Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bizim evde asansörsüz ve 3. kattaydı..yürüyerek inip çıktım merdivenleri..ama taksi kapının önüne kadar geliyordu..ambulansa falan binmedim.....o kadar da değil yani...
takside arka koltukta ya kaykılarak oturuyordum ya da yatıyordum..önde de annem veya eşim oluyordu..

Son düzenleme:

canım ama valla bilemiyorum da hacettepeye gitmek istiyorum ama orası güler yüzlü hamile kalmadan önce bu sorunları aşmak istiyorum ben bi daha bebeğimi kaybetmek istemiyorum taksiylede gidemem yatmam lazım biz yer çekimine meydan okuyan anneleriz malesfki

sen ankaranın yollarını bilmiyon herhalde valla ben yürüyerek gitsem daha iyi takside doğururum çocuğu valla

sorun degil canim alirim sagligim iyi gittim dr ilac verdi adet ol gel dedi bebislerde cok sukur iyi pasam girmeyince merak ettim yazilarini okudum ne acikliklarla doguranlar var arkadasida soylemis zaten burdada oldu taa doguma kadar durdu bebisi Insallah oda iyi olacak alinca eklerim seni malum pasam yok bugun

gurbetçi ,erken haftalarda serklaj olduğunda hafif oturabilirsin canım..ben ikiz taşıdığım halde ilk serklaj olduğumda yukarda aynen dediğim şekildeydim takside..ki rahim ağzı yetmezliğinden aylarca yattım hastanede..önemli olan kasılma olmaması...ona dikkat etmelisin...biliyorum telaşlanıyorsun ama ilk zamanlar için ambulans tutmaya falan gerek yok canım..

Alminacığım sık sık dile getiriyorsun riskli gebelik uzmanına gidin diye? Normalde böyle bir uzmanlık alanı var mı? Uzman doktoru biliyorum. Burada fakültedeki doktorla telefonda görüştüğümde riskli gebeliklere bakıyor musunuz diye sormuştum evet demişti. Kendisi yard. doç. Bu riskli gebelik uzmanları nerede görev yapıyor fakülte hastanelerinde mi? Yoksa fakültedeki proflar, doçlar, yrd. doçlar aynı zamanda riskli gebelik uzmanı mı? Sağ ol... Benim burada özeldeki doktorum riskli gebelik uzmanı değil, uzman doktor. Memnunum kendisinden...

Canım canı sıkkın biraz diye girmiyor. Dinleneyim dedi sabah telefonla görüştüm. Bana da misafir gelecek akşama temizlik, hazırlık yapıyorum... Sana doğum kontrol ilacı mı verdi?

sen ankaranın yollarını bilmiyon herhalde valla ben yürüyerek gitsem daha iyi takside doğururum çocuğu valla
yooo gayet iyi biliyorum ankarayı..

derinsss evet,sürekli yatarak,kasılma önleyici ilaçlar kullanarak son 2-3 ayını 6 cm açıklıkla doğum yapan arkadaşlar var..ama güle oynaya 8 ay 2 cm açıklıkla da gezdim demek inandırıcı değil..yani ikisi farklı şeyler...

Evet canım sen de çok sıkıntılar çekmişsin. 3 ileri haftalarda gebelik kaybı gerçekten çok yıpratıcı. Benim bir oğlum var 2 erken gebelik kaybı, bir de 25. haftalık gebelik kaybım var. Buna rağmen bazen kendimi çok güçsüz ve depresif hissediyorum. Allah yardımcın olsun, bizi de gelişmelerinden haberdar et bir an önce tüm tetekiklerini yaptır...

tatlım aldığın sitenin adresini verbilirmisin.. bende almayı düşünüyorum.. bizim gibi sorunlu hamileleirin işini kolaylaştırabilir rahatsa ben de alıcam

valla bilmiyorum artık ne yapacağımı ben buradaki arkadaşların yazdıklarını okuyorum da çok korkuyorum hamile değilim ama hamile kaldığımda bi de sen beni gör çokkkk evhamlıyım çççççççççççokkkkkk nasıl atacam bunu bilmiyorum ya şimdi de bi bayan arıyorum bana baksın diye

canım,yayınladıkları makaleler ,araştırmalar vs oluyor..üniversite dr.ları çoğunlukla...hepsi de normal kadın doğumcu baktığında..zaten asistanlığı sona eren her dr. sınavı verirse uzman sıfatını alıyor..şöyle diyeyim kimi kadın doğumcu vardır sadece normal,sorunsuz seyrinde giden hamileliklerle ilgilenmiştir sürekli..kimi kadın doğumcu da sorunlu hamileliklerde kendini geliştirmiştir..örneğin bir hamile vardır ,kadının suyu azalmıştır..normal gebelik dr u suyun azalmış,bebeği alıcaz ,kaybedebilirsin de der..erken doğum sözkonusudur..ama riskli gebelik uzmanıysa annenin karnına yani plesantaya küçük bir operasyonla sıvı enjekte eder..böylece azalan su takviye edilir ve bebeğin anne karnındaki yaşam süresi uzatılır...erken doğum bir nebze olsun ertelenir...yine başka örnek normal gebelik uzmanı anne karnındaki çişini yapmada sorun yaşayan bebeğe müdahale edemez ama riskli gebelik uzmanı olan dr anne karnındaki bebeği ameliyat edebilir....vs vs...

