- Konu Sahibi hidennisko
-
- #14.021
Canım bu konu daha önceleri konuşulmuştu. Enfeksiyon riskine karşı ayakta, kısa duşşeklinde ve ılık banyo önerilmişti... Ben malesef bunu bilmiyordum. 25 haftamda kanama durdu eve çıktım doktora da sormayı unuttum hemşire yap dedi gelince oturarak yaptım ve o gece malesef suyum geldi hem de çarşaf çarşaf... Ayakta yap canım kısa ve ılık suyla...
uzun yıllar hamile kalamayıp sonunda tüp bebekle ikizlere hamile kalan 2 arkadaş şu an doğal yolla hamile kaldılar..ikiz anneleri topiğindeler....:)canim birde su dogum kontrol hapiyla alakali canim sikiliyor kimisinde sinirlilik tuylenme kilo yapiyormus napsam acaba korunma degilde zaten kolay kolay hamile kalacagimi sanmiyorum adetlerimde duzensiz napicam hic fikrim yok
canım zaten ilk dönemlerdeki düşükler normal bildiğimiz düşükler..rahim ağzı yetmezliğinden bahsedebilmek için ilk 3 ayın doldurulması gerekiyor(muş)..evet ama benim transferde bir kadin vardi hep erken donemlerde acilmalari varmis kac bebek kayb etmis belki cok nadiren ama var yattigi yerde bebekleri dusuyormus onun anlattigi kadariyla benim dusununce 2aylikken 2cm aciklik inanilmaz geliyor
namık demir ve ekibi yapıyor canım...şu linke göz at istersen..Benım suyum bıtmıştı gerçekten böyle su ılave olayı oluyormu duymamıştımda hıç enfeksıyonla ılgılı başka ne yapılabılır kan testı falan gerkırmı
canım senin daha önceden çocuğun olduğuna göre pek de önemli sorun çıkacağını sanmıyorum ..moralini bozma lütfen..eğer memnunsan devam et dr una elbette....Alminacığım sence nasıl anlaşılır? Benim doktorum tüp bebek yapmıyor tüp bebek hazırlığı yapıyor dün benden sonraki hastalarına iğne aldırmış. Çatlatma iğnesi filan da yapıyor. Geçen sene ikiz bebeklerini kaybetmiş bir hastanın yine ikiz hamileleiklerini takip ediyor. Benimle de çok ilgileniyor. Ben hem fakülteye hem ona gidiyordum ama fakülteden memnun kalmadım. 3 hafta sonra genetik sonucuna göre yeni bir yol haritasına ihtiyacım olacak, belki de bu sayfayı hayatımda tümden kapatacağım...
ay ben oturuyordum, oturmayayım ozaman. bende ayakta 5 dakikada yapayım. havalarda ısınıyor, iyice sıcaklar olunca sık yapmak mı gerekir. ben haftada bir yapıyorum.
uzun yıllar hamile kalamayıp sonunda tüp bebekle ikizlere hamile kalan 2 arkadaş şu an doğal yolla hamile kaldılar..ikiz anneleri topiğindeler....:)
canım zaten ilk dönemlerdeki düşükler normal bildiğimiz düşükler..rahim ağzı yetmezliğinden bahsedebilmek için ilk 3 ayın doldurulması gerekiyor(muş)..
evet bende onlemimi alayim artik cok duymaya basladim boyle seyleri de adetimi napicam
canım çok sağol. bende hep oturarak yapıyordum.
ayy bundan sonra ayakta yaparım.
bişey daha sorcam, hep yatıyorum yaaaa bazen oturup ayağıma sandalyeye oturup yarı yatar vaziyette dursam olur mu?
uzun yıllar hamile kalamayıp sonunda tüp bebekle ikizlere hamile kalan 2 arkadaş şu an doğal yolla hamile kaldılar..ikiz anneleri topiğindeler....:)
canım zaten ilk dönemlerdeki düşükler normal bildiğimiz düşükler..rahim ağzı yetmezliğinden bahsedebilmek için ilk 3 ayın doldurulması gerekiyor(muş)..
evet bende onlemimi alayim artik cok duymaya basladim boyle seyleri de adetimi napicam
adet ile ilgili ne sorunun var ??
adet ile ilgili ne sorunun var ??
