- Konu Sahibi hidennisko
-
- #13.881
paşamcım canım üzme kendini evet rahim boyun ksalmış ama dikkat edersen önlem alınırsa hiç bişey olmaz hemen umutsuzluğa kapılıp kendinide bebeğinide üzme. bence kendi doktoruna git ne diyeceğim demişsin suyum geldi zannettim korktuğum için acil bi hastaneye gittim orda söylediler hemen size geldim dersin. kendi doktoruna güveniyorsun söyledikleri içini rahatlatır belki yada yapılması gereken bişey varsa hemen önlem alınır. sende dikkat et kendine kalkıp bi iş yapma kaynanan ya gelip güzel bi şekilde baksın yada istemiyorsan bi yardımcı bul kendine üzlmemeye dikkat
canım dedim gerk yok dedi kendi doktorum zaten hep yatıyorum bebk gibi
canım dikişe ragmen açıklıkmı varyapma bende zanettim rahim boyun kısa ne su ne kanamam var agrımda yok 2 tane kaybettim deneyimliyim anlıcagım rabbim esirgesin işşallah
canım benim benim doktorum ssknın doktoru bizim dalda uzman birincilikleri var tüp bebkte yapıyo kadın çok iyi geleni gideni bitmiyo birde herkez onu önerdi teli yok bende ben geçen salı gittim maşşallah dikişlerin kaynamış çok güzel rahim boyunda 3 cm dedi bana 2 hafta sonra gel dedi 23 oluyo sorun yok degilmi dedim çok şükür görünmüyo dedii
bu doktorada geçmişi okuduysan onun için gittim sanki suyum boşaldı gibime geldi wc deyken adam herşeyi iyi dedi en son rahim 2 cm dedi dedim yapma riskli dedim oda sag saglim dogurursun merak etme dedi bu bebk yukarı çıktıkça rahimdeki yük kalkmıyomu dahamı biniyo birde ultroson aleti hiç hoşuma gitmedi benim tan belirgin degildi adam nasıl anladıysahoşumada gitmedi ilgilenmesi kendi doktoruma alışkın oldugumdanmıdır nedir
mrb kızlar, şimdi doktordan geldik. pek iyi haberlerim yok. doktorum detaylı ultrasonu çeken doktorun hunileşme var dediğini söyledim. hemen karından ultrasonla baktıktan sonra vajinal ultrasondan bakcam dedi. rahim ağzı boyu 3,8 cm. çıktı fakat 0,8 cm içerde açıklık var dedi yani hunileşme var dedi. yani risk grubundasın dedi. doğuma kadar ben rapor vercem dedi. ya hafta bir iğne vercem yada progestan 200 vercem dedi. hangisi etkiliyse onu verin dedim. progestan 200 mideni bulandırmıyorsa onu vereyim dedi. bundan sonra haftalık kontrol etcem dedi. hemen nts ye bağlasınlar dedi. 28. haftadan önce bağlanıyormu dedim, kalp atışlarını duymazsın ama kasılma var mı çıkar dedi. sonra nts ye bağladılar 20 dakika. çok şükür kasılma çıkmadı. haftaya pazartesi görcem dedi. folik aside devam dedi. progestan 200 verdi. demir hapı verdi. haftaya pazartesi çağırdı tekrar.
ağlamıcam, bebeğim üzülmesin diyorum ama kendimi zor tutuyorum.
canım çok geçmiş olsun.benim kaç gündür tekrar tekrar yazdığım işte buydu.içerden açıklığım hiç kalmamış dikişe dayanmış.allah'a emanetiz yani.hastaneye yatırayım demedi.yolculukta yasak.aslında izmire gitmek istiyorum ama malasef evde yatıyorum.
sağol canım çok şükür iyiyim genelde yatsamda bazen ev içinde geziniyorum şimdilik bi sorunum yok ama sizleri okudukça korkuyorum:18: yarın proluton vurulmam lazım sağlık ocağına gidecektim ama şimdi gitmesemmi diye düşünüyorum
bu aralar çok hızlı ilerliyor sayfalar takip edemiyorum
Canım önceden de yazdım her alet farklı ölçebiliyor. Bence Tubanın dediği mantıklı. Suyum geldi sandım acil birine gittim böyle böyle ded endişelendim de git bence de. Yoksa 23 üne kadar kendi kendini yersin canım... Endişe de etme. Hep yat strese girme canım. Allah korusun hepinizi. Bol bol dua et biz de ediyoruz hepiniz için...
