Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sütün çok uzun süre gelmesi prolaktin hormonu yüksekliğinden..ancak 2 sene geçmesine rağmen hala süt geliyor olması normal değil pek..prolaktin hormonunun yüksekliği de hamileliğe engel olabiliyor..bu durumu muhakkak dr unla konuşmalısın..

prepar ve proluton farklı ilaçlar canım..

özel mesajına yollayayım..dulcolaxı yemeklerden önce 2 kez alıyordum..sabah kalkınca 2 tane,akşam yemek öncesi 2 tane...
her gün 2 tanemi içiyordun. ben 3-4 günde 1tane içiyorum çokmu içiyorum diye düşünüyordum 31 mayısta kontrolüm var ozamn ayrınılı soracağım bu konuyu. bana sen tavsiye etmiştin bu ilacı gittiğimde ilk onu istemiştim

bilmiyorumki canım bakalım yarın öğrenicem 10tl diye duydum 1 kişiden. geçen hafta hastanede yaptırmıştım yarın ilk olacak konuşup öğrenicem para isteyecekmi

proluton ne işe yarıyodu arkadaşlar?

progestan ile aynı işlevi görüyor canım..rahmin yumuşamasını ,dolayısıyla kasılmaları önlüyor..Tabi belli süreye kadar..ilerki dönemlerde tek başına proluton yetersiz kalıyor..başka ek tedaviler,ilaçlar da veriliyor...

Son düzenleme:

2 sabah 2 akşam olmak üzere 4 tane içiyordum canım..duphalac,osmalak falan işe yaramıyor ilerki dönemlerde..orçun bey de zaten namık beye danışır muhakkak..

anladım cnm..ya burda okudukça benim dr um çok rahat davranmış diyorum kendime.çünkü benim hamielleğimde çok riskli geçti ama serklajdan 2 gün sonra normal hayatına dönebilirsin dedi.hatta bi süre sonra cinsel ilişki yi bile sık olmamak şartıyla serbest bıraktı.2-3 kere hastanede yattım zamansız kasılmalardan dolayı.sadece antibiyotik,prepar ve ciğer geliştirici iğne oldum.sürekli yatmadım,günlük işleri yapıyodum.hemen hemen hergün yürüyüp 4 kat merdiven çıkıyodum.belkide bu kadar hareketli oldugumdan zamansız kasılmam çok oldu.şimdi anlıyorumki aslında çok yanlış yapmıışm.neyseki 36+2 dedoğum yaptım.ama birr dahakine Allah kısmet ederse tabi.daha dikkatli olucam.dr umda fazla rahat bırakmış beni,hiç uyarmadı.bilmiyorum belkide aşırı evhamlı oldugumdan.birde aynı binada oturuyoduk dr umla.muayenehanesi alt katımda, evi üst katımdaydıo yüzden merdivenlerde bile karşılaşınca konuşuyoduk hep.kötü hissettiğimde akşam bile kapısını çalıp,soruyodum.her an görebiliyodum yani..ondan rahattı belkide..ama yinede şimdi anlıyorum yanlış yaptıgımı..

bize cinsel ilişki tüm hamilelik süresince tamamen yasaktı..

Tubaa,moona iyi geceler kızlarr

iyi geceler canım.nasılsın?
beni sorcak olursan fena değilim:86:önümüzdeki ayların aman sabahlaro lmasın durumlarını düşünüyorum kara kara...sabahlar olsunmuuuu olmasınmıııı günlerdir tek düşündüğüm buu

Tubacımm,evdeyim yine kaldım tek başıma ,kocişli günler bitti yine çok üzüldüm dönerken içim cız etti ama eve gelince evim evim güzel evim dedim.Tabi eşimde olsa daha iyi olacak ama son aylar diyerek sabredeceğim zaten birkaç gün geçince yine alışırımm :26::26::26: tek olmaya.Havada benim dönmemi bekledi sanırım bugün yaz gelmişti izmire

2 sabah 2 akşam olmak üzere 4 tane içiyordum canım..duphalac,osmalak falan işe yaramıyor ilerki dönemlerde..orçun bey de zaten namık beye danışır muhakkak..

