Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım,ben 17 haftalık bebeğimi,kaybettim bebeği kaybedince bu siteyi ve sizleri buldum konuyu baştan sona okudum seni sanki yakın bir arkadaşımmışsın gibi biliyorum ama zaman geçince insan biraz karıştırıyor kim kimdi hikayesi nasıldı diye.Ama ilk bebeklerini kaybedişini bugün yazınca seni çok daha iyi hatırladım sende çok büyük acı ve sıkıntılar yaşamışsın malesef.Allah bu bebişlerine uzun,sağlıklı bir ömür versin inşallah.Ayrıca sen girmediğn zamanlarda da ara ara konun oluyor almina nın dediği ilaç,dr vb verdiğin bilgiler hala kullanılıyor.Çocuklardan fırsat bulduğunda arada bizi ziyaret et yine

Bak dayanamadınnn sabahlar olmsna .Canım pıhtılaşma devlette yapılıyor ama özel yerlere göre daha uzun zamanda çıkıyormuş.Sanırım bugün birisi 4 ay gibi bişey yazmış.Özel yerlerde 20 gün gibi çıkıyormuş ben istanbulda bir labaratuara sordum fiyatını bana 400 TL demişlerdii

hiçte demiyorum ve itiraf ediyorum bende senin gibi hissediyorum.cnm biliyosun ikiz hamilelik zaten başlı başına bir risk..kimbilir ikizlerin biraz daha toparlanınca bu kez tek bi bebişe kendiliğinden hamile kalırsın
yaa bu başka bi duygu ben 15 gün öncesine kadar öyle bi hamilelikten sonra istmeem bi daha bebek falan diyodum ama sonra bana aniden bişeyler oldu ki oğlumda zor bir çocuk...önümüzdeki aydan sonra başlıcam denemeye pko lu oldugum için hemen hamile kalamıcamı düşünerek gözümü dahada karartıyorum..hayırlısı..

aaa hiç dayanılırmı sabahlar olmasına
4 ay çok uzun bi süre:26:bi araştırayım ben bunu.bu tahlilin adı tam olarak ne diye geçiyor arkadaşlar ve sizce bizim için mutlaka yapılması gereken bi tahlilmi?kan pıhtılaşması tahlili diyemi geçiyor?

Tek deli ben değilmişim, sevindim :)) herşey rahmin durumuna bağlı..aslında tamamen aldırıp kurtulmayı düşünüyordum ama aldırmadan önceki tedaviyi deneyeceğiz..embolizasyon olayını yani..
Keşke 2-3 sene sonra tekrar hamile kalsam,tek hamilelik olsa,kızım olsa diye hayal ediyorum..sonra sezaryan sırasında da rahmi aldırıp kurtulsam diye düşünüyorum...Yani menapoza girmeden tekrar hamile kalsam ..Ama şu sıralar kesinlikle hamilelik istemiyorum...Bana muhtaç iki küçük çocuğum var çünkü..Ama 2-3 sene sonra azcık daha toparlanırlar,eve belki yardımcı alırız diyorum..benimkiler 6 aylıktan beri kreşe gidiyorlar ayrıca..çok ta memnunum...yaşım 38 bu arada..yaşlıyım yani...hehehe

yeğenim de çok ama çok zor bir çocuktu..evdeki halıları sürükler,sandalyeleri sürüklemeden havaya kaldırır..çok kuvvetli,bambam gibi nerdeyse :)) kardeşim asla 2. istemiyorum,Allah olmayanlara versin diyordu...2 hafta kadar önce 2.çocuğunu yani kızını doğurdu :))) oğlu da henüz 3,5 yaşında...

proluton ne işe yarıyodu arkadaşlar?

Progestan görevinde düşüğü engellesin diye ben önceki hamileliğimde vuruluyordum bir hafta her gün sonra haftada bire düşmüştü...

Canım ben tıp fakültesinde yaptırdım tam bir ayda çıktı ve hiç para ödemedim birkaç ay önce...

Buradakiler demez canım da dışarıdakiler der bence... Bana bile diyorlar doğrudan değil ama ne gerek var oğlun var Allah ona ömür versin diyorlar...

İnşallah canım...

