Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Tam iyileşti,samimi olacaktıkk dönme zamanım geldi yaaa.Napalım canımm yaa bende hiç gelmek,çalışmak istemedimm napalımm canımm mecburiyett işte

üzülecek bişeymi varda üzülecen..adamı sinir etme
aman dur kalkma sen kuzum yorulma ben kendime vururum süpürgeylen

fedakar arkadaş böle olur hamile arkadaşını yormaz kendini döver

bu arada müjdeli bir haberim var benim gibi bir arkadaşım vardı canımın sıkıntısına onu aradım dedim böyle öyle dediki sen kendi doktoruna inan başkasına inanma dedi birde benimde rahimim 2 cm di diktiler dedi progestoron ve prepar içiyodum dedi ama bir çarpıntı yapıyodu sorma dedi sen dedi diyosunki dedi maşşallah rahimim dikişi maşallah kaynamış diyosun dedi bu güzel bir şey dedi 2 cm kısalıkla dedi 8 ay dayandım dahada dayanırdıda dedi zehirlenmiş tavuktan ondan almk zorunda kalmışlar bebgi 3 litre su iç aman dedi kapız olma stresten uazk dur relaks ol dedi bak moralinde yüksek olursa çok iyi olucak dedi çilek muz ye rahimi kasmalarını engelliyo dedi birde armut suyuyla ananas ye dedi progestoron hormonu varmış roka bol tüket dedi sütte yokmuş kalsiyum en çok rokada dedi maşşallah kızı pek güzel tek tememnin doktora gittigimde güzel haberler versin allah yar ve yardımcım olsun

ahh kıyamam sana samimi olamadınızmı bir dahaki gelicen zaman söyle dikkat etsin kendine
ben bu samimi olmayı daha çok sevdim çok tatlı almina sayesinde bir kelimemiz daha oldu

canım kusura bakma da külliyen yalan atmış..2 cm e düşen rahim ağzıyla 8 ay dayandım demekle..ayrıca da muz kabızlık yapar..sütte de kalsiyum yokmuş öyle mi ??? sen o arkadaşa inan,bize ,tecrubelerimize inanma sakın...ayrıca her dr un da görüşü ,yorumu farklı...eşim dr ,o bile tek dr görüşü yerine bir kaç görüş almanın yerinde olduğunu söyler...başka da bir şey demiyorum artık.....

ben sıpalara süt hazırlayıp yatıyorum arkadaşlar.uykularında içsinler..iyi geceler hepinize....

üzülecek bişeymi varda üzülecen..adamı sinir etme
aman dur kalkma sen kuzum yorulma ben kendime vururum süpürgeylen
ah yazık kıyamam sanaakşam akşam beni güldürdünya rabbimde seni güldürsün işşallahgittigi yere kadr gider ya okadr yattım ugraştım eziyet çektim rabbim biliyoya allah korusun kötü birşeyde olsa rabbimlemi kavga edicem derimki en azından ugraştm çabaladım takdiri sana bıraktım rabbim dedim olanın önüne geçilmiyo malesef yaradan herbirimize bir senaryo vermiş ona göre oynuyoruz hastaneye giderken okadr mutluydumki sormayın karnımı okşadım hadi kesme şekerim anem seni doyana kadr görücek dedim çok sevindim doktorda öle deyince eridim bittim eve geldik eşim anem yemek yicez bir lokma aldım bogazıma dügümlendi aglamaktan yemegimide yiyemedim bir taraftan başarıcan diyorum öteki taraftanda ya başaramazsam diyorum ortada kaldım inanın karnımdaki bana rabbimin bir mucizesi çok mutlu oluyorum ya mucizemde abileri gibi beni bırakıp giderse ozaman allaha büyük konuşmayım birdaha düşünmem anne olmay heran stres heran heyecan zor öyle elalemin bebklerini sever ve bakarım ya ben bunuda kaybetmek istemiyorum içim yanıyo kavruluyo aglamamk için söz verdim kendime ama sanki otomatige baglamışım gibi akıyo göz yaşlarım