polikistik overiyim ben ilac almadan adet olmuyorum ameliyatta oldum ama 7ay sonra yine bozuldu duzenim hormonlarim kilom duzenli bazilarinda asiri kilo yada hormon bozuklugu oluyorda bende oda yok anlamadim nasil bir hastalik:44:
samyeli,ben hastanede yattığım dönemlerde aynen o dediğin pozisyonda laptopu açıp internette oyalanıyordum...yarım saat kadar..sonra 1 saat tamamen yatıp dinleniyordum..yani öyle öyle şekil değiştiriyordum..yani epey kaykılır vaziyette oturuyordum...
hımm bu konuda pek bilgim yok canım.yanlız polikistikliysen çoğul hamile kalmaya adaysın..polikistik overiyim ben ilac almadan adet olmuyorum ameliyatta oldum ama 7ay sonra yine bozuldu duzenim hormonlarim kilom duzenli bazilarinda asiri kilo yada hormon bozuklugu oluyorda bende oda yok anlamadim nasil bir hastalik:44:
eşim sağolsun tv koltuğu almış, onda oturup ayaklarımı uzatırım diye dedim.
canım ben de evdeyken koltukta yan dönüp uzanarak tv izliyordum..(gerçi hala öyle izliyoruz ailecek hehehe)hastanede de yatağın baş kısmını hafif doğrultarak izliyordum tv yi..
Merhaba kızlar, paşam ve samyeli26 doktorlardan biraz üzücü haberler almışsınız, sakın umutlarınızı yitirmeyin, bu sefer bizler başarılı olacağız, buna inanan, moral her şeyin başı, insanlar moralle kanseri yeniyorlar, stresli olmak kasılmaları ve kısalmaya arttırıyor. Serklajla ilgili prof. ların yazdığı yazılarda hep %90-%95 anne bebeğini son haftalara kadar taşır diyor, sonuna kadar yatacakta olsak BAŞARACAĞIZ...
canım benim onun rahimi 2 cm kısalık vardı yerinden hiç kalkmadı hep yattı bebk gibi bakıldı ben kendim şahidim belkim yaradanın mucizesi belkim şans bilemem hiç rahimde oynama olmadı ondan dedimzaten son dönemde sorun oluyor canım..ilk dönemler sorun değil o kadar..ben kızımın kafası son aylarda serklaj dikişine dayanıyordu artık..0,9 mm idi..yine son dönemlerde açıklık olması mümkün..ama 8 ay diyor..yani 2 aylık hamileyken 2 cm açıklık olması abartı......
şimdi ben aynısını yapıyorum,,, arkada yatıyorum resmen...
katılıyorum dediklerine herşey rabbimden olursada hiç bir şeyin önüne geçilmiyo bugün bebgimle konuştum hiç kıpırdamıyordu okadr dedim yavrum annem çok sıkıntıda annecin seni okadr istiyoki dedim işşallah gitmezsin dedim ne olur rabbim benimle kalsın canım acımasın diye çok yalvardım hatta bebegimle bol bonuştum elimi karnıma koyup dedimki içimdesin kızmısın erkekmisin ama dedim benim bir parçamsın dedim annenin canını yakma olurmu dedim annen babam seni okadar 4 gözle bekliyorki dedim bilemezsin hani bebgim anneye bir işaret ver de annenin içi rahat etsin biliyorum seninle baglarımız çok kuvvetli dedim hadi annem bir işaret ver bana annem bu sefer seni bırakmıcam de dedim ve hemen bir oynama yavrum anladı konuştugumu ah sag saglim doksa ben ona ne ciciler alıcam
canım benim onun rahimi 2 cm kısalık vardı yerinden hiç kalkmadı hep yattı bebk gibi bakıldı ben kendim şahidim belkim yaradanın mucizesi belkim şans bilemem hiç rahimde oynama olmadı ondan dedimona bakarsan benim rahimim 2 cm açıktı 3 ,5 ay dikişe kadr açıktı doktor hemen dikiş dedi prametire doktoru riskli gebelik tüp bebek kadın doçent çokta iyi okadr gittim doktora hiç açıklı yok deyim yolladılar hatırla beni sen okadar dedin sen bakma diktir diye ama okadr ısrarıma dikmediler bu arda ben sevtun 2 nikimi degiştirdim tanımadınmı beni 4 aylık hamileyim gamze demez belkim idrara sıkıştım ya ondan yada chnbnin dedigi gibi alet yanlış ölçtü yada herşey gerçek bu gerçekten kaçamam malesef tek dayanagım rabbim ne verirse hayırlısını vericek biliyorum önümde iki seçenek var ya ben bu bebgi dogurucam kulum sen çok eziyet gördün çok üzüldün sabrettin dicek mükfatın bu deyim yavrumu kucagıma alıcam yada kulum ben sana dogurganlık vermedim bu dünyada çocuk yok öteki tarafta anne olup evlatlarında kavuşucan dicek 2 seçenekten başkası olamaz onun için tek tememnim rabbim canımı yakma ellerimi boş bırakma amin
