktırırımda sorun degil yerimden kalmakta taksi vs beni maffederhiç kıpırdamıyorum ayakta bile kalmıyorum bol bol dinleniyorum aletide bir acayiptıişin garibi rahim boyuna baktıgında işin biterde kalkıcanya öyle ölçtü baktı allah yardımcım olsun doktorada gidince oda öyle der diye kormuyor degilim doktoruma sordum hatta dedi bu haftalarda dogurmazsın maşşallah dikişin çok güzel tutmuşen kritik ay dedi 26 sonra dedi gidince yanına zaten ilaç takviyesi yapıcam dedi eşimde iş aldı 2 aylık ne yapıcam bilmiyorum neyse allah yardımcım olsun ne deyim ben çıkıyorum sonra gene görüşürüz

yaptırcam canım ama şuan durumum iyi olduğu için eşim götürecekti sağlık ocağına eğer ilerki haftalarda gidemezsem ozamn eve gelecekler yapmaya konuştuk. kesinlikle canım çok önemli dikişten1hafta önce bana progestanı bıraktırmıştı çok korkmuştum neyseki hemen iğneye başladı her kontrolde ihmal etme diye tekrar tekrar söylüyor

canım kontrolümde bi sorunum yoktu rahim uzunluğum 3,7cmdi doktorumda evde yavaş yavaş gezinebilirsin dedi bende abartmıyorum zaten

tuubacığım paşamın dediği doğru sağlık ocağını ara durumunu anlat rice et.gelirim derse anneni gönderirsin alır gelir.bende özel has.yatııyorum.söylicektim iğneyi acilde yapıyorlar gelmezler diye demedim.

olucam canım arkadaşlar bugün kötü haberlerle gelince korktum gitmesem evemi çağırsam diye düşündüm ama giderim herhalde
sende stresli bir gün geçirmişsin. bence genetikle ilgili bi problem çıkmayacak içini ferah tut sen eminim tesadüftür

kızlar gündemimizle alakasız belki ama ben bugün sabah shuma comfy hamile yastığı sipariş verdim internet üzerinden.sonra aradılar tamam dedim.89 lira ayrıca 10 lirada kargo parasıymış.2 gün içinde gelirmiş.gelince yazarım fikirlerimi.benim yatmaktan sağlam yerim kalmadı artık basen kısımlarım kalça kemiğim bütün kemiklerim ağrıyor.artık geceleride düzgün uyuyamıyorum.sağlıkla zamanında doğuralımda önemli değil ama sağlam bünyeyede ihtiyacımız var.

Hem dokuz eylülde hem de ege de rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum tehditi nedeniyle yattım hastanede canım..Hımm demek prof oldu..ben hamileyken doçent dr. dı henüz :)
Canım nerde oturduğunu tam bilmiyorum ama ben evde olduğum dönemlerde prolutonu emekli bir sağlık memuruna yaptırdım..adam eve geliyordu..5 tl alıyordu sadece..Tayfun bey..istersen telini veririm sana...eşi de bir ara gelip bana reikiki ile bişeyler yaptı :))
Canım ben hamilelik boyu hamile yastığı ile yattım..çok rahat ettim..aldığımın fiyatı pahallıydı ama çok iyi geldi bana..at nalı şeklindeydi..başımı,kalçamı rahatça dayadığım,bacak arama sokup rahat ettiğim bir yastıktı..Hatta ege de ve deü de kadın doğum servisinde kocaman yastıklı hamile deyince hemen hatırlarlar beni..pek meşhur olmuştu yastığım :))

Son düzenleme:
cnm senin bi çocugun oldugunu bilmiyodumAllah bağışlasın.benimde bi oğlum var 3 yaşında.şimdi tekrar düşünüyorum.önümüzdeki ay doğum kontrol hapını bırakıcam inşallh.ama kafam karışık biraz.oğlumla ilgilenemezsem,sürekli yatmam gerekirse diye.çünkü benimde ilk hamielleğim 30 haftada sonuçlandı malesef.senin kızınla durumların nasıl,kardeş fikrine alışabildimi ve onunla ilgili bi sorunun varmı?bakım..vss..konusunda?