Canım strese girmemeye çalış. Demek kolay biliyorum. Bugün hepimiz stresli bir gün yaşamışız. Ben de doktordan geldim genetik de sorun çıkarsa tüp bebek dedi ve pgt den bahsetti. Bir de devlet ödemiyormuş çocuğum olduğu için. Masrafından geçtim yeni ev aldık onun taksidi çok oğlanın eğitimi için bir miktarayırmıştık onu kullanırız ama burası küçük bir şehir ve buradatüp bebek yapılmıyor. Ne yaparım o zaman? Ailem İstanbul'da ve oğlum 1. sınıfa başlayacak. İnşallah genetikte sorun yoktur ve bu tesadüftür sadece...
Yolculuğu unut canım. Benim iki hamileliğim belki de yolculuk yüzünden riske girdi birinde 29+4, diğeri 25. haftalık. Malesef 2. de ilki gibi şanslı olamamıştım. Allah yardımcın olsun... 2 ay daha sabır. Sonra rahatlayacaksın...
Canım niye gitmesem mi diye düşünüyorsun? Git iğneni ol bence...
canım prolutonu mutlaka yaptır.her seferinde özellikle söylüyor bana yaptır diye.bende kalkıp gitmek istemiyorum ama evin yakınında özel hastane var oraya gidip yaptırıyorum.eşim burada olunca o yapıyor öğrettim ona.valla yapacak bişey yok iğne ilaçla ayaktayız ilaçlar önemli.rabbim hepimizi korusun yardımcımız olsun.
allah bagışlasın canım benim işşallah sag saglim alırız kucagıma bebeklerimizi işşallah
canım yattıgım halde böyleyse kısalık kalksam kimbilir neler olucak yat ne geziniyon evde delüsaglık ocagının telefonu varsa ara gelsinler vursunlar igneni çıkma dişarı
Canım önceden de yazdım her alet farklı ölçebiliyor. Bence Tubanın dediği mantıklı. Suyum geldi sandım acil birine gittim böyle böyle ded endişelendim de git bence de. Yoksa 23 üne kadar kendi kendini yersin canım... Endişe de etme. Hep yat strese girme canım. Allah korusun hepinizi. Bol bol dua et biz de ediyoruz hepiniz için...
Canım strese girmemeye çalış. Demek kolay biliyorum. Bugün hepimiz stresli bir gün yaşamışız. Ben de doktordan geldim genetik de sorun çıkarsa tüp bebek dedi ve pgt den bahsetti. Bir de devlet ödemiyormuş çocuğum olduğu için. Masrafından geçtim yeni ev aldık onun taksidi çok oğlanın eğitimi için bir miktarayırmıştık onu kullanırız ama burası küçük bir şehir ve buradatüp bebek yapılmıyor. Ne yaparım o zaman? Ailem İstanbul'da ve oğlum 1. sınıfa başlayacak. İnşallah genetikte sorun yoktur ve bu tesadüftür sadece...
Yolculuğu unut canım. Benim iki hamileliğim belki de yolculuk yüzünden riske girdi birinde 29+4, diğeri 25. haftalık. Malesef 2. de ilki gibi şanslı olamamıştım. Allah yardımcın olsun... 2 ay daha sabır. Sonra rahatlayacaksın...
Canım niye gitmesem mi diye düşünüyorsun? Git iğneni ol bence...
Hem dokuz eylülde hem de ege de rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum tehditi nedeniyle yattım hastanede canım..Hımm demek prof oldu..ben hamileyken doçent dr. dı henüz :)alminacığım senin durumun neydi egeye yattığında.bende egeye gitmek istiyorum.geçen sene erken doğum yaptığımda egedeydim dr.umda fuat akercandı.ilçedeki dr.umun arkadaşıymış.dikiş için göndermişti ama enfeksiyon olduğu için yapmadılar.25.haftada erken doğum oldu.şimdi mert kazandıya gelmek istiyorum ama bilmiyorum.oda prof olmuş üni. sitesinden baktım.yardımcı olursan sevinirim.