ben onun yalancısıyım canım zaten ona inansaydım bu saate kadr aglamazdım yıpranmazdım degilmi bana onun tecrübeleri degil burdakilerinki lazım bir umut dedim ama nerde biliyorum buda durmucak gitti yere kadr artık ne yapıyım ben elimden geleni yaptım kimse bana diyemez bir şey yapıp ugraşmadın diye en azından çabaladım allah sonumu hayretsin işşallah ben bır doktordan daha duymuştum rokayı istersen araştır internetten rokada bile kalsiyim çokmuş ben günde 3 litre su içiyorum muzda yiyorum kabız yapmıyo allaha şükür bünye meselesi galiba ben artık herşeyi rabbime bıraktım bundan sonra hayatım onun ellerinde herzamanki gibineyse başım aglşamaktan çatlıyo ben gidiyorum herkeze iyi geceler

Paşam canımm aslında önce biraz kızcaktım sana sonra sildim telefonda yerim ben bunu dedim.Tatlım bazı yeşil yapraklı sebzelerde çok faydalı vitaminler olduğunu biliyorum ama rokada sütten daha fazla vitamin olduğunu hiç duymadım.Muz kesinlikle kabız yapar canım denedim biliyorum fazla tüketme.Canım burda hergün bir sayfa yazı yazıyorum sana benim sakalım yok diye mi beni dikkate almıyorsun.Stres yapma rahat ol vicudunu etkiliyor vb şeyler.Ayrıca rahim boyu sıfırlanmış olmasına rağmen dikişle yatarak bebişini kucağına alan bir sürü arkadaşımız oldu.Lütfen kafana takma bunları sen yat kalkma iş yapma.İnşallah kucağına alacaksın bebişini

meraba arkadaslar ben sizlerin sessiz takipcinizim ben prameture annesiyim cok sukur kızm saglklı problem enfeksiyondu. Konuyla alakamyok ama inanın her vaktinde dogan bebek icin cok seviniyorum yatmak ne demek biliyorum 3 ay kanamadan dolayı yattm gitti gidecek korkusunuda yasadm az cok anlyabiliyotru mpsikoljisinizi ama emin olun dualarım sizinle insallah mis kokulularnz saglıkla kucagnıza alırsınz. Dualarım sizinle kahraman anneler

Maşallah gerçekten de benzemiş...

Hayırdır inşallah... Mevsimsel midir acaba?

Canım böyle şeyler düşünme sakın. Sen yat inşallah bir şey olmayacak. Kendi doktorun da her şey iyi gidiyor demiş. Her alet farklı ölçebiliyor. Sen Tubanın dediği gibi biraz öne al randevunu. İçin rahat etsin...

Sağ olasın. Allah evladına sağlıklı uzun ömür versin.

Kızlar dün doktora gidip geldikten beri yine kafam bulanık. Yine boşluğa düştüm. Ya genetikte sorun çıkarsa ne yaparım ben. Dünden beri bu sayfayı kafayıp tek çocuk fikrine alıştırayım kendimi diye düşünmeye başladım. Şu 3 hafta nasıl geçecek benim için... Gerçekten çok zor bir süreç benim için...

tamam canım anladım.benim şimdi açıklık içerıden dikişe kadar dayalıymış.bende serklaj olmadan 5.3 demişti rahim boyuna.şimdi bişey söylemiyor içerden dikişe dayalı sadece.

ya bu iç dışı bende anlamadım bana rahimağzı boyun 3.9 dedi, hunileşme 0.9 cm. dedi. tehlike başlamış dedi.