kesinlikle çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum dulcolax'ı. öncekinde ne çekmişim yaa çok safmışım serklajlı yatıyorum çok kötü kabızlığım var ve arayıp duphalac bana iyi gelmedi dememişim.
evet orçun beyden çok memnunum bu defa daha çok ilgili ve umutlu eminim namık beye danışıyordur ama herşeyle kendisi ilgileniyor bende en küçük bişey için arayıp soruyorum ne zamn arasam hemen gel bakalım için rahat etsin diyor

bize cinsel ilişki tüm hamilelik süresince tamamen yasaktı..

aslında bizim durumumuzda olanlar için olması gerekende bu..benim dr fazla rahatmış.bende o zamanlar çok üstüne düşmedm.kendi kendime dedimki dr ne ilaç verirse onu kullanıcam ve bu servikal yetersizlik,erken doğum konularını çok irdelemiycem.çünkü kendimi biliyorum araştırdıkça en ufak ayrıntıyı bile daha çok kafama takıcam.bu kez daha çok stres olucam..vs..bazen çok bilmekte iyi olmuyor.şimdi tekrar bi hamilelik olursa mesela eminimki daha çok yatıcam çünkü doğumdan sonra daha ço karaştırdım bu konuyu..

Canım hayırlısı olsun ama bu istek kafana takılmış bikere, bence son düşündüğün aylar yakında başlar sbhlrlmsn amannn

renata,ben de hamileiğim süresinde izmir de kah annemlerde kah hastanedeyken eşimden ayrıydım..biz eşimin işi gereği izmir den oldukça uzak bir şehirde yaşıyoruz normalde..eşim her hafta sonu 12 saatlik yolu gidip geliyordu ve sadece 1 gece kalıyordu..Tabi doğum haftası 10 gün kalmıştı hastanede yanımda refakatçi olarak...

ben namık beye ulaşamadığımda hemen orçun beyi arayıp soruyordum...

Canım hayırlısı olsun ama bu istek kafana takılmış bikere, bence son düşündüğün aylar yakında başlar sbhlrlmsn amannn

haklısın:97:bu aydan sonra bırakıyorum hapı..ama şimdi tekrar bi kontrolden geçicem hapı bırakmadan..hormon tahlilleri,rahim ağzına baktırıcam tekrar..çünkü doğumumda çok sancı çektim dr gelip sezeryana alana kadar.şimdi aklımageliyo bazen acaba dikişler duruyoken,o sancılar esnasında rahim ağzı zarar gördümü diye?
bide bilginiz varmı arkadaşlar bu kan pıhtılaşması tahlili devlet hastanelerinde yapılıyomu ve uzun süredemi çıkıyo sonuç?

Son düzenleme:

yaa canım üzüldüm biliyormusun eminim çok zor ayrılmışsınızdır. kesin dimi artık son aylar.. ondan sonra sbhlrlmsn başlar. evet bugün hava çok güzelmiş öyle diyorlar

Moonna ,biliyormusun..Çok zor geçen hamileliğime rağmen hamileği özlüyorum..Şu an rahimde sorunlar var..Tedavi olucam yazın..Eğer düzelme olursa 2-3 sene sonra tekrar hamilelik hayal ediyorum..Şöyle laylom yapa yapa,dışarda hamile kıyafetleri giyip salınarak vitrin bakmak,çocuğuma birşeyler almak içimde ukte kaldı :)) bir iki borcumuz,harcamamız da kapanırsa zaman zaman hayal ediyorum..Şu var,ben hiç tek hamilelik yaşamadım..iki hamileliğim de ikizdi..Sanki tek hamileliğim olsa daha rahat geçer diye düşünüyorum...idrar testinde çift çizgi görmenin heyecanı,kese,kalp atışı,cinsiyet öğrenme,ilk pıt pıtlar falan özlüyorum...
Ne düşündüğünüzü biliyorum,delirmiş bu diyorsunuzdur içinizden...

ben şahsen hiçde delirmiş diye düşünmedim hatta yazdıklarını büyük bir heyecanla okudum çünkü hep merak ediyordum geçmişteki arkadaşlardan 2. hamileliği düşünen varmı diye. bunlar hepimizin içinde ukde keşke bizlerde lay lay lom yapabilsek. eminim ikiz olması daha zordur yeniden denemeye gücün varsa bence düşün bende allah izin verirde buna kavuşursam 2.yi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…