Canım nerde oturduğunu tam bilmiyorum ama ben evde olduğum dönemlerde prolutonu emekli bir sağlık memuruna yaptırdım..adam eve geliyordu..5 tl alıyordu sadece..Tayfun bey..istersen telini veririm sana...eşi de bir ara gelip bana reikiki ile bişeyler yaptı :))üzülme canım biliyorum zor bi durum ama haftalar ilerledikce böyle süprizlere hazırlıklı olmamız lazım. bende 20-28 haftalardan çok korkuyorum. daha çok dikkat et doktorunda daha sık çağırmış bi sorun olduğunda hemen müdahale edilebilir en kötü ihtimalle hastane yatarsın. inşallah başaracağız
Canım ben hamilelik boyu hamile yastığı ile yattım..çok rahat ettim..aldığımın fiyatı pahallıydı ama çok iyi geldi bana..at nalı şeklindeydi..başımı,kalçamı rahatça dayadığım,bacak arama sokup rahat ettiğim bir yastıktı..Hatta ege de ve deü de kadın doğum servisinde kocaman yastıklı hamile deyince hemen hatırlarlar beni..pek meşhur olmuştu yastığım :))kızlar gündemimizle alakasız belki ama ben bugün sabah shuma comfy hamile yastığı sipariş verdim internet üzerinden.sonra aradılar tamam dedim.89 lira ayrıca 10 lirada kargo parasıymış.2 gün içinde gelirmiş.gelince yazarım fikirlerimi.benim yatmaktan sağlam yerim kalmadı artık basen kısımlarım kalça kemiğim bütün kemiklerim ağrıyor.artık geceleride düzgün uyuyamıyorum.sağlıkla zamanında doğuralımda önemli değil ama sağlam bünyeyede ihtiyacımız var.
cnm senin bi çocugun oldugunu bilmiyodumAllah bağışlasın.benimde bi oğlum var 3 yaşında.şimdi tekrar düşünüyorum.önümüzdeki ay doğum kontrol hapını bırakıcam inşallh.ama kafam karışık biraz.oğlumla ilgilenemezsem,sürekli yatmam gerekirse diye.çünkü benimde ilk hamielleğim 30 haftada sonuçlandı malesef.senin kızınla durumların nasıl,kardeş fikrine alışabildimi ve onunla ilgili bi sorunun varmı?bakım..vss..konusunda?var canım kızım 4 yaşında.onda hiç bir sorunum yoktu zamanında doğum yaptım.oğlumda sorun oldu .denize gitmiştik oradan mı enfeksiyon kaptım oldu yoksa bayağı ağır ev işi temizlik yapmıştım ondan mı bilmiyorum.sadece bunda serklajlıyım.
yapma ya biz ne yapcez bugün hastanede sıra bekliyorum kadının çocugu sürünüğyo yerde yerler pis dedi annem hanım çocuga bak düşücek keşke düşsede kurtulsam dedi dedim sende benim gibi çocugun olmasın görürsün dedim okadr garibime gittiki nasıl biriydi görseniz şaşar kalırdınınız elime verseler vallahi döverdim onu içimdende burası geldi dedim paşa bak bebk istiyosun kadının yaptıgına bak dedim yazık vallahi biz çocugumuz olsun diye ölüp geberiyoruz kadının umrunda degil töbe töbe
canım benim gittigim doktorun özel muayeneside var çagırmadı inan anne evladına nasıl şefkat veriyosa oda öyle verdi sag olun hiç kızmadı terslemedi okadr doktora gittim kimse anlamadı bu doktorum anladı açıklıgı hemde 2 aylıkken bebegimonun sayesinde dikişimi o yapmadı ama hastanede beni bulmak için servis servis gezmiş beni buluncada sevindi canım nerdesin sen ya seni arıyorum dedi bana deger vermese birde ssknın doktoru neden gelsin beni aramaya ona inanıyorum ama bu adamda strese soktu kafam karıştı açıkçası işi bitti ultrosonla kapadı makınayı karnımda yok ultroson öyle baktı dedi 2 cm:44::44::44::44 da garibime gitmedi degil sagol bilgilendirdigin için bizleri
Hem dokuz eylülde hem de ege de rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum tehditi nedeniyle yattım hastanede canım..Hımm demek prof oldu..ben hamileyken doçent dr. dı henüz :)
Canım nerde oturduğunu tam bilmiyorum ama ben evde olduğum dönemlerde prolutonu emekli bir sağlık memuruna yaptırdım..adam eve geliyordu..5 tl alıyordu sadece..Tayfun bey..istersen telini veririm sana...eşi de bir ara gelip bana reikiki ile bişeyler yaptı :))
