Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Serklajdamı enfeksıyon oldu canım daha önceden varmıydı yoksa benımde kanamam vardı ama benımkını kımse anlamadı ne ıhmallere kurban oluyoruz bole of allahım bıdaha yaşatmasın

face kullananlar gurup kurmayı bilen varsa rahim ağzı yetmezliği ile ilgili gurup kursanız ?? daha çok örnek ve tecrubeleri olan insanlarla karşılaşırız belki..ne dersiniz ???

Serklajdamı enfeksıyon oldu canım daha önceden varmıydı yoksa benımde kanamam vardı ama benımkını kımse anlamadı ne ıhmallere kurban oluyoruz bole of allahım bıdaha yaşatmasın

canım daha öceden vardı ama açıklığım 6cmdi dr bütün riskleri anlattı enfeksiyonun sorun olacağınıda söyledi ama ben kabul ettim yapılmasını istedim serklaj yapıldı ama yapıldıktan sonrada devam etti suyum da azar azar sızıntı şeklinde gelmiş ben akıntı zannedip hiç farketmedim bile patoloji sonucunda bebektede enfeksiyon çıkmış. şimdi hamilelik öncesinden enfeksiyon takibindeyim.
evet canım ben en büyük ihmali hep kendimde görüyorum hiç bişey bilmiyormuşum çok safmışım

Aynen canım bende çok safmışım burda okudukça bı halttan haberım yokmuş nasıl enfeksıyon takıbındesın canım ben neler yapcam ya of kafayı yıcem zaten değerımde çok yuksek çıktı 10 gun nasıl sabredıcem

kız ruh halini çözemedim senin valla..mutsuzmusun mutlumusun ... seni manik depresif hatun seniiiii :))
ruh halime ben bile gülüyorum merak etme senbak bebgimi kucagıma sag saglim alıyım aynı bunun gibi mutlu olucamya birde bir şey sorucam cevap verirsen sevinicem ben günde 3 litre su içiyorumya 4 işsem birşey olurmu çok su içmek rahimi uzatıyo diye duydumda:26::26:birde dikiş yerlerim bazen sızlıyo hibi oluyo yoksa kendimi çok dinliyoum ondanmı
hoşbulduk canım iyiyim biraz gezdirdim bebişimi bugün, iğnemizi olduk geldik şimdide dinleniyoruz

ben sana evden kıkma demedimmi bak bak birde dışarı çıkıp gezmişbebk yorulur canım ya doktorum bana dediki ne kadr yatarsan okadr iyi dikişlere güvenipte iş yapma sakın dediyavrum benle dursun yataga çakılı kalmayı bile düşünüyorumne demişler karpuzda yata yata büyür onun için 4 ay göz açıp kapayana kadr geçti rabbimin izniyle allah izin verirse 5 aymı geşmicek peh

tatlım aldığın sitenin adresini verbilirmisin.. bende almayı düşünüyorum.. bizim gibi sorunlu hamileleirin işini kolaylaştırabilir rahatsa ben de alıcam

gamzeciğim dün spariş verdim bugün geldi şimdi üzerinde yatıyorum oldukça rahat.google hamile yastığı yaz en başta hamile yastığı sitesi var ona tıkla.shuma comfy modelini aldım ben.

kendinizi suçlamayın...ikaz etmeyen,haber vermeyen,uyarmayan dr hataları hepsi bence...mesala şimdiye dek tv de hiç rastlamadım ben rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum olayını,serklajı..sadece normal sorunsuz giden hamileliklere ait programlar yapılıyor...bilgilendirme yok doğru dürüst..başımıza gelince sudan çıkmış balığa dönüyoruz..üstelik herkes her istediğinde hamile kalamıyor öyle pat diye..insanlar maddi manevi yıpranıyorlar...halkı yeterince uyarmıyorlar....

Son düzenleme:

iç suyunu canım..ilk zamanlar çok işe yarıyormuş,kasılmaları önlüyormuş çok su içmek.afiyet olsun..