Merhaba kızınızı allah bağışlasın bende bır bebeğimi kaybettım hep kanamam oluyordu ama bı teşhiz koyamadılar enfeksiyonda olabılır dedıler şimdi yine hamıleyım korkuyorum enfeksiyon için ne gıbı testler yaptırcam neler yapmam gerekiyor

slm arkadaşlar paşam sam yeli valla bunlara ALLLAH yardımcım olsun paşam beklemek kadar zor bi iş yol bunu biliyorum sana tavsiyem güzel sürükleyici bi kitap al yattığın yerden oku kafandakilerini silmeyecek ama hiç değilse o kadar da düşündürmeyecek canım ya geçmiş olsun sıkma üzme sen elinden geleni yaptın ve yapmayada devem ediyorsun gerisi rabbine kalmış sakın kalkma ve o dr birz abartmış yani hem doğum olmaz bu haftalarda daha çok küçük canım hayırlısı 20 haftadan sonra evhamlan şimdi erken kızarım valla ha şimdi kafanı takma müzik dinle kitap oku kafana fazla getirmemeye bak çanım ya sizlere bakıyorum korkuyuyorum hamile kalmaktan

akadaşlar 2-3 haftada 1 idrar yolları enfeksiyon tahlili yaptırın..dün söylemeyi unutmuşum...1 kez yaptırdım,bir şey yokmuş demeyin..hamilelikte idrar yolları enfeksiyonu geçse bile tekrarlıyor...enfeksiyon da erken doğuma neden oluyormuş..ben 10 günde 1 tahlil yaptırıyordum..evde işimi hallediyordum,eşim ya da annem tahlile götürüyorlardı...bir hafta geçiyorsa 1 hafta tekrar başlıyordu enfeksiyon..ne kadar hijyene dikkat etseniz de hamilelikte enfeksiyon görülebiliyor..enfeksiyon olduğunda monuoral ve agumentin antibiyotik kullanmıştım..ayyy hamilelikte antibiyotik mi demeyin hemen..hamilelikte de mecbur kalındığında kullanılabilen antibiyotikler var...tabi dr unuza danışın ilk önce....

ben serklajdan sonra idrarımı yapınca yine geliyordu dr. söyledim antibiyotik(enfexia500)verdi.kullanıyorum.antibiyotik gerekirse kullanılması lazım.

arkadaşlar üniversite hastanelerin de muayeneolanlar sözüm size ya şimdi hamile kalmak istiyorum ama ben hastaneye nasıl gidip gelecem diye düşünüyorum oranın ambulansıyla gidip gelsek nasıl olur veya olur mu çünkü taksiyle daha zor olur diye düşünüyorum bizler dikişli olacağımız için oturamayız da hem 3. katta yım vede beni onlar indirirler nasıl olur

Ah canım geçen hafta ben buranın üniversite hastanesinden ağzımın payını aldım. Tabi her yer aynı değildir ama burada böyle bir teklifi kabul edeceklerini sanmıyorum. Visite yapması gereken doktora diyorum (sabah 9 gibi kürtajdan çıktım. Akşam 5 oldu hiç gelip bir kez bile nasılsın kanaman var mı diye sormadınız diyorum, hemşireye sordum diyor ama hemşireniz de sormadı yüzümden mi anlıyorsunuz ağrımın kanamamaın olmadığını diyorum. Çok büyütüyorsunuz küçük bir operasyon oldunuz diyor. Ben 3. bebeğimi kaybettim dyorum, yalnızca güvenlik görevlileriniz dei geçmiş olsun diyorum. Bu kadar sözün üzerine bir geçmiş olsun duyabildim. Belki burada böyledir. Edirne tıptakiler de pek suratsızdı ama işlerini yaparlardı artık buranın fakültesini göresim yok... Sen yine sor ama sanmıyorum serklajdan sonra ambulansla gelip alacaklarını...)

Derinss nasılsın canım, Almina da burada eskileri görmek ne güzel. Ben sana msn adresimi veremedim. Paşamdan benimkini alabilir msin? Ben çok cahilim bu konularda. Eşime demem lazım o da ilgilenmiyor benimle... Bebişler nasıl? Sağlığın düzeldi mi*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…