Canım ben hamilelik boyu hamile yastığı ile yattım..çok rahat ettim..aldığımın fiyatı pahallıydı ama çok iyi geldi bana..at nalı şeklindeydi..başımı,kalçamı rahatça dayadığım,bacak arama sokup rahat ettiğim bir yastıktı..Hatta ege de ve deü de kadın doğum servisinde kocaman yastıklı hamile deyince hemen hatırlarlar beni..pek meşhur olmuştu yastığım :))
prepar ve proluton farklı ilaçlar canım..cnm senin bi çocugun oldugunu bilmiyodumAllah bağışlasın.benimde bi oğlum var 3 yaşında.şimdi tekrar düşünüyorum.önümüzdeki ay doğum kontrol hapını bırakıcam inşallh.ama kafam karışık biraz.oğlumla ilgilenemezsem,sürekli yatmam gerekirse diye.çünkü benimde ilk hamielleğim 30 haftada sonuçlandı malesef.senin kızınla durumların nasıl,kardeş fikrine alışabildimi ve onunla ilgili bi sorunun varmı?bakım..vss..konusunda?
cnm dr un çok ilgiliymişbence aynen ona devam et...ama endişelendiysen biraz daha erken git bakalım o ne dicek..korkma bişey olmaz allahın izniyle..ama kalkma,çok dikkat et tatlım.
kızlar bide bu pruluton du sanırım söz ettiğiniz..o prepar tarzı kasılmaları önleyici bi ilaçmı acaba?
olur canım verirsen sevinirim. burdaki sağlık ocağındaki ebe için kendim konuşmadım ama 10tl diyorlar. birde sana dulcolax'ı sorucam ne sıklıkta içiyordun. benim normal zamanda da kabızlığım var zaten şimdi sürekli kabızım, ilacı kullanıyorum ama orçun bey sürekli kullanma alıştırma kendini dedi içmeden de olmuyor
kocaman yastıklı hamile mi çok iyimiş
Hem dokuz eylülde hem de ege de rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum tehditi nedeniyle yattım hastanede canım..Hımm demek prof oldu..ben hamileyken doçent dr. dı henüz :)
Canım ben hamilelik boyu hamile yastığı ile yattım..çok rahat ettim..aldığımın fiyatı pahallıydı ama çok iyi geldi bana..at nalı şeklindeydi..başımı,kalçamı rahatça dayadığım,bacak arama sokup rahat ettiğim bir yastıktı..Hatta ege de ve deü de kadın doğum servisinde kocaman yastıklı hamile deyince hemen hatırlarlar beni..pek meşhur olmuştu yastığım :))
canım sen bebeğin kafası dikişe dayalı şekilde gitmiştim mi yazmıştın bir ara ondan sordum tam hatırlayamadım.çok sorun yaratırmı acaba yatarak gelsem en azından hastaneye alabilirler belki.tekrar sorun yaşamak istemiyorum tabi rabbim izin verirse.rabbim neylerse güzel eyler hayırlısı neyse o olsun hakkımızda.
yastık konusuna gelince sipariş verdim işte sitede alanlar çok memnun yorumlar çok güzel inşallah iyidir rahat ederim.
olur canım verirsen sevinirim. burdaki sağlık ocağındaki ebe için kendim konuşmadım ama 10tl diyorlar. birde sana dulcolax'ı sorucam ne sıklıkta içiyordun. benim normal zamanda da kabızlığım var zaten şimdi sürekli kabızım, ilacı kullanıyorum ama orçun bey sürekli kullanma alıştırma kendini dedi içmeden de olmuyor
kocaman yastıklı hamile mi çok iyimiş
kızımın kafası dikişe dayandığı süreçte ben zaten hastanede yatıyordum canım..Bazan sanırım hareket ettiğinde canım acıyordu..Hele son günlerde kasılmalarım arttığında ve sancı odasına alındığımda ara ara yapılan muaynede rahim ağzının sıfırlandığını rahim ağzını dikişin tuttuğunu,bebeğin kafasını elleriyle kavradıklarını ve her an doğum yapabileceğimi söylemişlerdi..gerçi 28.haftadan beri her an doğum yapabilirsin demişlerdi...alsancakta bir de kadomerde levent erkan a gitmiştim..nasılsa 28 i atlattım diyerek eve geldiğim zamanlardan biriydi..gerçi evde de yatıyordum sürekli..levent bey vajinal ultrasonda 0,9 ölçtü rahim ağzını..hemen bir ünv hastanesinde yatmamı istedi...
