- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #14.001
dupaston ilaci verdi adet olda gel yumurtaliklarina ve hormonlarina bakalim dedi ama ben memnun degilim dr hosuma gitmedi ben kac doktora gittim hepsi alttan muayineyle hem rahime hem yumurtaliklara bakti bu baska
ya ben son donemde kullandim o ilaclari ikiz oldugu halde surekli yatmadim bile dr yat dedi gezdim Allah isteyince olmayacak sey yok pasamin yazisini okudum arkadasi gezerek 8ayi gecirdim dememiski herhalde yatmistir
zaten son dönemde sorun oluyor canım..ilk dönemler sorun değil o kadar..ben kızımın kafası son aylarda serklaj dikişine dayanıyordu artık..0,9 mm idi..yine son dönemlerde açıklık olması mümkün..ama 8 ay diyor..yani 2 aylık hamileyken 2 cm açıklık olması abartı......
tatlım banim valla ne tetkik yaptıracam onuda bilmiyorum ben dikiş dediler onuda yaptım yine tutmadı şimdi ne yapacam bilmiyorum rahim taşıyamıyo dedi dr 2 sene yapma dedi bende yapmadım ama hamile kalmadan 6 ay önce gel dedi genetik sana folik asit ve vitamin başlayacaz dediler bende bu aralar dr arayışı içindeyim burada bi arkadaşımız dedi de hacettepede sinan beksaç ondan randevu alıp gidiyim diyorum ama dr tanımıyorum ama riskli gebelik dr ymuş perinatoloji diyo demek riskli gebelik dr değil mi:26:
tatlım banim valla ne tetkik yaptıracam onuda bilmiyorum ben dikiş dediler onuda yaptım yine tutmadı şimdi ne yapacam bilmiyorum rahim taşıyamıyo dedi dr 2 sene yapma dedi bende yapmadım ama hamile kalmadan 6 ay önce gel dedi genetik sana folik asit ve vitamin başlayacaz dediler bende bu aralar dr arayışı içindeyim burada bi arkadaşımız dedi de hacettepede sinan beksaç ondan randevu alıp gidiyim diyorum ama dr tanımıyorum ama riskli gebelik dr ymuş perinatoloji diyo demek riskli gebelik dr değil mi:26:
canım,yayınladıkları makaleler ,araştırmalar vs oluyor..üniversite dr.ları çoğunlukla...hepsi de normal kadın doğumcu baktığında..zaten asistanlığı sona eren her dr. sınavı verirse uzman sıfatını alıyor..şöyle diyeyim kimi kadın doğumcu vardır sadece normal,sorunsuz seyrinde giden hamileliklerle ilgilenmiştir sürekli..kimi kadın doğumcu da sorunlu hamileliklerde kendini geliştirmiştir..örneğin bir hamile vardır ,kadının suyu azalmıştır..normal gebelik dr u suyun azalmış,bebeği alıcaz ,kaybedebilirsin de der..erken doğum sözkonusudur..ama riskli gebelik uzmanıysa annenin karnına yani plesantaya küçük bir operasyonla sıvı enjekte eder..böylece azalan su takviye edilir ve bebeğin anne karnındaki yaşam süresi uzatılır...erken doğum bir nebze olsun ertelenir...yine başka örnek normal gebelik uzmanı anne karnındaki çişini yapmada sorun yaşayan bebeğe müdahale edemez ama riskli gebelik uzmanı olan dr anne karnındaki bebeği ameliyat edebilir....vs vs...
bizim evde asansörsüz ve 3. kattaydı..yürüyerek inip çıktım merdivenleri..ama taksi kapının önüne kadar geliyordu..ambulansa falan binmedim.....o kadar da değil yani...
takside arka koltukta ya kaykılarak oturuyordum ya da yatıyordum..önde de annem veya eşim oluyordu..
canim birde su dogum kontrol hapiyla alakali canim sikiliyor kimisinde sinirlilik tuylenme kilo yapiyormus napsam acaba korunma degilde zaten kolay kolay hamile kalacagimi sanmiyorum adetlerimde duzensiz napicam hic fikrim yok
gurbetçi ,erken haftalarda serklaj olduğunda hafif oturabilirsin canım..ben ikiz taşıdığım halde ilk serklaj olduğumda yukarda aynen dediğim şekildeydim takside..ki rahim ağzı yetmezliğinden aylarca yattım hastanede..önemli olan kasılma olmaması...ona dikkat etmelisin...biliyorum telaşlanıyorsun ama ilk zamanlar için ambulans tutmaya falan gerek yok canım..