Ben şu an 6.5 yaşındaki oğlumda 29+4 te 4 cm açıklıkla Zeynep Kamilde yattım. Şükür ki 11 gün orada yattıktan sonra kasılmalarım durdu. 35 2e kadar sırf lavaboya kalktım. Hatta doktor iç çamaşırını giyme doğurursun bugün dedi. 2 gün giymedim baktım doğmuyor giymiştim o zaman.

Bu arada Almina sana yukarda soru sordum cevaplarsan sevinirim...

cevapladım canım.

Canım canı sıkkın biraz diye girmiyor. Dinleneyim dedi sabah telefonla görüştüm. Bana da misafir gelecek akşama temizlik, hazırlık yapıyorum... Sana doğum kontrol ilacı mı verdi?
dupaston ilaci verdi adet olda gel yumurtaliklarina ve hormonlarina bakalim dedi ama ben memnun degilim dr hosuma gitmedi ben kac doktora gittim hepsi alttan muayineyle hem rahime hem yumurtaliklara bakti bu baska
ya ben son donemde kullandim o ilaclari ikiz oldugu halde surekli yatmadim bile dr yat dedi gezdim Allah isteyince olmayacak sey yok pasamin yazisini okudum arkadasi gezerek 8ayi gecirdim dememiski herhalde yatmistir

tatlım aldığın sitenin adresini verbilirmisin.. bende almayı düşünüyorum.. bizim gibi sorunlu hamileleirin işini kolaylaştırabilir rahatsa ben de alıcam

tatlım banim valla ne tetkik yaptıracam onuda bilmiyorum ben dikiş dediler onuda yaptım yine tutmadı şimdi ne yapacam bilmiyorum rahim taşıyamıyo dedi dr 2 sene yapma dedi bende yapmadım ama hamile kalmadan 6 ay önce gel dedi genetik sana folik asit ve vitamin başlayacaz dediler bende bu aralar dr arayışı içindeyim burada bi arkadaşımız dedi de hacettepede sinan beksaç ondan randevu alıp gidiyim diyorum ama dr tanımıyorum ama riskli gebelik dr ymuş perinatoloji diyo demek riskli gebelik dr değil mi:26:

Anladığım şu: Riskli gebelik uzmanı diye bir uzmanlık alanı resmiyette yok. hERHANGİ BİR UZMAN KADIN DOĞUM DOKTORUNUN BU ALANDA KENDİNİ GELİŞTİRİP GELİŞTİRMEDİĞİNE BAĞLI RİSKLİ GEBELİK UZMANI OLUP OLMADIĞI. çOĞUNLUKLA FAKÜLTE DOKTORLARI RİSKLİ GEBELERLE DAHA ÇOK İLGİLENDİĞİ İÇİN RİSKLİ GEBELİK UZMANI OLABİLİR.(Genelde devlet ve özeller hamilede sıkıntı varsa fakülteye yönlendirdikleri için) Sonuç olarak normal uzman doktor da riskli gebelik uzmanı olabilir deneyimine bağlı olarak. Fakültedekiler de...

Bir doktorun riskli gebelik uzmanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Doktora sorarak mı? Geçmiş tecrübeleriniz neler diye? Yokasaeş dosttan dinlediklerimizle mi? Yoksa riske atmada doğrudan fakülte doktorlarından prof vs. giderek mi? Ama ben fakülteden hiç hoşlanmadım burada. Bunların riskli gebelikleri de pek tınlayacaklarını düşünmedim.

Merhaba kızlar, paşam ve samyeli26 doktorlardan biraz üzücü haberler almışsınız, sakın umutlarınızı yitirmeyin, bu sefer bizler başarılı olacağız, buna inanan, moral her şeyin başı, insanlar moralle kanseri yeniyorlar, stresli olmak kasılmaları ve kısalmaya arttırıyor. Serklajla ilgili prof. ların yazdığı yazılarda hep %90-%95 anne bebeğini son haftalara kadar taşır diyor, sonuna kadar yatacakta olsak BAŞARACAĞIZ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…