aynen canım en çokk üzüldüğümde kaybettikten sonra buldum burayı daha önce bulsaydım belki daha iyi olurdu ama keşkelerin bi faydası yok artık bundan sonrasına bakacağız. benim tahliyem normal doğumla yapıldı doğum sırasında enfeksiyondan dolayı rahimde yara oluşmuş bi süre antibiyotik fitil kullandım geçmeseydi yakılacak yada dondurulacaktı neyseki geçti enfeksiyondan da kurtuldum ondan sonrada çok dikkat ediyorum doktorum doğumdan sonra sebamed sıvı sabun vermişti hala onu kullanıyorum her gittiğimde idrar tahlili yapılyor ve akıntımda yok
canım bi sorunum yokki kontrolümde de herşey iyiydi doktorumda yatağa bağımlı kalmana gerek yok dedi ben güveniyorum doktoruma bende abartmıyorum zaten iş falan yaptığım yok sürekli danalar gibi yatıyorum evim 2.katta kapının önünde arabaya bindim ki arabada da çok rahattım ön koltuğu geri ittik birazda yatırdık ohh hatta eşime bazen beni böyle gezdir dedim haftayada gidicem sonrakini hastanede yaptırırm ondan sonra eve gelecek bi daha gitmem bu arada konuştum 5tlye gelecek

merhaba...oğlumla anneaneye gittik,parka gittik,geldik..kızlar yatmaktan hiç şikayet etmeyin.inşallah doğum yaptıgınızda şu çocuk 2 dk dursada bi dinlensem diceksiniz
kayıplardaki tecrübesizlik konusunda çok çok haklısınız..ben gece yarısı sancılandım hemen dr u aradım.bana bi ilaç verdi ayağını kaldırıp yat dedisonra tekrar aradım bu sancılar geçmiyor dahada sıklaştı diye bana demesinmi 'ben burada henüz doğum yaptıramam iznim yok'diye..yeni açılan bi yerdi ve doğum yaptırma izinleri yokmuş.bende hiç araştırmadım yani sonuçta normal özel bi hastaneydi ve 30 hafta orda kontrollerimi oldum,2 haftaya bi gidiyodum.sonra hemen devlet hastanesine gittim.yarım saat daha geç kalsam evde doğuracakmışım.birde evdede çok oyalandım,resmen doğum sancısıyla kıvrandım.tecrübesizlik işte kalkıp gitsene hemen.dr a güvenip oyalanmasaydım keşke..

Canım ben fazla zorlanmıyorum okurken öğretmen olduğum için her halde. 12 yıllık öğretmenim her sene 300 400 arası öğrencinin yılda 6 kez yaptığım yazılı kağıtları, ödevleri okuduğum için herhalde. Sen iyi ol da biz okuruz merak etme canım...

kızlar,face de kurdum gurubu şimdi..bir arkadaşın yardımıyla..isteyenleri ekleyeyim guruba..özelden yazın isterseniz...

Benım normal doğum sancım geldı kanda crp tavan yapmıştı eşi düşmedı kurtaj oldum sonrasında hastanede yattığımda antibiyotik tedavısı oldumbende burayı geç buldum allah şimdiki bebişlerımıze ömur versın ınşallah o sıvı sabunu nerde kullanıyosun saçma oldu galıba soru soramadım yanı wcdemı kullanıyosun

netten arıyorum ilk doğumda kontrolleri yapan dr u.birkaç bişey buldum hakkında..resmini görünce tüylerim ürperdi..ama tam olarak nerde çalıştıgını bulamadım.bulsam bi yerlere yazıcam hakkında şikayet..en azından belki bi kaç kişi okurda ona göre tedbirini alır..allah nasıl biliyosa öyle yapsın onu.
adama diyorum tlf da sansım var ilaç söylüyo ayağını dik yat diyor.sonra geliyorum diyince doğum yaptırma iznim yok diyorr..ahhh cahil ben nasıl araştırmadan gittim,kendime çok kızıyorum bazen..

annem de öğretmendi..hatırlıyorum da öğrencilerin verdikleri cevapları :))
" bilmiyorum ","bilemiycem","bu soruya cevap vermek istemiyorum " diye yazanlar vardı

Arkadaşlar bılıosunuzbenım tup bebek ve 12. gun değerım 1937 2embrıyo transfer olmuştu bu 2den fazlamı acaba ya ben çok korkuyorum ara ara kahve lekeler gelıyo progestan 200 fıtıl olarak kullanıyorum afedersiniz 5 dk çamaşırım temız kalmıo ozamanda hıç hıjenık değilmiş gıbı oluyorum napıcam ben çok tedırgınım

kızlar aklıma gelmişken beni gülümseten bir durum daha var..eşim bazan eser de şiir yazar bana kendi el yazısıyla..doktor yazısı okuyamam tabi git dedim bunu temize çek yeniden yaz hiç okunmuyor ne yazdığın..gitmiş iş yerinde pc de yazmış yeniden..çıktısını getirmişti bana...:90:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…