Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

zaten son dönemde sorun oluyor canım..ilk dönemler sorun değil o kadar..ben kızımın kafası son aylarda serklaj dikişine dayanıyordu artık..0,9 mm idi..yine son dönemlerde açıklık olması mümkün..ama 8 ay diyor..yani 2 aylık hamileyken 2 cm açıklık olması abartı......

evet ama benim transferde bir kadin vardi hep erken donemlerde acilmalari varmis kac bebek kayb etmis belki cok nadiren ama var yattigi yerde bebekleri dusuyormus onun anlattigi kadariyla benim dusununce 2aylikken 2cm aciklik inanilmaz geliyor

Canım bence folik asite doktora gitmeden de başlayabilirsin...

Canım bence folik asite doktora gitmeden de başlayabilirsin... O dediğini pk bilmiyorum...

canim birde su dogum kontrol hapiyla alakali canim sikiliyor kimisinde sinirlilik tuylenme kilo yapiyormus napsam acaba korunma degilde zaten kolay kolay hamile kalacagimi sanmiyorum adetlerimde duzensiz napicam hic fikrim yok

Benım suyum bıtmıştı gerçekten böyle su ılave olayı oluyormu duymamıştımda hıç enfeksıyonla ılgılı başka ne yapılabılır kan testı falan gerkırmı

şimdi ben aynısını yapıyorum,,, arkada yatıyorum resmen...

canim birde su dogum kontrol hapiyla alakali canim sikiliyor kimisinde sinirlilik tuylenme kilo yapiyormus napsam acaba korunma degilde zaten kolay kolay hamile kalacagimi sanmiyorum adetlerimde duzensiz napicam hic fikrim yok

Canım ben oğlum 4 aylıkken spiral taktırmıştım. 5 sene kullandım ufak tefek ara lekelenmeler dışında memnun kaldım. Sen riske atma korun bizim arkadaşın karşı komşusu tüp bebekle çocuk sahibi olmuş. Nasılsa olmuyor diye korunmamışlar ve bebeği 6 aylık kadın yine hamileymiş. Belli olmaz böyle şeyler çok duyduk. Bu arada sprali çıkarmadan 24 aralık 2009 'da adet oldum,30 aralıkta spiralii çıkarttım ve 24 ocakta hamileydim. 5 yıl korundum ama çıkarınca 3 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Tavsiye ederim...

canım benim doktorum bana oturma falan demedi, banyoyuyu ayakta mı yapıyorsunuz yoksa oturarak?

ya canım çoğu doçent,prof olduktan sonra üniversite ve devlet hastanelerinden ayrılıp kendi birşeyler yapıyorlar..ya özel hastanelerde ya da özel muaynanelerinde çalışıyorlar..örneğin prof dr. yücel karaman..ünv hastanesinde çalışmıyor ama kendi hastanesi, brüksel kadın sağlığı ve tüp bebek merkezinde...ben ona tüp bebek yaptırmadım ama histeroskopi ameliyatımı o yaptı ve çok başarılıydı..her dr her ameliyatı başarıyla yapamıyor..

Alminacığım sence nasıl anlaşılır? Benim doktorum tüp bebek yapmıyor tüp bebek hazırlığı yapıyor dün benden sonraki hastalarına iğne aldırmış. Çatlatma iğnesi filan da yapıyor. Geçen sene ikiz bebeklerini kaybetmiş bir hastanın yine ikiz hamileleiklerini takip ediyor. Benimle de çok ilgileniyor. Ben hem fakülteye hem ona gidiyordum ama fakülteden memnun kalmadım. 3 hafta sonra genetik sonucuna göre yeni bir yol haritasına ihtiyacım olacak, belki de bu sayfayı hayatımda tümden kapatacağım...

buna bende inanıyorum, oğlumla hergün konuşuyorum, bu sefer inanıyorum olacağına.

Sağ ol canım...

spiral taktiririmda adetimi nasil duzene sokucaz onu bilmiyorum bildigim kadariyla bebek isteyene hap+catlatma ignesiyle yumurtlama saglaniyor bebek istemeyen hastalarda dogum kontrol hapi kullaniliyor hap hakkinda duyduklarim yuzunden istemiyorum

arkadaşlar ya bu ankaradaki arkadaşları buldum ama giriyorlarmı onu bilmiyorum birde bende spyralla korunuyorum 2 sene olacak çok memnunum vede ve rahim filmi çekinecek olan arkadaşım bende çekindim bi şey çıkmadı ve dr dediği senin rahmine kamera yollayalım dedi ve öylece kaldı gitsemmi o dr a tekrar devlet hstnsn de o dr:44::44::44:

canım benim doktorum bana oturma falan demedi, banyoyuyu ayakta mı yapıyorsunuz yoksa oturarak?

Canım bu konu daha önceleri konuşulmuştu. Enfeksiyon riskine karşı ayakta, kısa duşşeklinde ve ılık banyo önerilmişti... Ben malesef bunu bilmiyordum. 25 haftamda kanama durdu eve çıktım doktora da sormayı unuttum hemşire yap dedi gelince oturarak yaptım ve o gece malesef suyum geldi hem de çarşaf çarşaf... Ayakta yap canım kısa ve ılık suyla...

tatlım lüffen kötü şeyler düşünme güngelir devran döner bunlar bizim sınavımız ..ben sana tüp bebek için adanada başkent hastanesini öneririm orda da bir görün istersen belkide hiç gerek kalmıcak lütfen umudunu yitirme pes etme tatlım bak bana tüp bebekten kendiliğinden hamile kaldım sabret canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…