canım oturarak yapma enfeksiyon kaparsın ben duş alıcagım zaman temiz bir kovam var onu dolduruyor eşim onunla yıkanıyorum 5 dadikada hemen bornozu takıyorum biraz uzanıyorum sonra yavaştan giyiniyorum saçlarımıda eşim kurutuyo okadar yatarkende boynumda silikon elyaf var onları koyuyorum ayaklarımın altınada yünden 2 tane yastıgım var ayaklarımı yukarı dugru koyuyorum hem bacaklarım yukarda kalıyo hemde rahime oldugu kadr baskı vermiyorum rahat oluyo eşim 1,5 litre 2 pet şişe aldı agzında agızlık var suyumu bile yatarak içiyorum devamlı levebaya gitmeside cabasıkayısı suyu içiyorum oda yanımda ayranı hazır aldırıyorum oda yanımda cam bardaga koyup içiyorum meyvalarımıda işe gitmeden yıkıyo dogruyo jiletine koyuyo yiyecegim zaman dolaptan çıkarım yiyorum çorba isterse canım termos almış küçük bardak onun içine koyuyo sıcak oluyo onu yiyorum gelene kadr iyi oluyo tavsiye ederim
sevtun seni tanıdım elbette...uzunca mesaj yazıp önce üzülüp ağlayıp, ardından kahkahalar atan bir seni biliyorum bu topikte...
bana mı dedin almina ablam benim benim adım seda gurbetçi öyle aklıma geldi yaptım
canım ben canımın acısından ne yazdıgımımı biliyom regrete bile diyor sana çifreci lazım anca okurum yazdıklarını diyocanım senin aktarım hatandan dolayı ben farklı anlamış olabilirim..bir yerde başka yazıyorsun,bir yerde başka..çünkü senin kurduğun cümleleri anlamakta bazan cidden sorun yaşıyorum..noktalama işaretleri kullanmadığın için..herneyse sen de daha az stresli olmaya çalış lütfen..ne zaman mesajlarını okusam ki çoğunlukla okuyamıyorum,okurken yoruluyorum, çok karamsarsın...burada ben de dahil çoğumuz çok çok acı bir şekilde kaybettik evlatlarımızı..ama sürekli eskiyi düşünürsen karnındaki bebeğine de zararı olur...O kaybettiğimiz canlarımız her zaman kalbimizde olucaklar..aklımızdan elbette asla çıkartamayız..Allah yardım etsin de sağlıkla kucakla bu bebeğini..tüm arkadaşlar tabii..
sevtun seni tanıdım elbette...uzunca mesaj yazıp önce üzülüp ağlayıp, ardından kahkahalar atan bir seni biliyorum bu topikte...
Benım suyum bıtmıştı gerçekten böyle su ılave olayı oluyormu duymamıştımda hıç enfeksıyonla ılgılı başka ne yapılabılır kan testı falan gerkırmı
serklajdan sonra benimde suyum bitmişti ama su ilavesi yapılmadı tahliye edildi. biliyorsunuz aynı ekibe gidiyorum hatta dr açıklama yaptı herşey yolunda olsa su ilavesi yapardık dedi ama benim enfeksiyonum vardı kanamam vardı ve kese dışarıdaydı. sanırım yapılması için de bazı şeyler gerekiyor birde serklaj varken dikişlere zararı olabiliyormuş hani amniyosentez gibi onda sıvı alınıyor bunda sıvı veriliyor.namık demir ve ekibi yapıyor canım...şu linke göz at istersen..
Prof. Dr. Namık Demir;Anne karnına sıvı ilave edilerek gebeliği devam ettirildi | Kadın ve Doğum | Sağlık Ekibi Hastalık Bilgileri
canım ben canımın acısından ne yazdıgımımı biliyom regrete bile diyor sana çifreci lazım anca okurum yazdıklarını diyo
evet canım hem drama hemde komiklik var bende saatim saatimi tutsa keşke rabbim yardım etsin hepimize ayagımın altına yastık koydum ayaklar yukarda iyimi sence birde 3 litre suyu biraz daha yükseltsek olurmu ne dersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?