Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım çok sağol. bende hep oturarak yapıyordum.
ayy bundan sonra ayakta yaparım.
bişey daha sorcam, hep yatıyorum yaaaa bazen oturup ayağıma sandalyeye oturup yarı yatar vaziyette dursam olur mu?

canim birde su dogum kontrol hapiyla alakali canim sikiliyor kimisinde sinirlilik tuylenme kilo yapiyormus napsam acaba korunma degilde zaten kolay kolay hamile kalacagimi sanmiyorum adetlerimde duzensiz napicam hic fikrim yok
uzun yıllar hamile kalamayıp sonunda tüp bebekle ikizlere hamile kalan 2 arkadaş şu an doğal yolla hamile kaldılar..ikiz anneleri topiğindeler....:)
evet ama benim transferde bir kadin vardi hep erken donemlerde acilmalari varmis kac bebek kayb etmis belki cok nadiren ama var yattigi yerde bebekleri dusuyormus onun anlattigi kadariyla benim dusununce 2aylikken 2cm aciklik inanilmaz geliyor
canım zaten ilk dönemlerdeki düşükler normal bildiğimiz düşükler..rahim ağzı yetmezliğinden bahsedebilmek için ilk 3 ayın doldurulması gerekiyor(muş)..
Benım suyum bıtmıştı gerçekten böyle su ılave olayı oluyormu duymamıştımda hıç enfeksıyonla ılgılı başka ne yapılabılır kan testı falan gerkırmı
namık demir ve ekibi yapıyor canım...şu linke göz at istersen..
Prof. Dr. Namık Demir;Anne karnına sıvı ilave edilerek gebeliği devam ettirildi | Kadın ve Doğum | Sağlık Ekibi Hastalık Bilgileri

canım senin daha önceden çocuğun olduğuna göre pek de önemli sorun çıkacağını sanmıyorum ..moralini bozma lütfen..eğer memnunsan devam et dr una elbette....
ay ben oturuyordum, oturmayayım ozaman. bende ayakta 5 dakikada yapayım. havalarda ısınıyor, iyice sıcaklar olunca sık yapmak mı gerekir. ben haftada bir yapıyorum.

daracık yerde oturmak çok zor gelmişti bana koca karınla..daha çok yoruyordu beni..o yüzden ayakta olmayı tercih ediyorum canım..gerçi ben kışa denk gelmiştim..10-15 günde 1 yıkandığım da oluyordu...

canım çok sağol. bende hep oturarak yapıyordum.
ayy bundan sonra ayakta yaparım.
bişey daha sorcam, hep yatıyorum yaaaa bazen oturup ayağıma sandalyeye oturup yarı yatar vaziyette dursam olur mu?

samyeli,ben hastanede yattığım dönemlerde aynen o dediğin pozisyonda laptopu açıp internette oyalanıyordum...yarım saat kadar..sonra 1 saat tamamen yatıp dinleniyordum..yani öyle öyle şekil değiştiriyordum..yani epey kaykılır vaziyette oturuyordum...

Son düzenleme:

eşim sağolsun tv koltuğu almış, onda oturup ayaklarımı uzatırım diye dedim.

katılıyorum dediklerine herşey rabbimden olursada hiç bir şeyin önüne geçilmiyo bugün bebgimle konuştum hiç kıpırdamıyordu okadr dedim yavrum annem çok sıkıntıda annecin seni okadr istiyoki dedim işşallah gitmezsin dedim ne olur rabbim benimle kalsın canım acımasın diye çok yalvardım hatta bebegimle bol bonuştum elimi karnıma koyup dedimki içimdesin kızmısın erkekmisin ama dedim benim bir parçamsın dedim annenin canını yakma olurmu dedim annen babam seni okadar 4 gözle bekliyorki dedim bilemezsin hani bebgim anneye bir işaret ver de annenin içi rahat etsin biliyorum seninle baglarımız çok kuvvetli dedim hadi annem bir işaret ver bana annem bu sefer seni bırakmıcam de dedim ve hemen bir oynama yavrum anladı konuştugumu ah sag saglim doksa ben ona ne ciciler alıcam
canım benim onun rahimi 2 cm kısalık vardı yerinden hiç kalkmadı hep yattı bebk gibi bakıldı ben kendim şahidim belkim yaradanın mucizesi belkim şans bilemem hiç rahimde oynama olmadı ondan dedim ona bakarsan benim rahimim 2 cm açıktı 3 ,5 ay dikişe kadr açıktı doktor hemen dikiş dedi prametire doktoru riskli gebelik tüp bebek kadın doçent çokta iyi okadr gittim doktora hiç açıklı yok deyim yolladılar hatırla beni sen okadar dedin sen bakma diktir diye ama okadr ısrarıma dikmediler bu arda ben sevtun 2 nikimi degiştirdim tanımadınmı beni4 aylık hamileyim gamze demez belkim idrara sıkıştım ya ondan yada chnbnin dedigi gibi alet yanlış ölçtü yada herşey gerçek bu gerçekten kaçamam malesef tek dayanagım rabbim ne verirse hayırlısını vericek biliyorum önümde iki seçenek var ya ben bu bebgi dogurucam kulum sen çok eziyet gördün çok üzüldün sabrettin dicek mükfatın bu deyim yavrumu kucagıma alıcam yada kulum ben sana dogurganlık vermedim bu dünyada çocuk yok öteki tarafta anne olup evlatlarında kavuşucan dicek 2 seçenekten başkası olamazonun için tek tememnim rabbim canımı yakma ellerimi boş bırakma amin
şimdi ben aynısını yapıyorum,,, arkada yatıyorum resmen...