cnm dr un çok ilgiliymişbence aynen ona devam et...ama endişelendiysen biraz daha erken git bakalım o ne dicek..korkma bişey olmaz allahın izniyle..ama kalkma,çok dikkat et tatlım.

kızlar bide bu pruluton du sanırım söz ettiğiniz..o prepar tarzı kasılmaları önleyici bi ilaçmı acaba?

olur canım verirsen sevinirim. burdaki sağlık ocağındaki ebe için kendim konuşmadım ama 10tl diyorlar. birde sana dulcolax'ı sorucam ne sıklıkta içiyordun. benim normal zamanda da kabızlığım var zaten şimdi sürekli kabızım, ilacı kullanıyorum ama orçun bey sürekli kullanma alıştırma kendini dedi içmeden de olmuyor
kocaman yastıklı hamile mi çok iyimiş

prepar ve proluton farklı ilaçlar canım..

özel mesajına yollayayım..dulcolaxı yemeklerden önce 2 kez alıyordum..sabah kalkınca 2 tane,akşam yemek öncesi 2 tane...

canım sen bebeğin kafası dikişe dayalı şekilde gitmiştim mi yazmıştın bir ara ondan sordum tam hatırlayamadım.çok sorun yaratırmı acaba yatarak gelsem en azından hastaneye alabilirler belki.tekrar sorun yaşamak istemiyorum tabi rabbim izin verirse.rabbim neylerse güzel eyler hayırlısı neyse o olsun hakkımızda.
yastık konusuna gelince sipariş verdim işte sitede alanlar çok memnun yorumlar çok güzel inşallah iyidir rahat ederim.

kızımın kafası dikişe dayandığı süreçte ben zaten hastanede yatıyordum canım..Bazan sanırım hareket ettiğinde canım acıyordu..Hele son günlerde kasılmalarım arttığında ve sancı odasına alındığımda ara ara yapılan muaynede rahim ağzının sıfırlandığını rahim ağzını dikişin tuttuğunu,bebeğin kafasını elleriyle kavradıklarını ve her an doğum yapabileceğimi söylemişlerdi..gerçi 28.haftadan beri her an doğum yapabilirsin demişlerdi...alsancakta bir de kadomerde levent erkan a gitmiştim..nasılsa 28 i atlattım diyerek eve geldiğim zamanlardan biriydi..gerçi evde de yatıyordum sürekli..levent bey vajinal ultrasonda 0,9 ölçtü rahim ağzını..hemen bir ünv hastanesinde yatmamı istedi...
bu süreçte hiç kanamam olmadı,suyum gelmedi çok şükür.ancak verdikleri prepar serum çok çarpıntı yaptı,magnezyum serum da kaslarımda güçsüzlük yaptı..yardımsız ayağa kalkamıyordum..dizlerim bükülüveriyordu,düşüyordum..aynı felçli biri gibiydim..nasılsa ciğer geliştirici iğneler yapıldı,32. haftaya geldik diye Mert beye yalvardım alın artık ne olur,dayanamıyorum diye..çünkü son günlerde ne yürüyebiliyordum ne yatabiliyordum..nefes alamıyor gibiydim...o da senin sağlığın bizim için daha önemli,kritik zamanları atlattın dedi..ertesi sabah ta sezaryana alındım...