bu süreçte hiç kanamam olmadı,suyum gelmedi çok şükür.ancak verdikleri prepar serum çok çarpıntı yaptı,magnezyum serum da kaslarımda güçsüzlük yaptı..yardımsız ayağa kalkamıyordum..dizlerim bükülüveriyordu,düşüyordum..aynı felçli biri gibiydim..nasılsa ciğer geliştirici iğneler yapıldı,32. haftaya geldik diye Mert beye yalvardım alın artık ne olur,dayanamıyorum diye..çünkü son günlerde ne yürüyebiliyordum ne yatabiliyordum..nefes alamıyor gibiydim...o da senin sağlığın bizim için daha önemli,kritik zamanları atlattın dedi..ertesi sabah ta sezaryana alındım...
canım sen aile hekimine bağlı değilmisin parayla iğnemi olur para isteyen memur sağlık ocağında çalışıyorsa şikayet etsen memuriyeti biter.ayrıca gelmeleri gerekir zaten.ben köyde gelemeyenin ayağına gidiyorum sürekli para filanda talep etmiyorum zaten edemem.maaşımızı devlet veriyor zaten.hem 5-10 liraya iğnemi olur özel yaptırınca bile 2 lira.
canım bu senin rahim ölçün dikişe ragmen iç kısmın ölçüsümüydü rahim ağzının ölçüsümü hatırlayabiliyormusun.dışardan rahim ağzı ölçünse içerden açılman varmıydı baştan?çok soru soruyorum kusura bakma ama tecrübeler daha önemli bizim için.sabrın için sağol hepimiz birbirimize lazımız burada..
canım içten dıştan ölçüm diye bir şey duymadım ben..rahim ağzım zaten önlem amaçlı dikilmişti..evde dinlenmeye devam ettim sonra da daha önce bebeklerimi kaybettiğim günde hemen dr umu aradım,ben tam bu gün bebeklerimi kaybetmiştim ,çok kaygılıyım,hastanede yatmak istiyorum dedim..olumlu karşıladılar..o sırada ne kanamam vardı ne de kasılmam...herşeye rağmen yattım...serklaj dikişi yapıldığı sırada rahim ağzı uzunluğu 4 -5 cm civarıydı..1 ay sonra 3,5 cm e indi zaten..ve giderek kısaldı..
arkadaşlar birde benim 2 sene oldu kızımı kaybedeli ama hala sütüm geliyo sizdede oldumu bu
mrb kızlar, şimdi doktordan geldik. pek iyi haberlerim yok. doktorum detaylı ultrasonu çeken doktorun hunileşme var dediğini söyledim. hemen karından ultrasonla baktıktan sonra vajinal ultrasondan bakcam dedi. rahim ağzı boyu 3,8 cm. çıktı fakat 0,8 cm içerde açıklık var dedi yani hunileşme var dedi. yani risk grubundasın dedi. doğuma kadar ben rapor vercem dedi. ya hafta bir iğne vercem yada progestan 200 vercem dedi. hangisi etkiliyse onu verin dedim. progestan 200 mideni bulandırmıyorsa onu vereyim dedi. bundan sonra haftalık kontrol etcem dedi. hemen nts ye bağlasınlar dedi. 28. haftadan önce bağlanıyormu dedim, kalp atışlarını duymazsın ama kasılma var mı çıkar dedi. sonra nts ye bağladılar 20 dakika. çok şükür kasılma çıkmadı. haftaya pazartesi görcem dedi. folik aside devam dedi. progestan 200 verdi. demir hapı verdi. haftaya pazartesi çağırdı tekrar.
ağlamıcam, bebeğim üzülmesin diyorum ama kendimi zor tutuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?