Bir doktorun riskli gebelik uzmanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Doktora sorarak mı? Geçmiş tecrübeleriniz neler diye? Yokasaeş dosttan dinlediklerimizle mi? Yoksa riske atmada doğrudan fakülte doktorlarından prof vs. giderek mi? Ama ben fakülteden hiç hoşlanmadım burada. Bunların riskli gebelikleri de pek tınlayacaklarını düşünmedim.
canım benim doktorum bana oturma falan demedi, banyoyuyu ayakta mı yapıyorsunuz yoksa oturarak?
Bir doktorun riskli gebelik uzmanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Doktora sorarak mı? Geçmiş tecrübeleriniz neler diye? Yokasaeş dosttan dinlediklerimizle mi? Yoksa riske atmada doğrudan fakülte doktorlarından prof vs. giderek mi? Ama ben fakülteden hiç hoşlanmadım burada. Bunların riskli gebelikleri de pek tınlayacaklarını düşünmedim.
Merhaba kızlar, paşam ve samyeli26 doktorlardan biraz üzücü haberler almışsınız, sakın umutlarınızı yitirmeyin, bu sefer bizler başarılı olacağız, buna inanan, moral her şeyin başı, insanlar moralle kanseri yeniyorlar, stresli olmak kasılmaları ve kısalmaya arttırıyor. Serklajla ilgili prof. ların yazdığı yazılarda hep %90-%95 anne bebeğini son haftalara kadar taşır diyor, sonuna kadar yatacakta olsak BAŞARACAĞIZ...
ya canım çoğu doçent,prof olduktan sonra üniversite ve devlet hastanelerinden ayrılıp kendi birşeyler yapıyorlar..ya özel hastanelerde ya da özel muaynanelerinde çalışıyorlar..örneğin prof dr. yücel karaman..ünv hastanesinde çalışmıyor ama kendi hastanesi, brüksel kadın sağlığı ve tüp bebek merkezinde...ben ona tüp bebek yaptırmadım ama histeroskopi ameliyatımı o yaptı ve çok başarılıydı..her dr her ameliyatı başarıyla yapamıyor..
Canım ben oğlum 4 aylıkken spiral taktırmıştım. 5 sene kullandım ufak tefek ara lekelenmeler dışında memnun kaldım. Sen riske atma korun bizim arkadaşın karşı komşusu tüp bebekle çocuk sahibi olmuş. Nasılsa olmuyor diye korunmamışlar ve bebeği 6 aylık kadın yine hamileymiş. Belli olmaz böyle şeyler çok duyduk. Bu arada sprali çıkarmadan 24 aralık 2009 'da adet oldum,30 aralıkta spiralii çıkarttım ve 24 ocakta hamileydim. 5 yıl korundum ama çıkarınca 3 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Tavsiye ederim...
ayakta duş şeklinde 5 dakkada :) oturarak yapamadım,çok rahatsız oldum ben canım..
canım benim doktorum bana oturma falan demedi, banyoyuyu ayakta mı yapıyorsunuz yoksa oturarak?
Alminacığım sence nasıl anlaşılır? Benim doktorum tüp bebek yapmıyor tüp bebek hazırlığı yapıyor dün benden sonraki hastalarına iğne aldırmış. Çatlatma iğnesi filan da yapıyor. Geçen sene ikiz bebeklerini kaybetmiş bir hastanın yine ikiz hamileleiklerini takip ediyor. Benimle de çok ilgileniyor. Ben hem fakülteye hem ona gidiyordum ama fakülteden memnun kalmadım. 3 hafta sonra genetik sonucuna göre yeni bir yol haritasına ihtiyacım olacak, belki de bu sayfayı hayatımda tümden kapatacağım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?