Mattika hoş geldin canım İnşallah sorun yoktur aralık annesinde yazıyordun...

yaa canım üzüldüm biliyormusun eminim çok zor ayrılmışsınızdır. kesin dimi artık son aylar.. ondan sonra sbhlrlmsn başlar. evet bugün hava çok güzelmiş öyle diyorlar

Ah canım ya kıyamam ben sana haklısın evde yatmak çok zor ama sonucunda alacağın hediye paha biçilemez.Hava biraz daha iyi olunca balkona da uzanabileceğin birşeyler yaparsınız belki biraz iyi gelir.Üzme canım kendini bak duru'ya nasıl gezdi son haftalrında o günleri hayal

Ben 17 hafta yaşamama rağmen bende çok özlüyorum, çok özel bir dönem bana hiç garip gelmiyor inşallah tek bebekle istediğin gibi bir hamilelik geçirirsin

Canım ama onun rahatlığı sana geçmiş kafana çok takmamışsın okadar rahat davranmana rağmen 36 haftaya gelmişsin şimdi biraz daha dikkatli olursun 40 haftalara taşırsın inşallah

evet,tek deli sen değilsin korkma :))
canım rahminde ne gibi bi sorun var bilemiyorum ama aldırmak..vs..diyince şimdi bi tuhaf oldum.herhalde son seçenektir alınması yani öncesinde mutlaka bir sürü tedavi denenir ve illaki işe yarıcak bişey çıkar.çünkü dah kısa süre önce doğum yapmışsın,o kadar kötü olamaz rahminn durumu
38 yaş geç değil.annem 40 yaşında doğurdu kardeşimi,üstelik ömrü boyunca hiç düzenli regl olmamış bir kadın..

hep o günler hayalimde canım. o haftalara kadar hep yatmışım sonrada son haftalarda koca göbeğimle bütün alışverişimi yapmışım geziyorum işlerimi yapıyorum ayyy hayal etmesi bile çok güzel

:) Allah analı-babalı büyütsün yeğenini..3.5 yaş far çok güzel.bende çok fazla yaş farkı olmasın istiyorum..zor çocuk..vs..diyoruz ama oldugundada gayet güzel bakılıp büyüyolar :)elimizden geleni yapıcaz,gerisi kısmetimizde varsa olucak inşallah..

ben de 40 gibi hayal ediyorum son hamileliğimi..rahimde adenomyozis diye bir rahatsızlık var..tek tedavisi sadece rahmin alınması..ama hamileliğe engel değil..zor da olsa hamilelik yaşıyorsun...sezaryan sırasında bu rahimle hamile kalman ,hatta ikiz taşıman çok büyük bir mucize demişlerdi :)) kocaman bir rahmim var....geçenlerde mr çektirip embolizasyon yapacak olan radyoloji uzmanına hem raporu hem de cd çekimini gönderdi eşim..bakalım ne cevap gelicek..adet dönemlerim çok sancılı geçiyor..ama hamilelikte azcık düzeldi..düzenli adet görüyorum....kendiliğimden hamile kalmaya gelince,eşimin sperm sayısı müsait değil..ayrıca 2 küçük sıpa ile niyetimiz olsa halimiz,mecalimiz olmuyor samimi olmaya

Son düzenleme:
hep o günler hayalimde canım. o haftalara kadar hep yatmışım sonrada son haftalarda koca göbeğimle bütün alışverişimi yapmışım geziyorum işlerimi yapıyorum ayyy hayal etmesi bile çok güzel

inşallah..hiç geçmicek gibi geliyor sonra bi bakmışsın doğumunu yapmışsında,bebişin anne demeey bile başlamış

samimi olmaya?güldürdün beni..

ne güzel bi mucizeyi gerçekleştirmişsin..yeni bi mucize daha niye olmasın..

samimi olmaya?güldürdün beni..

ne güzel bi mucizeyi gerçekleştirmişsin..yeni bi mucize daha niye olmasın..

benim iki ikiz hamileliğim de mucizeydi..ikisi de hıdırellez dileğimdi :) ilkinde anca tedavile hamilelik olacağını bilmiyordum bile...
hatta iki hamileliğiminde son adet günleri aynıydı hemen hemen..
ilk hamileliğimde son adet tarihim 16 ekimdi..16 ekim 2008
ikinci hamileliğimde son adet tarihim 17 ekimdi...17 ekim 2009

Hayallerimde eğer kızım olursa buna benzesin diye düşündüğüm bir kız çocuğu avatarı vardı..kızım da aynen ona benzedi :)) linki bulursam kopyalarım size..

Son düzenleme:

Ayy süpeerrr gönder lütfen çok merak ettim.Bu sene bende hıdırellez de dilek adadım bakalım ne olacak belki bende bir gün burda senin gibi yazarım hıdırellez dileklerim oldu diye.Benim kalbimden geçende ilk bebeğime hamile kaldığım tarihte hamile kalmakk.Canım ne güzel Allah kalbine göre vermiş bundan sonrada hep böyle olsun inşallahh.

Çok tattlıı maşallah .Yanlış anlarmıyız ya ne sıkıntılar çektin günlerce hastanede yattın umut olur bu bebiş bize umut.Allah ikisinede uzun ömürler versin canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…