canım oturarak yapma enfeksiyon kaparsın ben duş alıcagım zaman temiz bir kovam var onu dolduruyor eşim onunla yıkanıyorum 5 dadikada hemen bornozu takıyorum biraz uzanıyorum sonra yavaştan giyiniyorum saçlarımıda eşim kurutuyo okadar yatarkende boynumda silikon elyaf var onları koyuyorum ayaklarımın altınada yünden 2 tane yastıgım var ayaklarımı yukarı dugru koyuyorum hem bacaklarım yukarda kalıyo hemde rahime oldugu kadr baskı vermiyorum rahat oluyo eşim 1,5 litre 2 pet şişe aldı agzında agızlık var suyumu bile yatarak içiyorum devamlı levebaya gitmeside cabası kayısı suyu içiyorum oda yanımda ayranı hazır aldırıyorum oda yanımda cam bardaga koyup içiyorum meyvalarımıda işe gitmeden yıkıyo dogruyo jiletine koyuyo yiyecegim zaman dolaptan çıkarım yiyorum çorba isterse canım termos almış küçük bardak onun içine koyuyo sıcak oluyo onu yiyorum gelene kadr iyi oluyo tavsiye ederim

canım senin aktarım hatandan dolayı ben farklı anlamış olabilirim..bir yerde başka yazıyorsun,bir yerde başka..çünkü senin kurduğun cümleleri anlamakta bazan cidden sorun yaşıyorum..noktalama işaretleri kullanmadığın için..herneyse sen de daha az stresli olmaya çalış lütfen..ne zaman mesajlarını okusam ki çoğunlukla okuyamıyorum,okurken yoruluyorum, çok karamsarsın...burada ben de dahil çoğumuz çok çok acı bir şekilde kaybettik evlatlarımızı..ama sürekli eskiyi düşünürsen karnındaki bebeğine de zararı olur...O kaybettiğimiz canlarımız her zaman kalbimizde olucaklar..aklımızdan elbette asla çıkartamayız..Allah yardım etsin de sağlıkla kucakla bu bebeğini..tüm arkadaşlar tabii..

Son düzenleme:
ya arkadaşlar benim en son hamileliğimde devamlı yattığım için kızım idrar borumun üzerine gelmiş ve benim idrarım idrar torbasına ineceğine geri böbreğime çıkmış ve böbreğim 1 cm büyümüştü bir daha yaşamam inşallah gerçekten çok acı verdi doğum sancısından da kötüydü
bu problemi yaşayan oldumu aranızda:26::26:

sevtun seni tanıdım elbette...uzunca mesaj yazıp önce üzülüp ağlayıp, ardından kahkahalar atan bir seni biliyorum bu topikte...

Son düzenleme:
canım ben canımın acısından ne yazdıgımımı biliyom regrete bile diyor sana çifreci lazım anca okurum yazdıklarını diyo
sevtun seni tanıdım elbette...uzunca mesaj yazıp önce üzülüp ağlayıp, ardından kahkahalar atan bir seni biliyorum bu topikte...

evet canım hem drama hemde komiklik var bende saatim saatimi tutsa keşke rabbim yardım etsin hepimize ayagımın altına yastık koydum ayaklar yukarda iyimi sence birde 3 litre suyu biraz daha yükseltsek olurmu ne dersin

Benım suyum bıtmıştı gerçekten böyle su ılave olayı oluyormu duymamıştımda hıç enfeksıyonla ılgılı başka ne yapılabılır kan testı falan gerkırmı

serklajdan sonra benimde suyum bitmişti ama su ilavesi yapılmadı tahliye edildi. biliyorsunuz aynı ekibe gidiyorum hatta dr açıklama yaptı herşey yolunda olsa su ilavesi yapardık dedi ama benim enfeksiyonum vardı kanamam vardı ve kese dışarıdaydı. sanırım yapılması için de bazı şeyler gerekiyor birde serklaj varken dikişlere zararı olabiliyormuş hani amniyosentez gibi onda sıvı alınıyor bunda sıvı veriliyor.

kız ruh halini çözemedim senin valla..mutsuzmusun mutlumusun ... seni manik depresif hatun seniiiii :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…