Son düzenleme:

canım sen aile hekimine bağlı değilmisin parayla iğnemi olur para isteyen memur sağlık ocağında çalışıyorsa şikayet etsen memuriyeti biter.ayrıca gelmeleri gerekir zaten.ben köyde gelemeyenin ayağına gidiyorum sürekli para filanda talep etmiyorum zaten edemem.maaşımızı devlet veriyor zaten.hem 5-10 liraya iğnemi olur özel yaptırınca bile 2 lira.

canım bu senin rahim ölçün dikişe ragmen iç kısmın ölçüsümüydü rahim ağzının ölçüsümü hatırlayabiliyormusun.dışardan rahim ağzı ölçünse içerden açılman varmıydı baştan?çok soru soruyorum kusura bakma ama tecrübeler daha önemli bizim için.sabrın için sağol hepimiz birbirimize lazımız burada..

Canım şimdi değişti mi bilmiyorum ama evet sağlık ocağına gidersen ücretsiz yapılıyordu iğne benim zamanımda..Yani geçen sene...Eve gelme durumları falan yoktu...O yüzden proluton depot iğneyi eve gelen sağlık memuru yapıyordu..2 tl falan duymadım hiç..proluton depot biraz yağlı ve azcık acıtan bir iğne..yapması da yemesi de kolay değildi..Valla 2 tl,5 tl nin hesabını yapmadım...Çok memnundum gelen sağlık memurundan..sağlık ocağında saat 5 te bitiyor mesai..ama adam akşam 7 de 9 da bile geldiği oluyordu..gerektiğinde sabahın köründe de geliyordu...

canım içten dıştan ölçüm diye bir şey duymadım ben..rahim ağzım zaten önlem amaçlı dikilmişti..evde dinlenmeye devam ettim sonra da daha önce bebeklerimi kaybettiğim günde hemen dr umu aradım,ben tam bu gün bebeklerimi kaybetmiştim ,çok kaygılıyım,hastanede yatmak istiyorum dedim..olumlu karşıladılar..o sırada ne kanamam vardı ne de kasılmam...herşeye rağmen yattım...serklaj dikişi yapıldığı sırada rahim ağzı uzunluğu 4 -5 cm civarıydı..1 ay sonra 3,5 cm e indi zaten..ve giderek kısaldı..

tamam canım anladım.benim şimdi açıklık içerıden dikişe kadar dayalıymış.bende serklaj olmadan 5.3 demişti rahim boyuna.şimdi bişey söylemiyor içerden dikişe dayalı sadece.

arkadaşlar birde benim 2 sene oldu kızımı kaybedeli ama hala sütüm geliyo sizdede oldumu bu

Arkadaşım 2 sene sonra süt gelmesinin pek normal olduğunu düşünmüyorum hatta nerde okuduğumu bilmiyorum ama süt hormonlarının fazla çalışması yada benzeri bir sorundan kaynaklanabildiği bunun düşük nedeni olduğu mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini okudum riskli gebelikle ilgili iyi bir uzmana gittiğin zaman mutlaka bu konuyuda söyle belki benim dediğim gibi deildir ama 2 sene devam etmesi bana biraz değişik geldi

Samyeli lütfen kendini üzmemeye çalış stres yapma iyi düşün iyi olsun burda hunileşmede olup 0 ölçüyle bebeğini kucağına alan bir sürü kişi gördük.İnşallah sende onlardan olacaksın.Durumunu riskli görüyorsa gerekirse hastaneye yatarsın Ve Allahın izniyle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.Çok cok geçmiş olsun

Paşam canımm doktorun makinasının çok iyi olmadığını sen söyledin belki doğru ölçmemiştir.Lütfen stres yapma canımm sende gerekirse hastanede yatarsın bir süre canımm.Lütfen mecbur olmadıkça kalma hep yat canımm

Durucuk uzun yorucu,stresli savaşını kazandı demekk mutluluk gözyaşları bunlar.Maşallah ona, yaşama tutunmak için minicik haliyle annesiyle birlikte mücadele etti ve şuan annesinin kollarındaİnşallah hayatı hep sağlıkla neşeyle,mutlulukla,huzurla ve başarıyla geçsin .Duruyu kacaman ama kocaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…